X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie oszukujmy się dziewczyny pierwszy rok w żłobku czy w przedszkolu to będą ciągle choroby. Matyska poszła do przedszkola jako 4latek i same wiecie jaki był ciężki rok dla mnie. co chwilę chora. A zanim zaczęła uczęszczać do przedszkola to lekarza widziałam raz na ruski rok.

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia taki mam plan jesli maly wstanie o 5 to nikt w tym domu juz spal nie bedzie. Ja pojde zrobic sobie kawe a malego dam staremu :-) niech tez sobie "polezy" a w poniedzialek rano jak bedzie wychodzil do pracy to mu powiem "fajnie ci,masz teraz wolne" :-D

Lama, gosia86, Karolcia88 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti z tym roklapianiem jaj to chyba jakas moda,bo moj tez to uprawia :-D

beti97, Agusia246 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne teraz tematy na forum. Jaś jest już zapisany dawno do żłobka państwowego, a dokładnie odkąd byłam w 3 miesiącu ciąży. Szwagierka go przy okazji zapisała i mamy miejsce zagwarantowane od września 2016r, a macierzyńskie kończy się końcem kwietnia. Pewnie jeszcze maj przeciągnę z zaległym urlopem i i tak będę musiała wymyśleć co zrobić w lipcu i sierpniu z dzieckiem. Powiem Wam, że moi rodzice nie pracują (tata na emeryturze, a mama po prostu zawsze zajmowała się domem odkąd się urodziłam). Mieszkają 15 minut autem ode mnie, ale nawet nie proponowali mi opieki nad dzieckiem, a ja nie pytałam, bo bez tego ciągle słyszę, że mają tyle pracy w ogrodzie, mama do tego zajmuje się krawiectwem dla rodziny i znajomych i u nich opieka nad wnukiem może być ytylko okazjonalna, a nie na co dzień bo by się zapłakali że nic nie mogą zrobić, jeszcze jak u nich dzień się zaczyna o godz. 10:00, 11:00 to jak bym im dziecko przywiozła przed 8 rano to by mieli zapałki w oczach. Też mi przykro, że nie mogę być z dzieckiem jak najdłużej, ale w tych czasach musimy oboje z mężem pracować, bo by chyba nam tylko na opłaty wystarczyło z pensji męża. Czasem się zastanawiam nad tym czy nie pokusić losu o kolejną ciążę zaraz po macierzyńskim, ale Jaś to mały cud, po wielu miesiącach starań. Nie wiadomo czy wogóle będziemy mieli drugie dziecko, a co dopiero na zawołanie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli lubie za druga czesc wpisu, zgadzam sie w pelni. Nie podoba mi sie to wcale,ale tez uwazam,ze taka prawda.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja albo druga ciąza ale mi sie juz srednio usmiecha bo nie nadaje sie do siedzenia na dupie w domu...a jak nie to wracam w maju do pracy system 1/1nocki od 19 do 7 rano maz bedzie jezdzil na miejscu to bedzie z malym spal bo na ten zlobek ledwo zarobie bez sensu a poza tym dla mnie moj maluch za maly na zlobek bedzie rok to nadam malenstwo ;)fantastycznie pomagaja w naszym kraju mlodym rodzicom nic tylko miec 5dzieci...eh szkoda slow

• GabiK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w Wwie nie mozna dziecka zapisac przed narodzeniem, bo w formularzu online trzeba podac date urodzenia itd plus pesel jak juz jest. A wszelkie zmiany trzeba zglaszac pisemnie do kierowniczki zlobka pierwszego wyboru. No i sie czeka 2 lata na przyjecie i co roku o okrslonej porze trzeba aktualizowac wniosek,bo jak nie to sie wypada z kolejki we wszystkich trzech wybranych placowkach i trzeba od nowa brac udzial w rekrutacji. Ja ciagle zagladam na ktorym miejscu jestesmy i nasza najlepsza ostatnio pozycja to 250 miejsce na 70miejsc w zlobku i filii :-/ bez pomocy zakulisowej bez szans :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli biedna ta Twoja kruszynka ;(
    A z facetem wiesz trzeba krotko zwięźle i na temat...
    mnie moj facet tez wkurza ale ja mam ciezki charakter klotliwa rozdarta i nis dam sobie ba glowe wejsc i narzekac szczerze nie moge bo pracuje wszystko robi dla nas pomaga mi przy malym w miare mozliwosci a ze czasem nie mysli jak bezmózg-jak to facet to mu wybacze ale wierzcie mi lekko ze mna to on nie ma jak mnie wkurzy to go zrównam z ziemią i tak i tak wyjdzie na moje ;D
    Gsbik pierdolnij swojego porządnie az straci smak...mysle ze faceci jednak sa bezmozgami mniejszymi lub większymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:30

MiM, gosia86, GabiK, Eli, nojaniewiem lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda w kolejce do żłobka była 180. a zapisalam ja zaraz po urodzeniu. I nigdy biedaczyna się nie dostała...

jak ja w tym czasie zalowalam ze wyszłam za mąż. bo jako samotna matka dziecko by mi przyjęli od razu.

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:46

• Lama Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 20:55

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:47

GabiK lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to jeszcze mam pytanie a propos zlobkow/przedszkoli skoro juz temat na tapecie. Mieszkam w Suchym Lesie, taka duza wies zaraz pod poznaniem, powiat poznanski, ale gmina sucholeska i tu sa same zlobki prywatne a ceny hak z kosmosu, bo tu sami burzuje mieszkaja ;), poza nami, no i znalazlam kilka publicznych zlobkow w samym poznaniu, ale czy mi tam w ogole przyjma dziecko? Aaaa i w ogole to my zameldowane jestesmy u rodzicow, czyli w ogole gdzie indziej. Jak na to wszystko patrza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:46

Wendy lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etyda poczytaj na stronie urzędu miasta odnośnie żłobków samorządowych. u nas w Krk np napisali, że nie obowiązuje rejonizacja

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie:) jesli ktoras zastanawiała się jeszcze nad kupnem szumisia to teraz jest promocja tutaj https://www.mamissima.pl/whisbear u nas sprawdza się ładnie wieczorami sam usypia nam Bartusia, w dzien tez uspi szkoda tylko ze Bartek z tych spiących po pol godz. mimo szumu budzi sie w dzien :/ czekamy na woombiaka moze pomoze, trzeba probowac wszystkiego.
    Jakis czas temu padlo pyt o wycieranie wloskow, u nas niedawno zaczely się wycierac z tyłu Bartek straszny wiercipietka, kreci glowka na prawo na lewo, w lozeczku na klinie pelno wloskow co raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 09:12

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Karolka to ja pisałam o włosach u nas to samo wszędzie pełno jej włosów
    To ja chyba muszę do Częstochowy na klęczkach pójść bo Pola czasem nawę 4 godziny w dzień śpi ciągiem a standardowo to 2-3 godziny:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa ta ciemieniucha znowu wraca;/

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka u nas tez się chyba pojawiła, jak tego się pozbyć?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta najlepiej nasmarować oliwką i nałożyć czapeczkę żeby to wygrzać a potem wyczesać

Dziewczyny macie zamiar robić jakieś sloiczki dla dzieci z owocami? Przeglądam neta bo chcę coś zrobić dla Poli i chyba zrobię jabłka i gruszki i nie wiem.co tam jeszcze wymyślę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam lewe ręce do przetworów, ale moja mama juz zaczęła dla małej produkcję z jabłek z rodziców ogródka :) zrobiła mus jabłkowy i sok :)

olka24 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ