X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella piszesz ze rdzina sie smieje. Ehhh tak najlatwiej powiedziec bo nie przezyliczegos takiego. Ciekawe czy chcieliby sie zamienic z Foba na jeden dzien, watpie. Zamiast pocieszyc to sie smieja. Wierze ze nie jest to latwe. Moja Gabrysia jak czasem chwike zaplacze to jest mi jej zal ogromnke i fule ją a co dopiero gddyby plakala calymi dniami. Wspolczuje ci ale miej nadzieje ze w kncu to kiedys minie.

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za Waszą wyrozumiałość, nie bardzo miałabym komu tę historie opowiedzieć, bo wszyscy wokół już od początku ciąży uważali,że powinniśmy pozbyć się psa jak najszybciej. To schroniskowa sierotka i nie myślę się go pozbywać, bo wiem, że to nie jego wina. To ja powinnam mieć więcej rozumu w głowie, bo to człowiek jest odpowiedzialny za zwierzę moim zdaniem. Już mi trochę lżej na sercu. Kubuś śpi słodko obok mnie, wymęczony do ostatka.
    A pozytyw w tej historii to ten sąsiad, on mieszka pod nami. I już jak byłam w ciąży to zawsze myślałam,że jakby się coś działo to szła bym do niego. A nawet nie znamy się z imienia. I teraz on już był u mnie trzy razy pytać czy ok i od razu proponował, że pojedzie ze mną do szpitala, co więcej że będzie wychodził z psem jak będę potrzebowała, wystarczy powiedzieć. Super ,że są jeszcze tacy ludzie.
    Dziękuję Wam z całego serca, że jesteście.

slash, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:50

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ja czytałam,że na tym etapie dzieci przesypiają w ciągu dnia 3 h, to minimum, ale norma. Mnie ciągle rodzina męża poucza, że to nienormalne,że Kuba powinien przesypiać znacznie dłużej, a właściwie to powinien tylko jeść i spać, ale ich opinie mam głęboko.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK a przystojny ten sąsiad ;) ?

Pisalyscie o miesiaczkach.. A ja piersią karmie juz bardzo mało, w zasadzie 2 razy na dobę, rekreacyjnie :P .. A okresu nie ma.. Czy ja nie jestem przypadkiem w ciąży haha :D ?

GabiK, Karolcia88, Bluberry, gosia86, Anioł, Eli, olis88 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

slash lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu daleko by nie musieli jechać, bo ja 1km od jednostki mieszkam. A swoją drogą przed Euro 2012 uczyłam angielskiego w tej jednostce, może się spotkałyśmy :-) tylko wtedy miałam inne nazwisko ;-) ale wielu policjantów stamtąd mieszka u mnie na osiedlu włącznie z tym sąsiadem.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem, właśnie przystojny :-) ale ma jeszcze przystojniejszą roczną córeczkę ;-D a ja z tych co to szanują te świętości :-)
    A Ty test zrobiłaś? Bo ja chyba ze stresu zaliczam już drugą @

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik...no u mnie to samo....moja mama powtarza jak mantre...dzieci w tym wieku tylko śpia....spia...śpia....ty jak byłas mała, byłas taka grzeczna i tylko spałaś, spałaś, spłaś. I cągle kaze mi isc z Michalina do lekarza, bo JEJ COŚ NA PEWNO JEST!!! No jest jej ....jest typowym "hajnidem". Jej układ nerwowy jest jeszcze bardzo niedojrzały i wrażliwy, nie radzi sobie z odbiorem bodźców i szuka ukojenia w ramionach odcinając się od bólu otoczenia. Ja to wszytsko wiem, ale zaczyna brakować mi siły.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

GabiK lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    eklerka jak już się wam relację z synem uloza to może byśmy się umowily w połowie drogi pomiędzy Kato A Zabrzem?
    Chętnie, a skąd jesteś? :)

Gabik, omg! Ja się tu żalę bo dziecko w kość daje, a Wy taki horror przeżyliście :( Jesteśmy z Ciebie dumne, że tak szybko zareagowałaś! A do Twojego męża słów brak :/ Dobrze, że nic się Kubusiowi nie stało
    MiM wrote:
    dziewczyny narazie jesteście jadłodajnia. nie oczekujcie ze dwu miesięczne dziecko was kocha. Ono was potrzebuje bo jest całkowicie bezbronne. wraz ze wzrostem świadomości dzieciaka miłość przychodzi. I wtedy macierzyństwo jest fajne. A pierwsze słowa mamusiu Kocham Cię zapamiętajcie do końca życia.
    Heh przypomniałaś mi ostatnio jak mój mąż był oburzony gdy sąsiadka nam powiedziała "ale on jest kochający" :D Wrócił do domu i zaczął się wywód, że jaki kochający, że on nie wie co to miłość, że on sobie pewnie nawet nie zdaje sprawy z tego, że żyje i kim my jesteśmy i na razie to służymy mu jedynie do karmienia, mycia i zabawy ;)
    Ja naprawdę na nic nie czekam jak na dzień, w którym on usiądzie, zajmie się sam sobą albo nauczy jeździć w wózku... Bo na razie to macierzyństwo jest dla mnie jak kara ;)

Gabik, OMG! Ja się tu żalę, bo dziecko spać nie chce i wyje, a Ty taki horror przeżywasz... Dobrze, że Kubuś wyszedł z tego cało! :) A do męża słów brak, dupek... Skończony dupek...
    Ps mnie siostra z wózka wywaliłam jak miałam 5 miesięcy ;) Zaliczyłam glebę aż miło ;) A mając 6 lat spadłam z wysokiego drzewa na asfalt, bo mi się noga omsknęła na gałęzi :D

GabiK lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi mowia ze z dzieckiem cos nie tak bo ruchliwe bo silne bo w dzien nie spi.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też szykują się do siadania? :/ Karolek w żadnej pozycji poza półsiedzącą nie wytrzyma dłużej niż kilka minut... W foteliku czy na hustawce tak mocno ciągnie główkę do przodu, że aż siada :/ Posadziłam go dziś na łóżku opartego o poduchy, ale siedział na prosto a nie w pozycji półsiedzącej i wysiedział sam 5min bez żadnego przechylania się na boki i tracenia równowagi... Byłam u lekarza, ale twierdzi, że wszystko z jego napięciem mięśniowym ok i że po prostu jest silny, ale wydaje mi się to co najmniej dziwne...
    Resztę postów nadrobię jutro :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu moze i.dobrze,ze nie jestesmy sasiadkami,bo jakbys spotkala mojego m na osiedlu to moglby znienacka od obcej kobiety plaskacza z.otwartej zaliczyc :-D a jakby wrocil ze sladem Twojej dloni na twarzy to z usmiechem bym powiedziala "Ooo widze,ze poznales Monike" :-D

Karolcia88, Bluberry, gosia86, MamaiHania, Agusia246, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do trudow macierzynstwa to sa jak metoda gotowania zaby. Jak wrzucic zabe do wrzatku to ona wyskoczy,ale jak ja stopniowo podgrzewac to sie w koncu da ugotowac. I tak jest z mamami, kiedy mysls,ze to juz maks i ze wiecej nie dadza rady i ze "pierdole,nie wstane,tak bede lezala" (to tak mi Blu nasunela ;-) ) to nastepnego dnia podkrecaja temperature a my dalej siedzimy w garnku :-)
    Tak wiec Drogie Zabki spijcie slodko,bo jutro znowu pare stopni nam doloza ;-)

gosia86, slash, MiM, MamaiHania, Eli lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podziele sie swoim szerokim zasobem madrosci ;-)
    na takie porady i wskazania co do tego co dziecko powinno wedlug tesciowych,babc,cioc,kolezanek i wujka Stacha brata szwagra odpowiadam,ze takich ekspertow to sobie moge palcem w d... namacac.

Monika1357, slash, Eli lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik to samo miałąm zapytac. Czy sąsiad przystojny? :) ale skoro córeczka to i żona pewnie w pobliżu. Cóz... Ale dobrze ze jest Twoim sąsiadem.

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebyje kupic małej do ubrania cos yakiego a'la cienki sweterek albo cienka bluzeczka zwykła czy sportowa rozpinana najlepiej zebym mogła jej ubierac na body z krótkim rękawem. Patrze ale nic nie mogę znaezc widze tylko kaftaniki a jak sa sweterki czy bluzy to albo duze albo z grubszego materiału.
    Najlepiej bez kapturka.

Pomocy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 23:21

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałabym kupic niedużą szafe dla małej, polecacie jakies?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 23:20

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ