Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia...to nie jesteś sama z tą abstynencją :p Mnie też na razie nie ciągnie.
Zazdroszczę Wam tych wielogodzinnych spacerków. U mnie po 15 min włącza się michalinowy wyjec i pędzę do domu, żeby ludzie się nie gapili. Ona tak się drze, że muszę ją na ręce wziąć i uspokoić (czytaj włożyć cyca w usta), a później już nie da się odłożyć do wózka...więc wracam z nią na rękach, cycem na wierzchu pchając wózek. Ne wiem dlaczego ona taka niepsokojna jest w ciągu dnia. Zalicz krótkie, kilkunastominutowe drzemki i wyje. Już powlo tracę do niej cierpliwość. W związku z przepukliną nie może dużo płakać, więc staję na rzęsach żeby ją uciszyć. Ależ mam absorbujące dziecię!
-
Kurcze ale macie duze dzieciaki! Moja dopiero od 2 dni w 62 i to tylko dlatego, ze jak ma tetre dolozona to juz miala ciasnawo. Tak to by jeszcze smigala w 56

Pauliqa tesciowa dalej pomaga czy juz wyjechala? -
Hej my po bioderkach i wszystko ok, w sierpniu kontrola.
Co do igraszek to ja też mam większe libido niż nie maz zazwyczaj, ale teraz to on chodzi po ścianach, no nic poczeka sobie
Moja królewna dzisiaj z kolei głównie śpi. .. aż się martwię czy coś jej nie jest...
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Puella dziekuje, sama mam w szkole do czynienia z dziecmi z roznego rodzaju zaburzeniami i autyzm jest jednym z nich. Ale wierze,ze jest za malutki na interakcje bezposrednia,przeciez nawet kontakt wzrokowy, sledzenie twarzy czy zabawki jest jeszcze z kilkuminutowym opoznienie to trudno zeby do mnie zagadywal i kazdorazowo odpowiadal na usmiech.
Moja przyjaciolka, swoja droga tzw.doradca rodzinny, tlumaczyla mi, ze takie malutkie dzieciaczki nie wiedza jeszcze, ze one i mama to dwa oddzielne cialka i traktuja nas jak jednosc. Dopiero po kilku miesiacach odkrywaja,ze jestesmy oddzielnie
A skoro jestesmy tym samym cialem to co ma sie do siebie smiac.
Dodatkowo my mamy jestesmy dla nich oczywistoscia i nie musza zabiegac o nasza uwage, bo jestesmy jak aksjomat
Pozostaje mi poczekac az moj syn mnie zauwazy, taka troche moja slepa, nieodwzajemniona milosc, jak w podstawowce
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
MiM mam to samo. Ale moja śpi tylko nagorsze, że piłuje się i pcha rece do buzi i ssa...ona sie nie najada
mam depresie już... a z butli nie chce bo jeszcze większy ryk jest. Maxie jakieś sposoby na przekonanie jej do butli?? Popełniłam wielki błąd... trzeba było jej pchać i smoka i butle chociaż z wodą a teraz mam problem
ryczec mi sie chce...
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/332ed18bd6a3.jpg
Zakupiłam sobie coś takiego, żeby uwolnić się od prądu kiedy chcę podgrzać butelkę i nakarmić małego w plenerze. Do tej pory targałam ze sobą to:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f42dab7f7312.jpg
kocham ten pogrzewacz, wciskam dwa przyciski i nie muszę się zastanawiać czy dobra tempka bo on sam wie jak podgrzać,ale potrzebuje gniazdka a ten aventu da mi w końcu możliwość pojechać z małym na spacer do lasu i się nie przejmować,że już pora na mleko to ja muszę biegiem do domu.
Wiem,że Wy dziewczyny w większości kp,ale może Wam się też przyda jeśli dajecie ciepłą herbatkę czy coś.
Wonderwall lubi tę wiadomość
-
U nas tez ciężki dzień. Ciężki dla mnie bo Nina czuła się świetnie
posłucham rady że za późno kładę spać dziecko i 2 Nina szła spać o 19 a nie o 21. Efekt był taki ze wstawala ok 4 i broiła zamiast spać do 6-7. Dzisiaj osiągnęłam niewyspanie level matka- zasnęłam przy jojczącym dziecku
na szczęście Nina do mnie dołączyła i trochę się zregenerowalam.
Gabik powiem Ci nawet ze dziecko dopiero ok 3 roku życia zaczyna dostrzegać swoją odrębność od świata. Wcześniej ono jest całym światem. Ciężko nam to sobie wyobrazić.ale tak jest
a teraz jest grubo za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Moim zdaniem najlepiej zacząć diagnozę w wieku przedszkolnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:44
MiM, GabiK, Anioł lubią tę wiadomość
-
Magic jak moja miała kryzys butli z cycka nic nie leciało to przystawialam ja do piersi, układała w pozycji brzuszek do brzuszka i jak już złapała pierś to po chwili ssania delikatnie wyciagalam brodawke i migiem wkladalam butelkę czasami niestety po kilka razy ale u nas pomogło