X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow nadrabiam powoli...

MiM tak te co na plecach skrzyzowane to bardziej pod pupe bym dala.

Karolkaa Zosia tez je szybko i tak mniej wiecej co poltorej godziny. Jak odciagam laktatorem to wychodzi ze w jednym cycu mam 60ml okolo, wiec to raptem polowa porcji, a ona czasem zje dwa naraz i przerwa jest dluzsza, czasem jednego i wtedy te 1,5 godziny. A w nocy tez spi z 5/6 godzinna przerwa.

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja czytalam ze trzeba podgrzewac bardzo powoli i nie wstrzasac tylko obracac butelka.

preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agus!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł nie potrafię doradzić :(
    Tez by mi się ktoś w ZUSie przydał. ..właśnie dostałam pismo, że zakończyli postępowanie, ale jak się chce dowiedzieć jaka decyzja to się musze udać do siedziby ZUS, i że w ciągu 7 dni mam na to czas, później wydadzą decyzję i koniec. Co za skurwysyny!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się was coś poradzić, nie dotyczy to dziecka lecz mojego meża i nie tylko.
    Mianowicie jest taka jedna dziewczyna, która ma wspólną rodzine z męzem i kiedyś na spotkaniach rodzinnych ją poznał. Nic miedzy nimi niby nie bylo. Jak maz związal się ze mna to ja tez ją "poznałam" na wspolnej uroczystosci ale tylko "czesc" -"czesc".
    Ona ma teraz meza i dzieco. No i zaprosila mnie na fb, zaczela pisac, wypywtywac o ciazie, samopoczucie, dziecko itp. Zawsze jej odpisywalam mimo, zwe tak naprawde jej nie znam ani ona mnie. Dziwiło mnie to bardzo ale z grzecznosci odpisywalam. Jakis czas temu napisala ze jedzie w nasze strony do tej rodziny i zebysmy przyjechali a ze ja odczytalam to w nocy przy karmiwniu to nie odp a pozniej zapomnialam.

No i tak sie zbiegło, ze w tym samym czasie kiedy ona tu byla meza siostrzenica powiedziala mi ze ta dziewczyna byla w moim mezu zakochana, i nawet jak my juz zaczelismy byc razem i ona przyjechala w odwiedziny i go spotkala to z wielka radoscia go wycalowala. Wiec ja sobie mysle, ahaa to ty nie piszesz do mnie bo chce mnie poznac badz fajna jestem tylko po to zeby wiedziec co sie dzieje u ans, u mojego meza... I sie zagtowalam i nie pojechalam wcale do tej rodziny podczas jej pobytu.
    I ta dziewczyna sie obrazilam chyba bo zaczela dziwine posty dodawac na fb, mysle ze z podstekstem do mnie oraz nie komentuje moich postow, zdjęc w ogole a zawsze to robiła.

A ja mam teraz wyrzuty sumienia, że chyba zle sie zachowalam i glupia sytuaxcja sie zrobiła a teraz nie wiem jak sie zachowac?? Czy ja przesadzam czy moze ona jest nieuczciwa... Ale przyznam, ze zazdrosnica jestem okropna i na sama mysl ze mialaby patrzec na mojego meza maslanymi oczami to mnie szlag trafiał i dlatego zrezygnowalam ze spotkania,

Poradzcie co zrobic, olać czy wyjaśniac??

A jeszcze nie wiem czy to na 100 % prawda o tym zakochaniu bo siostrzenica meza powiedziala mi w tajemnicy i prosila zebym meza o to nie pytala a my sami o przeszlosci i bylym milosciach nie rozmiawiamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:43

atdc8iikup31msj2.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe olej ja, co sie będziesz jakas obca baba przejmować :) sama pisalas ze jej dobrze nie znasz. Ja bym się nia w ogole nie przejmowała, po co sie z nią spotykać, zwłaszcza jesli nie wiesz jakie miala zamiary wobec Twojego męża. Ja nie jestem zazdrosnica, ale uważam, ze takie przypadki lepiej tępić w zalążku;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe tylko szczera rozmowa przyniesie skutek

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Eli. Zlota zasada. Nie ruszaj gowna bo smierdzi ☺

Eli lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus omotam co raz jeszcze i spójrz swym laskawym okiem

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, jak gotujesz ten kompot z jabłek hrabiemu to go dosladzasz czy nie?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem daje 1 jabłko na 200 -250 mil wody. jak mam od babci jabłka to ich nie sparzam A sklepowe myje i dodatkowo wrzącą wodą przelewam.
    gotuje do miękkości jabłka. nie daje cukru ani nie obieram ze skóry.

nojaniewiem, Eli, GabiK lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się żeby ten kompot miał kolor slomkowy. bardzo lekki.

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli w ogóle jej nie znam, raz ją na oczy widziałam i słowa nie zamieniłyśmy nawet a teraz wielce chce się moją koleżanką zrobić czy co...

Najgorsze jest to, ze pusci fame na poł rodziny meza jaka to ja jestem nieuprzejmna i dziwna ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e3539840fcc.jpg

dobrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 12:35

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofe A przyjmujesz się tym? W sumie miałbym to w d upie. chyba ze ci zależy to z nią pogadaj

Eli lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM ma racje. Nie ma się co przejmować. Nie masz żadnego obowiazku utrzymywać z nią kontaktu. A ludzie gadali, gadają i gadac beda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 12:51

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode ja tam bym tez nie wnikala w taka laske, niech sie lepiej trzyma z daleka od waszej rodzinki i nosie co powiedzą ludzie. Niech se gadają co chca oby wWam nie popsuli waszego szczęścia i spokoju.
    Powiedzcie mi jeszcze czy Wit DiK podaje sie do skończenia 3mca tak? A później juz sama D? I jak dlugo ja sie podaje później?
    Ja narazie poki co dziecku daje tylko cyca nic poza tym, i rozszerzać bez dopiero po 6mcu chyba ze musialabym przejść na butelkę wczesniej bo przy karmieniu butla od 4go mozna wprowadzać inne produkty.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe też bym ją olała. Praktycznie to obca baba, a zazdrośnica też jestem wiec doskonale Cie rozumiem w tej kwestii.

Trzymajcie kciuki bo jadę do fryzjera i zostawiam Polę z tatusiem a to zawsze kończy się płaczem

Aaa i mieszczę się w spodenki z przed ciąży:) a jakiś czas temu nie mogłam ich dopiąć:)

Karolcia88, Anioł, Ofelaine, dorota1987, Anielka, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po lekarzu. Jula ma asymetrię i lekko wzmożone napięcie mięśniowe. Jutro mamy spotkanie z jakąś panią profesor, która ma pokazać jak mamy ćwiczyć i raz w tygodniu będziemy się pokazywać żeby sprawdzić postępy.
    Mamy się nosić na tzn krzesełko, o którym mówiła Gabik i tak jak do karmienia piersią. na samolocik zabronione bo wzmaga to wzmożone napięcie mięśniowe.
    A swoją drogą strasznie szybko mam to spotkanie, bo już jutro a to przecież na nfz ;)

Mam tą pożyczoną chustę, będę później próbować.

Gosia lubię za spodenki i za fryzjera :) tata może podoła ;)

a ja jutro mam wychodne i idę na imprezę! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:18

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol co do kosztów pracodawcy to mi się wydaje, ze nie placi skladek. za pierwszy miesiac l4 wyplaca pracodawca a pozniej zus. tak samo z macierzynskim

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 2088 2089 2090 2091 2092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ