X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak zrobię. Oczywiście pewnie panikuję, bo gorączki nie ma i jest wesoła, więc chyba nic złego się nie dzieje, ale będę o nią spokojniejsza

• MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie u takich maluchów to jest moment. I dodatkowo jeszcze szczepienie obciąża organinzm

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik dla Ciebie wielki szacun.

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:48

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Eklerka jak w nocy biega? A.dziecko gdzie? Ciekawe :-/
    U nas po burzy parowa straszna, po spacerze z psem i Kuba w chuscie jestem zlana potem po same kostki.
    Wczorajszy bieg o 23.33 :D Co jak co, ale dziewczyna chyba naprawdę się nudzi skoro o tej porze ma siłę, czas i chęci biegać... Ja już słodko śpię i szykuję się na pierwsze nocne karmienie ;)

A Karolek chusty nie lubi (why???), więc zostaje tylko wózek :/ Wyskoczyłam z nim do biedronki, akurat była wyprzedaż... Wchodząc do sklepu spał, więc już szłam z uśmiechem na ustach, bo zdążę sobie wszystko pooglądać i kupić coś na obiad, a tu dojeżdżamy do pierwszego regału i jak się nie rozedrze... I zaraz z prawa i lewa "ojej a co to dzidziusiowi się dzieje? pewnie mu za zimno, niech Pani kocykiem przykryje" :/ No kuźwa, przemknęłam przez sklep jak burza, chciałam wyjść i jak najszybciej wrócić do domu a tu nas jakaś baba dopadła i zaczęła atakować pytaniami ile Mały już ma, czemu taki duży itd. Wychodzę ze sklepu a tu ulewa :/ Chciałam iść teraz na spacer, a tu wszystko po tym deszczu paruje i nie ma czym oddychać :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:48

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania wrote:
    Kurcze Dziewczyny powiem Wam, że strasznie się martwię o moją Hanię. Coraz częściej mi kaszle i nie mam pojęcia co jest powodem... Obstawiam albo upał, albo że my ją zaraziliśmy (mąż zasmarkany od piątku, a ja od poniedziałku z mega bólem gardła i od wczoraj ze śpikami). A w całej sytuacji najgorsze jest to, że byłyśmy się wczoraj szczepić i przed szczepionką powiedziałam lekarzowi, że jesteśmy z mężem chorzy i że maluszek nam kilka razy zakasłał dzień wcześniej... Osłuchała ją i stwierdziła, że ten kaszelek to od upałów, a że mała szansa, że od nas się zaraziła więc żeby się nie martwić i śmiało szczepić. Dziś w nocy znacznie więcej razy kasłała i po przebudzeniu też, więc jestem już cała spanikowana, że zaraziłam dziecko i jeszcze zaszczepiłam jak jakaś wariatka chorego niemowlaka!! Ciągle pocieszam się, że to może jednak ten upał wysusza jej gardełko i pomyślałam, że może nawilżacz powietrza kupię, żeby jej się lepiej oddychało....

Wczoraj zakupiliśmy nosidełko BabyBjorn One (0-36 miesięcy), bo planowaliśmy na weekend jechać w góry, ale nie wiem, czy nie zmienimy planów w takim przypadku... Tak czy siak będziemy w najbliższym czasie testować nosidełko:) Mam nadzieję, że będzie ok, bo opinie same bardzo dobre:)

A i moja Hania waży już 4350 g:) Wrzuciłabym Wam zdjęcie, ale pojęcia nie mam jak to zrobić...
    Już 4350? Zazdroszczę, bo Karolek niedługo do 7kg dobije :D Takiego Klocka nosić... :/
    A co do nosidełek, czytałam, że w nich można nosić tylko siedzące Maluchy :)

5fjzaeq.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję Was od czasu do czasu, sama próbuję się ogarnąć, żeby zacząć się bardziej udzielać, ale z tym to ciężko, zazwyczaj doczytuję wieczorem i potem już padam. Śliczne dzieciaczki wszystkie! Widziałam, że temat nosideł, mam nadzieję, że nie odbierzecie tego źle, że się tak 'wtrącam'. Sama chciałam kupić nosidełko Tula z wkładką dla noworodka i duuużo czytałam na ten temat. W końcu wybór padł na chustę, bo wszystkie nosidełka tylko dla dzieci siadających! Dla maluchów jak nasze tylko chusta, ale polecam. Sama mam i widziałam, że kilka Was również, więc super. W chuście da się osiągnąć odpowiednią pozycję dla takiego malca, podwinięta miednica, kolanka do waszego brzuszka, odpowiednia stabilizacja główki. No a nosidelka są super ale dla starszych dzieci, które samodzielnie siedzą. I tu ważne - nosidła, a nie wisiadła. Niestety babybjorn to wisiadło, w którym dzidziuś nie ma odpowiedniej pozycji. W żadnym z tego rodzaju sprzętów nie można nosić dziecka przodem, a niestety w baby bjornach tak nawet pokazują. Dobre są nosidła ergonomiczne np. tula, manduca i miękkie typu mei tai, a dla naszych szkrabiaków na razie tylko chusta. Polecam się wczytać, bo naprawde chustonoszenie wciąga i jest super. Wszystkiego dobrego dla waszych bobasów kochane mamy. Pozdrawiamy z Tosiakiem :)

Eklerka, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon wrote:
    Dziewczyny podczytuję Was od czasu do czasu, sama próbuję się ogarnąć, żeby zacząć się bardziej udzielać, ale z tym to ciężko, zazwyczaj doczytuję wieczorem i potem już padam. Śliczne dzieciaczki wszystkie! Widziałam, że temat nosideł, mam nadzieję, że nie odbierzecie tego źle, że się tak 'wtrącam'. Sama chciałam kupić nosidełko Tula z wkładką dla noworodka i duuużo czytałam na ten temat. W końcu wybór padł na chustę, bo wszystkie nosidełka tylko dla dzieci siadających! Dla maluchów jak nasze tylko chusta, ale polecam. Sama mam i widziałam, że kilka Was również, więc super. W chuście da się osiągnąć odpowiednią pozycję dla takiego malca, podwinięta miednica, kolanka do waszego brzuszka, odpowiednia stabilizacja główki. No a nosidelka są super ale dla starszych dzieci, które samodzielnie siedzą. I tu ważne - nosidła, a nie wisiadła. Niestety babybjorn to wisiadło, w którym dzidziuś nie ma odpowiedniej pozycji. W żadnym z tego rodzaju sprzętów nie można nosić dziecka przodem, a niestety w baby bjornach tak nawet pokazują. Dobre są nosidła ergonomiczne np. tula, manduca i miękkie typu mei tai, a dla naszych szkrabiaków na razie tylko chusta. Polecam się wczytać, bo naprawde chustonoszenie wciąga i jest super. Wszystkiego dobrego dla waszych bobasów kochane mamy. Pozdrawiamy z Tosiakiem :)
    Chustonoszenie wciąga, pod warunkiem, że dziecko chce w chuście siedzieć :D My mamy już ze 20 podejść, każde kończy się krzykiem po kilku minutach :( A co do reszty zgadzam się w 100% :)

pompon lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale naskrobalyscie :)

Rany Gabik, maz pojechal po calosci. Chociaz musze sie przyznac bez bicia ze w mojej "anielskiej" cierpliwosci zdazylo mi sie ze dwa razy "zamknij sie w koncu" do corki rzucic. I nawet raz nazwalam ja glupkiem :(

Pigulska z tego co opisujesz to jak nic potowki.

A Zosia sobie ostatnio upodobala spanie na mnie. I strasznie dlugo spi, wczoraj miala 2 1,5 godzinne aktywnosci i ze 3 po 0,5 godziny. Myslicie ze to przez upaly??

Wyniki krwi to jakis dzikus. W pierwszych norma tsh byla do 11 a ona miala 14, a teraz norma do 9 a ona ma 2! czesc sie pokryla, czesci brak.

A dzisiaj zrobilysmy sobie sesje w ogrodzie rozanym, zobaczymy jak wyjdzie, bo Zosia nie do konca chciala wspolpracowac. I tego samego fotografa bierzemy na chrzest, to sasiad wiec mamy super znizke ;)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• pompon Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Chustonoszenie wciąga, pod warunkiem, że dziecko chce w chuście siedzieć :D My mamy już ze 20 podejść, każde kończy się krzykiem po kilku minutach :( A co do reszty zgadzam się w 100% :)

No to prawda, nie wszystkie dzieciaczki muszą być chustowe. Ale może z wiekiem bardziej polubi, albo po prostu gorszy nastrój go dopadł. Grunt to się nie poddawać od razu i ćwiczyc, bo żeby maluchowi było wygodnie i bezpiecznie to chusta musi być super dobrze dociągnięta. Ja z moim potworkiem też miałam tak, że przy motaniu płacz i krzyk, a jak już zawiązałam to błogość i spokój, a czasem po jakimś czasie płacz, bo nagle coś niewygodnie, znudziło się, czy cokolwiek innego. Ale kontakt brzuszkiem do brzuszka niezastąpiony :) my teraz robimy podchody do plecaka prostego no i walczymy z kangurkiem bo ten mi sprawia niemałe trudności.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka uwielbiam takie ciekawskie baby co.do wozkow zagladaja. Ja jakos nie odbieram tego jako cos milego.
    Odkrylam park w mojej okolicy,otwarty ponoc od czerwca,ale tu nikogo nie ma! I ja chyba tez stad ide,bo zaraz zacznie padac. Jak nie urok to sraczka. Jak nie upal to burze ;-)

Eklerka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wiki właśnie śpi a ja zdążyłam Was nadrobić. Pigulska u nas krosteczki są takie jak kaszka albo płaskie i czerowne na szyi i klatce piersiowej. Jak zaczyna płakać albo ssać wszystko gorzej wygląda. Może mi się uda zrobić fotkę to wrzucę, do tego strasznie ulewa a właściwie potrafi z niej chlustać. Postanowiłam dzisiaj policzyć kupki bo wydaje mi się że jest ich dużo w ciągu doby. Od północy były już 4. U nas też o 4 rano burza bo akurat się karmiłyśmy. Dziewczyny a może spróbujcie opróżniać pierś ręką. Ja doszłam już do perfekcji i odciąganie zajmuje mi 10 min , pierś nie boli i jest dobrze odciągnięta i miękka. Po laktatorze sutek mnie bolał a pokarm nie spływał z głębi piersi. Dla mnie ekstra, no ale dużo może jeszcze zależeć od budowy brodawki. Oooo właśnie poszła kupa nr 5. Muszę podejrzeć to endomondo bo przez te upały zapuściłam się ze spacerami, a dziaiaj musiałam nadrobić prasowanie bo sterta była niczego sobie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia kciuki :*

3i4920mm0jlmd1e9.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki! Wszystko ok. Kontrola za rok :)

Bylam w Pepco i kupilam sobie kilka koszulek po 9 zl. I 2 slodkie sukienki dla Olki :)

Karolcia88, MiM, PIGULSKA, katalina lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny jak byłyście u doradcy laktacyjnego to prywatnie czy na nfz?

Gosia ja byłam na nfz. Pani jest bardzo miła i dużo mi pomogła. Uważam, że warto skorzystać z takiej poradni.

gosia86 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • pompon Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na szybko odniosę się do tematu kup ;) moja mloda robi zazwyczaj raz w tygodniu - w środy :D. Środa naszym zasranym dniem :P i z pampersa się wylewa, a dziecko trzeba wrzucić pod kran. Też na początku panikowałam i czopek szedł w ruch, ale u nas już od jakiegos czasu nie ma problemów bólowych z brzuszkiem więc odpuściłam, bo tak najwyraźniej przyswaja moje mleczko- tylko piersią się karmimy. Jak była mniejsza to espumisan i dicoflor bo widać, że ją bolał. Wtedy też bardziej ulewała, od 2-3 tygodni własciwie w ogóle, a też zdarzało się jej niegdyś chlusnąć. Może u niektórych z Waszych dzieciaczków minie z casem. Ja naprawdę nie narzekam, bo Tosia płacze bardzo mało. Kocham ją w ogóle ponad zycie :D A te z Was, które mają małe rozdarciuchy podziwiam. Uciekam na razie. Mam nadzieję, ze uda mi się częściej coś skrobnąć do Was. Kciuki KotMisia i kto jeszcze potrzebuje to też :)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Eklerka uwielbiam takie ciekawskie baby co.do wozkow zagladaja. Ja jakos nie odbieram tego jako cos milego.
    Odkrylam park w mojej okolicy,otwarty ponoc od czerwca,ale tu nikogo nie ma! I ja chyba tez stad ide,bo zaraz zacznie padac. Jak nie urok to sraczka. Jak nie upal to burze ;-)
    Wściec się można, nie dość, że dziecko krzyczy, to jeszcze taka banda bab osacza i komentuje :/
    Ale jedno spostrzeżenie na dziś - Karolek wygląda jak 4-miesięczne dziecko :/ Dopadła mnie dziś sąsiadka, jej dzieć ma 3,5 miesiąca, potem podeszła druga i jej ma 3 miesiące i jak tak patrzyłam na te dzieci, to nasz "szkrab" wyglądał tak miesiąc temu a jak pytałam o wagę urodzeniową, to jedno 3,5, a drugie 3,7kg, więc jakiejś kolosalnej różnicy nie było :/ Karolek najmłodszy, a najdłuższy i najgrubszy... Fałdka na fałdce, poczułam się tak jakbym pasła swoje dziecko jak świniaka :/

Pompon, ja już testowałam kieszonkę, kangurka i plecak prosty, ale jak bym nie wiązała, wrzask za każdym razem... Myślałam, że robię coś nie tak, ale spotkałam się z dziewczyną, która jest instruktorką chustonoszenia, wiązałam razem z nią, pomagała mi dociągać, ale nic z tego nie wyszło, bo po 10 minutach tak się wydzierał, że sama stwierdziła, że nie ma co dziecka zmuszać... Ja przy wiązaniu plecaka pociłam się jak świnka ze strachu, że mi spadnie, że upuszczę dziecko przy zarzucaniu na plecy, że go niechcący uderzę, a tu poszło jak z płatka... Jak już podociągałam i pobiegłam po aparat żeby zrobić foto, to tak mu się ulało, że on cały brudny, mnie ciekło nawet po szyi i chusta do prania ;) Jednym słowem... kaszana :D

5fjzaeq.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:20

• MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie podchodzę do chustowania. niestety mój kręgosłup nie jest w dobrej formie.

znowu polazlam w sina dal i zapomniałam włączyć endomondo.

03.02.2014
‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ