X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dzisiejszy wyczyn :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25844d030b35.jpg

nojaniewiem, MamaiHania, Agusia246, gosia86, beti97, Lama, GabiK, Wonderwall, Eklerka, PIGULSKA, Anielka, aktyde85, gosiunia, katalina lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia z Hanią wszystko ok:) Osłuchowo wczoraj dobrze, w nocy znacznie mniej, a dziś już nie kaszle prawie wcale, więc to chyba jednak ten upał. Dziękuję, że pytasz:)

Na przeziębienie super pomaga sok 100% z róży. Można go kupić w dobrych aptekach lub przez internet. http://polskaroza.pl/produkty/soki-100 drogo wychodzi, bo 10 zl za buteleczkę, a ja piję jedną dziennie, ale warto, bo daje rade, a można i w ciąży i przy karmieniu.

Wielce się nachodziłam z Endomondo- poszłam na chwilę do babci, zatrzymałam, a potem jeszcze kilka km zrobiłam, ale pod domem jak chciałam wyłączyć to dopiero wznowiłam:/ łeb jak sklep normalnie....

Mi też kilka kilogramów zostało i chętnie bym z chodakowską poćwiczyła, ale nie mogę, bo w ciąży mi się zrobił rozstęp mięśnia brzucha i chirurg mi zakazał ćwiczyć i dżwigać na najbliższe miesiące, wiec pozostsają mi spacerki:)

Nojaniewiem laska jesteś jak nie wiem:) W spodnie wskoczysz za kilka tygodni, jak kości się najdą, bo tłuszczyku to nie widzę:)

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dobrze wygladacie!!! My sie karmimy i jedziemy na komisariat. Obym kupy nie musiala kupy przebierac wsrod krat ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ostatnio jak pisze to te zdania cos skladu nie maja ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaihania, zdjęcia kłamią, tłuszczyk jest ;). Co sie miało najść to juz chyba naszło, także trzeba się pogodzić ze zmianą rozmiaru :) .

Jezuuu, nikt tak nie podbudowuje jak wy dziewczyny!! Nawet własny mąż! Tzn on twierdzi że mam "wancioch" :\
    Dzięki!

gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dobrze wygladacie - co się czepiacei, przeciez 9 mcy ciało pracowało całkiem inaczej. Nawet jesli sa jakies niedoskonałosci dajmy sobie czas.
    Ja tez chwilami upatruje sie na swoje ciało i tez mam obiekcje ale nie martwie sie tym wazne ze jest dziecko i zdrowe.

Dzis w tv widziałam chłopczyka miał chorobe skóry takie bąble mu sie pojawiają i cał musi byc w plastrach zeby choc troche usmierzyc bol, tak mi było szkoda tego dzieciaczka az się popłakałam.

I od razu zaczełam sobie tłumaczyc ze ja sie czepiam bo mojej corci uszka zaczynaja odstawac, a tu ludzie takie tragedie przezywaja.

klz98u696p33kjce.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, zakładaj córci opaskę:) . Ja zakładam czesto bo ona jak kręci głową to czasem odgina uszy i nie chce żeby jej tak zostało :P

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pokaze ;)
    1d05f94ce146663fmed.jpg
    Na luzie
    9abf2d523c82c2f6med.jpg
    Na napieciu miesni (nie wciagnieciu brzucha)

Wiem, ze to pytanie sie juz przewinelo tysiac razy, ale jak dolaczyc do Waszej rywalizacji na endomondo?

nojaniewiem, gosia86, MamaiHania, beti97, GabiK, Karolcia88, Wonderwall, PIGULSKA, Anielka, gosiunia, katalina lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Slash, zakładaj córci opaskę:) . Ja zakładam czesto bo ona jak kręci głową to czasem odgina uszy i nie chce żeby jej tak zostało :P
    Ona wszystkie opaski zsuwa albo tak sie kreci ze nawet pod opaska ucho jej sie podwinie do wewnatrz. Taka z niej akrobatka.
    Ja tez nie chce zeby tak jej zostało, bo znam ten bol z autopsji. Dlatego troche sie boje ze u niej moze byc genetyka. Zesz kurcze taka podobna do tatusia a uszy musiała przejac po mnie. A tak sie modliłam zeby uszu po mnie nie miała i lipa... :(

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - no zesz Ty laska jestes.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 17:46

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym smarujecie pupcie linomagiem czy linodermem? - ja uzywam alantandermoline ten w tubce ale mam wrazenie ze on bardzo szybko sie konczy i mało wydajny. Na jak długo Wam starcza krem do pupci?

Pytam bo bede robic zamowienie na gemini wiec zamowie sobie moze znow linomag.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:08

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to samo pomyslałam, ze to chyba brzuszki nie pociążowe.

Ja zamierzam sie do zakupienia stacjonarnego rowerka, bo moze wtedy czesciej bede jezdzic na rowerze w domu. Jakos na normalny jeszcze nie wsiadłam czyli prawie rok - chyba nie zapomniałam jak się jezdzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:07

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja smaruje linimagiem z tlenkiem cynku lub zwykłym linimagiem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    dziewczyny czym smarujecie pupcie linomagiem czy linodermem? - ja uzywam alantandermoline ten w tubce ale mam wrazenie ze on bardzo szybko sie konczy i mało wydajny. Na jak długo Wam starcza krem do pupci?

Pytam bo bede robic zamowienie na gemini wiec zamowie sobie moze znow linomag.
    ja caly czas duzo grubo linomagiem zielonym troche kasy na to schodzi ale ani i razu nie odparzylo tylko po zmianie z pampersa na dade ale jak wrocilam do pampersow to spokoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY KTORE DAŁY ZDJĘCIA BRZUCHÓW KTO ZA WAS CHODZIŁ W CIĄZY BOZE JA NAWET PRZED CIĄŻĄ TAKA CHUDA JAK WY NIE BYŁAM MACIE PRAWIE PLASKIE BRZUSZKI !!!ŚWIETNIE WYGLADACIE ZAZDROSZCZE!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:14

• Lama Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś jeszcze powie że jest gruba to bęcki dostanie. Chciałabym być taka chuda jak wy grube :P :)

olka24, slash, MiM lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Mam nadzieję, że o nas nie zapomniałyście, bo ja strasznie za Wami tęsknię. Niestety mam tak absorbujące dziecko, że czasami nie mam chwili, żeby załatwić swoich fizjologicznych potrzeb,a co dopiero odpalić kompa i Was nadrobić.
    My się rehabilitujemy i to vojtą, więc średnio co 2 godziny mam taki ryk w domu, że klękajcie narody. dodatkowo mały ma mega refluks, ciągle ulewa no i robi mi kupy z czarnymi ziarenkami, jak się okazało to krew utajona, przez co popadł w anemię. Jednym słowem jadę na hardkorze.
    Podglądnęłam fotki Waszych maluchów i napiszę jedno- ale mamy słodkie te dzieciory :) Naprawdę można się zakochać, zacałować i udusić je z miłości :)Życzę Wam miłego dnia majóweczki
    ps. Dziewczyny jakie żelzao polecacie? Wiem, ze KotMisia zmaga się z anemią Olci i chyba jeszcze KArolcia podaje je Julci. Pewnie sporo nas tu takich jest, jako że w tym czasie często pojawia się anemia fizjologiczna. Ja ze swojej strony mogę polecić Innofer baby- to żelazo elementarne, dobrze przyswajalne i nie zapiera niemowląt, przynajmniej nie mojego małego,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:20

slash, GabiK, Wonderwall, katalina lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc kiedy możemy zacząć ćwiczyć??? bo chce coś z brzuchem robic żeby jakoś na weselu wyglądać w sukience a nie jak w ciaży ;D

ja do tylka małego używam mąki ziemniaczanej i przez te upały ani jednego odparzenia. i myjemy tyłeczek tylko wodą i wacikami..do tego tylko oryginalne pampersy żadne inne się nie sprawdziły.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa mi ginekolog wczoraj powiedział, że mogę ćwiczyć jeśli chce (bezczelny zasugerował, że tego chyba wymagam:D), a od cc minęło ponad 7 tygodni.

‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ