Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgusia246 wrote:Dużo to jest przeczuwanych dziewczynek A mnie kopnijcie w dupę, bo moja beta mnie wcale nie uspokoiła, wręcz przeciwnie. Chociaż kalkulator mówi, że wzrost z 4025 na 6733 jest w normie, to mam wrażenie, że ten mój przyrost się niebezpiecznie zbliża do granicy tej normy, choć wcześniej tak szarżował... Jestem głupia i niepotrzebnie się martwię?
Kopniak w dupe ! niczym sie nie martw -
nick nieaktualny
-
dziewczyny - a jak to jest z l4 i zatrudnieniem? Jestem na stazu ktory konczy mi sie 30 wrzesnia a potem mam gwarancje zatrudnienia na 3 msce... to od kiedy najbezpieczniej isc na l4 zeby miec zaislek chorobowy i potem macierzynski? chyba dopiero na poczatku listopada? planuje i tak pracowac dokad bede mogla ale co gdy bede musiala isc na l4 zaraz na poczatku umowy?
-
A ja dzisiaj na obiad będę mieć kebaba baaardzo chce mi się mięsa
AnnaMaria ja się nie znam, ale nie mów na razie o ciąży bo nie wiem czy Ci staż przedłużą. Poczytaj trochę na forum na bank jest taki wątekLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Hej dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Wczoraj na wizycie ginek przepisał mi globulki jak się potem okazało był to Gynalgin. Na ulotce napisane jest, że w okresie ciąży przyjmować za poleceniem lekarza. I wczoraj tabletkę wzięłam a dziś zaczęłam przegląd internetu i naczytałam się, że nie jest do końca bezpieczny. I nie wiem czy brać, czy iść po zamiennik czy nie brać w cale?? Słyszałyście coś o negatywnym działaniu gynalginu w I trym. ???
-
Ofelaine wrote:Hej dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co robić. Wczoraj na wizycie ginek przepisał mi globulki jak się potem okazało był to Gynalgin. Na ulotce napisane jest, że w okresie ciąży przyjmować za poleceniem lekarza. I wczoraj tabletkę wzięłam a dziś zaczęłam przegląd internetu i naczytałam się, że nie jest do końca bezpieczny. I nie wiem czy brać, czy iść po zamiennik czy nie brać w cale?? Słyszałyście coś o negatywnym działaniu gynalginu w I trym. ???
Nie martw się, ja też na początku ciąży brałam gynalgin, jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i wszystko jest ok, konsultowałam to z lekarzem i powiedział żeby być spokojnym. -
Magic o ciazy nie powiem dopoki umowy o pracy nie bedzie:) a staz juz mi sie konczy w tym mscu i potem przeskakuja na umowe o prace:) tyle ze nie wiem co jesli bede musiala isc na l4 zaraaz na poczatku umowy o prace - mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i bede mola pracowac jak najdluzej:)
-
Na pewno nie jest wskazany clotrimazolum, ale jeżeli przepisał Ci to ginekolog który prowadzi Twoją ciążę to myślę że możesz spokojnie używać. W ciązy tak naprawdę żaden lek nie jest bezpieczny, ale infekcja też nie robi dobrze Maluszkowi.
-
Juz wiem
Zasiłek dostane po przepracowaniu miesiąca. Jeżeli termin zakończenia umowy przypadnie na co najmniej 12 tydzień ciązy, to umowa powinna zostać przedłużona do dnia porodu.
Oby wszystko bylo ok i nie bede musiala isc na l4 wczesniej jak dopiero w listopadzie... -
Ola89 wrote:Nie martw się, ja też na początku ciąży brałam gynalgin, jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i wszystko jest ok, konsultowałam to z lekarzem i powiedział żeby być spokojnym.
Dzięki kochana uspokoiłaś mnie bo bardzo się wystraszyłam, nigdy więcej nie czytam nic w necie.Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dołączam się i ja jestem po poronieniu 22.06.14,a 28.08 zobaczyłam dwie kreseczki. Stres gigantyczny, ale przeczucie jakieś dobre. Wtedy byłam przekonana, że będzie chłopak, teraz mam wrażenie, że babeczka, ale nie ważne! Oby zdrowe! Termin wg programu na 09.05.15 Pierwsza wizyta za dwa tygodnie 19.09, już nóżkami przebieram i nie mogę się doczekać. To będzie 7t1d, więc liczę już bardzo mocno na serduszko. Poprzednim razem ciąża zakończyła się na etapie 7t4d wg OM, ale wg usg to był 5t i widziałam tylko pęcherzyk. Z objawów to mdłości, nie wymiotuję, ale niedobrze mi prawie non stop,siusiam jak pokręcona, wzdęcia, pobolewanie brzucha i zmęczenie. Biorę kwas foliowy, witamine B6 i od lekarza luteinę 2x1 i witamine D już. Imionka mam cztery wybrane już dawno - Kornelia, Liliana, Mikołaj i Leon Niestety trochę się martwię, bo od wczoraj coś mnie zaczyna rozbierać - strasznie boli mnie gardło. Piję mleko z masłem i miodem i herbatę z imbirem, cytryną i miodem, ale średnio pomaga. Możecie coś polecić? Jakieś płukanki z soli czy coś? Mam nadzieję, że Smerfowi nie zaszkodzi to przeziębienie i bardziej się nie rozkręci. Dzisiaj cały dzień w łóżku leżakuję. Aaa i beta z poniedziałku 401, a z wczoraj 1043. Jestem dobrych myśli i niecierpliwie czekam! Gratuluję Wam wszystkim i trzymsm kciuki. Nieźle się na wstępie rozpisałam Buziaki.
Ewelcia, nojaniewiem, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
witamy pompon ja też straciłam ciąże w tym roku teraz tez mam dziwny spokój i wiarę, że tym razem będzie finał na porodówce
Beta piękna! gratulację, ja idę jutro na drugą i kończę na niej, bo to dla mnie zbyt stresujące jestEwelcia, pompon lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
AnnaMaria89 wrote:Juz wiem
Zasiłek dostane po przepracowaniu miesiąca. Jeżeli termin zakończenia umowy przypadnie na co najmniej 12 tydzień ciązy, to umowa powinna zostać przedłużona do dnia porodu.
Oby wszystko bylo ok i nie bede musiala isc na l4 wczesniej jak dopiero w listopadzie...
Niestety z tymi l4 i całą pracą w naszym prawie jest troszkę zamieszania. Na pewno nie mów nikomu w pracy, nawet koleżankom żeby któaś coś nie palnęła bo wtedy na 100% Cię nie zatrudnią. Niestety dla pracodawcy taka sytuacja jest meeega beznadziejna - wiem coś na ten temat