Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki :)

Katalina,Ewelinkie i Beti ogromne gratulacje. :)

Moja Lilcia tez sie ostatnio prezy po nocnym karmieniu dlatego nie zasypia mocno i kolejny dzien nie spimy od 4.Co chwile niunka sie budzi i robi sie az czerwona. Dlatego od dzis bede ja dopajac herbatka z kopru i rumiankowa.
    Mam nadzieje, ze to pomoze.jutro bedzie u mnie polozna to zapytam co robic.

Moja Lili sama sie budzi na karmienie a kupki po kp sa musztardowe z grudkami malymi. kupek nie robi po kazdym karmieniu,w ciagu dnia jest ich ok 4-5.
    A spi pod kocykiem.

Dzis bylysmy na dworze bo jest bardzo cieplutko a teraz odpoczywamy w domku.

Czy wasze dzieci tez czasami tak swiszcza przy dojeniu cycka ?? Lilianie sie to zdarza i nie wiem czy zle chwyta sutek czy co to oznacza ??

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jeszcze czasem się łapię na tym, że staram się wejść gdzieś "z brzuchem" :P Obieram strategię jakby mi tam niewiadomo co z przodu wystawało i dopiero w trakcie się klepię w czoło, że co ja robię :P Albo automatycznie przekręcam się z brzucha na bok i dopiero potem sobie przypominam, że już wolno :P A na początku to w ogóle miałam schizę, że mała kopie, a przecież leżała już w łóżeczku. Albo chroniłam brzuch jak coś leciało :D Nie ma to jak siła przyzwyczajenia...

czarna panda, jagoodka, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

age.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mam to samo :)

Dzięki dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 13:50

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak szybko bo Pilne

Dziewczyny ktore maja elektryczny laktator
    Jaka ma moc Wasz sprzęt ?
    Takie info jest na sprzęcie

Błagam to pilne info dla mnie , bo muszę zdecydować sie na któryś . A moc jest dla mnie najważniejsza .
    Natomiast tych info nigdzie nie moge znaleźć

Któraś miała medele prosze jaki model i jaka moc ?

marzenia się spełnią
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sprzęcie jest napisane VAT np 130 i to jest mi potrzebne info

marzenia się spełnią
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matik2012 ja mam Medela Swing, ale za cholerę nie mogę znaleźć mocy (ani na laktatorze, ani w instrukcji). Dostałam go od mojej siostry, która była bardzo z niego zadowolona. Niestety więcej nie pomogę, bo ślepa jestem....

• Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nigdzie napisane VAT 130 albo 35 ???

marzenia się spełnią
  • Puella Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Swinga i nie widzę mocy. Na laktatorze jedyne info przy wyjściu do ładowarki to 4,8 V DC, a na ladowarce: INPUT 120V - 60 Hz 10.0W, OUTPUT DC 4.8 V 800mA

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie ciocie.
    Dzis o 11:25 na świat przyszedł nasz synuś Kubus <3
    Całe 56 cm długi i aż 3860g. 10 pkt.
    Wlasnie śpi z moim cyckiem w buzi.
    Potem Was poczytam :)

aktyde85, Anielka, nick nieaktualny, Puella, Agusia246, nojaniewiem, kic83, Wonderwall, czarna panda, Ofelaine, nick nieaktualny, slash, PIGULSKA, agatka196, Nejcik, Magda_16maj, Lama, maribel, olis88, gosia86, gosiunia, WesołaMama, dorota1987, nick nieaktualny, katalina, Eklerka lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek gratulacje!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje za pomoc :)

marzenia się spełnią
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek gratulacje!

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Madziorek :)

age.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dizewczyny, ja też już chce.....mam największa kluchę, więc jeżeli przyjdzie mi rodzidzić w terminie to się zapłaczę! :p
    Puella - ile ta Twoja kluseczka ma?

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Slash, ale miałaś sen :D

Ja niedługo zeświruję. Od piątku walczę z infekcją gardła i krtani, a mam wrażenie, że jest coraz gorzej :(. Chyba dzisiaj przejadę się jeszcze raz do internisty, bo na migdałach jakby nalot się pojawił. Jestem załamana. Do TP 5 dni, a tu choróbsko złapało :(.
    Jeszcze trochę i sen się ziści.

klz98u696p33kjce.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash...aż mnie ciary przechodzą jak to piszę...37 tydz - 4 kg oszacowało usg.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    slash...aż mnie ciary przechodzą jak to piszę...37 tydz - 4 kg oszacowało usg.

Ale duży byczek:P Puella też bym się bała;) Pewnie szybciej urodzisz jesli to faktyczna waga

Gratuluje madziorek, aż sobie sprawdziłam kiedy miałas termin- na 20 maja. Napisz relacje jak znajdziesz czas, my dwupakowe jeszcze z chęcią poczytamy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:16

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek gratulacje :)

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    No i rozpłakałam się.Szyjka zamknieta.
    Łzy mi staneły w oczach przy lekarzu.,a potem nie wytrzymałam i się rozryczałam jak poszlismy do samochodu.

Dzis wyszło na usg 4011g - mowi gin ze duza dziewczyna i uparta bo nie chce wyjsc. Poza tym gin twierdzi ze wszystko jest ok i pewnie mała potrzebuje jeszcze byc u mamy.

Jak usłszałam taką wagę - to mowie czy ja dam radę urodzic tak duze dziecko, a przeciez jeszcze urosnie. w ubiegłym tygodniu urosła ponad 130 g a przez ten tydzien pół kilo.
    Gin na to ze do 4500 g - mozna rodzic naturalnie.
    W piątek na 8.20 mam sie stawic na patologie. Wtedy bedzie decyzja co dalej, kroplowka jesli waga bedzie jeszcze wieksza to cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:29

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Witajcie mamuśki, niestety nie zdążę Was nadrobić za te parę dni, kiedy nie pisałam, ale serdecznie gratuluję bobasków Matik, Beti, Katalina i Ewelinkie!!! <3 Super, że macie swoje skarby już przy sobie!!! ;-)

My dziś po wizycie, szyjka zamknięta, ale mamy podejrzenie sporego płodu, wg ginki około 3800-4000g, w czwartek mamy jechać do szpitala na mierzenie miednicy i USG z pomiarem wagi, wtedy się dowiemy, czo zostajemy na CC, czy CC będzie w inny dzień, czy będzie opcja porodu sn. Trochę mam stresa, co dopiero w czwartek będzie - ale jakoś dam radę - PROSZĘ O KCIUKI I WSPARCIE! :) Śmieję się z męża, że spłodził takiego Byczka :D

Ja mam urodziny 16-go maja, to być może spędzę je w szpitalu, ale jeśli Ancik przyjdzie na świat wcześniej, to będę miała najcudowniejszy prezent na świecie! <3

Jutro odbieramy wynik gbs - okaże się czy mam czy nie.
    Póki co bardzo dużo chodzę, wszystko robię, plecy bolą na maxa i czuję, że mały się wciska w dół, ale nie jest źle, nie ma co narzekać. ;-)

Ściskam Was mocno i życzę miłego dnia! <3

Najcik - u mnie tez mały gigant urósł.
    Ale nic gin nie powiedział o mierzeniu miednicy.
    Powiedział tylko ze ojciec kawał chłopa, mama tez dobrze wygląda - więc nie ma się co dziwić ze dziecko malutkie nie jest. Zreszta ja w biodrach wąska nie jestem, przed ciąża miałąm 106.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:30

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ