Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PIGULSKA wrote:Ja nie mam zamiaru się stresować pracą co ma byc to będzie swoje myślenie nastawiam na życie które we mnie powstało iż dnia na dzień rośnie
Dobranoc wszystkim i spokojnych snów
Co do L4 to najbardziej mi się podoa wypowiedź PILGUSKI
Ja też pracuje w państwówce dokładnie w UG i uwierzcie o takiej kierowniczce jak moja napewno nie słyszeliście. Jest człowiekie bez żadnych skrupułów, mobbing jest stosowany na co dzień, ja jestem głównym obiektem wyżywania się. W lutym jak byłam w ciąży i niedługo potem poroniłam to jak wróciłam do pracy to się do mnie nie odzywała przez ok.miesiąc m.in.dlatego, że nie było mnie w pracy tylko od razu L4, bo szpital. Dodam, że siedzę w nią w jednym pokoju. Czasem to nawet jej spojrzenie przyprawia o ból brzucha. Teraz zaplanowałam sobie, że do końca roku będę pracowała, ale przez odklejającą się kosmówkę po pierwszej wizycie wylądowałam na L4 i tak już zamierzam pozostać do końca. Na samą myśl o niej "kier" robi mi się słabo. Inne dziewczyny u mnie w urzędzie to też tylko zajdą w ciąże to od razu L4. -
Hej ja po wczorajszej wizycie maluszek ma juz 26.55mm serduszko 160 i dzien dokładnie tak jak pokazuje ovufriend 9.4 wczoraj czyli dzis juz 9.5 tydzień super
Dzidzia juz sie rusza machała rączka piękny widok
Za ok 2 tyg mam sie juz umówić na badanie prenatalne
Dzis jeszcze lecę na pobranie krwi bo jakieś hormony bedą sprawdzać
A wyników krzywej cukrowej nie dostałam bo ktoś inny musi wykonać ponownie badanie laboratoryjne bo wyszedł bardzo dziwny wynik i nie wiedza czy jakiś błąd przypadkiem nie był
Kciuki za dzisiejsze wizytyMagic, PIGULSKA, Anooosiak86, madziorek, inessa, Ewelcia lubią tę wiadomość
marzenia się spełnią -
nojaniewiem wrote:Proszę o kopa w dupe, bo ja się dzisiaj stresuje czy z małym wszystko ok, bo piersi bola mniej , a wczoraj pobolewalo podbrzusze, tak ćmiło jak na okres
Najchetniej to już bym się umówila do lekarza -
Magic, zobaczymy czy w ogóle mają tam w gabinecie taki sprzęt bo słyszałam że nie wszędzie jest od razu i czasem trzeba się specjalnie umawiać, z drugiej strony idę do jakiegoś ciemnoskórego i nie żeby uprzedzenia, ale jakoś tak bym się jeszcze bardziej wstydziła wzięłam pierwszego lepszego żeby tylko badania zrobić z krwi bo już ostatni gwizdek, ale i tak chodzić to planuję tylko do swojego Swoją drogą ten którego mi poleciłaś Magic super jest, dzięki
Magic lubi tę wiadomość
-
Matik superrr gratulacje
nojaniewiem kopniak może maleństwu zaszkodzić więc ja się powstrzymam będzie dobrze
paulinqa a no ból głowy może pół apapu jeśli jest tak uporczywy mnie też często boli głowa ale nic nie łykam poboli poboli i przestanieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:11
-
katalina wrote:Magic, zobaczymy czy w ogóle mają tam w gabinecie taki sprzęt bo słyszałam że nie wszędzie jest od razu i czasem trzeba się specjalnie umawiać
w poprzedniej ciąży mi tylko raz zrobiła usg a na każdej wizycie mnie badała ginekologicznie.
A teraz (ta sama lekarka) 2 wizyty i 2 razy usg
-
PIGULSKA wrote:paulinqa a no ból głowy może pół apapu jeśli jest tak uporczywy mnie też często boli głowa ale nic nie łykam poboli poboli i przestanie
-
Dziewczyny apap to jest czysty paracetamol tylko że nazwa handlowa apap, równie dobrze można brać panadol też to samo. Czasami lepiej wziąć jedną tabl niż męczyć siebie i dzidziusia.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny temat był zapewne poruszany, ale chodzi mi o badania prenentalne.
Wiadomo, że nie są refundowane i trzeba słono zapłacić ale czego się nie robi dla dobra dziecka ja na pewno chcę je zrobić, tylko może któraś z Was byłaby pomocna i wytłumaczyła mi na czym te badania polegają dokładnie i czym się kierować (oprócz ceny) przy wyborze odpowiedniej placówki.
Pytanie nr dwa - muszę powtórzyć badania krwi - mam przyjść wiadomo na czczo, więc ani kwasu foliowego ani Dupka brać nie mogę?