X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję, ale chyba nie ma facetów idealnych, jeden mamisynek, inny niebieski ptak, kolejny usłużna niepociągająca ciapa, następny lubi poimprezować, któryś tam to syfiarz dyktator i palcem w domu nie ruszy, mój nie dość, że programista to uzależniony od kompa i gier ;) Ale i tak uważam, że najgorsi są ci co to wydają się wszystkim idealni, a później wychodzi, że od lat zdradza, zdradzał i zdradzać będzie. Dobrze by Wam zrobiło jednak wyniesienie się od teściów, może znajdziesz jakiś dobry powód i jeśli Twój mąż, jak większość facetów, łasy na konkretne argumenty, to może podziała.

Gosia spać nie spałam, ale nie wiem czemu, niemąż faktycznie tradycyjnie noc zarwana przed kompem, ale cicho był, więc to nie to.

Czy Was też tak po nocy bolą nogi? Mi nie puchną, obrzęków nie mam, tylko bolą.

Ofe może te bóle z odwodnienia albo może nos Ci się zapycha i gorzej oddychasz przez noc?

Anioł Twoja mała będzie Jagienka? Ale mi się spodobało <3

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko mnie boli od czasu tego sprzatania pawlacza. Ledwo chodze. Jakbym miala protezy biodra po obu stronach,ani siedziec ani lezec. Maz mnie wkurza. Oj zly dzien mam dzisiaj :-( Nie wiem czym by tu sobie poprawic humor :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a jak szef? Nic mu sie nie stalo?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jeszcze muszę Wam napisać co mi się śniło, naoglądałam się tych porodów, więc śniło mi się, że rodzę, już prze, urodziłam, a tam co- chłopczyk hahahha, chyba bym padła na zawał! Zawsze chciałam mieć pierwszego synka, a później dziewczynkę, bo sama by lam starszą siostrą młodszego brata i miałam przerąbane. No i starszy brat wiadomo- obroni, kolegów przyprowadzi...;) Ale tak sobie kombinuję, że jak drugi będzie chłopczyk, a mała różnica wieku to też będzie dobrze :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majóweczki. U mnie też koszmarna noc, ale tym razem syn wymęczył nas okrutnie. Budził się co godzinę-półtorej z histerią/płaczem. Nie wiem co się działo, chyba wczorajsze ZOO odreagowywał.

Jeżeli chodzi o lewatywę, w moim szpitalu nie robią na dzień dobry. Nikt mi nawet nie zaproponował takiej "przyjemności". Teraz też nie będę chciała. Przed wyjściem z domu zaaplikuję sobie czopa glicerynowego i pójdzie, co ma pójść. Za to podczas porodu obsikałam położną. Ja nawet nie byłam tego świadoma, mąż się później ze mnie nabijał. Na szczęście dla położnych to codzienność, zabezpieczone są na takie akcje (fartuch gumowy :p)

My jeździmy cały rok z klimką. Syn nie znosi ciepła, także nie wyobrażam sobie podróży w upał w samochodzie bez klimki. Byłby wileki wrzask i marudzenie. Jak wychodziliśmy ze szpitala w sierpniu, w upalny dzień, mąż wcześciej zszedł do samochodu wychłodził auto i później ustawilł delikatny nawiew. Syn nigdy nic nie złapał od klimki, także Młoda też będzie podróżowała z klimatyzacja. I cenna uwaga z tym odgrzybianiem. Mój mąż ma na tym punkcie hopla (dbania o samochód), także zawsze przed okresem letnim nabiją i odgrzybia klimkę.

Dziewczynki z zaplanowanymi terminami, zazdroszczę, że znacie daty! Trzymam kciuki za Was!

kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde rzeczywiscie oddycha mi sie gorzej. Tak plytko,jakby do polowy. Cisnienie ok a czuje taki ucisk na srodku glowy.
    pije bardzo duzo wiec odwodnienie nie wchodzi w gre, z nosem tez ok.

Co do nog. To moje tez takie ciezkie, nabite jak dwa kolki. I wczoraj kostki mialam jak balony. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:02

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle wiadomosci szybko sie rozchodza. Skoro nic do Was nie dotarlo jeszcze to pewnie wszystko dobrze sie skonczylo,poza zniszczonym samochodem :-( Inaczej juz by sie telefony rozdzwonily.
    Mnie sie snil moj synus. Ale ja to zawsze mam podobny scenariusz. Albo maz mnie zostawia,albo sie dowiaduje,ze mnie oszukuje. Tym razem synus mieszkal z tata i chcialam go zabrac do siebie,a on mnie jakby niezbyt znal i pytal czy tata pojdzie z nami. I mial strasznie zimne stopki i raczki i zakladalam mu czym predzej skarpetki i niedrapki.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Witam nadal w dwupaku. Już nie mam siły. Buty noszę 39, a nosiłam 37 i chyba muszę kupić 40 bo się w te ledwo wciskam.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zwlekłam do sklepu. Kupiłam wędlinkę, chlebek, dżemik i rogale. A teraz u mnie przed oknem baby, plotuchy podwórkowe chcą sobie pourywać głowy. Chcę iść na spacer ale poczekam aż śmietanka towarzyska zniknie z przed okna. Niby dobrze spałam , ale jestem jakaś do kitu. Zmęczona, osowiała.
    Anioł mam to samo. Z jednej strony chcę rodzić dzisiaj i mieć z głowy i Malutką przy sobie, a z drugiej marzy mi się maj, który wydaje się być odległy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciekawe jak tam Eklerka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:25

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde - tak, będzie Jagienka

A co do lewatywy to ja chce miec i nawet musze przed proodoem w wodzie. Ciekawe czy wanna bedzie wolna i czy przebieg porodu pozwoli mi na ten porod w wodzie.

Wszystkie badania mam rewelacyjne. Wczoraj powtórzyłam krew i mocz i hemoglobinka z 13,3 na 13,5 wskoczyła :) A najlepsze jest to ze miesa i warzyw jem malo - widocznie mam mocny organizm.

czarna panda lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podoba imię Jagienka, Kalinka, Róża, Jaśminka itp. Małż jednak jest na zdecydowane NIE. I tak już Michalinę ciężko było przeforsować. W weekend były imieniny mojej mamy, także odbyła się szabat (zlot ciotek "czarownic"). I się zaczęło....."Ty się jeszcze zastanów nad imieniem, bo skrzywdzisz dziecko!", "Ja Ci powiem, jakie imię bym wybrała!", "Gorszego już nie było?". Ech....jak ja to uwielbiam!

Dziewczyny ze zgagą, Olka - polecam Gaviscon - mleczko na zgagę. Ja codziennie nim się ratuję. W mocy małpa zgaga nie dawała mi spać, dodakowo wrzody żołądka wykańczały. Byłam na konsultacji u dwóch gastrologów - polecili Gaviscon, także ja piję codziennie wieczorem i doraźnie w przypadku ataku małpiszona. U mnie ulga wręcz natychmiastowa.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika tez zazdroszcze tych 3 dni ;) ja bylam w sklepie zjadlam sniadanie i chyba bede sprzatac bo co innego miala bym robic...monika ja mialam buty 39 a teraz 41 takie kajaki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella dzieki tego nie probowalam ale dzis kupie bo nie daje rady w nocy ;/

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj planuję całą łazienkę wyszorować, wszystko. Poprostu żeby tylko urodzić.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej zajebistej aptece nie ma ani paskow ani nic co by mi się przydało a do następnej apteki to za daleko żeby iść a w autobusach to od tego smrodu jest mi nie dobrze, może Krzysiek w po powrocie z pracy podjedzie...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa z tym "krzywdzeniem dziecka".
    Ja też sie nasluchałam ze wyjedzie za granicę i beda wolac na nią "Dżadżenka" (bo na pewno ciezko innym nacjom wytmowic "j")

W efekcie z mama moją jak rozmawiam to mówimy Dżadżenka :D

Moi znajomi dali teraz imiona: Kalina, Malina i Tytus. :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Meldujemy się po wizycie :) Z Małym wszystko w porządku :) niestety pani dr go nie pomierzyła :( powiedziała tylko ze duuuuży dzidziuś :) ja obstawiam 4kg jak nic :P wody w porządku, łożysko jeszcze też a szyjkę mam juz miękką i rozwarcie na 2 cm :) zrobiła mi masaż szyjki raczej do przyjemności to nie należało ale da się przeżyć :)

Później was nadrobie bo nacieszam się mężem :D

Miłego dzionka :)

katalina, Wonderwall, Bluberry, AGA 30, kika79, madziorek, maribel, beti97, czarna panda, gosia86, nojaniewiem, dorota1987, Agusia246, paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj będzie pyza ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64989aacc23d.jpg

Wonderwall, Bluberry, AGA 30, kika79, katalina, Nejcik, maribel, beti97, Karolcia88, Magic, GabiK, czarna panda, gosia86, Puella, nojaniewiem, dorota1987, Agusia246, paulinqa, Ofelaine, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ