Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia znowu ściągnęłam od Ciebie i podlozylam Malej rogala jak leżała na brzuszku polezala bez placzu i fajnie pofikala nóżkami, mam nadzieje, ze za kilka dni juz będzie pięknie leżeć na macie bez rogala :)znów wielkie dzieki za pomysl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 21:33
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Mim to co ona powie jak się urodzi, to dopiero 9 tydz i już mówi że macierzyństwo przereklamowane. Rozumiem że się martwi bo też szalałam jak coś się działo ale za wczasu nie wygadywałam głupot. Niech pomyśli jakie to super uczucie kiedy pierwszy raz poczuje się dzieciaczka w brzuszku.
Gosiu fajny pomysł z podusiąolka24, gosia86, Eli lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, szczerze współczuję przebojów z pierworodnymi. Ja po kilku dniach z siostrzenicą miałam jej dosyć, a kocham dzieciaka, bo sama się nią zajmowałam przez prawie 2 lata, bo siostra musiała szybko wrócić do pracy.
MiM, u niej problem jest taki, że każdy jej pozwala robić to co chce i włazić sobie na głowę... Obojętnie na co złoży zamówienie, zaraz to dostaje... Ja jestem jedyną, która jej próbuje wytłumaczyć, że ma już 10 takich zabawek, że to za drogie i jej się znudzi i lepiej kupić coś innego, że może czas zacząć odkładać kieszonkowe, że lodów zimą się nie je, zwłaszcza gdy tyle co wyszło się z przeziębienia No ale jak tylko na horyzoncie pojawia się moja mama albo ojciec, to zaraz "chodź Ninusiu, babcia/dziadek kupi/da, nie słuchaj ciotki"
Z Karolkiem robili to samo... Nie mogłam go uśpić, więc zaraz mama przybiegała i mnie odpędzała (jak mnie to wkurza...). Nauczyła go dziadostwa, że jak zasypia, to trzyma go za rączkę I po tygodniu pobytu u mamy... Mały nie chciał zasnąć dopóki nie złapałam go za rękę
Ps Bratowa szybko połapała się o co w tym wszystkim chodzi... -
dostała dreszczy, migreny, bólu brzucha. na IP kazali jej zostać. W sumie to nawet lepiej. przebadaja ja dokładnie.
moja bratowa niestety ma mnie :)na każdym kroku prostuje jej wizje macierzyństwa z reklamy
eklerka o ooo nie!!! współczuję!!! szkoda mi tej Małej jak się zderzy Z rzeczywistością!
Anielka idę dopiero 10 sierpnia. A tak to nie było potrzeby. A ostatni raz byłam ze 3 tyg temu. musze sobie zrobić listę pytań do lekarki03.02.2014 -
Fascynują mnie porady z tym podaniem mm to dziecko prześpi całą noc. Muszę poinformować Kubę,żeby nie budził się głodny o 3 nad ranem,bo ludzie mówią,że po mm ma spać całą noc. Co za bzdura! Skąd Ci ludzie się urwali?
Eklerka podziwiam Cię dziewczyno za siłę woli i opanowanie,żeś nie dała w pysk tym ciociom dobra rada tudzież nie napluła w gębę i nie powiedziała gdzie masz ich jakże cenne wskazówki. Pełen szacun.
A z podróżami, ja w sumie nie mogę narzekać na Kubę, ale w domu mam wszystko pod ręką, mamy swój mini program dnia, lepszy lub gorszy ale jakoś to funkcjonuje,a wyjazd jest męczarnią dla mnie i dla niego. Nie dość,że sama podróż męczy to przewijanie, karmienie,przebieranie i obcy dla niego ludzie, którzy skaczą wokół i oczekują,że będzie reagował na wszystkich naraz. Efekt to zazwyczaj płacz, oczywiście najpierw dziecko się uśmiecha, ale kiedy kilka osób naraz łapie go za rączki, zagaduje lub wręcz wrzeszczy coś do niego to dziecko czuje się zagubione i zagrożone i zaczyna płakać, a kiedy biorę go,przytulam i uspokajam to słyszę z przekąsem "no tak, mamusia" -
Karolcia tutaj:
http://pl.lennylamb.com/nodes/18_outlet
Obawiałam się co to ten drugi gatunek, ale jak dostałam swoją to ją oglądałam 3 razy szukając defektu a były nim jak się okazało 3 maluteńkie plamki takie jak się czasem robi w praniu jak rdza czy coś. Gdybym nie przeglądała chusty centymetr po centymetrze to bym nie zauważyła i nie ma to żadnego wpływu na użytkowanie czy bezpieczeństwo, więc z czystym sumieniem polecam. -
Oo widzisz. Bo mi pokazywalo ponad 150zl za m a l jeszcze drozdze byly. Jak maz mi odda ladowarke do laptopa to zamawiam
(Bo mamy 1 na 2 laptppu:p)
Bardzo prosze jutro o mocne kciuki bo maz zosyaje pierwszy raz z Jula sam na 4 godziny
Jade do taty bo zostal sam na wlosciach- mama z cala ferajna mojej siostry polecieli dp turcji) a ze tata choy na serce to strasznie sie martwoe zeby mu sie nic nie stalo jak sam bedzie w domu -
O jejciu Karolcia to chrzest bojowy dla taty Powiedz mu, że trzymamy kciuki,ale wierzymy, że poradzi sobie po męsku. Mój na początku jak zostawał to śmiać mi się chciało jak widziałam potem ubranego Kubę, widać było pełną artystyczną niemoc autora tych stylizacji Tak więc &&& za męża jutro.
Karolcia88, gosia86, Anioł, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySlash ma racje dopoki dziecko nie bedzie aktywne trzeba odbijac jak juz sie kreci ladnie z boczku na bok to mozna przestac a jak siedzi to powinno samo odbic tak czytalam ale mysle ze jak ma problemy brzuszkowe dziecko to tak do konca 5tego mca by mozna odbijac ja taki mam zamiar moj duzo lyka powietrza mimo butelek z odpowietrznikiem...
wspolczuje Wam kochane problemow z dziecmi i podziwiam za cierpliwosc
Komar ugryzl Dawida!a psikalam go sprayem na komaru biedny przebudzil sie z placzem -
A ja nie chcę zapeszac ale jest lepiej:) od wczoraj Ola wie ze ma rączki. I jeszcze bardzo niepewnie ale zaczyna ich używać. Do tego płacze mniej a bardzo dużo się śmieje. No i malutko śpi. Ale to nie problem jak jest takie pogodne bobo
Także Edytka jest nadzieja ze i na Karolcie przyjdzie czas
Olka albo to Twoje drewienkogosia86, GabiK, slash, MamaiHania, olka24, beti97, Eli, Agusia246, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
KotMisia.... I na moja niech przyjdzie czas, bo wykonczy matkę :p
Karolcia, warto kupić chustę w 2 gat, bo są one pełnowartościowe, mają zwykle niewielki defekt wizualny. W Little Frog tez maja outlet, gdzie sprzedają chusty 2 gat i demonstracyjne (np. z sesji fotograficznej). Dodatkowo w każdą ostatnią sobotę miesiąca jest rozsprzedaz i dają jeszcze 20% zniżki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 07:55
GabiK, Eli, Karolcia88 lubią tę wiadomość