X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Kochane Ciocie :)

27.04 o godz 19.38 swój pierwszy okrzyk wydał Nikodem <3
    3980kg 62cm i 10ptk w skali agar CC

Gratulacje :) jaki duży chłopak :) czekamy na zdjecia :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska gratulacje! :D

Ale się posypało, no niech ktoś ze mną wytrwa do maja ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci hurtem :) ale rzeczywiście same cc

• slash Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, Pigulska - ogromne gratulacje i uściski.

Pigulska - 62 - to dopiero wzrościk no no no :) super.

Dziewczyny - kolejna wizyta za tydzien. I mam jeszcze zrobic mocz i krew, a juz myslałam ze nie bedzie trzeba.
    Córcia ważyła dziś 3448g - zatem w tydzien urosła jakies 300 g

No i lekarz mówi to zobaczymy dlaczego pani jeszcze nie rodzi. Bolało jak badał - trochę ale bolało.
    Rozwarcia nie ma w ogóle.
    Szyjka miękka ale zamknięta.
    Mówi ze wszystko jest ok - czekac na skurcze a póki co pilnowac ruchów dziecka.

Pytam się jak to jest ze miękka i zakmnieat bez rozwarcia - tzn ze ciezko będzie czy jak.
    A doktorek mówi tak - roznie bywa jedne kobiety maja rozwarcia duzo wczesniej i rodzą długo, a inne nosza do ostatniej chwili nic się nie dzieje i nagle trach 2 do 3 godzin i po wszystkom. Na poród nie ma żadnej reguły. Wiec chciałabym nalezec fo tych co robią "trach i po wszystkim" ale czy Bóg i natura tak pozwoli to się okaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 22:55

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde - ja myślę że wytrwam :)

aktyde85 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Alma, Pigulska - ogromne gratulacje i uściski.

Pigulska - 62 - to dopiero wzrościk no no no :) super.

Dziewczyny - kolejna wizyta za tydzien. I mam jeszcze zrobic mocz i krew, a juz myslałam ze nie bedzie trzeba.
    Córcia ważyła dziś 3448g - zatem w tydzien urosła jakies 300 g

No i lekarz mówi to zobaczymy dlaczego pani jeszcze nie rodzi. Bolało jak badał - trochę ale bolało.
    Rozwarcia nie ma w ogóle.
    Szyjka miękka ale zamknięta.
    Mówi ze wszystko jest ok - czekac na skurcze a póki co pilnowac ruchów dziecka.

Pytam się jak to jest ze miękka i zakmnieat bez rozwarcia - tzn ze ciezko będzie czy jak.
    A doktorek mówi tak - roznie bywa jedne kobiety maja rozwarcia duzo wczesniej i rodzą długo, a inne nosza do ostatniej chwili nic się nie dzieje i nagle trach 2 do 3 godzin i po wszystkom. Na poród nie ma żadnej reguły. Wiec chciałabym nalezec fo tych co robią "trach i po wszystkim" ale czy Bóg i natura tak pozwoli to się okaże.

Mi też mówił dziś, że miękka ale długa niby i zero rozwarcia, ostatnio mówił, że twarda, nie wiem w sumie jaka różnica i co oznacza miękka a co twarda.
    Pewnie wytrwasz, ale na koniec maja to chyba sama zostanę i już nie będzie z kim gadać :(

Pigulska się póki co najbardziej zbliżyła do wyznaczonego terminu porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 22:58

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos te cc wisza nad majowkami ehh ciekawe ktora nastepna pochwali sie dzidziulkiem?? ;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska gratulacje <3

Dziekuje kochane, taki nasz los matek, ze sie przejmujemy wszystkim. Ale musi byc dobrze.

A mi sie stan wod zwiekszyl z 12 na 18, gin byl zdziwiony bo jak na koniec ciazy to ich sporo ale w normie bo do 20 jest.

Ja cos czuje ze moj porod tez zakonczy sie cc. Nie wiem czemu, moze przez te skoki cisnienia albo sama sie nakrecam ze nie dam rady urodzic sama...

Eh ide spac bo padam i jakas nerwowa jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 22:59

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde - jak nie będzie z kim gadac. Z nami - kurcze nie ma zmiłuj się nzjadziemy zawsze jakąs chwilę żeby tu zaglądnąc. Tylko my juz pewnie wtedy o kupach będziemy rozmawiac ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic - doczytałam, wspieram jak tylko mogę. Bądz dzielna kochana i trzymaj się tam dzielnie.

Dziewczyny będzie dobrze. Zobaczycie.

Ale ze mnie optymistka, a sama chwilami trzęse portkami ze hohohoho!!!!

olka24 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Pigulska spory chłopczyk
    Ogromne gratulacje dla Ciebie :*
    Teraz obstawiam Nojaniewiem ;)
    Aktyde ja też czekam na maj ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash mam to samo ;)

slash lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, Pigulska gratuluję!!! Kurde ale lecimy pięknie z porodami ostatnio;)
    Pigulska ale duży bobas:)
    Magic współczuję Ci bardzo tej całej sytuacji w szpitalu. Bo jestes tam sama i zagubiona bo nie wiesz co z tym wszystkim zrobic. Jeszcze do tego hormony robią swoje... Popiepszony jest tam personel, brak mi słów, tak samo jak brak mi słów do tego babsztyla co eklerka o niej opowiadała. Niestety takie sie zdarzaja..

Ja byłam na spacerku z kolezanka. Wogole nie mowilam jej o problemach naszych z mezem, stwierdzilam ze o wszystkim bede gadac tylko nie o tym. Mąż zadzwonił czy po mnie przyjechac, czy zrobic zakupy itp. Potem długo rozmawialismy z soba. Najpierw obracał wszystko w żart ale potem powaznie gadalismy. Ciężko sie gadało ale wazne ze gadalismy. Powiedziałam mu co mi leży a on co jemu nie pasuje. Więc jest już dobrze, cieszę sie ze jeszcze potrafimy z sobą rozmawiac;) Dziękuję Wam za wsparcie,rady bo bardzo mi one pomagały;)

A jutro wizytujemy:) Mam również szkołe rodzenia-temat cesarskie cięcie- spotkanie z lekarzem w tym temacie. A faktycznie u nas dużo cc.

gosia86, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również obstawiam że nojaniewiem będzie następna;)

gosia86 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamus i dzieciaczków!! ;)

U nas nadal nic się nie dzieje, te historie o przyspieszaniu porodu to chyba mity na mnie nic nie działa. . Ani schody,ani spacery ani sex ;(

We środę wizyta mam nadzieje ze usłyszę o jakimkolwiek rozdarciu..

Trzymam kciuki za wizyty i kolejne porody!! ;D

relghdge5lg0owut.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna cieszę się że się dogadaliście z mężem :)

Dziewczyny tak sie zastanawiam nad wyrzuceniem z łóżka tego piepszonego podkładu i czy wystarczy jak założę do spania majtki i wkładkę lub ewentualnie podpaskę czy jednak lepiej mieć ten podkład?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska Alma gratuluje

Magic jak mi przykro i chyba ja bym pozabijała tych lekarzy i wyszła a nie moEsz iść do innego szpitala ? Do innego lekarza na konsultacje chociażby ? Przecież to jest chore tyle trzymac pod ktg ja po1 godz mam dość a ci dopiero tyle czasu i to jeszcze bez żadnego rezultatu

marzenia się spełnią
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matik2012 wrote:
    Pigulska Alma gratuluje

Magic jak mi przykro i chyba ja bym pozabijała tych lekarzy i wyszła a nie moEsz iść do innego szpitala ? Do innego lekarza na konsultacje chociażby ? Przecież to jest chore tyle trzymac pod ktg ja po1 godz mam dość a ci dopiero tyle czasu i to jeszcze bez żadnego rezultatu

marzenia się spełnią
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, Pigulska- serdeczne gratulacje! :* 62 cm...no szacun! Czekamy na fotki!

Aktyde ja mam termin na 25/05 wiec spokojnie zostaniemy 2 na placu boju :)

Magic biedactwo moje trzymaj sie kochana! Tule i sciskam, ile to matka musi przecierpiec, a tu jeszcze przed narodzinami... ale jestes silna kobieta!

Pamietajcie dziewczyny, ze dla tatusiow te nasze ciaze to tez mega wyzwanie. A faceci nie lubia przyznawac sie do slabosci, a denerwuja sie jak cholera. Nowa rola, nasze hormony, dziecko w brzuchu to dla nich abstrakcja. My juz mamy kontakt z naszymi maluchami, a oni nie wiedze co ich czeka. Moj dzis nie mogl uwierzyc, ze placze z bolu jak moj pilkarz sie rozszalal.

Wiem, ze w wiekszosci macie powaznieksze problemy, ale zle sie czujE tak Wam sie pozale. dopiero sie zaczal 37 tydzien, a ja juz od tygodnia bole jak na @, cale podwozie boli, ciagnie, maly sie odpycha od zeber i jebut w szyjke itd a tu jeszcze 4 tygodnie... jak to ogarnac????

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis jedyna rada zacisnac zeby i przetrwac ja stosuje taktyke oszukania mozgu pt "inne pewno maja gorzej" ;) ehh pospalam juz jal zawsze u mnie tak duszno i cieplo na poddaszu 23 stopnie a w zimie mialam po 29 i spoko bylo jak na palilam a teraz 23 i umieram...w tv jak zwykle nic wiec moze jakos zasne

‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ