Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyno szkoda że nie mamy kontaktu z Eklerką może oksy zadziałało szybko i też już jest po a my nic nie wiemy
Dorota a jak bys poszła do przychodzi w czasie urzędowania położnej i poprosiła o ktg nie zrobiła by Ci? nic ich to nie kosztuje
Pigulska też mam lenia a dziś w szczególności 3 godz przespałam to może w nocy zajmiemy się z mężem produkcją naturalnej oksytocynyPIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Nie mam pojęcia jak jest u mnie w przychodni z położnymi, czy przyjmują i jeśli tak to w jakich godzinach i czy robią ktg. Nie mam zielonego pojęcia, a jak bym zadzwoniła na rejestracje to bym usłyszała jakieś nerwowe mamrotanie co by mi nic nie dało. Myślicie, że to źle jak nie miałam i jeszcze przez 10 dni nie mam w planach ktg?
-
Ja to co drugą noc mam wrażenie, że poród się zaczyna, a co trzeci dzień schizuję, że wody się sączą
.
I obawiam się, że nie zorientuję się w porę, że jest już I faza porodu i za późno pojadę do szpitala. Moja koleżanka przy pierwszym porodzie w ogóle nie czuła skurczy w I fazie tylko bóle na @ plus parcie na dwójkę. O 17stej się zaczęły, ona nie chciała jechać do szpitala, bo po pierwsze to było 5 tygodni przed terminem, a po drugie dzień wcześniej czegoś się najadła i myślała, że częste wizyty w wc to jakieś zatrucie. Dopiero jej mąż zadzwonił do lekarza, a ten, że mają jak najszybciej jechać na IP. Przyjechała już z dużym rozwarciem (nie pamiętam ile dokładnie), a o 21wszej jej córka była już na świecie. No i teraz się boję, że przez moje mega bolesne @ nie zorientuję się, że zaczął się poród, no bo przecież takie bóle to dla mnie standard... -
Dorota zadzwonić nie zaszkodzi. U nas kiedys jedna położna gadała, ze w szpitalu niby bez łaski tez zrobią ale ja dziękuje isc na oddział i sie dopraszać
U nas w tej sr gdzie chodzę robią ktg dla swoich pacjentek za darmo, dla pozostałych sie cos tam płaci. Gbs tez mi tam pobrali.
Lama witamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 14:30
-
dorota1987 wrote:Nie mam pojęcia jak jest u mnie w przychodni z położnymi, czy przyjmują i jeśli tak to w jakich godzinach i czy robią ktg. Nie mam zielonego pojęcia, a jak bym zadzwoniła na rejestracje to bym usłyszała jakieś nerwowe mamrotanie co by mi nic nie dało. Myślicie, że to źle jak nie miałam i jeszcze przez 10 dni nie mam w planach ktg?
Dorota, u mnie co prawda ciąża młodsza niż Twoja o 2 tyg, ale też nie miałam jeszcze ktg i nikt nawet o tym nie wspominał.
W każdym razie na SR nam mówiono, że w każdej chwili można podjechać do szpitala i poprosić o zrobienie ktg bez wcześniejszego umawiania się. Nie wiem czy tak jest tylko w tym moim szpitalu czy wszędzie, musiałabyś zadzwonić do szpitala i zapytać. -
nick nieaktualny
-
Lama witamy
Nie wiem czemu ja strasznie wierzę w ta wizytę i w magiczne dłonie doktorka. Jak to nie zadziała to klapa , zostaje mi chodzenie maratonów.
Pigulska ja myślałam że jak Cię ta p dr tak wymasuje to raz dwa trafisz na porodówkę a tu nie tak prosto.
-
GabiK gratulujemy mamusiu :* dużo zdrówka dla Was :*
Lama witamy w naszym skromnym gronie
a mi za 7 dni kończy się abonament. I chyba już nie wykupiębo wykres wagi już dawno mnie przerósł a i wykres wagi dziecka coś mi szwankuje
GabiK lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny