X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella piszesz ze rdzina sie smieje. Ehhh tak najlatwiej powiedziec bo nie przezyliczegos takiego. Ciekawe czy chcieliby sie zamienic z Foba na jeden dzien, watpie. Zamiast pocieszyc to sie smieja. Wierze ze nie jest to latwe. Moja Gabrysia jak czasem chwike zaplacze to jest mi jej zal ogromnke i fule ją a co dopiero gddyby plakala calymi dniami. Wspolczuje ci ale miej nadzieje ze w kncu to kiedys minie.

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za Waszą wyrozumiałość, nie bardzo miałabym komu tę historie opowiedzieć, bo wszyscy wokół już od początku ciąży uważali,że powinniśmy pozbyć się psa jak najszybciej. To schroniskowa sierotka i nie myślę się go pozbywać, bo wiem, że to nie jego wina. To ja powinnam mieć więcej rozumu w głowie, bo to człowiek jest odpowiedzialny za zwierzę moim zdaniem. Już mi trochę lżej na sercu. Kubuś śpi słodko obok mnie, wymęczony do ostatka.
    A pozytyw w tej historii to ten sąsiad, on mieszka pod nami. I już jak byłam w ciąży to zawsze myślałam,że jakby się coś działo to szła bym do niego. A nawet nie znamy się z imienia. I teraz on już był u mnie trzy razy pytać czy ok i od razu proponował, że pojedzie ze mną do szpitala, co więcej że będzie wychodził z psem jak będę potrzebowała, wystarczy powiedzieć. Super ,że są jeszcze tacy ludzie.
    Dziękuję Wam z całego serca, że jesteście.

slash, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:50

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ja czytałam,że na tym etapie dzieci przesypiają w ciągu dnia 3 h, to minimum, ale norma. Mnie ciągle rodzina męża poucza, że to nienormalne,że Kuba powinien przesypiać znacznie dłużej, a właściwie to powinien tylko jeść i spać, ale ich opinie mam głęboko.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK a przystojny ten sąsiad ;) ?

Pisalyscie o miesiaczkach.. A ja piersią karmie juz bardzo mało, w zasadzie 2 razy na dobę, rekreacyjnie :P .. A okresu nie ma.. Czy ja nie jestem przypadkiem w ciąży haha :D ?

GabiK, Karolcia88, Bluberry, gosia86, Anioł, Eli, olis88 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

slash lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu daleko by nie musieli jechać, bo ja 1km od jednostki mieszkam. A swoją drogą przed Euro 2012 uczyłam angielskiego w tej jednostce, może się spotkałyśmy :-) tylko wtedy miałam inne nazwisko ;-) ale wielu policjantów stamtąd mieszka u mnie na osiedlu włącznie z tym sąsiadem.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem, właśnie przystojny :-) ale ma jeszcze przystojniejszą roczną córeczkę ;-D a ja z tych co to szanują te świętości :-)
    A Ty test zrobiłaś? Bo ja chyba ze stresu zaliczam już drugą @

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik...no u mnie to samo....moja mama powtarza jak mantre...dzieci w tym wieku tylko śpia....spia...śpia....ty jak byłas mała, byłas taka grzeczna i tylko spałaś, spałaś, spłaś. I cągle kaze mi isc z Michalina do lekarza, bo JEJ COŚ NA PEWNO JEST!!! No jest jej ....jest typowym "hajnidem". Jej układ nerwowy jest jeszcze bardzo niedojrzały i wrażliwy, nie radzi sobie z odbiorem bodźców i szuka ukojenia w ramionach odcinając się od bólu otoczenia. Ja to wszytsko wiem, ale zaczyna brakować mi siły.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

GabiK lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    eklerka jak już się wam relację z synem uloza to może byśmy się umowily w połowie drogi pomiędzy Kato A Zabrzem?
    Chętnie, a skąd jesteś? :)

Gabik, omg! Ja się tu żalę bo dziecko w kość daje, a Wy taki horror przeżyliście :( Jesteśmy z Ciebie dumne, że tak szybko zareagowałaś! A do Twojego męża słów brak :/ Dobrze, że nic się Kubusiowi nie stało
    MiM wrote:
    dziewczyny narazie jesteście jadłodajnia. nie oczekujcie ze dwu miesięczne dziecko was kocha. Ono was potrzebuje bo jest całkowicie bezbronne. wraz ze wzrostem świadomości dzieciaka miłość przychodzi. I wtedy macierzyństwo jest fajne. A pierwsze słowa mamusiu Kocham Cię zapamiętajcie do końca życia.
    Heh przypomniałaś mi ostatnio jak mój mąż był oburzony gdy sąsiadka nam powiedziała "ale on jest kochający" :D Wrócił do domu i zaczął się wywód, że jaki kochający, że on nie wie co to miłość, że on sobie pewnie nawet nie zdaje sprawy z tego, że żyje i kim my jesteśmy i na razie to służymy mu jedynie do karmienia, mycia i zabawy ;)
    Ja naprawdę na nic nie czekam jak na dzień, w którym on usiądzie, zajmie się sam sobą albo nauczy jeździć w wózku... Bo na razie to macierzyństwo jest dla mnie jak kara ;)

Gabik, OMG! Ja się tu żalę, bo dziecko spać nie chce i wyje, a Ty taki horror przeżywasz... Dobrze, że Kubuś wyszedł z tego cało! :) A do męża słów brak, dupek... Skończony dupek...
    Ps mnie siostra z wózka wywaliłam jak miałam 5 miesięcy ;) Zaliczyłam glebę aż miło ;) A mając 6 lat spadłam z wysokiego drzewa na asfalt, bo mi się noga omsknęła na gałęzi :D

GabiK lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi mowia ze z dzieckiem cos nie tak bo ruchliwe bo silne bo w dzien nie spi.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też szykują się do siadania? :/ Karolek w żadnej pozycji poza półsiedzącą nie wytrzyma dłużej niż kilka minut... W foteliku czy na hustawce tak mocno ciągnie główkę do przodu, że aż siada :/ Posadziłam go dziś na łóżku opartego o poduchy, ale siedział na prosto a nie w pozycji półsiedzącej i wysiedział sam 5min bez żadnego przechylania się na boki i tracenia równowagi... Byłam u lekarza, ale twierdzi, że wszystko z jego napięciem mięśniowym ok i że po prostu jest silny, ale wydaje mi się to co najmniej dziwne...
    Resztę postów nadrobię jutro :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu moze i.dobrze,ze nie jestesmy sasiadkami,bo jakbys spotkala mojego m na osiedlu to moglby znienacka od obcej kobiety plaskacza z.otwartej zaliczyc :-D a jakby wrocil ze sladem Twojej dloni na twarzy to z usmiechem bym powiedziala "Ooo widze,ze poznales Monike" :-D

Karolcia88, Bluberry, gosia86, MamaiHania, Agusia246, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do trudow macierzynstwa to sa jak metoda gotowania zaby. Jak wrzucic zabe do wrzatku to ona wyskoczy,ale jak ja stopniowo podgrzewac to sie w koncu da ugotowac. I tak jest z mamami, kiedy mysls,ze to juz maks i ze wiecej nie dadza rady i ze "pierdole,nie wstane,tak bede lezala" (to tak mi Blu nasunela ;-) ) to nastepnego dnia podkrecaja temperature a my dalej siedzimy w garnku :-)
    Tak wiec Drogie Zabki spijcie slodko,bo jutro znowu pare stopni nam doloza ;-)

gosia86, slash, MiM, MamaiHania, Eli lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podziele sie swoim szerokim zasobem madrosci ;-)
    na takie porady i wskazania co do tego co dziecko powinno wedlug tesciowych,babc,cioc,kolezanek i wujka Stacha brata szwagra odpowiadam,ze takich ekspertow to sobie moge palcem w d... namacac.

Monika1357, slash, Eli lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik to samo miałąm zapytac. Czy sąsiad przystojny? :) ale skoro córeczka to i żona pewnie w pobliżu. Cóz... Ale dobrze ze jest Twoim sąsiadem.

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebyje kupic małej do ubrania cos yakiego a'la cienki sweterek albo cienka bluzeczka zwykła czy sportowa rozpinana najlepiej zebym mogła jej ubierac na body z krótkim rękawem. Patrze ale nic nie mogę znaezc widze tylko kaftaniki a jak sa sweterki czy bluzy to albo duze albo z grubszego materiału.
    Najlepiej bez kapturka.

Pomocy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 23:21

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałabym kupic niedużą szafe dla małej, polecacie jakies?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 23:20

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ