X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle u nas to samo godzina 6 rano płacz od bąków. Wezmę na ręce pości bąka odbije się i śpi dalej. Może to przez zmiany w układzie pokarmowym?
    Dajesz jej jakieś kropelki? Mi kazali zmienić na espumisan i jeszcze probiotyk biogaia od wczoraj jej podaję

Dorota a do kroscienka masz daleko?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jak w nocy biega? A.dziecko gdzie? Ciekawe :-/
    U nas po burzy parowa straszna, po spacerze z psem i Kuba w chuscie jestem zlana potem po same kostki.

Eklerka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

GabiK - w ramach pocieszenia powiem Ci ze moj maz przy pietwszym dziecku tez sie irytowal szybko. Co prawda nie przeklinal ale nie mial nerwow. Tym bardziej ze Emilka darla sie 24h bo miala ostre kolki przez cale 3 miesiace. Tylko ja moglam Ja uspokoic na rekach. A u meza wyla jeszcze glosniej co potegowalo zniechecenie i brak wiezi miedzy nimi....
    Jak Emilka podrosla i zaczela " tatowac" to juz sie stala corunia tatunia ;-)
    Corka jest w stanie wysepic od niego kazda zabawke.... Tak sobie go wyhowala ;-)
    Milenka ma kolki ale znacznie mniejsze niz Emilka. A maz teraz ma juz inne podejscie bo wie ze poczatki nie sa latwe.
    Pomaga mi duzo ale raczej w kuchni zrobi obiad, posprzata, pujdzie z cotka na rower. Milenke bierze na rece, gada do niej a jak ma kolki to wtedy grzecznie przekazuje mi corcie ;-)

GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość

• Lama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia kciuki zaciśnięte. Wierzę że kiedyś los ci wynagrodzi te zmartwienia :*

km5stv7321mp2ntw.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Krościenka mam 2,5h.

No ja z laktatorem w nocy to też jak na skazanie. Nastawiam sobie budzik, nie raz go wyłącze i śpie dalej, a potem szok co zrobiłam. Jak dziecko płacze i chce się jeść to się go nie wyłączy:P

dqprj44jymj31xvy.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscele problemy brzuszkowe mogą być spowodowane niedojrzaloscia układu pokarmowego. Musimy to przetrwać

km5stv7321mp2ntw.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam u pediatry na odczyt wynikow badan. Jest ok.
    Mala wazy 4720g przybiera w sam raz ( ma 1 miesiac i prawie 2 tyg.).
    Dzis dala popalic w nocy. Kupa lub/i stekanie o 1:30; 4:30 i 6!!!! Na szczescie bez placzu. Wczoraj zjadlam 10 czeresni, moze to od tego?

• MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poplakalan się tacie przez telefon i tatuś przyjechał i naprawił :) klasyczny przykład córeczki tatusia jestem :)
    k otmisia ja jutro idę do sądu jako świadek zeznawać w sprawie sąsiad kontra sąsiadka.

Wonderwall lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale macie z tymi sadami, policjami - wspolczuje.
    Ja czekam na macierzynski bo szefowa pozno zlozyla papiery do ZUS. Mam nadzieje ze niebawem otrzymam kase...

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia licze bardzo,ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i ze niedlugo u Ciebie to wszystko przyjmie pozytywny obrot.
    WesolaMama jego chamskie wyskoki odrobine rownowazy zajmowanie sie domem,bo rzeczywiscie robi wlasciwie wszystko,a jak niezbyt chce sie zabrac to wystarczy postraszyc,ze zostawie go z dzieckiem i sama zrobie :-) Damy rade,jak nie marchewka to kijem :-)

WesołaMama, MiM lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie jakaś pogoda dzika :/ raz słońce, raz mega chmury i wiatr ;/ boje się z domu wyjść ze mnie ulewa i burza złapie :/ I nie wiem jak Małego ubrać... ale muszę zaryzykować - zapakuje ubranka na zmianę i ruszam :)

MiM do synka mam więcej cierpliwości niż do męża :p ale chętnie się podzielę ;) wysyłam - niech moc będzie z Tobą :D

MiM lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mialysmy echo i usg chyba i wszystko ok. Ale na wypisie kontrola po 3 miesiacu. Kurcze boje sie. Mam nadzieje ze to rutynowa wizyta a nie ze jednak cos jest. Bo psychicznie nie dam rady...

Wczoraj sprawdzalam centyle dla wczesniakow i Ola wszedzie w normie :) Po za wzrostem ktory ma ponad ;) wczoraj dorwalam w Smyku body na krotki rekaw :) na 68 ale fajne bo waskie. 65 zl za 8 szt.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik jak pomaga w domu to nie jest zle ;-) Widocznie ma wybuchowy charakter co go oczywiscie nie usprawiedliwia bo samokontrola powinna byc.
    Bedzie dobrze. Zanim sie obejrzysz chlopaki beda w pilke kopac ;-)

GabiK lubi tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia trzymam kciuki za wizytę napewno będzie wszystko ok ;) i dzięki za cynk o body w smyku tez właśnie potrzebuje parę na krótki rękaw jeszcze ;)

relghdge5lg0owut.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda tez dziwna i do tego duszno sie zrobilo....Mala odsypia noc i spi od 9....

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam,ze musze Kubie obcinac pazurki co trzeci dzien,strasznie szybko rosna.
    Ja tez mam malo body z krotkim rekawem na 68,myslalam ze taki rozmiar to na jesieni bedzie a tu zonk :-)

Wonderwall lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny powiem Wam, że strasznie się martwię o moją Hanię. Coraz częściej mi kaszle i nie mam pojęcia co jest powodem... Obstawiam albo upał, albo że my ją zaraziliśmy (mąż zasmarkany od piątku, a ja od poniedziałku z mega bólem gardła i od wczoraj ze śpikami). A w całej sytuacji najgorsze jest to, że byłyśmy się wczoraj szczepić i przed szczepionką powiedziałam lekarzowi, że jesteśmy z mężem chorzy i że maluszek nam kilka razy zakasłał dzień wcześniej... Osłuchała ją i stwierdziła, że ten kaszelek to od upałów, a że mała szansa, że od nas się zaraziła więc żeby się nie martwić i śmiało szczepić. Dziś w nocy znacznie więcej razy kasłała i po przebudzeniu też, więc jestem już cała spanikowana, że zaraziłam dziecko i jeszcze zaszczepiłam jak jakaś wariatka chorego niemowlaka!! Ciągle pocieszam się, że to może jednak ten upał wysusza jej gardełko i pomyślałam, że może nawilżacz powietrza kupię, żeby jej się lepiej oddychało....

Wczoraj zakupiliśmy nosidełko BabyBjorn One (0-36 miesięcy), bo planowaliśmy na weekend jechać w góry, ale nie wiem, czy nie zmienimy planów w takim przypadku... Tak czy siak będziemy w najbliższym czasie testować nosidełko:) Mam nadzieję, że będzie ok, bo opinie same bardzo dobre:)

A i moja Hania waży już 4350 g:) Wrzuciłabym Wam zdjęcie, ale pojęcia nie mam jak to zrobić...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania nie martw się jak lekarz osłuchał i powiedział że śmiało możesz szczepić to na pewno tak było. Hania już spora dziewczynka :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tylko martwię się, że wczoraj dopiero się rozkręcało i dlatego w badaniu osłuchowym było wszystko ok. Dziś jest znacznie gorzej niż wczoraj...

• MiM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to idź do lekarza. jeżeli twoja matczyna intuicja mówi ci ze jest gorzej to idź się z nią posłuchać :)

03.02.2014
‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ