X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przeglądałam naszą listę i widzę, że większość z nas liczy na dziewczynki:)

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka196 ja wzięłam 3 dni temu paracetamol bo juz nie mogłam wytrzymać z bólu . Myślę ze to nie zaszkodzi kropce, poza tym mój ginekolog powiedział, ze jak bardzo boli to można wziąć.

agatka196 lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia to super wieści :)

mnie dziś bolała głowa, pomogła kawa :)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • alma Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja mam dziś znowu zakręcony dzień, o mały włos skręciłabym nogę, bo idiotka założyłam buty na koturnie i się potknęłam, tak, że moja stopa przechyliła się n bok o 90 stopni. Poza tym, też miałam dzisiaj zły sen, śniły mi się zęby,a to podobno zły znak, tylko, że we śnie wcale nie byłam tym przejęta. Ale tłumaczę sobie, że to przez to, ze sama o nich myślałam, bo ciągle słyszę "zęby to zęby tamto". I nie nakręcam się, bo ma być dobrze i tak będzie, a to tylko podświadomość płata nam takie niemiłe figle

Anna Maria ja jestem w jeszcze trudniejszej sytuacji niż ty, bo akurat byłam w trakcie szukania pracy, gdy się udało. I niestety póki co jestem bez zatrudnienia w ogóle... I nie wiem, czy się to zmieni...
    Ps. Witam nowe majóweczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 18:56

relg3e5e54dwhg22.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszłe mamusie;) ja dziś zbierałam malinki na sok;p pracowity dzien miałam..

nie martwcie się ja też byłam w trakcie szukania pracy, pracowałam do czerwca ale po poronieniu zwolnilam się bo psychicznie nie wytrzymałam w tej pracy. Nigdy słuzniejszej decyZji nie podjełam. ale ja się nie martwię wiem że będzie dobrze i sobie poradzimy;) oby z dzidziusiem było wszystko dobrze;D

alma lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wędrowałam ze swoim B. po lekarzach bo właśnie skręcił kostkę i ma jak balon ;/ Teraz jestem jego pielęgniarką :) No i jak dobrze się czułam tak po obiedzie były lekkie mdłości a tu z domu trzeba było wyjść. Czułam że pomoże mi Coca Cola i tak było :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dziś znaczne mniejsze mdłości i w zasadzie całkiem nieźle się czuję, tak nieciążowo, mam nadzieję, że to nie jest zły znak, już chyba wolę te mdłości, bo czuję się w miarę bezpiecznie.

Dziewczyny ja wiem, że praca jest ważna, ale nie przyjmujcie się, najważniejsze, żeby Dzieciątko się zdrowe urodziło. Będzie dobrze :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
  • alma Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

To prawda, maleństwo i jego zdrowie jest w tej chwili najważniejsze, reszta sama się ułoży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 19:23

relg3e5e54dwhg22.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Agatka196 ja wzięłam 3 dni temu paracetamol bo juz nie mogłam wytrzymać z bólu . Myślę ze to nie zaszkodzi kropce, poza tym mój ginekolog powiedział, ze jak bardzo boli to można wziąć.

Ja też męża wysłałam do apteki bo już z bólu nie dawałam rady. A ogólnie bardzo rzadko mnie boli głowa, myślę że to też przez ta diete bo niestety przyczepiła się do mnie cukrzyca ciażowa i tu tak z dnia nadzień trzeba z tylu dobroci zrezygnować.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że mamy podobne problemy. Ja pracuję na czarno i teraz staram się o umowę o pracę. Wiadomo, że potrzeba. Bo mimo zarejestrowania to PUP nic w ciąży nie pomoże :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, że takie przepisywanie się na wyższy zus już w trakcie ciąży, jest dla Zusu mocno podejrzane i najczęściej wstrzymują wypłatę świadczeń..
    często przeprowadzają kontrole w tym kierunku

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    oczywiście, że mam :) i pójdę, ale pierw przejdę na wysoki zus ;)
    Magic ale to musisz już na ten zus przejść wiesz? Ustawa od stycznia przechodzi zmiany więc już w grudniu musisz pójść na l4, a przed tym 90 dni być na wyższym :P

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam wcześniej, że dr przepisał mi gynalgin ale pomyliłam sie ( jestem mega rozkojarzona w ciąży :) ) i jak wróciłam do domu i spr lek okazalo sie, że to nestatyna. A najlepsze jest to, że maż odebrał dziś mój wymaz który robilam w Invimedzie 2 tygodnie temu i okazało sie , ze nie wyhodowano żadnych baketrii, paciorkowców ani grzybów drożdzopodobnych to znaczy, ze ich nie mam.?
    Na wymazie było napisane że posiadam jedynie liczne bakterie Lactobacillus ( czyli pałeczki kwasu mlekowego).

W tej sytuacji kompletnie nie wiem co robić z tym antybiotykiem. Dr jak zajrzał do środka stwierdził, że wymagam leczenia.
    Skąd mam leciutkie pieczenie, od nadżerki? Tym antybiotykiem to sobie zniszczę całą florę bakteryjną a nr tel do dr nie mam żeby zadzwonić i zapytać

atdc8iikup31msj2.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja też męża wysłałam do apteki bo już z bólu nie dawałam rady. A ogólnie bardzo rzadko mnie boli głowa, myślę że to też przez ta diete bo niestety przyczepiła się do mnie cukrzyca ciażowa i tu tak z dnia nadzień trzeba z tylu dobroci zrezygnować.

a mnie za to dość często boli głowa, leczyłam się nawet kiedyś na migreny. no i z tego co pamiętam w pierwszej ciąży też mnie bolała głowa często na tym etapie. trwało to z miesiąc, potem przeszło. jak narazie miałam 3 razy takie bóle, oby więcej się nie pojawiły, bo nie zawsze daje radę się obejść bez tabletki.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    tylko, że takie przepisywanie się na wyższy zus już w trakcie ciąży, jest dla Zusu mocno podejrzane i najczęściej wstrzymują wypłatę świadczeń..
    często przeprowadzają kontrole w tym kierunku
    Jeśłi prowadzisz firmę już jakiś czas to mogą Cię tylko pocałować i muszą wypłacić. Na pewno zrobią kontrolę czy siedzisz w domu ale tylko tyle mogą, no może jeszcze sprawdzą czy faktycznie firma działa.

Moje znajome przechodziły już przez to kilka razy i to do tego stopnia że opłaciły tylko 1 składkę i co? ZUS nie miał podstaw by wstrzymać wypłatę. Ma na to określony czas i musi to zrobić. Generalnie większość spraw jest do wygrania. Wiadomo jak firma jest o założona w momencie w którym kobieta już wie o ciąży i chwilę później zwolnienie to mogą się czepiać, ale i tak jest to do wygrania :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jeśłi prowadzisz firmę już jakiś czas to mogą Cię tylko pocałować i muszą wypłacić. Na pewno zrobią kontrolę czy siedzisz w domu ale tylko tyle mogą, no może jeszcze sprawdzą czy faktycznie firma działa.

Moje znajome przechodziły już przez to kilka razy i to do tego stopnia że opłaciły tylko 1 składkę i co? ZUS nie miał podstaw by wstrzymać wypłatę. Ma na to określony czas i musi to zrobić. Generalnie większość spraw jest do wygrania. Wiadomo jak firma jest o założona w momencie w którym kobieta już wie o ciąży i chwilę później zwolnienie to mogą się czepiać, ale i tak jest to do wygrania :)

ja częściej widziałam przypadki przegranych, a ne wygranych spraw w tym temacie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dziewczyny pisałam wcześniej, że dr przepisał mi gynalgin ale pomyliłam sie ( jestem mega rozkojarzona w ciąży :) ) i jak wróciłam do domu i spr lek okazalo sie, że to nestatyna. A najlepsze jest to, że maż odebrał dziś mój wymaz który robilam w Invimedzie 2 tygodnie temu i okazało sie , ze nie wyhodowano żadnych baketrii, paciorkowców ani grzybów drożdzopodobnych to znaczy, ze ich nie mam.?
    Na wymazie było napisane że posiadam jedynie liczne bakterie Lactobacillus ( czyli pałeczki kwasu mlekowego).

W tej sytuacji kompletnie nie wiem co robić z tym antybiotykiem. Dr jak zajrzał do środka stwierdził, że wymagam leczenia.
    Skąd mam leciutkie pieczenie, od nadżerki? Tym antybiotykiem to sobie zniszczę całą florę bakteryjną a nr tel do dr nie mam żeby zadzwonić i zapytać

nystatyna jest lekiem p/grzybiczym, w ciągu tygodnia mogłaś się zarazić, zresztą bardzo często w ciąży występują zakażenia grzybkami, ja bym na Twoim miejscu wzieła lek, tym bardziej, że nie ejst przeciwwskazanie w ciąży ;)
    ja w swoich wcześniejszych ciążach za każdym razem miałam zakażenie i brałam nystatynę, teraz też mi się chyba zaczyna robić infekcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 21:25

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódkaaa wrote:
    nystatyna nie jest antybiotykiem, tylko lekiem p/grzybiczym, w ciągu tygodnia mogłaś się zarazić, zresztą bardzo często w ciąży występują zakażenia grzybkami, ja bym na Twoim miejscu wzieła lek, tym bardziej, że nie ejst przeciwwskazanie w ciąży ;)
    ja w swoich wcześniejszych ciążach za każdym razem miałam zakażenie i brałam nystatynę, teraz też mi się chyba zaczyna robić infekcja

Dziękuje kochana :) masz rację, zawsze mogło się coś przypałętać a jeśli lek jest bezpieczny to go wezmę, lekarz na pewno wie co robi :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    ja częściej widziałam przypadki przegranych, a ne wygranych spraw w tym temacie
    Jest sporo wątków na które trzeba zwrócić uwagę działając w ten sposób - wiadomo to trochę wyłudzenie :/ Mam koleżankę która założyła firmę w 8msc ciąży i to jakąś przwoźniczą czy budowlaną - szanse moim zdaniem marne żeby wygrała i co? W necie podobno tysiące taki "prawników" którzy pomagają i myślą za Ciebie... pomyśłał o wszystkim, przelewy, klienci, faktury, maile - pewnie lewe ale były. Myśłałam że nie wygra ale wygrała... tylko po co tyle stresów i nerwów?

Jak nie tzreba to lepiej nie kombinować :P

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się bardzo poważnie zastanawiam czy nie zacząc brać nystatyny, bo troche mi sie świąd nasila, a wizytę u gina mam za 2 tygodnie

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ