Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ciotki
Katalina,Ewelinkie i Beti ogromne gratulacje.
Moja Lilcia tez sie ostatnio prezy po nocnym karmieniu dlatego nie zasypia mocno i kolejny dzien nie spimy od 4.Co chwile niunka sie budzi i robi sie az czerwona. Dlatego od dzis bede ja dopajac herbatka z kopru i rumiankowa.
Mam nadzieje, ze to pomoze.jutro bedzie u mnie polozna to zapytam co robic.
Moja Lili sama sie budzi na karmienie a kupki po kp sa musztardowe z grudkami malymi. kupek nie robi po kazdym karmieniu,w ciagu dnia jest ich ok 4-5.
A spi pod kocykiem.
Dzis bylysmy na dworze bo jest bardzo cieplutko a teraz odpoczywamy w domku.
Czy wasze dzieci tez czasami tak swiszcza przy dojeniu cycka ?? Lilianie sie to zdarza i nie wiem czy zle chwyta sutek czy co to oznacza ?? -
Wiecie co, jeszcze czasem się łapię na tym, że staram się wejść gdzieś "z brzuchem"
Obieram strategię jakby mi tam niewiadomo co z przodu wystawało i dopiero w trakcie się klepię w czoło, że co ja robię
Albo automatycznie przekręcam się z brzucha na bok i dopiero potem sobie przypominam, że już wolno
A na początku to w ogóle miałam schizę, że mała kopie, a przecież leżała już w łóżeczku. Albo chroniłam brzuch jak coś leciało
Nie ma to jak siła przyzwyczajenia...
czarna panda, jagoodka, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tak szybko bo Pilne
Dziewczyny ktore maja elektryczny laktator
Jaka ma moc Wasz sprzęt ?
Takie info jest na sprzęcie
Błagam to pilne info dla mnie , bo muszę zdecydować sie na któryś . A moc jest dla mnie najważniejsza .
Natomiast tych info nigdzie nie moge znaleźć
Któraś miała medele prosze jaki model i jaka moc ?marzenia się spełnią -
Drogie ciocie.
Dzis o 11:25 na świat przyszedł nasz synuś Kubus
Całe 56 cm długi i aż 3860g. 10 pkt.
Wlasnie śpi z moim cyckiem w buzi.
Potem Was poczytamaktyde85, Anielka, AGA 30, Puella, Agusia246, nojaniewiem, kic83, Wonderwall, czarna panda, Ofelaine, Rika, slash, PIGULSKA, agatka196, Nejcik, Magda_16maj, Lama, maribel, olis88, gosia86, gosiunia, WesołaMama, dorota1987, Bluberry, katalina, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Anielka wrote:Slash, ale miałaś sen
Ja niedługo zeświruję. Od piątku walczę z infekcją gardła i krtani, a mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Chyba dzisiaj przejadę się jeszcze raz do internisty, bo na migdałach jakby nalot się pojawił. Jestem załamana. Do TP 5 dni, a tu choróbsko złapało
.
-
Puella wrote:slash...aż mnie ciary przechodzą jak to piszę...37 tydz - 4 kg oszacowało usg.
Ale duży byczek:P Puella też bym się bała;) Pewnie szybciej urodzisz jesli to faktyczna waga
Gratuluje madziorek, aż sobie sprawdziłam kiedy miałas termin- na 20 maja. Napisz relacje jak znajdziesz czas, my dwupakowe jeszcze z chęcią poczytamy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:16
-
Jestem po wizycie.
No i rozpłakałam się.Szyjka zamknieta.
Łzy mi staneły w oczach przy lekarzu.,a potem nie wytrzymałam i się rozryczałam jak poszlismy do samochodu.
Dzis wyszło na usg 4011g - mowi gin ze duza dziewczyna i uparta bo nie chce wyjsc. Poza tym gin twierdzi ze wszystko jest ok i pewnie mała potrzebuje jeszcze byc u mamy.
Jak usłszałam taką wagę - to mowie czy ja dam radę urodzic tak duze dziecko, a przeciez jeszcze urosnie. w ubiegłym tygodniu urosła ponad 130 g a przez ten tydzien pół kilo.
Gin na to ze do 4500 g - mozna rodzic naturalnie.
W piątek na 8.20 mam sie stawic na patologie. Wtedy bedzie decyzja co dalej, kroplowka jesli waga bedzie jeszcze wieksza to cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:29
-
Nejcik wrote:Witajcie mamuśki, niestety nie zdążę Was nadrobić za te parę dni, kiedy nie pisałam, ale serdecznie gratuluję bobasków Matik, Beti, Katalina i Ewelinkie!!!
Super, że macie swoje skarby już przy sobie!!!
My dziś po wizycie, szyjka zamknięta, ale mamy podejrzenie sporego płodu, wg ginki około 3800-4000g, w czwartek mamy jechać do szpitala na mierzenie miednicy i USG z pomiarem wagi, wtedy się dowiemy, czo zostajemy na CC, czy CC będzie w inny dzień, czy będzie opcja porodu sn. Trochę mam stresa, co dopiero w czwartek będzie - ale jakoś dam radę - PROSZĘ O KCIUKI I WSPARCIE!Śmieję się z męża, że spłodził takiego Byczka
Ja mam urodziny 16-go maja, to być może spędzę je w szpitalu, ale jeśli Ancik przyjdzie na świat wcześniej, to będę miała najcudowniejszy prezent na świecie!
Jutro odbieramy wynik gbs - okaże się czy mam czy nie.
Póki co bardzo dużo chodzę, wszystko robię, plecy bolą na maxa i czuję, że mały się wciska w dół, ale nie jest źle, nie ma co narzekać.
Ściskam Was mocno i życzę miłego dnia!
Najcik - u mnie tez mały gigant urósł.
Ale nic gin nie powiedział o mierzeniu miednicy.
Powiedział tylko ze ojciec kawał chłopa, mama tez dobrze wygląda - więc nie ma się co dziwić ze dziecko malutkie nie jest. Zreszta ja w biodrach wąska nie jestem, przed ciąża miałąm 106.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:30