Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia wszystkiego co najlepsze :*
Karolcia śliczny worek mi mama uszyła z hanah montana
Ofeline my rodzinne tez mieliśmy na samym końcu gdy wszyscy byli już umęczeni
I zdjęcia tez mi nie chciały wejść przez zapodaj bo chyba maja za duży format
Piekę ciasto bo koleżanka ma przyjechać a dziewczyny poszly na spacer
Blu Pola na brzuchu trzyma głowę tylko w jedną stronę jak śpi a jak jej obrócę na drugi bok to prostuje nogi jak ułożę nogi to głowa hyc i już na jej boku -
Dziekuje za zyczenia
Ewelinkie Zosia w ogole uwielbia te kontrastowe ksiazeczki, ale teraz juz zaczela ogladac z zainteresowaniem wszystkie obrazki, czytamy rozne ksiazeczki i ona patrzy na obrazki i sie do nich czasem cieszy nawet
A przed chwila moje dziecko wyciagnelo raczki do zabawek!! Punkt dla pani rehabilitantkigosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
Agusia 100 lat :*
My od dzisiaj próbujemy wprowadzać bebilon zamiast nutramigenu, narazie Natusia chetnie pije
Co do uroków macierzyństwa, uwielbiam to forum za Wasza szczerość, czytam Was dziewczyny i wiem, ze nie tylko ja mam "trudne" dziecko. Dzieki za to, ze zdobywacie sie na odwagę pisząc, co czujecie. U nas po 3 mies jest o niebo lepiej, bo minely kolki i zaparcia, Mala potrafi troche zajac się sobą, aczkolwiek nie ukrywam, ze nadal jest bardzo absorbujaca. Najgorsze jest to, ze nie lubi spacerów i nigdzie nie możemy jej zabrać...tym samym ja rzadko wychodzę i czuje sie jak więzień.
Co do leżenia na brzuszku, my ćwiczymy codziennie wg wskazówek Gosia do tego nosze ja zgodnie z instrukcja pani na youtubie, jak ja to nazywam na samolot. Mam nadzieje, ze nie będziemy potrzebowali rehabilitacji, jesli chodzi o trzymanie glowki, bo sama na brzuszku nadal nie chce lezec i placze po 30 sek.
gosia86, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuzi
Gosia byłam u Matkowskiej.(pisałam już)
W końcu miałam trochę czasu dla siebie bo siostra pojechała na basen. Chciałam włączyć chodakowska ale mi PS nie działało więc jutro z pendrive poszczenoga już prawie zdrowa
Aga najlepszego
My nie solenizantki tylko jubilatki. I się nie czepiam tylko informuje :)solenizant-imieniny jubilat-urodziny :*MiM, gosia86, Agusia246, Bluberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u nas spanie na mamie dalej w modzie. Nic zrobić nie mogę
kurde ale jestem zła- zamówiłam dla nowej szwagierki garnki (bo kończą robić kuchnię) i jeden przysłali z wadą fabrycznąjakąś czarną plamę ma i wgłębienie w tym miejscu.
-
Napisałam długiego posta z telefonu i oczywiście skasowałam przez przypadek
.
Eklerko, mój syn też nie śpi w dzień i jest bardzo absorbującym dzieckiem. Trzeba go nosić, mówić do niego, pokazywać nowe rzeczy. Sam jest w stanie się sobą zająć 10-20 minut. Gdyby nie pomoc moich rodziców, to chodziłabym głodna, brudna i za przeproszeniem osrana po pachy. Jak mój mąż jest w domu, to dajemy sobie radę, ale jak idzie do pracy to moja mama mi nawet obiady gotuje. Czasem sprząta mi w domu, odkurza, albo się zamieniamy i mama/tata zajmą się Filipem a ja coś ogarniam. Jeśli masz taką możliwość, to poproś o pomoc mamę lub inną zaufaną osobę. Nawet godzinka odpoczynku od dziecka potrafi zdziałać cuda. Ty się trochę wyciszysz to i Karolek się uspokoi. Po sobie widzę, że jeśli cała w nerwach próbuję uspokoić Filipa, to on się drze jeszcze bardziej. Mama wkracza do akcji i dziecko anioł dosłownie. Ja też płakałam po kątach, z babybluesa wyszłam dopiero po 6 tygodniach! Bałam się, że skończy się depresją.
Chciałam się pochwalić, że odstawiłam Filipkowi Sab Simplex tydzień temu i kolki brak. Co prawda były dwa takie dni kiedy nie było kupy (ale nie 2 dni pod rząd), ale poszło kolejnego dnia bez żadnego wspomagania. A dziś po raz pierwszy przespał całą noc, od 21h30 do 6 rano! Od trzech dni jakiś spokojniejszy się zrobił. Dzisiaj nawet przespał całe trzy godziny pomiędzy karmieniami (ale żeby nie było tak pięknie to 1,5 na mnie, a resztę sam)! Szok! Teraz mój tata wyszedł z nim na testowy spacer, bo od niedzieli jest ryk jak tylko się go wkłada do wózka. No zobaczymy czy wrócą na syrenie.
Eli, Wonderwall, slash, GabiK, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Dobra mam hit!
Pieliłam oczko, dumna mówię do mamy, że jej pomogłam... Ona zdziwiona, jakie chwasty.
No i wyrwałam. Wszytskie niezapominajkiczarna panda, Karolcia88, gosia86, MiM, slash, Agusia246, GabiK, AGA 30, Anielka, olis88, katalina lubią tę wiadomość
-
Hm no to mam zagwozdke. Nie chciałam urazić Anioł, ale chyba się nie wyraziłam źle z tymi solenizantkami.
https://pl.wiktionary.org/wiki/solenizant
Z tego co wiem to na Górnym Śląsku nie obchodzi się u nas imienin, tylko urodziny i wszyscy używają słowa solenizant, chyba że to są jakieś okrągłe urodziny, np. 50lat to wtedy się mówi jubilat. Nie wiem jak jest w innych rejonach Polski.
Chociaż polski język to trudny język i ludzie popełniają błędy jakby poszłem a poszedłem:P
Coś cicho na forum, czy burza szaleje i nie ma prądu? U mnie wyglądało strasznie, a na razie jest tylko zachmurzenie i nie pada, nie grzmi.