X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresujcie się jeżeli facet nie przeżywa ciąży. Michał też tak miał. A teraz tata na medal! Przewija, ubiera. Tylko kąpać nie chce bo Ola taka malutka.

A my teraz we dwie w łóżku :) Ola po cycusiu a mi nie chce się wstać ;)

Anioł, Karolcia88, beti97, jagoodka, MiM, gosia86, kika79, Magic, czarna panda, Agusia246, Bluberry lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia Dziewuszki! Ja sie zbieram do okulisty to pewnie dopiero kolo poludnia sie odezwe bo bede miec dno oka badane..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) Widzę że dużo z Was spać nie może, współczuję. Ja z Wiki śpimy jak zabite, jak się rano budzę to widzę tą moją klusię po lewej stronie. Oczywiście wstaję co 2 godz na siusiu ale zaraz zasypiam. Śnią mi się jakieś koszmary i rano jestem niewyspana. Póżniej dosypiam. Chyba spokojnie doczekam do jutrzejszej wizyty u gina bo nic się nie dzieje :/ a ja już jestem zmęczona, czuję poród w powietrzu i moje bolące cycuchy. W sumie jakby przyszła na świat jak p dr wyliczył to by była ładna data 5.05.15 ale trzeba mieć dużo szczęścia.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wyprowadzce to nie ma mowy.... Po co płacić komuś i się gonieść w małym mieszkanku skoro możemy tu mieszkać za "darmo " w domu rodzinnym..
    tyle że tylko ja sprzątam w tym domu no i Krzysiek na każde zawołanie... Ja oczywiście marzę o wyprowadzce chociaż do mini kawalerki ale sama nie dam rady. Ja mam nadzieję że się zmieni po porodzie. Bo i on zaspecjalnie dzieci nie lubi i jak któreś do niego podejdzie żeby się bawić albo na ręcę wziąć to odraxu ucieka, boi się dotknąć...Mam nadzieję że jak zobaczy małego to będzie inaczej bo to jego

O 3 zasnęłam i wszystko ustąpiło... Ale zaraz i tak zbieram się do apteki po paski...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti mi się marzy 5.05.15 :)

A powiem Wam ze mam doła z jednej strony - bo to zaraz, a z drugiej strony mogłoby się juz zaczać ;) Gdzie ja przeciez nie chcę rodzić w kwietniu :P
    Labilnosć emocjonalna straszna.

Moj Małż też jakiś niepewny. Ale też ma duzo innych rzeczy na głowie i nie ma czasu niańczyć cieżarnej żony :/

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i rodzące ;)

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż uwielbia dzieci. Od lat obserwuję jak by zabawiał nawet takie, które widzi pierwszy raz w życiu, nawet zupełnie obce. Brzmi to jakby był jakimś pedofilem..heh:) Często jakieś dziecko np. w kościele czy sklepie się do niego uśmiecha, więc coś musi mieć w sobie. Wiem, że będzie wspaniałym tatą. Ja to tak nie mam takiego bzika na punkcie dzieci i też by się mogło wydawać, że z własnym będzie problem, że go nie pokocham, ale własne pragnęłam całym sercem. Gdy myślałam, że już nigdy nie będę mieć dziecka to patrzenie na pojawiające się dzieci w rodzinie i u przyjaciół sprawiało mi ból. Mąż strasznie zżył się ze swoimi bratankami, a ja byłam z boku i tak np. młodszego do tej pory nie wzięłam na ręce. Najpierw żeby nie wybuchnąć płaczem + szwagierka utrudniała mi to zadanie, a potem to już byłam w ciąży i nie mogłam brać na ręce nic ciężkiego, a mały zrobił się szybko papuśny. Powiem Wam, że przez to jak widziałam jak mąż uwielbia dzieci to jeszcze trudniej przeżywałam problem niepłodności po swojej stronie. Na szczęście mąż mnie wspierał i kochał ponad wszystko. A Wasi mężowie i niemęzowie pewnie też będą kochać Wasze maleństwa. Nie martwcie się o to na zapas.

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma chyba lepsze podejscie do dzieci niz ja, umie zabawic, zagadac, pozartowac ale on tak z kazdym z drugiej strony. Taki typ gaduly. Bardzo jest za synkiem brata, jak jezdzimy do nich to zawsze poswieca mu chwile na zabawe i maly go uwielbia. A moja ciaza niby sie przejmuje, pyta jak sie czuje, jezdzi na wizyty, czasem polozy reke na brzuch ale jakos specjalnie wylewny nie jest. Do brzucha nie gada prawie w cale, namawiam go nie raz zeby cos powiedzial do corci ale on nie wie co, chyba wydaje mu sie to dziwne. Mysle, ze faceci dopiero nawiazuja mocniejszy kontakt z dzieckiem po porodzie, jak je widza, slysza i moga dotknac. Oczywiscie nie wszyscy bo niektorzy ojcowie bardzo wczuwaja sie w ciaze. Ale moj akurat tak to przezywa i juz sie z tym pogodzilam a i tak czuje, ze bedzie dobrym ojcem.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci faktycznie zazwyczaj ogarniaja sie jak już widzą. nieodczuwają ruchów i bóli ;) ja my wiec dla nich to abstrakcja totalna

• MiM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ile ci wyszła waga na USG?

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM o ile dobrze pamietam to Katalinie wyszlo 3,5 kg... :)

Pranie wstawilam i mysle co by tu robic...

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe dzięki bo moja zdolność rozumowania dzisiaj jest równa "ZERU".

Anioł lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to maz lubi dzieci a Ja nie teraz w ciazy czasem mam przyplywy uczuc na inne dzieci ale wczesniej mogly by nie istniec ale wiem ze jak mojego zobacze to sie zakocham ale tak jak gdzies idziemy to nie zwracam uwagi na dzieciii za to psy kocham wszystkie stare mlode ladne brzydkie hehe wszystkie bym do domu zbierala a najbardziej tok mnie draznia te dziecka w serialach masakta niektore

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam pomyslu na dzisiejszy kolejny nudny woln dzien ;)

• kika79 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się i my w dwupaku oczywiście

kciukasy za wizytujące i Eklerka za spotkanie z małuchem :)
    ja też mam okropną zgagę ale co drugą noc i pomagają mi tylko migdały

jeszcze tylko!!!!!!! 3 DNI DO SPOTKANIA!!!!!

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie i mam nadzieje ze maly nue bedzie mial duzo wlosow jak to mowia zabobony zgagowe

• GabiK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zanim skorzystacie z klimy przy maluchu to sprawdzcie kiedy byl zmieniany filtr, kiedy zrobiono odgrzybianie i ozonowanie. Ludzie zazwyczaj tylko laduja i ewentualnie wymieniaja filtr,ale zawsze jak jezdzimy na odgrzybianie i ozonowanie to panowie w serwisie mowia,ze malo ludzi to robi. Koszt dwa razy taki jak samo.napelnienie :-( a klima to super sprawa,ale niestety siedlisko bakterii :-( Wiekszosc ludzi pracujacych w klimie ma problem ze sluzowka nosa i oczu,no i infekcje gardla i migdalow :-( A czy klimatronik czy manualna to jedyna roznica taka,ze w manualnej recznie ustawia sie temperatute, a w klimatroniku elektronicznie. Chyba,ze chodzilo Wam o zwykly nawiew?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-dla-dzieci-drzewo-sowa-154x141-cm-i5033881688.html

taką naklejkę zamowilam z imieniem Jagienka :)

Idę się ogarniać bo mi kolezanka cieżarna za godzinę na kawe przyjdzie :)

dorota1987, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w te zabobony zgagowe nie wierze :)

Juz wiem co bede robic... NIC :) chyba mam lenia a zaraz mezus ma wrocic z pracy to bede umacniac wiezi malzenskie :)

Kika zazdraszczam :D

gosia86, kika79 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gabi

Ja smażę naleśniki, zasnęłam też kolo 3 dopiero mąż wrócił po 5 wiec i tak się obudziłam ale ostatecznie spalam do 9

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez kaszel w nocy budziłam się co godzinę. Masakra. Nienawidzę mieć zatkanego nosa a żadna sól czy inhalację nie pomagają.

Przez kaszel obniżył mi sie brzuch, kurczę marzę żeby wytrwać do maja. A potem niech sie dzieje :)

03.02.2014
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ