Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aghata :)

Moja kumpela mówiła, że w II trymestrze odżyła na nowo - libido + 200%, energia, mogłaby łazić 24h/dobę , sprzątać, gotować, <3 z mężem, itp. :)

Też tak chcę! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:13

zgredka, czarna panda lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to dopiero początek ale dzisiaj mnie boli glowa i troche mi sie w niej kręci...tez chodzę do pracy ale przy pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca jak sie człowiek dobrze czuje to czemu nie chodzić do pracy...tylko wiadomo nie di kazdej pracy mozna chodzic

zgredka lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak
    no ja czekam wlasnie na ten czas:) mam nadzieje ze to mnie spotka:)) i zebym mogla w koncu jesc tak jak zawsze jadlam:) (no trudno ze sie roztyje) albo moze nie jak zawsze jadlam - chociaz normalnie jesc :) potrzebowalabbym kogos kto by i obiadki robil bo ja nie mam czasu na to:/

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja też chce już 2 trymestr i więcej energii, już nie wspomnę jak męża zaniedbuje, bo o 21 już prawie zasypiam i nawet tulić mi się nie chce a co dopiero <3...

atdc8iikup31msj2.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pozniej za to nadrobimy:)) musisz mezowi powiedziec ze niedlugo sie to zmieni:)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja dokladnie tak samo. Maz ma ochote na <3 a ja marze tylko o tym, zeby usnac.. jak mam wolne to w ciagu dnia jakos inaczej staram sie go zaspokoic..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę abstynencji mu nie zaszkodzi :) Ja na początku brałam globulki i miałam zakaz od gin <3 i jakoś tak zostało do dziś, i oczywiście się boję trochę zaszaleć z mężem :P

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na obiad serwuje kluski śląskie, sos pieczarkowy i suróweczka a co u was??:)

atdc8iikup31msj2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mielone ziemniaczki i buraczki-standard. Mój maz jako pracownik fizyczny jak nie ma miesia to cierpi

preg.png[/url]
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś klopsiki z ryżem w sosie koperko-marchewkowym :)
    Na jutro jak co piątek, bez mięska - a więc rybka !!! :):):) i moja ulubiona kiszona kapustka do tego , mniaaam :D

Co do abstynencji, mam to samooo, 21 już śpię :D a dotknąć mnie, to warczę już nawet przez sen :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:55

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam smak na placki ziemniaczane:) ostatnio obiady sa bezmiesne bo ja miesa nie jadam teraz- no ale moj maz jeszcze sie nie skarzy:)

jeszcze poltora godz... i czuje ze mi sie cofa... zawsze pod koniec pracy... nie wiem czy wytrzymam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:02

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:58

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina daj cycki :)
    Moje teraz wyglądają całkiem przyzwoicie mam nadzieję że po ciąży też takie zostaną
    Mąż niby nie narzeka ale ja czułabym się atrakcyjniej z większymi :)

Tak się zastanawiam czy mi dzisiaj przypadkiem bety też nie zrobili bo szykowałam dokumenty na jutro i miałam 3 papierowe skierowania zrobilam tylko raz i sprawdzam konto internetowe a tam tylko jedno skierowanie
    No i już zachodzę w głowę i co chwilę sprawdzam konto czy są już wyniki

Ja to głównie bym żywiła się pierogami ruskimi :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zupa dyniowo-pomidorowa, którą idę zaraz mielić..
    z lanymi kluskami, które to będę robić 1 raz w życiu ;//

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po południu :P Dałam radę na tym pobraniu krwi... wiecie te poranne wymioty jak nic są prze euthyrox. Dzisiaj oczywiście były porane mdłości ale bez wymiotów... dopiero poleciało w pracy... moje dzieci zbuntowały się na monte :P a to dziwne bo je uwielbiam i jakoś wczesniej im nie przeszkadzało. Jutro mam wyniki i niestety musze znów po nie jechać bo robiłam też badania HIV a to trzeba odebrać osobiście :/

AnnaMaria nie znam się na wynikach więc nie doradzę, widzę że już pytałam bardziej kompetentne osoby :) Ale chciałam napomknąć że n kwietniówkach dziewczyny jakiś czas temu pisały że z ph moczu niby można założyć płeć dziecka. Ale nie pamiętam które wyniki odpowiadją za jaką płeć :) Może zaraz poszukam w necie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie lane tak...na jedno jajko daje jakieś 1,5 lyzeczki maki miksuje i wlewam do wrzacej dupki..i juz :)

zgredka lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia to mow czy 6ph jaka to plec:) chociaz jakos mi sie wierzyc nie chce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:23

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierszej ciazy mialam migreny i dzisiaj znowu sie pojawiła...chybabym wolała mdłości od tych migren

preg.png[/url]
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też Wam się chce gotować... Ja bym najchętniej wydała dyspozycje, skuliła się w kłębuszek i obudziła dopiero na gotowe... :)

age.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki aghata: mam przepis z takimi samymi proporcjami 2 jaja na 3 łyżki mąki, zastanawiam się czy można częściowo użyć razowej ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ