X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wszystkiego co najlepsze :*

Karolcia śliczny worek mi mama uszyła z hanah montana :D

Ofeline my rodzinne tez mieliśmy na samym końcu gdy wszyscy byli już umęczeni
    I zdjęcia tez mi nie chciały wejść przez zapodaj bo chyba maja za duży format

Piekę ciasto bo koleżanka ma przyjechać a dziewczyny poszly na spacer

Blu Pola na brzuchu trzyma głowę tylko w jedną stronę jak śpi a jak jej obrócę na drugi bok to prostuje nogi jak ułożę nogi to głowa hyc i już na jej boku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia :)

Ewelinkie Zosia w ogole uwielbia te kontrastowe ksiazeczki, ale teraz juz zaczela ogladac z zainteresowaniem wszystkie obrazki, czytamy rozne ksiazeczki i ona patrzy na obrazki i sie do nich czasem cieszy nawet :)

A przed chwila moje dziecko wyciagnelo raczki do zabawek!! Punkt dla pani rehabilitantki :)

gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, to zes mi dolozyla :( no ale potraktuje jej historie jako wyjatkowy przypadek.

A w wlkp chłodniej sie zrobilo i pochmurnie, deszczowo.

Od wczoraj mnie brzuch boli, jak przy jajeczkowaniu, czyzby juz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się zachmurzyło i chyba burza będzie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas już po burzy ale parno koszmarnie :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wieje ale przynajmniej jest czym oddychać:)
    Robię dzisiaj cukinie faszerowane ciekawe co z tego wyjdzie
    A jutro naleśniki z mleka kokosowego :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia 100 lat :*
    My od dzisiaj próbujemy wprowadzać bebilon zamiast nutramigenu, narazie Natusia chetnie pije :)

Co do uroków macierzyństwa, uwielbiam to forum za Wasza szczerość, czytam Was dziewczyny i wiem, ze nie tylko ja mam "trudne" dziecko. Dzieki za to, ze zdobywacie sie na odwagę pisząc, co czujecie. U nas po 3 mies jest o niebo lepiej, bo minely kolki i zaparcia, Mala potrafi troche zajac się sobą, aczkolwiek nie ukrywam, ze nadal jest bardzo absorbujaca. Najgorsze jest to, ze nie lubi spacerów i nigdzie nie możemy jej zabrać...tym samym ja rzadko wychodzę i czuje sie jak więzień.

Co do leżenia na brzuszku, my ćwiczymy codziennie wg wskazówek Gosi :) a do tego nosze ja zgodnie z instrukcja pani na youtubie, jak ja to nazywam na samolot. Mam nadzieje, ze nie będziemy potrzebowali rehabilitacji, jesli chodzi o trzymanie glowki, bo sama na brzuszku nadal nie chce lezec i placze po 30 sek.

gosia86, Agusia246 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzi :)

Gosia byłam u Matkowskiej.(pisałam już)
    W końcu miałam trochę czasu dla siebie bo siostra pojechała na basen. Chciałam włączyć chodakowska ale mi PS nie działało więc jutro z pendrive poszcze :) noga już prawie zdrowa :)
    Aga najlepszego :)

My nie solenizantki tylko jubilatki. I się nie czepiam tylko informuje :)solenizant-imieniny jubilat-urodziny :*

MiM, gosia86, Agusia246, Bluberry lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku ani razu nie podałam mm :)

Eli, MiM, gosia86, Karolcia88, MamaiHania, GabiK lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ucieklysmy na dwor. Ja wyrywam chwasty w oczku wodnym a Olka spi bo jej woda szumi. U nas goraco ale lekki wiaterek wiec przyjemnie ;)

Eli lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A młoda już ponad 2h śpi na tarasie :)

Eli lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas spanie na mamie dalej w modzie. Nic zrobić nie mogę :/

kurde ale jestem zła- zamówiłam dla nowej szwagierki garnki (bo kończą robić kuchnię) i jeden przysłali z wadą fabryczną :/ jakąś czarną plamę ma i wgłębienie w tym miejscu.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długiego posta z telefonu i oczywiście skasowałam przez przypadek :/.

Eklerko, mój syn też nie śpi w dzień i jest bardzo absorbującym dzieckiem. Trzeba go nosić, mówić do niego, pokazywać nowe rzeczy. Sam jest w stanie się sobą zająć 10-20 minut. Gdyby nie pomoc moich rodziców, to chodziłabym głodna, brudna i za przeproszeniem osrana po pachy. Jak mój mąż jest w domu, to dajemy sobie radę, ale jak idzie do pracy to moja mama mi nawet obiady gotuje. Czasem sprząta mi w domu, odkurza, albo się zamieniamy i mama/tata zajmą się Filipem a ja coś ogarniam. Jeśli masz taką możliwość, to poproś o pomoc mamę lub inną zaufaną osobę. Nawet godzinka odpoczynku od dziecka potrafi zdziałać cuda. Ty się trochę wyciszysz to i Karolek się uspokoi. Po sobie widzę, że jeśli cała w nerwach próbuję uspokoić Filipa, to on się drze jeszcze bardziej. Mama wkracza do akcji i dziecko anioł dosłownie. Ja też płakałam po kątach, z babybluesa wyszłam dopiero po 6 tygodniach! Bałam się, że skończy się depresją.

Chciałam się pochwalić, że odstawiłam Filipkowi Sab Simplex tydzień temu i kolki brak :). Co prawda były dwa takie dni kiedy nie było kupy (ale nie 2 dni pod rząd), ale poszło kolejnego dnia bez żadnego wspomagania. A dziś po raz pierwszy przespał całą noc, od 21h30 do 6 rano! Od trzech dni jakiś spokojniejszy się zrobił. Dzisiaj nawet przespał całe trzy godziny pomiędzy karmieniami (ale żeby nie było tak pięknie to 1,5 na mnie, a resztę sam)! Szok! Teraz mój tata wyszedł z nim na testowy spacer, bo od niedzieli jest ryk jak tylko się go wkłada do wózka. No zobaczymy czy wrócą na syrenie.

Eli, Wonderwall, slash, GabiK, Eklerka lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po kim Matylda ma taki charakter??? ups to chyba po mnie.
    dalej trwa naprawianie dziecka po tygodniu u teściów...
    dzisiaj to nawet ja nie mam juz siły i cierpliwości... :(

03.02.2014
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka ja też odstawiłam, i wróciło po dwóch tygodniach i znowu podaje :) znowu jest poprawa, ale lekarz kazał dawać do końca drugiego miesiąca, czyli jeszcze tydzień.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przespało prawie cały dzień, chłodniejsza pogoda jej służy a kto będzie spał w nocy??

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam hit!
    Pieliłam oczko, dumna mówię do mamy, że jej pomogłam... Ona zdziwiona, jakie chwasty.

No i wyrwałam. Wszytskie niezapominajki :D

czarna panda, Karolcia88, gosia86, MiM, slash, Agusia246, GabiK, AGA 30, Anielka, olis88, katalina lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a inna sprawa. JEstem wściekła, bo dziś doczytałam że pierwsza dawka na rota musi być przed ukonczeniem 12 tygodnia. I chuj. nie zaszczepię dziecka... wściekła jestem.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4def41c73a7a.jpg

Karolcia88, aktyde85, gosia86, Eli, slash, beti97, Agusia246, GabiK, AGA 30, Anielka, Eklerka, MamaiHania, olis88, katalina lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no to mam zagwozdke. Nie chciałam urazić Anioł, ale chyba się nie wyraziłam źle z tymi solenizantkami.
    https://pl.wiktionary.org/wiki/solenizant
    Z tego co wiem to na Górnym Śląsku nie obchodzi się u nas imienin, tylko urodziny i wszyscy używają słowa solenizant, chyba że to są jakieś okrągłe urodziny, np. 50lat to wtedy się mówi jubilat. Nie wiem jak jest w innych rejonach Polski.
    Chociaż polski język to trudny język i ludzie popełniają błędy jakby poszłem a poszedłem:P
    Coś cicho na forum, czy burza szaleje i nie ma prądu? U mnie wyglądało strasznie, a na razie jest tylko zachmurzenie i nie pada, nie grzmi.

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ