Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja też myślę.ze.to juz może być pora na czopka :( a Pola ma odruch parcia? Daj znać jak malutka.

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupa wymuszona termometrem była w niedzielę ale nie wiele tego było
    Za to przed kąpielą oglądałam kawałek na wspólnej a Pola tak pięknie się bawiła w wózku i gadała sobie, podnoszę ją a ona usrana po samiuśkie pachy :) moja radość była nie do opisania :)

Lama, MiM, GabiK, PIGULSKA, Karolcia88, Anielka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:19

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:20

gosia86 lubi tę wiadomość

• Lama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nie przejmuj się to one są petardami intelektu! 3 stoją i patrzą a żadna się nie ruszy z pomocą matce :/

km5stv7321mp2ntw.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska myślałam że Ty tylko na kp jesteś

Beti u nas krostki jako takie zniknęły z buźki czasem tylko cos sie pojawi to smaruję emiliun

Pigulska Pola bije siebie i mnie też <tylko tatusia oszczędza :P podlizuje sie od małego >

Dlatego ja zazwyczaj jak idę z mala do lekarza to biorę logos ze sobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu tacy ludzie nie powinni pracowac z dziećmi i ich matkami.

Gosia gratuluję!! radość nie do opisania :)

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kupa jak zbawienie ;)
    A z tym kp u mnie to jakaś totalna porażka...zrobiłam błąd ze posłuchalam "mądrych" rad i teraz tego żałuję :/ bo to ze dziecko ma wysypke to oczywiście tylko moja wina była bo coś widocznie zjadłam i zaszkodziło :/ skończyło się na tym ze praktycznie nic nie jadłam i opadłam z sił

Teraz już powoli dochodzę do siebie ale nie wiem czy uda mi się dalej cycowac
    Młody rośnie i domaga się więcej

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super! :)
    Beti nam tez polecali skojarzone. Ba nawet jak sie zdecydowalismy na darmowe 5w1 i pneumokoki to mowila ze beda 3 uklucia a przy 6 w1 bylyby tylko dwa.
    My zaliczylysmy drugi spacer. Tym razem 6km:) nogi mi wchodza do tylka ;) ja nie wiem jak ta Eliza robi tyle km. Moze kwestia tego ze jak ma sie gdzie chodzic to jest fajniej. A ja na wsi to nie bardso mam gdzie.

gosia86, GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti one nie wiedzieć czemu mają się za alfę i omegę i jak strzelą komentarzem to całe szczęśliwe, że spełniły swój obowiązek.
    Gosia no nareszcie! Oby to był początek regularnego pakowania pieluchy :-) Też kiedyś myślałam, że niemożliwe, żebym się dała wkręcić w monotematyczność kupy i pieluchy, ale nie da się inaczej i regularnie oglądam zawartość :-) nawet prowadzę obserwację siuśków czy bardziej żółte czy mniej :-)
    A szanowny niestety dziś kolejny popis, karmił małego, a że mały w samej pieluszce to ta się pozwijała i siuśki poleciały szanownemu po nodze. Jak się zerwał! Okazało się,że poszła też rzeczona kupa, więc mówię 'dobra to ja go przewinę a ty idz zjedz obiad' (bo oczywiście darł się pomóż mi) na co usłyszałam 'jak to widzę to mi się odechciewa jeść'. Nosz k... jaki delikatny. A to nie koniec, wracam z pracy, a ten mi opowiada jak było i między innymi mówi jak to odłożył małego do łóżeczka ze słowami 'spierdalaj drzyj się' i wyszedł z pokoju, wrócił po chwili wyjął go z łóżeczka i jak się położył z nim razem to mały usnął.
    Postanowiłam,że jutro zadzwonię do jego matki i opowiem jak to jej synalek o swoim 2miesięcznym dziecku mówi 'pedał', 'spierdalaj' lub 'nie drzyj japy'. A na zwrócona mu uwagę nie reaguje, wręcz powtarza nadal to samo. Myślę sobie, że jego popieprzona rodzinka powinna wiedzieć dlaczego ten palant niedługo zawita na ich progu z walizkami pod pachą. Jest już we mnie tyle wobec niego agresji,że nam mediator ani psycholog nie pomoże.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta Eliza to kto??

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska mnie takie gadanie też dobija i jak tylko dziecko płacze to odrazu gadanie że to na pewno brzuch i że coś zjadłam. Trzymam kciuki żeby laktacja jeszcze się rozkręciła

Karolcia my też nie mamy gdzie chodzić i nigdzie nawet drzew nie ma. My ostatecznie nie poszłyśmy bo późno się obudziła potem jeszcze jadła i trochę płakała po jedzeniu wiec odpuściłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mnie Eliza wykańcza ;-) jeszcze do tego biega, a ja ledwo nogi wyciągam raz dziennie :-/ Ale co racja to racja, jakbym miała jakieś fajne miejsce do chodzenia to też bym częściej zasuwała. A tak,muszę małego pakować do auta, wieźć gdzieś i tam dopiero spacerować. A pakowanie gondoli + nosidełko + torba +mały i na koniec ja...same wiecie ...:-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Gabi jak to czytam to aż oczy mi z orbit wyszły!
    Pedał, spierdalaj do dziecka???
    No to jakaś mega pomyłka! Facet chyba nie był gotowy na bycie ojcem!

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kto jest Eliza, Agata i Lwuska

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu :*

GabiK ja to bym już dawno gościowi manatki spakowala za takie teksty!
    Współczuję :(

GabiK lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia on jest przy tym cały sobą zachwycony, a jego siostrunia jeszcze mówi, że mu się medal należy za siedzenie z małym kiedy ja idę do pracy. Ja na początku myślałam, że to nawet fajnie, bo zbudują więź miedzy sobą ojciec-syn, a teraz widzę,że ten palant zostaje z małym po prostu dla kasy. Bo kalkulacja jest prosta ja w domu=brak kasy, ja do pracy=przelew :-(
    A do tego jaki mózg! On to mówi przy mnie i czeka chyba na oklaski. Nie widzi nic niewłaściwego w tym co robi i mówi.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik jestem wstrząśnięta, przecież tyle staraliście się o dziecko, a teraz coś takiego? Mam nadzieję, że to się szybko zmieni oczywiście na plus...a ja jęczałam, że mi źle i niedobrze, a mąż jest kochanym ojcem dla naszego synka.

Pigulska, oczywiście dam znać co po wizycie u chirurga. Nam lekarka wypisała skierowanie, ale nie mówiła kiedy iść na tą wizytę. Ja wolałam jak najszybciej, bo potem się okazuje, że z czymś jest za późno. A w Katowicach gdzie kazała iść w Centrum Zdrowia Dziecka dostaliśmy na listopad co mnie do rozpaczy doprowadziło, ale znalazłam termin prawie że na już i to też z NFZ. Nawet jakbym się uparła to bym mogła przyjechać z dzieckiem tego samego dnia co dzwoniłam się umówić.

Mi synka też strasznie żal, że 3 ukłucia miał, ale zdałam się na pediatrę. A Jaś płakał już po pierwszym zastrzyku, był w takim szoku, że nie wiem czy przeżywać te 3 zastrzyki.

No tak, ja ze Śląska, umieramy z ciepła. Synek się męczy, dziś premiera leżenia w bujaczku rozłożonego na prosto, pobujał się i dopiero zasnął. Na szczęście końcem tygodnia ma być znośniejsza pogoda i chcieliśmy gdzieś blisko pojechać z dzieckiem, jak będą jeszcze wolne pokoje. Nie chcieliśmy nic rezerwować przed tą wizytą, bo nie wiadomo co powiedzą i czy nie będą czegos mu robić.

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabik najgorsze jest to ze dzieci potem przyjmują wzorce i naśladują rodziców... kurczę ale ty masz silną psyche. szacunek

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę wreszcie wyrobić sobie nawyk włączania endomondo jak gdzieś idę. A codziennie przemiezam dość sporo.

03.02.2014
‹‹ ‹ 1938 1939 1940 1941 1942 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ