X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ja zapomnialam sie pochwalic, ze oficjalnie wkroczylam w 9 miesiac <3

gosia86, GabiK, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:11

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Alma, gratulacje! <3 Witamy na świecie kolejne kwietniowo-majowe Maleństwo :)

Trafić na dobry personel to już jeden powód do szczęścia...
    Ja niby miałam super opiekę na ginekologii, podczas cc, na sali pooperacyjnej i ze strony oddziału noworodkowego, ale co do położnej, która wisiała nade mną podczas indukcji porodu, nigdy francy nie zapomnę :/ Chciałam mężowi napisać, że za godzinę mam cesarkę a ta za przeproszeniem z mordą na mnie i rzuciła tekst "no tak, już komóra się grzeje. To że leży pani na porodówce nie oznacza, że musi pani zaraz całemu światu oświadczać na fejsbuku że pani rodzi", na co ja, że piszę do męża bo się martwi, a ona odburknęła "męża to powinnaś mieć teraz głęboko w dupie, martw się o siebie i dziecko" :/
    Wiję się z bólu przy skurczach z krzyża, a ta z mordą "i czego się tak rzuca?!" :/ Chciałam się odwrócić na bok, bo już nie dawałam rady leżąc na plecach, to tak mnie szarpnęła za rękę i sprowadziła do pozycji "na plecy", że prawie mi tą rękę wyrwała :/ Przyhamowała trochę ze słownictwem dopiero jak mama dotarła na salę porodową :/

Chamstwo, nic więcej...

Co Ty w ogóle mówisz? Co za baba, powinnaś skargę złożyć, kurde no co to ma być!?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zmartwiona po wizycie. Niby wszystko ok, stan wod, przeplywy ale mala nadal wazy 3200 g tak jak 3 tygodnie temu. Gin mnie uspokajal, ze pomiar moze byc niedokladny no glowka jest bardzo nisko ale przeplywy spr i sa ok. Co nie zmienia faktu, ze sie martwie
    . I mamy rozwarcie na palec. Nawet nie umowil mnie na kolejna wizyte, powiedzial, ze jesli do srody nie urodze to wtedy mam zadzwonic i umowic sie na 4 maja. Czyli nie wiem wg niego moge urodzic do srody ??
    mialam tez pierwsze ktg, zapisaly sie dwa skurcze, cos ponad 60% a ja czulam je dosyc bolesnie i brzuch jak kamien. Nie wiem jak przezyje te porodowe bole...

Zona brata meza urodzila dzis corke, termin miala na wczoraj. O 3w nocy zlapaly ja bole a o 19:30 mala byla na swiecie. Drugi porod ale ponoc gorszy niz z pierwszym dzieckiem. To teraz moja kolej.

Magic kochana wspolczuje i nie wiem jak cie pocieszyc. Dla dobra Lilki nie wypisuj sie i badz dzielna.

Alma gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 22:52

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac od gina juz myslalam ze sie cos zaczyna bo przez godzine meczyly mnie bole co 8 minut ale po dojechaniu do tesciow przeszlo. Chyba jazda autem zle na mnie wplywa ale stracha juz mialam :)

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, biedactwo współczuję Ci :( Bądź silna, jutro coś zadecydujecie z mężem.. A dobrze czujesz Lilkę?

Alma! gratulacje! Opisz więcej jak dojdziesz do siebie, zdrówka dla Ciebie i Tobiaszka! :))

Agusia, mnie dziś gin męczył próbując przekonać, że to dobrze że mogę urodzić po terminie! A ja już do niego z rozpaczą, że psychicznie to nie wytrzymam.. Po czym mówi, że ma nadzieję że w piątek przyjadę na porodówkę na jego dyżur.. I znów mam te głupie nadzieje, że może się coś rozwinie... :P
    Mąż znów obstawia środę, bo wspomnienie św. Rity jest, a całą ciążę się do niej modliliśmy i jej powierzyliśmy..

Eklerka, to dopiero położna, myślę że Iwonka ode mnie spokojnie by Twojej dorównała podczas porodu :P Dlatego właśnie zdecydowałam się na prywatną opiekę.. jestem nieobliczalna jak mnie ktoś wkurzy w takim momencie :P Dobrze, że masz za sobą, a zobaczysz wkrótce już będziesz z mężem i nic mu nie umknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wytrzymaj jeszcze trochę, kochana dasz radę tylko bądź silna, spokojnej nocki, wyśpij się dobrze jutro będą dobre wieści.

Eklerko co za pizda.. nawet gorsze slowa cisną sie na usta, do kamieniołomów niech sie babsko zatrudni!

Ofe wazne ze z malutką wszystko dobrze, a wagą nie przejmuj sie tak wiesz ze to różnie z nią jest plus/minus

Hormony nas po woli wykańczają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 22:12

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do położnych, to jeszcze Wam nie opowiadałam dzisiejszej historii z wizyty u gina. Wchodzę jak zawsze najpierw do położnej na ważenie, pomiar ciśnienia itp. Oczywiście była moja "ulubiona" babka. Każe mi usiąść, coś tam robi, podchodzi do zlewu i zaczyna smarkać, patrze na nią a ta ryczy, no to zapytałam czy wszystko ok, czy coś się stało, a ta zaczęła, że wszyscy na nią krzyczą, że tu jest burdel i ona nic nie wie, że ciągle chodzi i czegoś szuka, i że tak się nie da pracować...no bosko!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Blu, też sobie tak tłumacze, że moze poprzednie wymiary były zawyżone no a teraz jest za nisko żeby ją zmierzyć dokładnie.
    Po drugie obwody brzuszka, kości udowej i te inne są większe niż ostatnio tylko główka jest taka sama jak była. Więc jednak coś urosła.
    A jeszcze mówił, że czasami dzieci przestają przybierać przed porodem lub moze miec na to wpływ podwyższone ciśnienie, moje ostatnio w domu wynosi od 129-135/80.

Eklerka ta położna to pizda jak nie wiem co. Inaczej sie powiedzieć nie da.

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam lekarz sprawdza te przeplywy i stan wod?? Powiem wam ze za cala ciaze nic o tym mi gin nie mowil ja nie pytalam bo nie wiedzialam ze to sie sprawdza...

aktyde85 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ale sucz Ci się trafiła tragedia brak słów

Ofeline mi nawet wagi nie podała poprzednio bo nie miała jak zmierzyć główki nie martw się na zapas:*

Aktyde nie ma co sie użalać nad położną w końcu sobie zasłużyła po tym jak wczesniej cię traktowała
    Fajnie że umówiłaś sobie wizytę wcześniej, a Ty u nowego Gina byłaś?

Olka w trakcie usg sprawdza, moja tez nie wiele mówi dopiero na ostatnich wizytach powiedziala że przepływy i wód ok
    Taki typ człowieka że jak ok to nie wiele mówi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 22:34

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Eklerka ale sucz Ci się trafiła tragedia brak słów

Ofeline mi nawet wagi nie podała poprzednio bo nie miała jak zmierzyć główki nie martw się na zapas:*

Aktyde nie ma co sie użalać nad położną w końcu sobie zasłużyła po tym jak wczesniej cię traktowała
    Fajnie że umówiłaś sobie wizytę wcześniej, a Ty u nowego Gina byłaś?

Ja się nie użalam, tylko powala mnie jej "profesjonalizm", rozumiem, że można mieć gorszy dzień, ale nie wyobrażam sobie, że zaczynam ryczeć przy kliencie.

Dziś byłam jeszcze u starego gina, pracuje do końca kwietnia, następna wizyta u kogoś nowego, nie mam pojęcia u kogo.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ciocie :)

27.04 o godz 19.38 swój pierwszy okrzyk wydał Nikodem <3
    3980kg 62cm i 10ptk w skali agar CC

Wonderwall, olka24, AGA 30, Bluberry, slash, Ofelaine, czarna panda, gosia86, Catyyy, nojaniewiem, Matik2012, olis88, katalina, Karolcia88, beti97, Rika, Anioł, dorota1987, kic83, GabiK, Anielka, Agga, Agusia246, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska gratuluje;* 10 pkt super ejjjj same cesarki cos duzo ich...

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska tak czułam :) Gratulujemy! <3

gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mamusiek i ich pociech.
    Zdrowia i szybkiego powrotu do domu.

‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ