Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
GabiK wrote:Done,ale wykanczajace psychicznie sa takie historie. Podziwiam Cie,ze masz sile sie takimi reczami interesowac,wczesniej ta dziewczynka co zmarla teraz ten Jas. Przeczytalam pobieznie i ryczalam, nie dalabym rady wczytac sie bardziej.
Wczoraj wsiadlam do windy w moim bloku,a z garazu jechalo malzenstwo z dziewuszka w wozku,taka pulchniutka,usmiechnieta,moze z 7mcy. Dopiero po chwili zauwazylam,ze nie ma prawej dloni,tak mnie ta buzia przyciagnela. Nie widzialam ich u nas wczesniej,ale pomyslalam dzis,ze naprawde nie mam problemow w zyciu, bo moje problemy to nic przy czyms takim.
Gabik zgadzam się w 100% z Tobą. My dziś po wizycie u neonatologa, mały miał usg główki, wszystko w porzadku i odstawiamy zelazo. I akurat wychodząc spotkałam dawno niewidzianą kolezankę, cudowna dziewczyna. Jej najstarsza córeczka urodziła się z masą wad genetycznych, niektórych nawet nienazwanych. Jest naprawdę bardzo powaznie zaburzona, jedna z fundacji wzięła ją pod swoje skrzydła. Widać tez ile Basia z nią cwiczy, bo pomimo swej ułomności komunikuje się językiem migowym, chodzi i nawet śpiewa po swojemu. I tak sobie myślę- zdrowe dzieci to skarb największy, cieszmy się z tego co mamy, bo nasze problemy to tak naprawdę mały pikuś. Jestem niezmiernie wdzięczna, że mój synek, pomimo refluksu, kręczu i asymetrii urodził sie zdrowy zdrowo się rozwija. Czasami tak jak Kotmisia i Gabik piszą, dopiero gdy widzimy tragedie u innych dociera do nas błahość naszych własnych kłopotów i doceniamy to co mamy.
zabieram się za nadrabianieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:06
slash lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zdycham z tego ciepła, dziś cierpię na bolący obojczyk, tak zaczął mnie boleć od ok.5 rano i ciężko mi trochę nosic tego mojego szkraba. Nie wiem czy źle leżałam czy wszystkie stawy pójdą się paść, bo kolana czuję od wczoraj jak z waty.
Mój syn dokonał postępu, ale nie widzieliśmy tego niestety na żywo. Położyliśmy synka na brzuszku w nocy ok 1-wszej, a o 5-tej zauważyliśmy jak leżał na plecach. Mąż przysięgał, że go nie obracał, a ja też nie.
Gosiu czy to początek zapalenia czy nie to tak jak mówi Blu przystawiaj częściej Polę do bolącej piersi. Mnie często miejscowo bolały i zakładam że miałam zapchane kanaliki. Tak czy siak to polecam przed karmieniem przyłożyć ciepły/gorący okład albo polać pierś pod prysznicem ciepłą wodą. Ja przykładałam okład, zresztą tak mówili na szkole rodzenia, a po karmieniu możesz przyłożyć zimny okład i problem powinien szybko minąć.gosia86, GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja też zdycham, nic nie robiąc jestem upocona.
Gosia jesteś super mama i nawet nie myśl inaczej.
Ja uważam siebie za dobrą mamę i może jestem pyszna ale wiem Ze robie wszystko co najlepsze dla mojego dziecka. Przynajmniej staram się.
A moja kochana Lili odpłaca mi za to uśmiechem, jest bardzo pogodnym maluszkiem. Uśmiecha się na mój widok, męża, babci, dziadka. A dziś to aż piszczy z radości. Jest taka cudowna i kochaniutka.
Co do spania to Liliana dziś mało spała w dzień za to w nocy pięknie spała bo od 20 do 23 i później karmiłam wpół do 4dorota1987, gosia86, PIGULSKA, GabiK, MamaiHania lubią tę wiadomość
-
zrobiłam sobie prezent i kupiłam biustonosz oraz torebkę
mąż mi kupił drugą
ja mogę kupować torebki i buty non stop
czekam aż mi z Ali przyslą zawieszki do wózka oraz torbęehh poszalam w tym miesiącu
ale w sumie wydalam 15$ to nie jest tak źle
gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
gosia86 ja mialam zapalenie piersi to własnie tak boli ze sie nie mozna dotknac w tym miejscu, Lila mimo ze wiecej mi piła z tej piersi to ten ból nie ustawal, miałam przy tym podwyższona temperature i piers byla goraca a w miejscu gdzie najbardziej bolało było juz czerwone. Przy zapaleniu pomoże chyba tylko antybiotyk i wtedy dziecko tez musi duzo ssac ta piers. Ty chyba masz zator tak jak bluberry napisala ale wydaje mi sie ze moze z takiego czegos zrobic sie zapalenie także przystawiaj dziecko, moze okłady ciepłe?
-
Dziewczyny czy to możliwe, ze u 3 mies dziecka juz zaczyna się zabkowanie? Natka caly czas trzyma raczki w buzi, non stop je ciucka, wczesniej oznaczalo to ze jest glodna i robila tak tylko przed jedzeniem, a teraz calutki czas, nawet jak usypia. Aha i jeszcze mocno sie przy tym ślini.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:07
-
Dzieki MiM za odp. Dopiero co skonczyly sie kolki i zaparcia a tu widzę zaraz zeby mogą wychodzic. Jest taka rozdrażniona, nerwusiata, wiec może cos jest na rzeczy. Jutro zajrzę w dziasla, bo teraz pokazala mi tylko język i poszla spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:20
-
U nas to samo rączki w buzce nawet zaraz po jedzeniu wiec to nie z głodu. I slini się tak. Mocno, że body mokre zaczęłam sliniak zakładać.
A przed kąpielą urządzila mi taką histerie, że mało zawału. Nie dostałam. Takiego płaczu jeszcze nigdy u niej nie słyszałam. Nie wiem co jej się stało ale nieźle nas nastraszyla. Nawet wykąpać się nie dała. Dobrze, że już się uspokoiła.. -
Mam jeszcze pyt do osób korzystających z endomondo chciałabym zmienić zdj w swoim profilu ale nie mogę tego znaleźć gdzie to sie robi? Na kom jakos nie widzę tego a na kompa nie mam zbytnio czasu wchodzić albo zapominam jak juz wejde na chwile cod zrobić.
-
Gosia no ja już się wyleczylam Z kupowania dla dzieci kosztem siebie. matka też musi wyglądać
małemu kupiłam zawieszke do wózka, torbę, czapkę, i masę ubranek A małej czapkę i też masę ciuchów ale ciekawe czy przyjdą te ciuchy bo po 1$ były.
gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Karolkaa mi nie działa strona endomondo w telefonie i tak nie pamiętam ale chyba trzeba wejść w ustawienia w prawym górnym rogu i tam edytuj profil
Mim pewnie przy drugim dziecku będę miała tak samo
Dałam małej dwie pieluchy tetrowe na noc ale mam wrażenie że teraz tyłek ma wyżej niż głowęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:10
-
Dziewczyny mam dylemat. Zaczelam plamic krwia- ale tylko po siusianiu jak sie podcieralam a ze skonczylam karmic piersia to czekam na @. Jak przyjdzie @ to chcialam zaczac brac tabletki anty. Tylko noe woem czy brac je jiz dzisiaj? Bo te plamienia to takie skape
Karolka ja nie pomoge bo zmnienialam na laptopie -
Karolkaa mnie tez sie wydaje,ze edycja profilu to tylko z kompa jest mozliwa,a z apki w tel nie.
Gosia 1500km?? Trzeba spytac Ewelinki i Karolci czy dadza rade wyrobic
Kotmisia good news! Pieniadze na operacje Jasia zostaly dzis zebrane w 100%gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Trzymajcie jutro o 12 kciuki za rota i 5w1 u Kubusia. Ostatnio mi sie tym rota zakrztusil,a jestem w takim stanie psychicznym,ze nie recze za siebie. Porobnie do niektorych z Was mam na zmniane albo wku...nie 1000 turbo,albo rycze,ze nikt mnie nie rozumie,nikt mnie nie.kocha i jestesmy z Kuba sami jak palec na tym.swiecie i tak w kolko. Sama siebie nie poznaje i niezbyt lubie
slash, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej
podczytałam Was i teraz mogę napisać że ja również pływam z gorąca
Gosiu zrobiłam mleczko z Twojego przepisu
bardzo dobre, zrobiłam koktajl bananowy. Dzisiaj po raz pierwszy wykąpałam Wiki w krochmalu, a co mi szkodzi, a nóż widelec poprawi jej się cera. Jak czytam o chorych dzieciach to Bogu dziękuję że moja córcia jest zdrowa, trzeba mieć dużo siły w sobie żeby wychowywać chore dziecko. Pamiętam jak przeżywałam każde usg prenatalne czy wszystko ok. Z endomondo nie pomogę bo ja to na tablecie robiłam.
Karolcia ja miałam słabą @ i trwała 4 dni. Teraz czekam na drugą a to już 30 dzień cyklu i nie wiem co o tym myśleć bo miałam po 26 dni albo krócej. Też nie mogę dojść ze sobą do ładu i składu po porodzie.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosiu ja do takie wniosku doszłam juz przy Matyldzie kiedy sobie nic nie kupowałam tylko jej. I nagle nie miałam się w co ubrać. A co ktoś przychodził to przynosił jej ubranka których czasem wogole jej nie założyłam. co należy się dziecia to mają A matka i ojciec też muszą jakoś wyglądać
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014