X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kolejnej drzemce i kolejnej zmianie ubrania :/ nie mam w ogole apetytu, obiad na sile zjedzony :/
    Maz umył okna a teraz u nas burza i deszcz. Ale i tak sie cieszę, ze świat widac zza okna

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny, żeby to rozwarcie wiązało się z szybkim porodem. W poprzedniej ciąży ponad miesiąc chodziłam z 4 cm i nic nie poszło. Teraz też już od miesiąca mam 2 cm i też nic się nie dzieje.

Matik...życz, żeby u Ciebie szybko się rozkręciło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:51

Matik2012 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, ze nie jestem sama z tymi gulami, pewnie tak ma być ;)

Ja też chce usłyszeć dzisiaj, że mam rozwarcie na 2 palce :D A jak nie to do rana z męża nie schodze :D

olka24 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam po lody w lidlu <3 juz zjedzone :) .
    W ubikacji przy podcieraniu znów wieelki glut. Takze chyba resztę czopa wyszło ( swoja droga dużo tego, wcześnie ogromny glut i dzisiaj jeszcze raz taki sam?) . Mała dzisiaj leniwa, jakby siły zbierała. Coś czuje że mnie w nocy weźmie :D ciekawe czy sie sprawdzi moje przeczucie :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matik ja od 30t mialam male rozwarcie (w szpitalu na 1 palec) i nic ;)

Matik2012 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem kciukasy, oby było jak mówisz :)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina lody pyszne :)
    Wesoła Mama masz super mądra i troskliwą córeczkę
    U mnie była mama i się pyta to później do mnie przyjdziesz? Jakby nie wiedziała że mi ciężko bo boli krocze i pachwiny

Katalina też siedzę w domu i się nudzę na nic nie mam siły, książki mnie nie ciągną jak kiedyś bo skupić się nie mogę

Olka zaintrygowałaś swoim imieniem ;)

Ciekawe kiedy mój mąż znajdzie czas na poród bo wczoraj mi oświadczył że 1-2.05 pracuje milutko

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny zycze wam zeby wsm sie juz zaczelo wiekszosc dzieci donoszona po co macie sie meczyc dluzej takze trzymam kciuki za akcje porodowe od dzisiejszej nocy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella kot pod łóżeczkiem wymiata :D

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Katalina lody pyszne :)
    Wesoła Mama masz super mądra i troskliwą córeczkę
    U mnie była mama i się pyta to później do mnie przyjdziesz? Jakby nie wiedziała że mi ciężko bo boli krocze i pachwiny

Katalina też siedzę w domu i się nudzę na nic nie mam siły, książki mnie nie ciągną jak kiedyś bo skupić się nie mogę

Olka zaintrygowałaś swoim imieniem ;)

Ciekawe kiedy mój mąż znajdzie czas na poród bo wczoraj mi oświadczył że 1-2.05 pracuje milutko
    nawet 1 mu kaza pracowac o masakra :( zero odpoczynku a kazdemu sie nalezy moj poki co ma miec wolne ale sie okaze jak wyjdzie w praniu ;) A imie takie sobie bo Celestyna takze latwo znalezc na nk czy fb i tez zapamietuja ludzie ale na forach to zawsze Olka bo nigdy nie wiadomo nic a bo tak chcialam zawsze miec na imie jak do szkoly chodzilam i corke Olenke miec ale raz ze bratowa sie wbila z synem Aleksandrem a dwa sie okazalo ze moja corka w brzuchu na jajuszka wiec dupa z olenki haha ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Gosiu, że lody wyszły
    Co do męża, to może on specjalnie bierze teraz tyle pracy, by utworzyć też jakieś finansowe rezerwy.. może chce mieć później więcej czasu dla Was? a póki nic się nie dzieje, to bierze ile może.. Mój też robi więcej teraz, by później mieć czas dla Małej. Może porozmawiaj z nim o co chodzi?

Mój dzień zdecydowanie spisany już na straty.. może przesadzam, ale jutro mija termin wg wszystkich ostatnich usg, Iza jest już dużym dzieckiem gotowym fizjologicznie również do przyjścia na świat.. Ja wiem, że natura i w ogóle.. Dla mnie to najtrudniejszy czas i wbrew pozorom, wbrew temu, że mam wspaniałego Męża to czuję się bardzo samotna, sfrustrowana i trochę zdezorientowana.. Czuję presję otoczenia, czasu.. Czuję się już złą matką, bo chciałabym na siłę by wyszła już teraz.. nie potrafię się rozluźnić, odstresować. Bardzo chciałabym wrócić do pracy i do normalnej aktywności i chwilami jestem już zła, nie wiem czy na nią, czy na to że jestem w ciąży (wiem, że brzmi to okropnie), czy na to że wciąż szukam winy wokół a może winna jestem sobie sama?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina - hormony, wyluzuj :*
    A pasek pokazuje ze w 39 tyg jestes wiec spokojnie.
    W piątek urodzimy obie ;)

olka24 lubi tę wiadomość

• Lama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z izby przyjęć :) skurcze ani nie ustępują ani się nie pogłębiają, mimo piłki, nospy kąpieli itp. a że trwa to 14h to postanowiłam pojechać sprawdzić chociaż jak na Małą wpływa ta sytuacja. Na ktg jeden skurcz mi ładnie nawet do 80 podskoczył, resztę straciłam z oczu jak rulon się zwinął;) teraz czekam na konsultacje u lekarza. Zobaczymy co powie.

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Lama :) oby poszło :)

dziewczyny o co chodzi na KTG ze skurcze podajecie w procentach?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to faktycznie imię bardzo oryginalne i rzadko spotykane

Co do męża to bierze teraz tyle pracy żeby połatać wszystkie dziury finansowe (przez zakup auta na ten miesiąc jestesmy sporo do tyłu z wydatkami) poza tym w perspektywie chrzest a potem we wrześniu wesele i jeszcze chcemy gdzieś pojechać z małą na kilka dni

Katalina wiem że to nie pocieszenie ale wiele z nas ma podobne odczucia jak Ty i zwyczajnie jesteśmy już zmęczone i psychicznie i fizycznie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym słowem Gosia masz odpowiedzialnego faceta.. cieszyć się tylko, że robi to przed narodzinami a nie po.. chociaż nie wiem czy to jakieś pocieszenie..

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama kciuki! :)

Katalina głowa do góry już tak niewiele, pij melisę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 15:42

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina czasem jestem zła że nie ma dla mnie czasu ale wiem że na razie nie mamy innego wyjścia i musi tyle pracować, jak chodziłam do pracy to tez bralam wszelkie możliwe nadgodziny

Lama dajesz dajesz, czekamy na wieści z porodówki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama dasz radę

Właśnie skończyłam oglądać "Porody". Oj głupia ja głupia. Zaczełam się stresować.

Przy czym moja córka oglądała to z otwartą buzią. i pytała się o wszelkie szczegłóły :D

Wesoła Mamo - moja Matylda też mi pomaga zakładać buty :) a dzisiaj się rwała do obcinania mi paznokci u nóg :) Dziewczynka to skarb dla matki :D

gosia86, beti97, nojaniewiem, Wonderwall, katalina, WesołaMama, madziorek, dorota1987 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz sie tak chwalimy dziećmi, to mój Synu chcial mi dzisiaj paznokcie u stóp pomalować :D. Nie skorzystałam :P

gosia86, Wonderwall, katalina, madziorek, dorota1987, Agusia246, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ