X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już 3 ktg. Skurcze są i bolą i mam je od 5-7 minut. Podobno za słabe. Ciekawe jakie są te właściwe i kiedy nastąpią. Rozmawialam ze swoim doktorem. Jeszcze ma przyjść po 19:00

dqprj44jymj31xvy.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic jestem w szoku, co to za szpital, jaki burdel oni tam mają... nie wiem czy dobrze pamiętam, chciałaś się wypisać i jechać do swojej lekarki do szpitala tak?

Karolcia, ale Ci zazdroszczę- nie tego ciśnienia oczywiście, tego że wiesz kiedy i co się stanie, mnie najbardziej dobija niepewność :/ dużo jeszcze masz po drodze tych wizyt, kiedy samochód będzie sprawny? Chociaż jak masz takie akcje z tym ciśnieniem, to może wcale nie powinnaś ani komunikacją, ani sama autem?

Mnie ogólnie dół dopadł, bo się pokłóciłam z moim E. :( ostatnio to tak super u nas, że sobie "z dzióbków jemy" a ten się dziś obraził, że go zrypałam za to, że zamiast masła kupił jakieś masłopodobneniewiadomoco i zapomniał o mięsie, a jutro to pewnie pustki przed weekendem będą :/ no i teraz pewnie będzie cała majówka zjebana, bo ten jak się obrazi to na amen :( chyba pojadę do rodziców...a mieliśmy w końcu coś miłego dla siebie w weekend zrobić i razem spędzić czas :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - koleżanka mi odpisała (ta co urodziła 18 dni po terminie), że dostała od swojej ginekolog po terminie porodu L4 na 20 dni. Więc da się ale ona chodziła prywatnie. Ponoć na NFZ boją się dawać L4 i wystawiają macierzyński po termonie porodu :/ Ciekawe jak będzie u mnie bo też chodzę na NFZ od stycznia a wcześniej chodziłam do tej samej doktorki prywatnie. Na razie mam zwolnienie do 15 maja...A 18 mam termin porodu.

Bluberry lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke dzięki hehehe
    Też mi się myli jak ktoś zmienia avatarek ;)
    Trochę nas tu jest :)

Ciekawe jak tam u Blu bo miała po 17 jechać do szpitala

Dorota może coś się z tego rozkręci daj znać co powie ci lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    U mnie powoooooooooooli sie chyba rozkręca. Ale mega powoli. Może do konca tygodnia się uda. No chyba ze wszystko zastopuje...

Anioł czytałaś ze od długiego weekendu zamykają ulice kamieńskiego bo cos remontują? :P

A jak to jest jak się rozkręca? :P Bo ja też miałam wrażenie, że się rozkręca, ale że nie rodziłam to nie wiem jak to potwierdzić :D

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde mieszkam ponad 30km za Krakowem wiec zeby gdziekolwiek sie dostac musze miec auto albo busem. Busem odpada bo trzesie sakramencko. A auto bedzie pewnie dopiero pod koniec maja bo znajomy zawalony robota.. no ale zaplanowanych wizyt nie mam juz za wiele wiec to duze pocieszenie ;)

Mi lekarz dzisiaj wystawil l4 do 25 maja (termin porodu) pomimo ze do szpitala zawitam wczesniej.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia - dziękuję :) A Oleńka na pewno zacznie szybciutko przybierać. Moja to klocek w porównaniu do niej, bo niby jest młodsza, a waży już 3200. A jak u Ciebie z laktacją? Masz już dużo mleczka?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika - no to nieźle :/

Trzeba ogarnac jak tam dojechac

• martusia85 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA TEZ MAM TERMIN NA MAJA..A DOKLADNIE JESZCZE 20 DNI TYLKO CZUJE JAKBY TO MIALO BYC JUZ NA DNIACH..PISALAM JUZ DZIS ALE CHYBA NIKT NIE CZYTAL MOJGO WATKU A POTRZEBUJE WASZEJ PORADY>>>>:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiu umknęłaś chyba w tym ferworze walki ;)

Oj cos nas ostatnio tu dużo przybywa :)

olka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie złosć się na nas - etarz każda ma taki metlik w glowie ze nie ogarniamy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia85 wrote:
    JA TEZ MAM TERMIN NA MAJA..A DOKLADNIE JESZCZE 20 DNI TYLKO CZUJE JAKBY TO MIALO BYC JUZ NA DNIACH..PISALAM JUZ DZIS ALE CHYBA NIKT NIE CZYTAL MOJGO WATKU A POTRZEBUJE WASZEJ PORADY>>>>:(
    Martusia pisałaś ale na 3trymestrze z tego co widze a nie u nas ;)
    większość z nas jest już obolała bola nas pachwiny ciągną brzuchy i napinają się ja ruchy czuje bardzo rzadko i bardzo delikatnie...ciężko powiedzieć czy u cb to juz sie zaczyna bez badania przez lekarza w google sa zdj czopu cos takiego ci odchodzi??bo sluz galaretkowaty to ja mam od dluzszego czasu a to na pewno nie czop tu dziewczyny pisaly ze czop ewidentnie jest glutem moze byc podbarwiony krwią itp a odczuasz np skurcze??bo bóle to my wszystkie mamy i wszystkiego ;) pozdr

• martusia85 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIEM ROAZUMIEM..TTYLKO POTRZEBUJE WASZEJ RADY MOZE TEZ MIALYSCIE PODOBNIE??JA NIE MIESZKAM W POLSCE I NIE MAM TU BADAN GIUNEKOLOGICZNYCH A USG DZIECIATKA SA TYLKO 2 PRZEZ CALA CIAZE..CZY TEZ TAK MIALYSCIE BO NIE WIEM CZY TO NORMALNE CZY COS SIE ZACZYNA DZIAC..CO PRAwda to moja 2 ga ciaza ale minelo tyle klat ze zapomnialam..wiec od ok 2 tyg odchodzi mi czop czuje bol w dolnej czesci krzyza i strasznie brzuch mi trwrdnieje..czy to normalne??

• martusia85 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak juz sprawdzalam w google grafike i to tak wyglada moze zle to nazwalam z poczatku..brzuch mam trawrdy wiekszosc dnia czasem w nocy sie budze z powodu twardego brzucha a bol w krzyzu mozna by okreslic skurczami i tez jeszcze jakby skurcze w pochwie:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niesttey nie pomogę bo mimo iz teremin na 5 maja mam to ani czop nie odszedł ani skurczy w sumie nie mam, brzuch tez twardnieje ale nie jakos intensywnie,

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze dzidzia sie wypina w tych miejscach ja tak mam a myslalam ze to twardniejący brzuch ale to jednak synek sie wypycha tak ze az cięzko oddychac i boli wtedy pęcznieje brzuch i jest twardy o to chodzi? nas tez bolą krzyża pachwiny brzuchy kosci bioder kolana nawet :D wiem ze w anglii lipa z opieką bo szwagierka tez tam mieszka a nie masz mozliwosci pojechac do szpitala i sie zbadac powiedziec o obawach swoich bo moze sie juz cos dziać związanego z porodem a moze byc jak u nas uciążliwa koncówka ...jak dasz rade jedz do szpiala przeciez nie mogą odeslac cie ze skurczami

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Anioł więc może dziewczyny bez czopowe i skurczowe się wypowiedzą bo moje dziecko nie pcha się na świat zero objawów oprocz zmniejszonej ilosci ruchów

Karolkaa lubi tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie... a więc u nas trzeba robić jeszcze raz GBS bo laboratorium zrobiło z wymazu badania na co innego... lekarz się zdenerwował za taką pomyłkę w laboratorium. No i u nas malutka owinięte ma szyjkę pępowiną i troszkę się martwię :( mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:57

relgh371atn0vk9b.png
  • martusia85 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeby jechac do szpitala musi polozna zadzwonic takze gdy zaczne rodzic pierw musze dzwonic do poloznej i co smieszne ona przez tel zadecyduje czy moge juz jechac,nie to nie dziecko suie wypina bo twardnieje mi caly brzuch i to moze utrzymywac sie dobra godzine,,troche sie boje czy z dzidzia nic sie nie stanie,,a plecy to tak bola i w dole podbrzusza ze az ciezko chodszic

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty będzie dobrze - ważne ze wiadomo o tej pępowince i beda lekarze uwazac

‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ