Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alez zaraz bedzie u nas burza! Niebo czarne.
dobrze juz po spacerze;)
w sumie po kapieli tez bo widzialam ze juz zmeczona jest i lobuz na mnie moze spac ale jak odkladam do lozeczka to sie zaraz budzi- ale nie ruszam jej poki nie placze;) niech soe bawi raczkami i niech podziwia karuzele -
Witajcie dziewczyny.
Kotmisia sukienusia sliczna a mala jeszcze piekniejsza.
Olka przystojniak z twojego ksiecia.
u nas skwar. Rano tylko bylismy na dworze. Mam wrazenie ze moje dziecmo jakos zamkast nabierac kolorkow to jest blade a moze mi sie tylko wydaje. ajak u was z kolorytem cery msluszkow.?
A i mam pytanie po kapieli w takie upaly to jak ubieracke dsiecko?
Ja dzis w bkdy z krotkim rek i polspioszki i przykrhwwn kocykoem zeby sie wygrzalo jak to moja mama mowi od razu po kapieli. Po jakims czasie kocykzdejmuje i przykrywam pkeluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 20:51
-
A mnie odwiedziła siostra. Stwierdziła że Wiki to wymagające dziecko :p heh a mi się wydawało że nie, no ale fakt że jak nie śpi to musi mieć towarzystwo i zajęcie czyli noszenie, zabawki , bujaczki. Chociaż zaczyna już rozmawiać z misiami z karuzeli i laleczką na jednej nóżce więc i chwila gdy nie śpi dla mnie też się znajdzie. Mój tata też wpadł ale on to się zachowuje jak słoń w składzie porcelany i Mała nie mogła zasnąć.
Muszę spróbować zrobić to mleczko, może zrobie z nim koktajl z owocami do smoothie z biedry.
Olka Dawidek cudownyfajnie że razem możecie gdzieś wyskoczyć.
Dzisiaj jadłam arbuza, moja siostra stwierdziła żebym dała ciupeńkę soku na łyżeczce Młodej. Myślę, ok dla smaku spróbujemy. No i oczywiście ciupinka została wypluta i zostala na bodziaku. Ogólnie widzę że będzie jazda z wprowadzaniem nowości, ale dopiero ok 6 miesiąca zacznę wprowadzać nowości, jedynie co to może dam po 4 miesiącu kaszkę ale na swoim mleku przed snem. -
Dziewczyny jak objawia sie ten refluks.
Moje dzoecko kzazwyczaj wieczorem po karmieniu ukewa taka gesta smietana jakby nawet mam wrazenie ze lekko kremowefo koloru. I troche poplakuje jakby nie moglo jej soe odbic. Jak odbije i uleje wlasnie to jest jej lepoej. To jest refluks czy lakomstwo.
A dzis po raz pierwszy wypila 30 ml wody.
Ile wodydajecie? -
Slash mój siostrzeniec miał refluks to bardzo płakał, bo jak to moja siostra mówiła "misia pali rura". Ulewał bardzo często i bardzo dużo przez co mało przybierał i bardzo płakał, więc mnie z tym się kojarzy refluks. Moja Hania też dość często ulewa i to bez względu na to, czy odbije, czy nie. Czasem jest to prawie woda, a czasem gęsta śmietana kremowego koloru, ale nie podejrzewam u niej refluksu, bo pamiętam jaka masakra była u mojego siostrzeńca. No ale może to są różne wersje tego refluksu i on miał tą hardcorową. Aaa i Hana też czasem minimalnie popłacze przy odbijaniu, ale to chyba dlatego, że nudy:)
A po kąpieli ubieram cieniutkiego pajacyka z długim rękawem i przykrywam pieluszką, żeby jednak jej w nocy nie było zimno, ale my mamy w sypialni 25, więc znów takiego meeega skwaru póki co nie ma. -
To mam nadzieje ze u nas to nie refluks. Tylko zwyczajne odbijanie i niedojrzaly uklad pokarmowy. Ja wczesniej tez ubieralam pajacyka ale od kiedy szelki musze zakladac to spi w bodach i spiochach albo samych bdach. Bo na stopki mam uciete ze spiochow za kolanko nogawki albo zakladam jej dluzsze skarpetki i jak chlodniej to na to spioszki a jak cieplo tak jak dzis to body i te dlugieskarpety.
Kurcze zapomnialam ktora z was ma tez te szelki, ofeline? -
slash wrote:To mam nadzieje ze u nas to nie refluks. Tylko zwyczajne odbijanie i niedojrzaly uklad pokarmowy. Ja wczesniej tez ubieralam pajacyka ale od kiedy szelki musze zakladac to spi w bodach i spiochach albo samych bdach. Bo na stopki mam uciete ze spiochow za kolanko nogawki albo zakladam jej dluzsze skarpetki i jak chlodniej to na to spioszki a jak cieplo tak jak dzis to body i te dlugieskarpety.
Kurcze zapomnialam ktora z was ma tez te szelki, ofeline?
Z tego co pamiętam, to Madziorek.
A my w poniedziałek mamy kontrolę bioderek. Oby było już dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 22:28
-
Nie mialam czasu cala sob napisac. Najpherw sprzatalam bo mama zajmowala sie malym,wieczorem mielismy grilla, ale ja tylko zjadlam i kapalam malego ktory potem nie mogl zasnac. Padl o 22 a teraz jedlismy;)
BrumBrumek lubi tę wiadomość
-
Paulinqka widze tylko my nie spimy.
Wlaczacie w pokojach w ktorych spia dzieci te urzadzenia do gniazdka przeciw komarom? U mnie znowu komar. Jeden ubity ale slysze nad uchem drugiego. Chyba ida do swiatla bo u mnie cala nocswieci sie mala lampeczka. Macie wlaczone lampki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 03:20
-
Gosia jak najbardziej cie rozumiem. U mnie trez widzowoe w postaci rodzicow. No ale jak pisalam moi chca dobrze tym bardzoej ze juz swoje lata maja i pierwsza wnuczke na miejscu wiec chca uczestniczuc w jej zyciu. Moze u ciebie tak samo. Poprostu chca byc i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 03:43
-
Gosoa u mnie to samo ze strony mojej rodsiny. Dwoje wnukow najmlodszy 11 lat.
A ze strony meza inaczej bo ostatnia wnuczka dwa lata temu ale tesciowa raz w tygodniu wpada. Jutro pewnke tez bedzie.
Glowa do gory damy rade jakos to wszystko wyfrzymac.
Chyba...?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 03:46
-
U nas deszcz i burza. Moje dziecie sie obudzilo po raz pierwszy od nie pamietam kiedy. Pewnie przez matke latajaca za komarem. Dalamcycusia i spi dalej. Ja chyba tez sie wtule w podusie.
Mysle ze jakas reakcja na smazone by byla. Poki co obserwuj. Ale pew ie uklad pokarmowy juz bardziej rozwiniety jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 04:12