X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kamixx Znajoma

Wysłany: 4 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano miałam mega mdłości, niestety brązowawe upławy nadal są.

Rany ale jestem stara wśród Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 12:11

eq4nxuj.png
    f2wltv73oucskca0.png
    aniołek 26.12.2012 6 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Dużo to jest przeczuwanych dziewczynek :D A mnie kopnijcie w dupę, bo moja beta mnie wcale nie uspokoiła, wręcz przeciwnie. Chociaż kalkulator mówi, że wzrost z 4025 na 6733 jest w normie, to mam wrażenie, że ten mój przyrost się niebezpiecznie zbliża do granicy tej normy, choć wcześniej tak szarżował... Jestem głupia i niepotrzebnie się martwię?

Kopniak w dupe ! niczym sie nie martw

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przeczuwanych dziwczynek, to jak u mnie to przeczuwam, chyba dlatego bo mam nadzieje ze tak bedzie =) Synus chce siostrzyczke =)

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamixx, jaka stara? Mam koleżankę, która ma lat 38 i jest najmłodszą babką po 30 jaką znam :D Liczy się wiek ducha, a nie jakaś tam metryka :P

3i4920mm0jlmd1e9.png

• katalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:39

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja również się dołączam, wczoraj ujrzałam na teście dwie kreseczki :) Gratuluję wszystkim przyszłym mamom :)

katalina, Rika, gosia86, Magic, zgredka, Ewelcia, KotMisia, Ulka84 lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę zmienię temat na obiadkowy :) U mnie dzisiaj ryż, pierś z kurczaka z warzywami w stylu chińskim. Głodnieje szybko.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:39

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mają być mielone kotlety, ale wczoraj mi się chciało a dzisiaj już nie koniecznie :(
    dzisiaj jestem o krokiecie, jabłku i gruszce i nie mam ochoty na więcej

DżoanaA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - a jak to jest z l4 i zatrudnieniem? Jestem na stazu ktory konczy mi sie 30 wrzesnia a potem mam gwarancje zatrudnienia na 3 msce... to od kiedy najbezpieczniej isc na l4 zeby miec zaislek chorobowy i potem macierzynski? chyba dopiero na poczatku listopada? planuje i tak pracowac dokad bede mogla ale co gdy bede musiala isc na l4 zaraz na poczatku umowy?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na obiad będę mieć kebaba :) baaardzo chce mi się mięsa :)

AnnaMaria ja się nie znam, ale nie mów na razie o ciąży bo nie wiem czy Ci staż przedłużą. Poczytaj trochę na forum na bank jest taki wątek :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Wczoraj na wizycie ginek przepisał mi globulki jak się potem okazało był to Gynalgin. Na ulotce napisane jest, że w okresie ciąży przyjmować za poleceniem lekarza. I wczoraj tabletkę wzięłam a dziś zaczęłam przegląd internetu i naczytałam się, że nie jest do końca bezpieczny. I nie wiem czy brać, czy iść po zamiennik czy nie brać w cale?? Słyszałyście coś o negatywnym działaniu gynalginu w I trym. ???

atdc8iikup31msj2.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Wczoraj na wizycie ginek przepisał mi globulki jak się potem okazało był to Gynalgin. Na ulotce napisane jest, że w okresie ciąży przyjmować za poleceniem lekarza. I wczoraj tabletkę wzięłam a dziś zaczęłam przegląd internetu i naczytałam się, że nie jest do końca bezpieczny. I nie wiem czy brać, czy iść po zamiennik czy nie brać w cale?? Słyszałyście coś o negatywnym działaniu gynalginu w I trym. ???

Nie martw się, ja też na początku ciąży brałam gynalgin, jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i wszystko jest ok, konsultowałam to z lekarzem i powiedział żeby być spokojnym.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic o ciazy nie powiem dopoki umowy o pracy nie bedzie:) a staz juz mi sie konczy w tym mscu i potem przeskakuja na umowe o prace:) tyle ze nie wiem co jesli bede musiala isc na l4 zaraaz na poczatku umowy o prace - mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i bede mola pracowac jak najdluzej:)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie jest wskazany clotrimazolum, ale jeżeli przepisał Ci to ginekolog który prowadzi Twoją ciążę to myślę że możesz spokojnie używać. W ciązy tak naprawdę żaden lek nie jest bezpieczny, ale infekcja też nie robi dobrze Maluszkowi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem
    Zasiłek dostane po przepracowaniu miesiąca. Jeżeli termin zakończenia umowy przypadnie na co najmniej 12 tydzień ciązy, to umowa powinna zostać przedłużona do dnia porodu.

Oby wszystko bylo ok i nie bede musiala isc na l4 wczesniej jak dopiero w listopadzie...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Nie martw się, ja też na początku ciąży brałam gynalgin, jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i wszystko jest ok, konsultowałam to z lekarzem i powiedział żeby być spokojnym.

Dzięki kochana uspokoiłaś mnie bo bardzo się wystraszyłam, nigdy więcej nie czytam nic w necie.

Ewelcia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam się i ja :) jestem po poronieniu 22.06.14,a 28.08 zobaczyłam dwie kreseczki. Stres gigantyczny, ale przeczucie jakieś dobre. Wtedy byłam przekonana, że będzie chłopak, teraz mam wrażenie, że babeczka, ale nie ważne! Oby zdrowe! Termin wg programu na 09.05.15 :) Pierwsza wizyta za dwa tygodnie 19.09, już nóżkami przebieram i nie mogę się doczekać. To będzie 7t1d, więc liczę już bardzo mocno na serduszko. Poprzednim razem ciąża zakończyła się na etapie 7t4d wg OM, ale wg usg to był 5t i widziałam tylko pęcherzyk. Z objawów to mdłości, nie wymiotuję, ale niedobrze mi prawie non stop,siusiam jak pokręcona, wzdęcia, pobolewanie brzucha i zmęczenie. Biorę kwas foliowy, witamine B6 i od lekarza luteinę 2x1 i witamine D już. Imionka mam cztery wybrane już dawno - Kornelia, Liliana, Mikołaj i Leon :) Niestety trochę się martwię, bo od wczoraj coś mnie zaczyna rozbierać - strasznie boli mnie gardło. Piję mleko z masłem i miodem i herbatę z imbirem, cytryną i miodem, ale średnio pomaga. Możecie coś polecić? Jakieś płukanki z soli czy coś? Mam nadzieję, że Smerfowi nie zaszkodzi to przeziębienie i bardziej się nie rozkręci. Dzisiaj cały dzień w łóżku leżakuję. Aaa i beta z poniedziałku 401, a z wczoraj 1043. Jestem dobrych myśli i niecierpliwie czekam! Gratuluję Wam wszystkim i trzymsm kciuki. Nieźle się na wstępie rozpisałam ;) Buziaki.

Ewelcia, nojaniewiem, Ulka84 lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy pompon :) ja też straciłam ciąże w tym roku :) teraz tez mam dziwny spokój i wiarę, że tym razem będzie finał na porodówce :)
    Beta piękna! :) gratulację, ja idę jutro na drugą :) i kończę na niej, bo to dla mnie zbyt stresujące jest :)

Ewelcia, pompon lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Juz wiem
    Zasiłek dostane po przepracowaniu miesiąca. Jeżeli termin zakończenia umowy przypadnie na co najmniej 12 tydzień ciązy, to umowa powinna zostać przedłużona do dnia porodu.

Oby wszystko bylo ok i nie bede musiala isc na l4 wczesniej jak dopiero w listopadzie...
    Upewnij się tylko czy oby na pewno przedłużą Ci umowę. Bo z tymi stażami jest różnie, mówią Ci że dostaniesz a później piszą notkę do UP że nie nabyłaś odpowiednich kompetencji i nie mogą Cię zatrudnić :/ - wtedy niestety nie należy Ci się nic :/
    Niestety z tymi l4 i całą pracą w naszym prawie jest troszkę zamieszania. Na pewno nie mów nikomu w pracy, nawet koleżankom żeby któaś coś nie palnęła bo wtedy na 100% Cię nie zatrudnią. Niestety dla pracodawcy taka sytuacja jest meeega beznadziejna - wiem coś na ten temat :P

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ