X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Katalina współczuję :( i ustania skurczy i głupiego snu bo wiem że takich nie lubisz
    Może zaparz sobie melisę i uda Ci się wyciszyć?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meliska na mnie nie dziala.. Już się pomodlilam, to troche pomoglo, ale strach mam znow usnac.. A te glupie skurcze, to ja już nie wiem. Bolalo w krzyzu, podbrzusze jak na @, spinanie, czyscilo mnie dolem i gora, a jeszcze mala się tak wiercila, że już nie wiedzialam jaka pozycje przybrac.. Po prostu ustalo.. A skurcze regularne już co 12min mialam :( nawet specjalnie nie pisalam, bo pomyslalam że moze rano uda mi się zrobic tu niespodzianke a tu d... A teraz jeszcze martwie się czy ten sen nie jest powiazany i stres na maxa :(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiem że nie łatwo ale spróbuj się trochę wyciszyć, dobrze że modlitwa Ci trochę pomogła
    A do rana może jeszcze wszystko się rozkręci

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochane ciocie 28.04 o godz 21:50 przyszla na swiat Liliana. 3400 g, 54 cm, 10 pkt. Jest piekna i ma taka delikatna skorke. wiecej napisze jak dojade do siebie. Bol byl niesamowity.

Powodzenia dla pozostalych.
    Gratulujeeeee!!! :* to czekamy na relacje i foty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 03:20

• katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a Ty teraz taki tryb masz, że jak urodzi się Pola, to chyba totalnie nie bedziesz miala problemu z "nockami" ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobudka na siku i znowy bede zasypiac dwie godz eh a o 5 wstac musze meza rzucic do pracy zeby auto miec i na zakupy sie wybrac

• katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, też trenuj nocki ;) za tydzien nie bedzie zlituj wg Twojego suwaczka :P

olka24 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wcale nie wyspana, tylko Mala uciskala zoladek a teraz niby sie troche uspokoila ale co 50minut biegam siku ;) wiec dosypiam 30minut wstaje na siku, krece sie 20 i tak w kolko.

Katalina moze ten sen to przez te lody na kolacje? Moze cieple mleko z miodem Cie ukoi?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe gratulacje i zdrowia życzę
    Ja chyba też mam pospane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 03:31

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Olka, też trenuj nocki ;) za tydzien nie bedzie zlituj wg Twojego suwaczka :P
    Juz sie boje hehe :) inaczej stekac ze ciezko spac a inaczej chciec a nie moc bo ktos wymaga opieki ale jakos ogarniemy ;) katalina jeszcze mozesz mnie wyprzedzic ;D

• katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, też winie lody ale to było o 20.. :/
    Teraz mam atrakcje niedaleko bloku bo już z 8 roznych jednostek się zjechalo i dojezdzaja kolejne, krzycza przez megafon ale nie slysze co się moglo stac...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mam nadzieję że te moje przerwy w spaniu już mnie trochę zahartowały zazwyczaj to godzina lub dwie że nie śpię, ale teraz mam ten luksus że mogę odespać w dzień i mam nadzieję że przy Poli też tak się da
    Ja to chyba jakaś nie czuła jestem bo jak śpię to wcale jej nie czuję i często mam tak że jak wstaję siku to nie zasnę póki mała sie nie ruszy
    Ciekawe co to za akcja u Ciebie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas silny wiatr i ulewa byly, deszcz troche ustal, ale tam to się chyba musi cos palic bo już chyba z 10 strazy jest a widzialam jak kogos na noszach niesli chyba... Maz się ze mnie smieje, że powinnam sobie poduszke wziac pod lokcie.. No ale co ja mam robic jak już nie chcę mi się spac a te migajace swiatla daja po oczach?

Moja kolezanka mowi, że z synkiem spi spokojnie w ciagu dnia, wiec już się jakoś ogarniaja z zarwanymi nockami ;) moze i u nas nie bedzie tak źle, a zawsze masz mame niedaleko, wiec moze Ci ja na godzinke popilnowac żeby odespac ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama to ogromy plus w takiej sytuacji bo mogę liczyć czy na jakieś jedzenie czy właśnie na to że chwilę się zajmie dzieckiem a ja odeśpię lub cos zrobię w domu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ruchami kiedy spisz się nie przejmuj, jak jestem bardzo zmeczona i usne jak kamien to też nie czuje, dopiero jak się obudze i troche pochodze, jak do rana nie czuje to panikuje. A nie wiem co jej dziś się stalo jak te skurcze mialam. Taki zywiol jak nie wiem..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj tak nadrabiała ostatnie leniwe dni ze aż mnie brzuch bolał od góry ale skurcze to raczej nie były bo bolało tylko na górze

Podobno dzieci zwiększają aktywność przed porodem, więc może Iza się szykuje pomału

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane u mnie dziś koniec 39 tyg :) nie mogę już spać , wizyta u gineksa o 8:20. Do tego przeżywam rozmowę z tym moim Szanownym. Mam nadzieje że jak się zacznie to będzie w domu a nie Bóg wie gdzie. Może jak przyjedzie to dotrze do niego powaga sytuacji, kurcze dobrze wiem ze nie nawala mi się w trupa ale tak bardzo nie chcę żeby akurat się trafiło że sobie żrobił przerywnik z kolegami a póżniej pędzi do mnie po kilku kieliszkach. Dla niego wszystko jest takie proste i do pogodzenia, a ja tu świruję, może niepotrzebnie, wiem że będzie starał się jak może to mi obiecał. Jakoś nie umiem się cieszyć na ten poród , ani już na jego przyjazd :( a to przecież ponad 2 miechy rozłąki. Prześpię się może jeszcze z godzinkę ,bo nieprzytomna jakaś jestem :/
    A tak w ogóle to jeszcze Ofe nie pogratulowałam :) Super że masz już Lilusię przy sobie :) Blu za Ciebie trzymam kciuki :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestem zła... Zasnęłam po 23 o 2:15 już wyspana... I leżę... Już nie zasnę... W ciągu dnia spać tez nie będę (ale i nawet nie odczówam potrzeby spania) bo wtedy to już wogóle w nocy nie zasnę... Och BOŻENO!!!

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie zmora koncowki ciazy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się do klubu przyłączam nie spania. Poszłam spać koło 1 potem kilka wizyt w wc i od piątej spać nie idzie.
    A dziś 38 tydzień moja ciąża ogłasza się za donoszona ;)
    zjadłabym bułkę z serkiem no ale kto mi po nią pojedzie ;/
    Ja już chyba chce rodzić.
    Oj nie chyba tylko na pewno chce rodzić.
    Miłego poranka.

‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ