Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia...to nie jesteś sama z tą abstynencją :p Mnie też na razie nie ciągnie.
Zazdroszczę Wam tych wielogodzinnych spacerków. U mnie po 15 min włącza się michalinowy wyjec i pędzę do domu, żeby ludzie się nie gapili. Ona tak się drze, że muszę ją na ręce wziąć i uspokoić (czytaj włożyć cyca w usta), a później już nie da się odłożyć do wózka...więc wracam z nią na rękach, cycem na wierzchu pchając wózek. Ne wiem dlaczego ona taka niepsokojna jest w ciągu dnia. Zalicz krótkie, kilkunastominutowe drzemki i wyje. Już powlo tracę do niej cierpliwość. W związku z przepukliną nie może dużo płakać, więc staję na rzęsach żeby ją uciszyć. Ależ mam absorbujące dziecię!
-
Kurcze ale macie duze dzieciaki! Moja dopiero od 2 dni w 62 i to tylko dlatego, ze jak ma tetre dolozona to juz miala ciasnawo. Tak to by jeszcze smigala w 56
Pauliqa tesciowa dalej pomaga czy juz wyjechala? -
Hej my po bioderkach i wszystko ok, w sierpniu kontrola.
Co do igraszek to ja też mam większe libido niż nie maz zazwyczaj, ale teraz to on chodzi po ścianach, no nic poczeka sobie
Moja królewna dzisiaj z kolei głównie śpi. .. aż się martwię czy coś jej nie jest...
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Puella dziekuje, sama mam w szkole do czynienia z dziecmi z roznego rodzaju zaburzeniami i autyzm jest jednym z nich. Ale wierze,ze jest za malutki na interakcje bezposrednia,przeciez nawet kontakt wzrokowy, sledzenie twarzy czy zabawki jest jeszcze z kilkuminutowym opoznienie to trudno zeby do mnie zagadywal i kazdorazowo odpowiadal na usmiech.
Moja przyjaciolka, swoja droga tzw.doradca rodzinny, tlumaczyla mi, ze takie malutkie dzieciaczki nie wiedza jeszcze, ze one i mama to dwa oddzielne cialka i traktuja nas jak jednosc. Dopiero po kilku miesiacach odkrywaja,ze jestesmy oddzielnieA skoro jestesmy tym samym cialem to co ma sie do siebie smiac.
Dodatkowo my mamy jestesmy dla nich oczywistoscia i nie musza zabiegac o nasza uwage, bo jestesmy jak aksjomat
Pozostaje mi poczekac az moj syn mnie zauwazy, taka troche moja slepa, nieodwzajemniona milosc, jak w podstawowcePIGULSKA lubi tę wiadomość
-
MiM mam to samo. Ale moja śpi tylko nagorsze, że piłuje się i pcha rece do buzi i ssa...ona sie nie najada
mam depresie już... a z butli nie chce bo jeszcze większy ryk jest. Maxie jakieś sposoby na przekonanie jej do butli?? Popełniłam wielki błąd... trzeba było jej pchać i smoka i butle chociaż z wodą a teraz mam problem
ryczec mi sie chce...
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/332ed18bd6a3.jpg
Zakupiłam sobie coś takiego, żeby uwolnić się od prądu kiedy chcę podgrzać butelkę i nakarmić małego w plenerze. Do tej pory targałam ze sobą to:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f42dab7f7312.jpg
kocham ten pogrzewacz, wciskam dwa przyciski i nie muszę się zastanawiać czy dobra tempka bo on sam wie jak podgrzać,ale potrzebuje gniazdka a ten aventu da mi w końcu możliwość pojechać z małym na spacer do lasu i się nie przejmować,że już pora na mleko to ja muszę biegiem do domu.
Wiem,że Wy dziewczyny w większości kp,ale może Wam się też przyda jeśli dajecie ciepłą herbatkę czy coś.Wonderwall lubi tę wiadomość
-
U nas tez ciężki dzień. Ciężki dla mnie bo Nina czuła się świetnie
posłucham rady że za późno kładę spać dziecko i 2 Nina szła spać o 19 a nie o 21. Efekt był taki ze wstawala ok 4 i broiła zamiast spać do 6-7. Dzisiaj osiągnęłam niewyspanie level matka- zasnęłam przy jojczącym dziecku
na szczęście Nina do mnie dołączyła i trochę się zregenerowalam.
Gabik powiem Ci nawet ze dziecko dopiero ok 3 roku życia zaczyna dostrzegać swoją odrębność od świata. Wcześniej ono jest całym światem. Ciężko nam to sobie wyobrazić.ale tak jesta teraz jest grubo za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Moim zdaniem najlepiej zacząć diagnozę w wieku przedszkolnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:44
MiM, GabiK, Anioł lubią tę wiadomość
-
Magic jak moja miała kryzys butli z cycka nic nie leciało to przystawialam ja do piersi, układała w pozycji brzuszek do brzuszka i jak już złapała pierś to po chwili ssania delikatnie wyciagalam brodawke i migiem wkladalam butelkę czasami niestety po kilka razy ale u nas pomogło