X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • alma Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Done,ale wykanczajace psychicznie sa takie historie. Podziwiam Cie,ze masz sile sie takimi reczami interesowac,wczesniej ta dziewczynka co zmarla teraz ten Jas. Przeczytalam pobieznie i ryczalam, nie dalabym rady wczytac sie bardziej.
    Wczoraj wsiadlam do windy w moim bloku,a z garazu jechalo malzenstwo z dziewuszka w wozku,taka pulchniutka,usmiechnieta,moze z 7mcy. Dopiero po chwili zauwazylam,ze nie ma prawej dloni,tak mnie ta buzia przyciagnela. Nie widzialam ich u nas wczesniej,ale pomyslalam dzis,ze naprawde nie mam problemow w zyciu, bo moje problemy to nic przy czyms takim.

Gabik zgadzam się w 100% z Tobą. My dziś po wizycie u neonatologa, mały miał usg główki, wszystko w porzadku i odstawiamy zelazo. I akurat wychodząc spotkałam dawno niewidzianą kolezankę, cudowna dziewczyna. Jej najstarsza córeczka urodziła się z masą wad genetycznych, niektórych nawet nienazwanych. Jest naprawdę bardzo powaznie zaburzona, jedna z fundacji wzięła ją pod swoje skrzydła. Widać tez ile Basia z nią cwiczy, bo pomimo swej ułomności komunikuje się językiem migowym, chodzi i nawet śpiewa po swojemu. I tak sobie myślę- zdrowe dzieci to skarb największy, cieszmy się z tego co mamy, bo nasze problemy to tak naprawdę mały pikuś. Jestem niezmiernie wdzięczna, że mój synek, pomimo refluksu, kręczu i asymetrii urodził sie zdrowy zdrowo się rozwija. Czasami tak jak Kotmisia i Gabik piszą, dopiero gdy widzimy tragedie u innych dociera do nas błahość naszych własnych kłopotów i doceniamy to co mamy.
    zabieram się za nadrabianie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:06

slash lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdycham z tego ciepła, dziś cierpię na bolący obojczyk, tak zaczął mnie boleć od ok.5 rano i ciężko mi trochę nosic tego mojego szkraba. Nie wiem czy źle leżałam czy wszystkie stawy pójdą się paść, bo kolana czuję od wczoraj jak z waty.

Mój syn dokonał postępu, ale nie widzieliśmy tego niestety na żywo. Położyliśmy synka na brzuszku w nocy ok 1-wszej, a o 5-tej zauważyliśmy jak leżał na plecach. Mąż przysięgał, że go nie obracał, a ja też nie.

Gosiu czy to początek zapalenia czy nie to tak jak mówi Blu przystawiaj częściej Polę do bolącej piersi. Mnie często miejscowo bolały i zakładam że miałam zapchane kanaliki. Tak czy siak to polecam przed karmieniem przyłożyć ciepły/gorący okład albo polać pierś pod prysznicem ciepłą wodą. Ja przykładałam okład, zresztą tak mówili na szkole rodzenia, a po karmieniu możesz przyłożyć zimny okład i problem powinien szybko minąć.

gosia86, GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja też zdycham, nic nie robiąc jestem upocona.

Gosia jesteś super mama i nawet nie myśl inaczej.
    Ja uważam siebie za dobrą mamę i może jestem pyszna ale wiem Ze robie wszystko co najlepsze dla mojego dziecka. Przynajmniej staram się.
    A moja kochana Lili odpłaca mi za to uśmiechem, jest bardzo pogodnym maluszkiem. Uśmiecha się na mój widok, męża, babci, dziadka. A dziś to aż piszczy z radości. Jest taka cudowna i kochaniutka.

Co do spania to Liliana dziś mało spała w dzień za to w nocy pięknie spała bo od 20 do 23 i później karmiłam wpół do 4 ;)

dorota1987, gosia86, PIGULSKA, GabiK, MamaiHania lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam sobie prezent i kupiłam biustonosz oraz torebkę :) mąż mi kupił drugą :) ja mogę kupować torebki i buty non stop :)
    czekam aż mi z Ali przyslą zawieszki do wózka oraz torbę :) ehh poszalam w tym miesiącu :) ale w sumie wydalam 15$ to nie jest tak źle :)

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 ja mialam zapalenie piersi to własnie tak boli ze sie nie mozna dotknac w tym miejscu, Lila mimo ze wiecej mi piła z tej piersi to ten ból nie ustawal, miałam przy tym podwyższona temperature i piers byla goraca a w miejscu gdzie najbardziej bolało było juz czerwone. Przy zapaleniu pomoże chyba tylko antybiotyk i wtedy dziecko tez musi duzo ssac ta piers. Ty chyba masz zator tak jak bluberry napisala ale wydaje mi sie ze moze z takiego czegos zrobic sie zapalenie także przystawiaj dziecko, moze okłady ciepłe?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, ze u 3 mies dziecka juz zaczyna się zabkowanie? Natka caly czas trzyma raczki w buzi, non stop je ciucka, wczesniej oznaczalo to ze jest glodna i robila tak tylko przed jedzeniem, a teraz calutki czas, nawet jak usypia. Aha i jeszcze mocno sie przy tym ślini.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:07

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli mój też ma non stop pięści w buzi. moja zaczęła zabkowac jak miała 4 miesiące. sprawdź czy dziąsła są napuchniete.

03.02.2014
  • Eli Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki MiM za odp. Dopiero co skonczyly sie kolki i zaparcia a tu widzę zaraz zeby mogą wychodzic. Jest taka rozdrażniona, nerwusiata, wiec może cos jest na rzeczy. Jutro zajrzę w dziasla, bo teraz pokazala mi tylko język i poszla spać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:20

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ciągle Bartuś się ślini i wcina raczki

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł dziś nasz szumiś, jak narazie 1pkt dla misia, po kapieli i karmieniu Bartuś do lozeczka i szumiś go ładnie uspał, o 19 byla kapiel i maly spi juz . Takze dzieki dziewczyny za podpowiedz z tym misiem :)

Eli, Wonderwall lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo rączki w buzce nawet zaraz po jedzeniu wiec to nie z głodu. I slini się tak. Mocno, że body mokre zaczęłam sliniak zakładać.

A przed kąpielą urządzila mi taką histerie, że mało zawału. Nie dostałam. Takiego płaczu jeszcze nigdy u niej nie słyszałam. Nie wiem co jej się stało ale nieźle nas nastraszyla. Nawet wykąpać się nie dała. Dobrze, że już się uspokoiła..

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko o dzieciach myślisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 14:46

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pyt do osób korzystających z endomondo chciałabym zmienić zdj w swoim profilu ale nie mogę tego znaleźć gdzie to sie robi? Na kom jakos nie widzę tego a na kompa nie mam zbytnio czasu wchodzić albo zapominam jak juz wejde na chwile cod zrobić.

• MiM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia no ja już się wyleczylam Z kupowania dla dzieci kosztem siebie. matka też musi wyglądać :) małemu kupiłam zawieszke do wózka, torbę, czapkę, i masę ubranek A małej czapkę i też masę ciuchów ale ciekawe czy przyjdą te ciuchy bo po 1$ były.

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa mi nie działa strona endomondo w telefonie i tak nie pamiętam ale chyba trzeba wejść w ustawienia w prawym górnym rogu i tam edytuj profil

Mim pewnie przy drugim dziecku będę miała tak samo ;)

Dałam małej dwie pieluchy tetrowe na noc ale mam wrażenie że teraz tyłek ma wyżej niż głowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:10

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat. Zaczelam plamic krwia- ale tylko po siusianiu jak sie podcieralam a ze skonczylam karmic piersia to czekam na @. Jak przyjdzie @ to chcialam zaczac brac tabletki anty. Tylko noe woem czy brac je jiz dzisiaj? Bo te plamienia to takie skape

Karolka ja nie pomoge bo zmnienialam na laptopie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa mnie tez sie wydaje,ze edycja profilu to tylko z kompa jest mozliwa,a z apki w tel nie.
    Gosia 1500km?? Trzeba spytac Ewelinki i Karolci czy dadza rade wyrobic ;-)
    Kotmisia good news! Pieniadze na operacje Jasia zostaly dzis zebrane w 100% :-)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie jutro o 12 kciuki za rota i 5w1 u Kubusia. Ostatnio mi sie tym rota zakrztusil,a jestem w takim stanie psychicznym,ze nie recze za siebie. Porobnie do niektorych z Was mam na zmniane albo wku...nie 1000 turbo,albo rycze,ze nikt mnie nie rozumie,nikt mnie nie.kocha i jestesmy z Kuba sami jak palec na tym.swiecie i tak w kolko. Sama siebie nie poznaje i niezbyt lubie :-(

slash, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) podczytałam Was i teraz mogę napisać że ja również pływam z gorąca :/ Gosiu zrobiłam mleczko z Twojego przepisu :) bardzo dobre, zrobiłam koktajl bananowy. Dzisiaj po raz pierwszy wykąpałam Wiki w krochmalu, a co mi szkodzi, a nóż widelec poprawi jej się cera. Jak czytam o chorych dzieciach to Bogu dziękuję że moja córcia jest zdrowa, trzeba mieć dużo siły w sobie żeby wychowywać chore dziecko. Pamiętam jak przeżywałam każde usg prenatalne czy wszystko ok. Z endomondo nie pomogę bo ja to na tablecie robiłam.
    Karolcia ja miałam słabą @ i trwała 4 dni. Teraz czekam na drugą a to już 30 dzień cyklu i nie wiem co o tym myśleć bo miałam po 26 dni albo krócej. Też nie mogę dojść ze sobą do ładu i składu po porodzie.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja do takie wniosku doszłam juz przy Matyldzie kiedy sobie nic nie kupowałam tylko jej. I nagle nie miałam się w co ubrać. A co ktoś przychodził to przynosił jej ubranka których czasem wogole jej nie założyłam. co należy się dziecia to mają A matka i ojciec też muszą jakoś wyglądać :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 2042 2043 2044 2045 2046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ