X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma fajnie że się odzywasz biedny Twój synuś
    Mamaihania co za cham z gina

Dziewczyny czy któraś z was jest na diecie bez mlecznej? Mama zrobiła naleśniki i nie wiem czy mogę zjeść bo one na mleku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi też powiedział, że na bolące gardło można poza prenalenem, który jest dla mnie jak landrynka, która nic nie pomaga, zażywać tantum verde i powiem Wam, że gardło po jednym dniu stosowania przestało boleć, a ból był mega. To taka informacja (mam nadzieję, że nikomu się jednak nie przyda) gdyby którąś z Was gardło pobolewało.

Gosia z doświadczenia wiem, że bardzo ciężko znaleźć w aptece, a ważne, żeby to był taki sok 100%, bo mi czasem w aptece proponowali jakieś syropy słodkie z róży (niby też 100%), więc żeby nie dał się Mąż nabrać...

gosia86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja bym zjadła na Twoim miejscu:) Ja jestem na takiej diecie, ale czasem jak jestem u mamy to wypiję kawę z mlekiem (w domu piję z sojowym) i nic się nie dzieje. Myślę, że takie malutkie ilości nie szkodzą. Przynajmniej mi.

• MiM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja bym chciała mieć taki brzuch ja wy macie. ja niestety mam rosciagnieta skórę i galaretkę na brzuchu. A i przed ciążą chuda nie byłam. zdjec nie wrzucę bo wstyd

03.02.2014

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle ten mój gin to jest gigant. Ogląda ranę i mówi "ale ładnie to ma pani zrobione, kto pani robił cesarkę?" a ja do niego, że on, a on "aa no to dlatego tak ładnie, co ja się dziwię":) Ale on ma tyle pacjentek, że wiem, że nie żartował tylko rzeczywiście nie pamiętał, bo najpierw pytał czy rodziłam siłami natury, a potem sugerował, że rodziłam w Tychach (rodziłam w Katowicach), więc zakręt niezły:) I pyta "a do becikowego zaświadczenie" to mówię, że mi to nie grozi, a on że to mam szczeście, bo mnóstwo tych papierów i kobiety bardzo się żalą, więc uniknę tego załatwiania. Potrafi człowieka pocieszyć:)

Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaihania skąd jesteś? przypomnij mi proszę

03.02.2014
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania czyli pomału mogę coś robić z brzuchem;) tylko motywacji nie mam;D i do slodkiego mnie ciągnie....

a po za tym brakuje mi pomysłów na obiad;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:46

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puella jesteś ciałem medycznym i rób tak jak ci podpowiada wiedza i doświadczenie!

03.02.2014

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    mamaihania skąd jesteś? przypomnij mi proszę
    z Dąbrowy Górniczej

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny potrzebuje pomocy.
    Wiem że jest w śród Was mamusia która zajmuje się becikowym. Potrzebuje wszelkich informacji na ten temat tzn. Jakie dokumenty są potrzebne, za jaki rok przedstawiamy zaświadczenie o dochodach itp w przypadku narzeczenstwa nie małżeństwa. Z góry dziękuję za wszelkie informacje i Gorąco Pozdrawiamy Was mamusie i Wasze dzieciaczki :-*

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupa!!!!!! sama!!! bez czopka i laktulozy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 15:03

gosia86, nojaniewiem, Karolcia88, Lama, dorota1987, Agusia246, Wonderwall, Eklerka, GabiK, Anielka lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu A to dziwne bo Twoja mała robiła kupę bez problemu. eprowsdzilas coś nowego do diety?

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupa!! Od razu po wejściu czopka :P . Srała i srała :D

gosia86, Karolcia88, Lama, Eklerka, GabiK, PIGULSKA, Anielka lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim brzuchem to w ogole nie ma sie co sugerowac, bo nie dosc, ze ogolnie byl malutki, az doktor sie dziwil ze dziecko ma wszystkie wymiary w normie, to jeszcze dociagnelam raptem do konca 8 miesiaca...

Dolaczylam do rywalizacji :D

gosia86, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wlasnie w zeszłym tygodniu gdy wprowadziłam nabiał to zaczęły się te piepszone zaparcia i znowu musiałam odstawić

Paulinqa u mnie dzisiaj parowki gotowane na obiad :( nie mam siły zrobić nic innego

Mamaihania a jak sobie radzisz na tej diecie? Bo ja czasem już jem chleb z margaryną bo na wędliny patrzeć nie mogę

Ale masz rację MiM dziwi mnie to trochę bo wskazaniem do odstawienia nabiału była wysypka na buzi. Teraz wysypki nie miała tylko zaparcie.

Jak zeznania? Na pewno dałaś radę:)

Cieszę się z waszych kupek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 15:11

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/572a360923ed.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52e7c7306bce.jpg
    Moja Wikusia :) dzisiejsze fotki.
    Dziewczyny wyglądacie super !!! Ja jeszcze miesiąc i będę mogła ruszyć z brzuchem ale póki co zaraz odpalę neta i poszukam dla siebie ortopedy :( już nie mogę z tym bioerem. Kuleję jak stara baba.
    Chciałam iść dzisiaj na spacer, zaszłam aż do parku i biegłam do domu bo deszcz zaczął padać. Zaraz Was nadrobię bo walę posta w ciemno.

MamaiHania, gosia86, Lama, Agusia246, Wonderwall, Bluberry, GabiK, PIGULSKA, slash, aktyde85, gosiunia, katalina lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja sobie radzę na diecie świetnie, bo i bez diety jadłam nabiału tyle co kot napłakał- czasem tylko ser żółty na kanapce i jogurt naturalny na śniadanie każdego dnia i po tym się zorientowałam, że Hania nie toleruje nabiału (ból brzuszka). Jestem pół wegatarianką, bo nie jem mięsa, ale jem ryby, więc na obiad często ryba, np. stek z miecznika, stek z tuńczyka, łosoś, jakiś pstrąg z piekarnika. Teraz w sezonie owocowo warzywnym w ogólnie nie mogę narzekać, bo na obiad jem np. kilko bobu:) Innym razem jakieś leczo, gołąbki z kaszą i pieczarkami, zupy kremy, makaron lub ryż z warzywami, makaron ze szpinakiem i łososiem. Burgery warzywne też są mega spoko:) A na śniadanie albo owsiankę na wodzie albo kromeczki z sałatą i pomidorkiem lub innym warzywkiem. Ja lubię też ser kozi, więc zamiast żółtego na kanapkę kładę. Jem też bardzo dużo różnych sałatek, ale żeby nie było tak nudno, to czasem wrzucę prażone pestki dyni lub słonecznika, pychotka:) Polecam Ci też kanapkę z rukolą, łososiem wędzonym i ogórkiem konserwowym (ja kupuję te malutkie w Biedronce), taka kompozycja jest pyszna:)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te geterki w kwiatki są na 68 cm i 6 miesięcy. Ja nie wiem jaką rozmiarówkę ma Pepco że moja wchodzi w wieku 2 miesięcy i są w sam razik.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu sedzina kazała mi coś narysować. po czym stwierdziła ze za grosz nie mam talentu na co ja jej odpowiedziałam ze byłam zagrożona z plastyki. I to prawda. bozia talentu nie podarowała

gosia86, dorota1987, Wonderwall, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super sobie radzisz z tą dietą. Mi wszyscy tłuką do głowy że kapustnych i strączkowych nie można a Ty wcinasz kilo bobu :) ja nie bardzo za rybami. Ale podsunęłaś mi pomysł żeby spróbować koziego mleka :D a mogę mieć nawet takie od rolnika a gdyby była potrzeba to nawet mama moja mogłaby mieć kozę bo kiedyś miała

MIm mimo wszystko komentarz na temat talentu powinna zachować dla siebie

Beti rozmiar rozmiarowi nie równy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 15:37

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ