WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi po tym sprzątaniu dzisiaj co chwilę brzuch twardnieje. ciekawe czy się z tego coś rozwinie :) ..

czarna panda lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacje dla świeżo upieczonych Mamusiek:)

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż znów na nocce :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czujecie czasem pod żebrami wibracje? Ja kilka razy w ciągu dnia czuję jak by mi tam telefon wibrował i nie wiem o co chodzi... Przecież dziecko nie wibruje! To co to może być.??

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, że wibruje :D Moje też tak czasem robiło, jakby się wwiercało tak szybciutko. Potem też jej tak mięśnie drgały śmiechowo jeszcze po porodzie :)

Gosiunia - ogromne gratulacje :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydawało że to jakieś pęcherzyki powietrza

Jeszcze mi się suszarka do włosów zrypała :( teraz muszę czekać aż mi włosy wyschną zanim pójdę spać

Dziewczyny tak się zastanawiam czy latem jak są komary to czy przy dziecku można stosować te płytki owadobójcze typu rajd? U nas już się pokazują pierwsi maili krwiopijcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 21:46

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu na opakowaniu radju było kiedyś napisane żeby nie stosować przy dziecku. Zastanawiałam się się czy mogę to obejść np. włączając w innym pokoju i otwierając drzwi? My mieszkamy bardzo blisko Wisły i mamy dramat z komarami :(

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zostają jakieś opryski przy oknach ale nie wiem czy się sprawdzają podobno działa 90 dni i kosztuje 12 zl ale nie pamiętam jak się nazywa

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to trzeba będzie poszukać. W zeszłym roku widziałam jak kobieta szła z wózkiem głębokim do osiedla i odgarniała rękami chmary komarów. Wyglądało to przerażająco...

km5stv7321mp2ntw.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiunia- gratulacje:)

co do komarów to widziałam ostatnio jakiś specifik odstraszający komary który moża stosować od 1 miesiąca życia. Tylko nie pamiętam jak sie nazywa ale zapytam siostry bo pamiętam że rok temu tego tez używała ale nie psikała bezpośrednio na skóre dziecka tylko np na wózek boki łózeczka i sprawdzało sie idealnie... konsultowała to oczywiście z pediatra czy aby napewno to jest bezpieczne i potwierdziła...

byliśmy odebrać wózek i łóżeczko i już wszystko stoi pięknie złożone w pokoiku:)

• slash Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Wrocław przypadł do gustu - od czasów studiów. I potem tam zamieszkałam. 3 razy zmieniałam pracę, ta 3 okazała sie jak na chwilę obecną tą własciwą. Mąz przywedrował za mną, tez mu Wrocław przypadł do gustu. Maz - w zasadzie tak naprawdę nie szukał tam pracy, był czas kiedy trochę się rozglądał ale nie było to takie prawdziwe poszukiwanie pracy, wiec nie wiem jakby to było gdyby zaczał szukac- jak szybko by znalazł.

Jako miasto - w sumie jak kazde ma plusy i minusy. Ale ja widzę więcej plusów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 23:42

Lama lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieakwe jak to będzie z tymi owadami latem. Moja mam mówi ze pewnie będzie cięzko z tym otwieraniem okien. Chyba załozymy taką moskitiere na okno ale czy to uchroni przed komarami zobaczymy.

klz98u696p33kjce.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg.. Zero skurczy.. chyba, że liczyć ten jak mąż powiedział coś głupiego i zaczęłam się śmiać.. Wg położnej to szyjka jeszcze ma czas z tym rozwieraniem i lekarz trochę przesadził. W każdym razie nie rodzimy. Z tej okazji mąż wypił sobie drina (muszę to gdzieś zapisać, bo normalnie to nikt go nie namówi :P).

I na nic się zdało łażenie cały tydzień i sprzątanie.. Mam już niby wszystko gotowe, okna się błyszczą jak psu jajca na wiosnę a Małej nie spieszno.. Położna prosiła, bym do niedzieli leżała (nie wiem dlaczego jej tak bardzo zależy, ale jakby widziała mój tryb życia to by ręce załamała :P) i powiedziała, że w pon mam dzwonić i powie mi co robić dalej, bo dziś oznajmiłam, że psychicznie już się wykańczam.. jakoś nie przyjęła tego źle :P A mąż stwierdził, że ja przez to wszystko to chyba coraz bardziej się uodparniam i na naturę to już nic nie pomoże.. Chyba ma rację, więc zawieszam broń..

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mąż na nocce? A nie mieliście dzisiaj seksiku robić?
    Co do owadów, nigdy nie stosowałam Rajdów i tego typu specyfików, też muszę coś wymyślić, bo teraz na niskim parterze mieszkamy i już co chwilę się coś pojawia. Jednak ja chyba po prostu w moskitiery zainwestuje, w domu moich rodziców to się najlepiej spisuje. Mam też moskitierę, na samo łóżeczko, która też funkcję ozdobną ma pełnić. No i kicia- najlepszy masakrator owadów :D

Kurdę znów nie mogę zasnąć przez te bolące nogi :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Właśnie, że wibruje :D Moje też tak czasem robiło, jakby się wwiercało tak szybciutko. Potem też jej tak mięśnie drgały śmiechowo jeszcze po porodzie :)

Gosiunia - ogromne gratulacje :)

Ach no to dobrze bo już myślałam że coś nie tak...... He he

Dzięki Agusia :)

zrz6p07w2xteuk93.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina wiem co czujesz przez ten brak skurczy na ktg i rozwarcia
    Ja liczyłam przed wizytą że już coś się dzieje a tu dupa
    Jeszcze tak mnie straszyli że młoda nisko żeby uważać
    A teraz jak chcę coś konkretnego zrobić w domu to potem mam jazdy od męża i jeszcze skarży się rodzinie i ich na mnie napuszcza

Na tym etapie to większość z nas już jest zmęczona
    Jeszcze to zmęczenie i fizyczne i psychiczne jakoś bym wytrzymała ale najgorszy jest strach czy wszystko będzie dobrze z dzieckiem po porodzie no i ze mną też

Aktyde nie musimy się seksic w nocy ;) zresztą pisałam wcześniej że nie wiem czy się odważę ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:09

czarna panda lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) a my też nadal w dwupaku , Wikusia siedzi grzeczniutka i czeka na swój termin. Ciekawe co dziś będę robić bo nie mam co, poleżę i pooglądam coś w telewizorni. Zaraz z psiakiem muszę iść na spacer :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Milego dnia dziewczyny :)
    u mnie dzis piekna pogoda :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, umnie długa noc z mocnymi skurczami przez 4godz. rozeszło sie po kościach. Dziś może zrobię powtórkę z wczoraj.. długi spacer.

‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ