X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laski jakie slodycze mozna jesc karmiac piersia ??ja pozwalam sobie na lody ale mi malo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 14:02

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wierzę w to zauroczenie. Wiki miała piękną cerę i moja sąsiadka wypaliła że ona jej się tak podoba bo nie ma ani jednej krosteczki a następnego dnia był krostkowy armagedon :/ ja mam próbki oilatum więc spróbuję. Ewidentnie nie leży jej pomidor i por. No i mam dzień dziecka bo przyjechał do niedzieli mój B. i cała rodzinka w komplecie :) jestem happy i Wiki też grzeczniutka. U mnie położna super bada mi ciśnienie, sprawdza piersi, ranę po cc, ogląda Wikusię. Jak potrzeba to receptę przyniesie do domu, tylko nie ma wagi :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja lody biszkopty herbatniki bułki z kruszonką.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze słodyczy: sernik, ciasto drożdżowe, ze 2 delicje, kostkę czekolady, wafelki z kremem każdym, ciasto na biszkopcie z bita śmietana np. - to poleca moja położna tylko nie wszystko na raz i stopniowo wprowadzać i obserwować dziecko jak reaguje.

Co jeszcze stosujecie na te krostki? Czy po prostu nic i czekacie aż zniknie?

Lama lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe mi połozna pozwoliła jeść jabłecznik sernik (z umiarem) ;) 2 kostki czekolady gorzkiej dziennie jak mam ochote herbatniki i kruche ciastka bez mas;) ja uwielbiam te z cukrem najzwyklejsze i jadłam raz ciastko francuskie z serem i małemu nic nie było;)

aktyde też przeszłam baby bluesa ale dzięki mężowi przetrwałam ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek nie pozwala się odłożyć do lozeczka śpi tylko na moim brzuchu.. jak mam obiad ugotować? A zjeść? :(

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Moj synek nie pozwala się odłożyć do lozeczka śpi tylko na moim brzuchu.. jak mam obiad ugotować? A zjeść? :(
    Oj dobrze że moje maleństwo zje i ja go zaraz fik do łóżeczka i mam spokój. Nawet nie uczę spania na łóżku ani na rękach. ;)
    To naprawdę nie masz jak ugotować A o zjedzeniu nie wspomnę ;/

• beti97 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana rozumiem moja teź lubi spać w naszym łóżku ale nauczyłam się ją odstawiać do jej łóżeczka, na brzuchu też mi śpi ale wtedy jak ją zdejmuje to już foch. Teraz usnęła w foteliku. Straszny mam apetyt podobno przez kp, ale się panuję bo nie chcę jak szafa wyglądać.
    Ja na krostki teraz próbuję to emolium wg rad dziewczyn i mam nadzieję, że pomoże.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnał w końcu i jest w łóżeczku... okazło się, że znow go kupa meczyla... ale w koncu poszla taka ze jeden pampers to za mało.. ide w końcu cos zjesc..

Ja umylam mu wlasnie po poludniu buzke tym emolium i troszke jest lepiej, zaczerwienie troche zeszlo.. takze pare razy sie umyje i mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej :)

relghdge5lg0owut.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:38

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, dziękuję za dobre słowo :)

Mowie sobie, że powinnam się cieszyć, że jesteśmy w końcu razem, czerpać radość również z trudności, tym bardziej, że obie nieomal się nie przekrecilysmy, i znów rycze, że taka głupia jestem :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    A jakim emolium przemywacie? Ta emulsja do kąpieli? Dzoanna jak rozrabiasz w wodzie aby przemywac sama buzke?
    Emolium tym takim plynem do kapania.. do miski z ciepla woda tak z 10ml wlewam i wacikiem mu takie oklady robie, zeby troche wsiąkło w skore.. chyba mu sie nie podoboalo bo sie darl ale jest troszke lepiej :)

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Zasnał w końcu i jest w łóżeczku... okazło się, że znow go kupa meczyla... ale w koncu poszla taka ze jeden pampers to za mało.. ide w końcu cos zjesc..

Ja umylam mu wlasnie po poludniu buzke tym emolium i troszke jest lepiej, zaczerwienie troche zeszlo.. takze pare razy sie umyje i mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej :)
    No ja tez myje emolium i schodzi a lekarka mi zabronila bo niby pogorszy a gowno prawda jak widac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Ofe, dziękuję za dobre słowo :)

Mowie sobie, że powinnam się cieszyć, że jesteśmy w końcu razem, czerpać radość również z trudności, tym bardziej, że obie nieomal się nie przekrecilysmy, i znów rycze, że taka głupia jestem :P
    Tez tak mialam do dwoch tyg przejdzie ci to hormony kochana a ja np mialam to przez mleko jak sie pozbylam to od razu myslenie inne mialam bedzie wszystko dobrze mamuska dasz rade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 16:54

• ss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie i gratuluje dzidziusiów;* chcialam was zapytac bo akurat jesteście na " świeżo";) czy ktoras z was moze powiedziec ze masowanie krocza, cwiczenia z balonikiem epino albo zel porodowy ulatwil jej poród?dziekuje z gory za odpowiedz;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka wszystko minie po ok 2tyg,kazda z nas przechodzila dokladnie te same emocje i chyba nie pomyle sie jak powiem,ze kazda byla nimi przerazona,ze co sie dzieje. Ale jak pogadalysmy tu na forum to wyszlo,ze normalna sprawa, hormony i tyle. Teraz szaleja na maksa. Kazda ryczala jak bobr z byle powodu. Mnie nadal sie zdarza ;-)
    Kotmisia a propos dopajania przy mm. Pytalam poloznej w przychodni,bo tez tak slyszalam. Powiedziala,ze owszem w upaly nalezy dopajac glukoza. No i mamy upaly,wiec zanabylam glukoze, dowiedzialam,ze trzeba robic roztwor 5% czyli plaska mala lyzeczka na 100ml wody. No i super,ale teraz nie wiem czy jak to zrobie to podgrzewac jak mleko czy dawac w temp pokojowej? Wiesz cos na ten temat?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12416b0e1fc0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8c3471106f2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/400a30b012e2.jpg
    Moje Serce <3

Wonderwall, olka24, Karolcia88, beti97, Eli, Ofelaine, czarna panda, Emiliada, gosia86, DżoanaA, Eklerka, aktyde85, katalina, Anielka, Bluberry, Lama, Agusia246 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

GabiK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik ale slodziak!!;)

GabiK lubi tę wiadomość

‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ