Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia mam prośbę- bo Twoja mama kadrową/księgową jest. Mogłabyś zapytać czy jeżeli kończy mi się 3 umowa na czas określony będąc w ciąży to pracodawca ma obowiązek mi przedłużyć umowę na czas nieokreślony czy pomimo tego, że to by była 4 umowa może podpisać umowę tylko do końca trwania ciąży?
-
MiM wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e3539840fcc.jpg
dobrze?
Teraz zauważyłam ze na zdjęciu oprócz bałaganu widać zagubiony smoczek od hrabiego.lezy pod łóżkiem obok sztangi do ćwiczeń -taki różowy punktdorota1987 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Dziś Jaś skończył 3 miesiące i waży 5950g. Zaliczyliśmy szczepienie, jeszcze mi serce płacze jak o tym myślę o tym płaczu. Teraz sobie śpi w łóżeczku, ale czasem pochlipuje. Ja tak się denerwowałam tym szczepieniem bo jeszcze musiałam pierwszy raz jechać sama autem z dzieckiem i pierwszy raz zapiąć fotelik i zamknąć garaż czego ledwo nauczyłam się robić, bo to jakaś fuszerka jest. Ale dałam radę.
Może którejś przydają się informacje jakie uzyskałam po skończonym 3 mcu:
- teraz zamiast witaminy KiD sama D3, ale nie wiem jak długo, na pewno do kolejnego szczepienia co mamy we wrześniu
- możemy chodzić już na zajęcia na basen (Jaś lubi wodę), ale najlepiej żeby to była woda ozonowana
- możemy dopajać wodą, a jak bardzo chcę to mogę podawać dziecku dania jednoskładnikowe na spróbowanie oprócz mojego mleka
Jaś rozwija się prawidłowo, ale może mieć problemy ze wzrokiem bo nie skupia wzroku i na następnej wizycie dostaniemy pewnie skierowanie do okulisty. Martwię się, bo mąż ma wrodzony astygmatyzm i od małego nosi poważne szła. Miałam nadzieję, że syn będzie miał oczy po mnie.
Anielka zdrowiej!
KotMisia czemu ubijasz mleko na masło w rytm My słowianie? Żartuję. Ja się śmieje że moje jest takie tłuste że mogę z tego jakąś śmietane zbierać.
Jak to? W nocy Wasze dzieci robią kupę? Coś z nimi nie tak, pogadajcie z nimi:P Znowu żartuję.Anielka, gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny;) nie było mnie chyba z tydzień i juz na pewno was nie nadrobie co u was słychać? Co mnie ominęło ciekawego?
U nas wszystko w porządku Mateusz rośnie jak na drożdżach jest super słodki, grzeczny i kochany hihihi i robi się co raz bardziej podobny do mnie ;p
Jestesmy właśnie na wczasach na mazurach... pogoda średnia ale trochę jeździmy i zwiedzamy... Mateusz jest tak ciekawy świata, że nie jest w stanie w ogóle zasnąć w dzień i ciągle chce wszystko oglądać. .. niestety z tego powodu około 18 jest juz tak zmęczony i płacze... dziś dlatego odpoczywamy przed domkiem i się opalam bo jest trochę słoneczka a Mati śpi w wozeczku ale jutro wyruszamy na dalsze zwiedzanie myślałam że wad zakasuje na endomondo w kilometrach ale jak byliśmy na długim spacerze to zapomniałam naładować tel i dupa ;p hehe ale jeszcze mam szansę
My mamy też szczepienie za 3 tygodnie a już o tym myślę i mam stracha... -
Tez bym chciała iść juz Matim na basen tym bardziej ze tutaj jest taki super dla bobasów ale chyba jeszcze za wcześnie dla niego... za malutki... ale wodę uwielbia i napewno by mu się podobało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:45
-
MiM no jakoś trochę się przejmuje, nie wiem po co ale przecież nie napisze do niej, Hej nie przyjechałam po podobno kochałaś sie w moim mężu....
Chyba sprawa zostanie niewyjaśniona, trudno, wyjde na zołzę..
Dżoana super, że Mati taki grzeczny i urlop udany.
Moja gwiazda dziś marudna i nic jej nie pasuje. Jedynie języczek dala sobie wyczyścić bez placzu bo zawsze jest przy tym ryk.
A ja dziś sama w domu, mąż kosi zboże bratu i to z gipsem na nodze... Tyle sie nagadalam nie jedz ale on musi pomóc przecież.... -
Dziękuję Dziewczyny :*.
Ewelinkie, wypadek wyglądał tak, że hamowalam i obróciłam się przez ramię, żeby sprawdzić czy Filipkowi słońce nie świeci (mąż biegł za mną z wózkiem ). Straciłam równowagę i uupadłam na tylek i dolną część pleców. Jak wstalam to jakieś 5-10 minut kręciło mi się w głowie. Wyglądało to bardzo niepozornie i wydawało mi się, że nic mi nie jest,ale z upływem czasu ból narastal. No właśnie, drugi wypadek w ciągu kilku dni. Zaczynam bać się wychodzić z domu. -
haaha MiM tak właśnie zrobię
Liliana zasypia dziś tylko na rekach, odkładam do wózka gdzie pośpi z 15 minut i budzi sie z rykiem i tak już ją usypiam 3 raz...
Marudzi od rana i chcialaby żeby tylko ją nosić, bujak be, mata be, zabawki, be nawet ukochana pielucha jest bee..
Skok? -
Jestem po fryzjerze fajna babka i słucha co sie do niej mówi bo Łukasz ostatnio sobie trochę olewał co do niego mówiłam
Tak więc jestem zadowolona i czuję się o niebo lepiej
Oczywiście jak wyszłam z domu to była histeria ale w końcu ją uśpił i śpi do tej pory
Dorota szczepisz na nfz czy skojarzonymi?
Karolcia fajnie że tak szybko macie wizytę -
Puella, Agusia pomocy..co zle? Przy karku luz ale jak motalam to strasznie sie darla i odpychala. Material juz nie tak bardzo pomarszczony ma plecach ale jakos krzywo jest
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b6dabf3ad1f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf07fe70f8ad.jpg
-
Gosia szczepię z NFZ, wygląda na to, że lekarka bardziej poleca.
Dołączam sie do petycji, pokaż fryz Gosia.
Ja tez bym musiała coś zrobić z czupryną, ale poczekam aż się upały skończą, bo potem nie zepnę i będę się męczyła.
A miałam napisać jeszcze, że my czasem na synka pieszczotliwie mówimy Szyneczek