Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic wrote:witamy pompon ja też straciłam ciąże w tym roku teraz tez mam dziwny spokój i wiarę, że tym razem będzie finał na porodówce
Beta piękna! gratulację, ja idę jutro na drugą i kończę na niej, bo to dla mnie zbyt stresujące jest
No bo musi być dobrze, nie ma innej opcji! trzymam kciuki za piękną wysoką betę. Ja też już nie robię, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje. Czekam do wizyty.Magic lubi tę wiadomość
-
Ewelcia
jestem w pracy sama i moj szef... nikogo na moje miejsce nie znajdzie juz teraz...
a poza tym wiem ze on mi przedluzy na pewno na te 3 msce- jest radca prawnym i jest wporzadku (totez troche mu zrobie niespodziewanke akurat osobie wporzadku - zdarza sie) i jesli ma obowiazek zatrudnic mnie na 3 miesiace to z geby du.. nie zrobi i nie bedzie wymyslal na szczecie - bardzo liczy sie ze swoja opinia ) Takze co do tego to jestem pewna:) Narazie i tak sie nie dowie poki tej umowy nie podpisze - i tak jeszcze nie jest potwierdzone nic do konca:) -
Ja zawsze robiłam 3 razy betę i okazywało się że ta ostatnia - trzecia nie przyrastała odpowiednio teraz zrobiłam 2x i jestem prze szczęśliwa Chociaż jak zobaczyłam wynik 44 to zaczęłam ryczeć że spada bo pierwsza była 68 - zapomniałam że zrobiłam progesteron i przeczytałam wynik progesteronu
Stres zawsze będzie, przeżyłyśmy coś co nie powinno spotykać żadnej kobiety, jednak musimy wyluzować na tyle na ile się da
Ja np martwię się strasznie o tą moją torbiel na jajniku (60mm) lekarz kazał zgłosić się do szpitala jak będzie nieznośnie bolała - tak że nic nie pomoże na nią. Aż tak nie boli, ale cały czas czuję jajnik i w sumie nie wiem co robić -
Magic wrote:Ale wtedy z UP chyba się należy co?? Czy nic zupełnie?
AnnaMaria jeśli Twój szef jest ok to może lepiej z nim pogadać? Wiesz zacznie chociaż kogoś szukać a nie zostanie pozostawiony w sytuacji bez wyjścia, pracownik dopiero zatrudniony idzie na zwolnienie a On zostaje sam z opłatami. A taką sytuacją możesz zamknąć sobei drogę zawodową u niego Piszę o tym bo ja akurat jestem pracodawcą i była postawiona już dwa razy w takiej sytuacji - szczerze wolałabym żeby ktoś do mnie przyszedł i powiedział że się stara albo ze wpadł - miałabym czas na szukanie nowego pracownika.... ale to jaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 15:31
-
Poza tym pracodawca nie ma obowiązeku przedłużyć umowę do czasu porodu jeśli koniec Twojej umowy upływa przez zakończeniem 3 msc ciąży czyli przed 14 tyg - do końca 13? Jakoś tak to szło Lepiej dowiedz się dokładnie o swoich prawach.
Tu jest dobry artykuł: http://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/501993,Przedluzenie-umowy-o-prace-do-dnia-porodu.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 15:39
-
Czy Wy też macie dziwne sny? Ja już cztery razy śniłam o ciąży i pozytywnie i negatywnie. Wszystko takie realistyczne, wczoraj koszmar taki, że się z krzykiem obudziłam w środku nocy, wiele lat już mi się tak nie zdarzyło. No szok po prostu!
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Kochane melduję się po wizycie u Gin Pęcherzyk pięknie siedzi w macicy, ciałko żółte widać wyraźnie. Dostałam skierowanie na pierwsze badania krwi i siusiu.
18.09. - wizyta na której Pani Doktor powiedziała, że będziemy szukać serduszka.
Jestem taka szczęśliwa!!!!
Dziewczynki trzymam kciuki za Was wszystkie!!!!katalina, nojaniewiem, Ulka84, Ewelcia, gosiunia lubią tę wiadomość
-
agatka196 wrote:
Mi głowa pęka średnio co drugi dzień, ale wolę nic nie brać. Jeżeli mogę to staram się położyć w ciszy i troszkę mi lepiej. Dasz agatka196 radę :*