Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia z jezyka. Teraz juz znieczulenie puscilo i boli jak cholera

Probuje zjesc danio bo juz glodna jestem (sniadanie jadlam o 7) ale jezyk opuchniety, szew tez przeszkadza. Mam nadzieje ze w histopatologii nic nie wyjdzie.
Do dermatologa jakos nie ma termiju ktory by mi pasowal:/ -
Czarna zrobila mi sie jakas narosl na jezyku- brodawczak. Rosl do wielkosci okolo 7mm a potem pekal(i wtedy krew mi sie lala jakies 20-30minut z jezyka) i tak co.tydzien.
Dzis sie zlitowali (a mecze sie z tym od miesiaca) i usuneli:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:22
-
Kochane was tez tak boli tam na dol? Bo mnie wszystkie miesnie, krocze i nawet tak jakby wargi sromowe.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Karolcia pewnie podobne uczucie jak kolczyk w języku i teraz lody plus dieta płynna
Zawsze marzyłam o kolczyku w języku ale w końcu rozsądek wziął górę bo szkoda mi było moich zębów bo to moja ulubiona część ciała:)
Dzastina to standard takie bóleWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:23
-
Gosia nie wiem jak boli przeklucie jezyka
ale na pewno nie jest to przyjemne 
Dzisiaj mi kazal zimne o nastepnych dniach nic nie mowil. Jak nie bedzie bardzo bolec to pewnie normalnie bede jesc.
Wlasnie popijam shakem Wasze zdrowie :p
Magic, gosia86 lubią tę wiadomość
-
dzastina2005 wrote:Kochane was tez tak boli tam na dol? Bo mnie wszystkie miesnie, krocze i nawet tak jakby wargi sromowe.
Tak
Cały weekend się czułam tak, że zapomniałabym, że w ciąży jestem gdyby nie leniwe ruchy małej, a od wczoraj stękam z bólu.
-
gosia no to nie wiem czym tego świniaka musiałaby paść, żeby na chrzciny był odpowiedni
Ty to masz wesoło 
ja do weekendu myślałam jak czułąm ból "ooo zaczyna się!" po ktg uznałam, że po prostu mam dość tego nakręcania sie, kiedy to się zacznie, bo ześwirowac idzie
wczoraj do mężusia mówię, że musimy zaplanować majówkę
tak na przekór, bo nie chcę zamykać się w domu
tu jest za dużo rzeczy Małej
codziennie wyjmuję i przytulam ubranka...
a co do bólu, to tez tak macie, że jak za długo siedzicie to drętwieje Wam broszka???
ja tak mam i jestem ciekawa cyz to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:02
czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Karolcia88 wrote:Czarna zrobila mi sie jakas narosl na jezyku- brodawczak. Rosl do wielkosci okolo 7mm a potem pekal(i wtedy krew mi sie lala jakies 20-30minut z jezyka) i tak co.tydzien.
Dzis sie zlitowali (a mecze sie z tym od miesiaca) i usuneli:)
O masakra...coś takiego na jezyku...niezazdroszcze...mam nadzieje ze Ci szybko przejdzie.
Dżastina mnie też napierdzielało w kroku wczoraj, takie naciaganie, nawet na 2 jak byłam w toalecie to mnie bolało. Dzisiaj mniej. Widocznie to normalne, może nasze ciało przygotowuje się do porodu? -
O jaaa Magic rozczuliłas mnie tymi przytulaskami z ubrankami Lilki;)
Ja wczoraj zrobiłam ostatnie zakupy ubrankowe dla mojej i też mialam banana jak pokazywalam je wszystkie mężowi;) Kocham te małe słodkie ubranka, sukieneczki, czapeczki, skarpeteczki!Juz sie nie moge doczekac jak moja Lila będzie w nich sobie leżakowac;)
Gosia dowaliła Twoja mama z świniakiem;PWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:46
gosia86, Magic lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Madziorek a co się dzieje że musisz dostać zastrzyki na płucka? Coś mi chyba umknęło
Czarna panda wiem co czuje Twoja siostra bo też tak przeżywałam gdy moje starsze siostry były w ciąży
Magic a tym razem mamusia zarządziła że chrzest we wrześniu i ona na ten chrzest będzie hodować prosiaka no myślałam że jebne na miejscu
Bo na codzień to ona taka chora itp a tu będzie swinie hodować
Gosia niby nic z szyjka ok, ale jednak na ktg wychodzą skurcze i lekarka stwierdziła, ze lepiej podać dla spokoju, bo nie wiadomo kiedy szyjka zacznie puszczać a jednak mam tydzień wytrzymać, zeby młody był donoszony. Ogólnie to z tymi skurczami to jestem całkiem głupia, bo ja myślałam, ze dziecko mi sie wypycha i stad takie napięcie a to wyglada na to ze to właśnie skurcze sa
Zjadłam sorbet i zgagę dostałam, ale zaczyna odpuszczać. Jeszcze dziś przyszły osłonki na pasy do fotelika samochodowego i nawet zrobili takie jak moj mąż sobie zażyczył: czarne z szarym obszyciem
-
Aktyde, to tak jakby chcieli żebyś z dzieckiem pracowała?

Magic, mnie też drętwieje
do tego nogi mi drętwieją (czasem nawet na kibelku! szok jakiś
). No a co do łupania w kroczu to już u mnie standard.. Wczoraj u lekarza to przewracanie i w ogóle.. nie mogę leżeć na lewym boku bez poduszki więc ktg to katorga dla mnie!
Gosia, ma Twoja mama pomysły
ale spoko, mój tata chciał z moim chrzestnym kurczaki hodować na chrzciny
Ostatecznie się trochę poprztykali o chrzciny wnuka wujka, bo taty nie prosili i tata powiedział bratu, że on też się nie dowie o chrzcie małej
Ale w sumie żarty żartami, pewnie przyjdzie w tyg na jakiegoś grilla czy coś, bo wczoraj doszliśmy do wniosku, że po chrzcie będziemy grillować u nas
A teraz będą hodować kury/koguty i inny drób aaa i króliczki na obiadki dla Izuni.. rosołki, potraweczki.. Ale jak pomyślę o tych biednych królikach, to chyba wolę jej tym nie karmić
Magic lubi tę wiadomość
-
gosia na trawce poleżysz

aktyde to gratulacje
ale z drugiej strony tak samej to smutno 
czarna przepraszam
wiem, że to głupie, ale nie mogę sie powstrzymać...idę chyba do sklepu
przejść się, przewietrzyć 
katalina ja nie mogę
piękne i puszyste króliczki?? ja nie mogłabym zjeść takiego słodziaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:06
czarna panda lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
A nie każą Ci sie kłaść do szpitala na te zastrzyki?
Pewnie że lepiej dać za trzy i niech dziecko będzie zabezpieczone niż tak czekać
Leżakuj teraz grzecznie
Aktyde widzisz nie ma się czym martwić bo masz do czego wracać a tak się balas że wezmą logos na Twoje miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 13:05
-
Co do chrzcin my chcemy robić w restauracji koło domu naszego. Lubimy tam chodzić na ich dania z menu i pizzę
a na takie okazje maja osobne menu. Rok temu koleżanka robiła komunie to z ciastami, ale bez tortu jesli dobrze pamietam od osoby wychodziło 95 zł. Musze dopisać mężowi to do listy zadań. Wczoraj po powrocie z wizyty zarządził, ze mam leżeć i on sie wszystkim zajmie ( a jest jeszcze sporo spraw do załatwienia) i kazał mi przygotować listę zadań do wykonania. Sumiennie ja opracowałam a on sie biedny załamał
no cóż
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
Dopiero wrocilam z ktg i shopingu.
Ktg pierwszy raz w tej ciazy mialam. 15 min i 3 skurcze w tym jeden ponoc mocny. Milena przez caly czas kopala sprzet i bylo trzaski w ktg slychac.... Wyniki ok i polozna stwierdzila ze msm obnizone dno macicy i ze do 18 maja nie wytrwam... Hmmm zobaczymy
Potem shoping w Galerii Krakowskiej. Ale cienko, nie ma promocji
Zakupilam tylko dwa staniki do karmienia w h&m. A w Rossmanie baldam popotodowy
I Emilce w Smuku opadke, spinki i okulaty na lato z Elsa i Anna (kraina lodu - bajka).
Teraz padlam na lozko i stwierdzam ze to moje ostatnis takie lazenie po sklepach. Cale podwozie mnie boli.... -
nick nieaktualny