X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka my mamy Actiferol Start. Niby najlepsze ale Oli nie służy.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia dzieki jeszcze musze poczytac na necie co i jak i co jest najlepsze ale juz sie boje tych bolow brzuszka

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka my to samo co Kotmisia.
    Na poczatku bylo nieciekawie a teraz problem z zaparciami- ale to moglo byc rownie dobrze od mm.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda ma takie rozwolnienie że ojej :( i tyłek cały odpatzony

• MiM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Dziewczyny z Katowic i okolic, gdzie robiłyście albo będziecie robić usg bioderek?

ja robię w przychodni Epione gdzie mały chodzi do pediatry

Anielka lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik gratulacje :* a kiedy urodziłaś?dzisiaj?

Olka a dlaczego robiłaś Dawidkowi badania?przez tą skazę białkową czy jakiś inny powód?

Muszę się pochwalić że dzisiaj pierwszy raz samodzielnie wykąpałam Polusię i dałyśmy radę :) i stwierdzam że chyba widownia nam nie potrzebna bo obeszło się całkiem bez ryku i poszło szybko i sprawnie :)

Laura co stosujesz na odparzenia?

Wonderwall, Karolcia88, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja tak myslalam ze Ty juz Antosia tulisz :):* gratulacje :*
    Gosia ja dziś też sama kąpałam Małą ale tylko dzięki Misiowi takiej gąbczastej wkładce do wanienki :) polecam do zakupienia w TESCO na dziale z artykułami dla dzieci :) dałam całe 16zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 21:21

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nejcik gratulacje :* a kiedy urodziłaś?dzisiaj?

Olka a dlaczego robiłaś Dawidkowi badania?przez tą skazę białkową czy jakiś inny powód?

Muszę się pochwalić że dzisiaj pierwszy raz samodzielnie wykąpałam Polusię i dałyśmy radę :) i stwierdzam że chyba widownia nam nie potrzebna bo obeszło się całkiem bez ryku i poszło szybko i sprawnie :)

Laura co stosujesz na odparzenia?
    Lekarz kazal zrobic bo sie maly caly czas darl i chcial sprawdzic czy tylkk alergia pokarmowa mu dokucza czy moze cos innego a teraz czytam ze przy alergii na laktoze robi sie anemia wlasnie

• beti97 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nejcik ogromne Grstulacje! Ja dopiero teraz weszłam i doczytałam co pisałyście. Ja od rana zakupy, obiad, pranie i znowu spacer. Teraz jeszcze w aptece byłam. Wiki oczywiście dzień w kratkę czyli aniołek przeplatany z wyciem, ale chyba miała dość spacerków. Nie lubi za dużo bodźców. No i muszę przyznać że patrzy na mnie i mamę i w masę punktów bez znaczenia. Ulewa podobnie jak Wasze maluszki. Dzisiaj w rampersiki ją wystroiłam bo w cieniu 27 stopni bylo. Czy wasze rany po cc też puchną nad raną?? bo u mnie po całym dniu jest taka górka. Ja tak jak KotMisia żałuję że nie dane było mi przeżyć porodu sn, wierzcie cc też boli masakrycznie bo wybudzeniu. Do tej pory jeszcze mnie boli skóra w dotyku w okolicy rany. Dzisiaj byłam w rossmanie i wydałam 60 zł, co mi się nie zdarza ale przy dziecku jakoś wydatki lecą w górę. Kupiłam jej kremik do buźki 50+ i oczywiście zapomniałam jej posmarować. Wystarczy że stoi w domu i jest :p Teraz pewnie niedługo wybudzi się na cyca bo już śpi 2 godz. Kurczę czytam o Waszych problemach z laktacją i zastanawiam się jak to możliwe że jednym się leje a inne kobiety walczą o każdą krople. Ja cieszę się że mlesio płynie strumieniami, ale słyszałam że femaltiker jest dobry na rozruch. Dzisiaj od sąsiada dostałam słoik miodu z pasieki, nie tam jakieś sztuczne g..no. Będzie na jesień i zimę.Jutro muszę odpocząc w domu bo padam na pysk, podłoga brudna, łazienkę trzeba umyć i poprasować. Czyli raczej z relaksu nici. Udało mi się dzisiaj usłyszeć od kilkj osób że nie wyglądam jakbym rodziła, miłe ale brzusio i tak odstaje :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niczym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:57

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastosoealam linomag. Wcześniej nivea

gosia86 lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuję to każde niemowlę powinno mieć zbadane oczka, ale dopiero w 3 miesiącu, wcześniaki w 4 tygodniu ( co i tak nam nie wyszło ).

Nejcik, gratulacje :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a zalecenie było ze szpitala, a skierowanie od pediatry w przychodni.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dziekuje:)
    Skoro w zaleceniach nie bylo to nie bede na sile pakowac sie do jeszcze jednego lekarza ;)

Nejcik gratulacje:)

Ps. Mi tez blizna tak puxhnie i tez mnie boli nad cieciem.

Ja jurro ide do gina na kontrole. W ogole mam mega zalatany dzien bo 1. Idziemy do pwdiatry 2. Musze odwiedzic optyka 3. Kupic zakiet do sukienki na wesele 4. Pojechav do szpitala zarejestrowac sie do kardiologa 5. Odebrax wyniki histopatologiczne tej narosli z jezyka 6. Kupic mezowi 2 koszule na wesele i poprawiny 7 kontrola u gina.
    Ciekawe czy podolam czy cos wykresle z listy zadan ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:09

kika79 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Właśnie zastosoealam linomag. Wcześniej nivea
    Chcialam dać cytuj a kliknęłam lubię

Mi położna polecała właśnie linomag z tlenkiem cynku lub termentiol, a i zamiast chusteczek to wodę przegotowaną i waciki, na początku to trochę uciążliwe było ale już się przyzwyczaiłam

Ja to sie boję ubierać Polę w krótki rękawek jeszcze

Oj Karolcia to masz maraton jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:11

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już czucie na brzuchu ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej my jesteśmy po wizycie położnej.. Jak zwykle nie wniosła nic ale powiedziałam położnej ze Liliana czasami dziwnie zachowuje sie przy kp nad ranem i pod wieczor, tzn. steka, wypluwa sutek, łapie go nerwowo, macha rączkami, pręzy się, popłakuje, jak jakiś dzikusek wygląda, mnie to czasami aż przeraża bo nie mam pojęcia co to może oznaczać czy to nerwy bo za mało mleka leci ( zazwyczaj dzieje się tak pod koniec karmienia) zaczęłam przystawiać do drugiej piersi ale jest to samo ;/ czy to jej fanaberia lub problemy z brzuszkiem ;/
    Położna poradziła zgłosić się z tym do pediatry wiec jutro pojadę, mam już stresa no i szczepienie trzeba koniecznie przełożyć ze względu na możlowosc zarażenia ospą. Zobaczmy co jutro powie pediatra..

A szczepić będe chyba 6w1, rota i pneumokoki.

Kotmisia ja dziś podalam rano Lilianie 15 kropel ale mimo to od rana jakaś niespokojna.
    Rozpieściłam dziecko i teraz nic nie moge zrobić bo tylko na rękach by chciała.... ;/
    Mój mały robi to samo.. I moja "prywatna polozna" i ta co dziś była ze szkoły rodzenia powiedziały ze to skok rozwojowy i dziecko ma fochy i to normalne.. mnie to trochę denerwuje bo mleko leci a Mały się rzuca ale się najada z obu piersi wiec jest ok ;) ma wadze przybiera ładnie dziś wazy 4100g czyli 320g w tydzień przybrał ;) ale jak idziesz z tym do pediatry i dowiesz się coś ciekawego to czekam na info.

relghdge5lg0owut.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Chcialam dać cytuj a kliknęłam lubię

Mi położna polecała właśnie linomag z tlenkiem cynku lub termentiol, a i zamiast chusteczek to wodę przegotowaną i waciki, na początku to trochę uciążliwe było ale już się przyzwyczaiłam

Ja to sie boję ubierać Polę w krótki rękawek jeszcze

Oj Karolcia to masz maraton jutro
    Karolek dziś kursował po mieście w wózku w rampersie z krótkim i rąsie i nóżki cieplutkie ;) :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się boje jeszcze Mateuszka ubierać w krótkie rękawki i nogawki... choć dziś było mega gorąco ale mi się wydaje ze dla malca jeszcze za zimno...

Mam chwilę coś napisać dopiero wieczorem jak mały juz śpi. . Tak to jesteśmy cały dzień sami. . Wiec jak on śpi to tez śpię albo ogarniam chatę. .

Tez jestem leniwa i nie odciagam pokarmu.. moze ze 2 razy w tyg mi się zdarzy to robić. Tez kapie Małego sama mąż czasem za późno wraca.. a ja się staram żeby Mateusz przed 22 juz spał.

A dziś w nocy mieliśmy przeboje.. Mateusz nie mógł kupki zrobić i płakał chyba że 2h.. espumisan pomógł to nie nadarzyłam zbierać kupki z przewijaka :p moje dziecko nie toleruje chyba banana.. bo zjadłam jednogo z rana o właśnie taka noc mnie za karę spotkała. .

relghdge5lg0owut.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Eklerka warto dodać,że w tych relacjach chodzi o reakcje po szczepionkach skojarzonych , głównie 6w1. Nie o standardowe szczepienia. I trzeba też pamiętać,że jeśli chcemy kiedyś mieć wnuki to nie demonizujmy szczepionek. Bo różyczka czy ospa może spowodować bezpłodność, zarówno u dziewczynek jak i chłopców. Dlatego nie demonizujmy szczepień jako takich.
    Gosia na pocieszenie powiem,że Kuba ulewał dalej niż widział, ale od około 2tyg widzę,że zdarza się to sporadycznie i w niewielkiej ilości. Odbijanie też idzie mu już znacznie łatwiej. Zatem kwestia czasu.
    Niestety nie zgodzę się z Tobą, bo tylko 2 przypadki na 10, z którymi się spotkałam były po szczepionkach skojarzonych... :( Np. syn sąsiadki, która szczepoiła na wszystko co mogła i była przewrażliwiona na tyle, że biegała z synem po lekarzach żeby upewnić się, że z dzieckiem jest wszystko ok (jej synek zmarł kilka lat wcześniej na raka), miała wykonane usg główki dziecka 2 tygodnie przed szczepieniem i było ok, a tydzień po szczepieniu stwierdzono rozległy wylew... U takiego malca? Wywalczyła zgłoszenie NOP, więc bezpodstawnie nikogo nie oskarżała...
    Ja mimo szczepienia przeszłam różyczkę, odrę i ospę, na każdą z tych chorób zaraziłam się w szkole, więc czy tak naprawdę te szczepionki przed czymkolwiek chronią? :P Czytałam o tym już w 3 miesiącu ciąży, wiem o czym piszę :)
    Ja podjęłam decyzję, nie zaszczepię dziecka na nic choćby ścigał mnie sanepid, wojewoda i sąd najwyższy. Dla mnie szczepienie dziecka jest jak gra w rosyjską ruletkę, albo się uda przejść to bezboleśnie, albo będzie płacz i plucie sobie w brodę...
    Nie ma szczepionki, w której by nie było rtęci, aluminium czy komórek z abortowanych płodów... Syf...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 23:12

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ