X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:49

MiM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiulek gratuluje kupy :)

Gabik trzymaj się dzielnie - twarda z ciebie babka :):):)

Dorotko - ja na początku karmilam tylko z laktatora ale się zawzięłam i teraz karmię piersią i tylko z raz dziennie dokarmiam mm bo przy tych upałam nie wyrabiam. Wczesniej było odciagane i sporo mm.

Mi tata masażysta na[rawił troszke kolanka wiec juz lepiej. A dzis jedziemy do rodzinki na wies :)

Powietrze bajka. Burza była przeokrutna w nocy :)

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurwa Mac! nie dość ze nie mam kompa bo w serwisie to po tej dzisiejszej burzy antena przedstawiła mi się na dachu. Szanowny na dach nie wejdzie bo ma lęk wysokości A tata dzisiaj nie ma czasu :( dostanę dzisiaj pierdolca. wyć mi się chce!! ja chce wrócić do pracy

03.02.2014
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś ani kropla deszczu nie spadła... no ale wczoraj padało pół dnia.

Misiu mój na szczęście po szczepieniu spał ładnie w nocy tylko budził się dwa razy na jedzenie a nie raz jak zawsze... ale to nic i tak jest słodki i taki kochany :p ♡

My jedziemy na Mazury na wczasy juz się nie mogę doczekać, jeszcze 17 dni :p szybko zleci :D

A my już wstajemy ogarniemy się na spokojnie i po 10 chce juz na spacerek wychodzić. Na razie u mnie 22 stopnie w cieniu :D będzie gorąco :)

relghdge5lg0owut.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzoana dla mnie jesteś oaza spokoju dla szanownego i syna swego. kurczę jeszcze nigdy nie czytałam twoich narzekań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:18

03.02.2014
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie no parę dni temu były ciche dni z mężem i narzekała hehe ale nie dużo mąż się ogarnął przeprosił i jest dobrze :)

relghdge5lg0owut.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzoana prześlij mi twojej cierpliwości. bo ja choleryk jestem

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, Czorsztyn super, byłam w zeszłym roku drugi raz w życiu - tam i w okolicach. Na ten dłuższy urlop w sierpniu myślę wstępnie o Kudowie Zdrój, a Park Narodowy jest tam obłędny ale nie dla wózka, więc dlatego pytałam o nosidełko.

U nas też była straszna burza i deszcz i wiatr straszny, że cud, że strat nie ma - chyba. Ale w domu jeszcze strasznie ciepło. Zaczynam wietrzenie.

Aniołku a jeśli mogę spytać to jak przekonałaś dziecko do piersi? U mnie są strasznie płaskie brodawki i szybko przestałam próbować takiego karmienia. Już się przyzwyczaiłam do laktatora, w sumie pewnie niedługo półmetek moich zmagań bo chyba z pół roku będę karmić, nie wiem czy jest potrzeba dłużej. Laktator jak dla mnie ok, z tym, że mam taką produkcje, że dziennie mroże po 200ml i moja zamrażarka kiedyś się zapcha...a chciałabym tam włożyć jeszcze coś np. mięso:P i teraz zaczęłam rozmyślać jak to będzie na wakacjach, bo o ile możemy wziąć lodówke turystyczną a to czego nie zje to będę chyba wylewać, bo nie będę mogła zamrozić.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza byla po 6. Porzadna. Powietrze przyjemne jest czym oddychac :)
    A jaka radosc, ze deszcz padal ;)

my dzisiaj bedziemy miec debiut- jedziemy same autem :) odzyskalam to bedziemy jezdzic ;) poki co na krotko dystans zeby zobaczyc czy podolamy jak bedzie ok to jedziemy do Krakowa :)

gosia86, GabiK, Lama lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Popieram Czorsztyn piękne miejsce :)

Mim ja na Twoim miejscu już bym wikitowała chyba z nerwów, tez do spokojnych ludzi nie należę ;) i pewnie skończyło by się na tym ze sama na dach bym wlazła :P

Dorota podziwiam ze chce ci się tak walczyć z laktatorem ale rozumiem ze nie masz innego wyjścia. Ja też sutki miałam raczej płaskie ale synek po czasie mi je wyciągnął. Spróbuj go przystawiac po karmieniu żeby tylko sobie possał dla przyjemności :)

Ja nad ranem musiałam okno zamykać bo strasznie lało i teraz jest brzydko, chyba nici ze spacerku :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prosze o kciuki bo dzis kardiolog...
    A jutro jade skladac zeznania na policje w sprawie pracy. Od razu uprzedzilam ze przyjde z dzieckiem... Szczerze ten kto wpadl na pomysl wciagniecia mnie w to wszystko to zycze mu zeby kirdys nie mial na chleb!

GabiK, Lama, Monika1357 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko tylko pamiętaj ze mleko z czasem zmienia skład więc nie trzymaj z zamrażarce zbyt długo ;)

KotMisia kciuki!
    I powodzenia jutro a tej machloj jeszcze kiedyś odzaluje bo Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:22

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, naprawdę szacun za silne nerwy i cierpliwość... Ja bym nie wytrzymała :/ Mąż czy nie mąż, nikt nie ma prawa w ten sposób odzywać się do dziecka...
    Tym bardziej ciężko go zrozumieć, że tak długo się staraliście... :(

Ja uciekam z Małym na spacerek do sklepu, bo trzeba obiadek wstawić (potem z wiadomych względów tego nie zrobię, bo będzie nasilona aktywność :D ). A wieczorem o ile pogoda dopisze... dłuższy spacerek :)
    Ta Eliza to jakiś oszołom... Wszystko zrozumiem, ale biegać w środku nocy? ;)

gosia86, GabiK, Anielka lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek po jedzeniu to ma inne myśli na głowie, czyli żeby skakać po rodzicach. Jak bierzemy go do odbekiwania to on nam się odbija nogami od brzucha czy od czego może.
    A laktator po 2 miesiącach mi nie wyciągnął brodawek na stałe. Jak ubiore spowrotem stanik to znowu robią się płaskie. Taka moja uroda widocznie...a podobno Matka Natura o wszystko dobrze zadbała (jak mówili na SR).

U mnie mimo, że był deszcz i drzewa powalone na drogach to mamy 26 stopni teraz...a co będzie potem?

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Eliza to może ma bieżnie w domu :P

Matka natura niestety nie jest sprawiedliwa :( bo gdyby była nosiłabym rozmiar 75C a nie B hehehe
    Spróbuj może z kapturkami?? Mój synek niestety ich nie polubił

GabiK lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam z kapturkami i nic to nie dało :/ może jak będę mieć 2 dziecko to będzie miało ochote współpracować.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to i tak fajnie, ze pokarm Ci nie zanikl.
    Ja tez bylam na laktatorze i nialam coraz mniej i mniej.

KotMisia powodzenia!!
    A nie robili Wam echo serca przy wypisie ze szpitala?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech miałyśmy iść na spacer a dziecko zrobiło mi psikusa i zasnęła jak poszłam myć zęby. No trudno pójdziemy po kolejnym karmieniu a teraz na spokojnie ogarnę chatę

Dorota dobrze że dajesz radę z laktatorem. Ja na prawdę podziwiam was wszystkie które odciągacie i karmicie, jak w nocy muszę odciągać jedną piersi to dla mnie jak kara.

Czuję w moczu że teściowie nas odwiedza w weekend :/ ciekawe czy się sprawdza moje przeczucia

KotMisia kciuki za wizytę i za jutrzejsze zeznania.

Karolcia to już nie odciągasz? Fajnie ze masz auto aż Ci zazdroszczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:45

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wróciły problemy z brzuszkiem, codziennie nad ranem płacz o bąki, przecież nic nie zmieniłam w swojej diecieci były już dwa tygodnie spokoju, macie jakiś pomysł dlaczego znowu są wzdęcia???

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
‹‹ 1941 1942 1943 1944 1945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ