X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 16 tygodniu :)
    Długie weekend miął nie wiem kiedy, a szkoda... czuje okropną potrzebe odpoczynku i spania przez cały dzień :)

Widzę, że macie mój ulubiony temat :) waga... u mnie zatrzymała się na 59,4 a startowałam z 56,5-57. Także najwięcej z Was wszystkich :) ale przestałam się tym przejmować :) Ważne by mój Skarbek był zdrowy :)

Tak samo Karolcia ja chciałam ta babę udusić co u niej byłam w piatek z tym plamieniem... zaleciła sprawdzić za około tydzień półtora czy dziecko przeżyło to plamienie...WTF???? Przyrzekłam, że nawet jakby mnie cholernie korciło to nigdy przenigdy nie pójdę do innego gina na usg.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek,aga 30 dziewczyny co innego czekać na pierwsze maleństwo to cudowne przeżycie a co innego gdy pierworodna skończyła 18 i poszła na swoje co innego gdy druga ma 14 i swój świat,co innego gdy masz wszystko ułozone w jedną całość dom,praca a tu nagle dowiadujesz sie że jesteś w ciąży, kiedy to tak naprawde mogłam się dowiedzieć że jestem babcią :) ale wiecie cieszę sie jakby to miało być moje pierwsze i teraz zaczyna do mnie docierać że dopiero dojrzałam do tego by być mamą choć jestem nią od 18 lat:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:45

AGA 30, PIGULSKA, Rika, madziorek, Bluberry lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika no to rzeczywiście mieliście z mężem niespodziankę, córki zapewne też bardzo się cieszą :) i może teraz los dla odmiany obdarzy was synkiem ;)

kika79 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 17 tyg :) na żywo chyba jest ciut większy... zrobię też wieczorem bo wtedy jest większy :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/453c58f3ef2e.jpg

kika79, Ofelaine, AGA 30, Rika, gosia86, Magic, PIGULSKA, KotMisia, Agusia246, madziorek, paulinqa, maribel, Bluberry, czarna panda, Eklerka lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja razem z Tobą zaczynam 16 tydzień wg usg :)

Magic, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika moja mama też zrobiła taką niespodzinkę wszystkim na na stare lata hi hi :)
    Ja miałam 18 lat a moja siostra 21 prawie jak mama zaszła w ciażę :)
    No ale żeby było weselej po paru miesiącach okazało się ze i siostra jest w ciaży i wujek z siostrzenicą są z tego samego roku :) :)

kika79, madziorek lubią tę wiadomość

• kika79 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Kika no to rzeczywiście mieliście z mężem niespodziankę, córki zapewne też bardzo się cieszą :) i może teraz los dla odmiany obdarzy was synkiem ;)

Niespodzianka niespodzianką:)to był szok!!! bo 23 lipca br. usłyszałam że już nie będe mogła mieć dzieci przez moje mięśniaki,starsza bardzo ale młodsza niekoniecznie ona nigdy dzieci nie lubiła cud,że ja wszystkie dzieci lubią:)ale wiem jestem pewna że gdy maleństwo przyjdzie na świat zmieni się w niej bardzo dużo.

Co do płci to bardzo byśmy chcieli teraz synka ale najważniejsze by zdowe było. na prenatalnych to było 12t+6dni pani doktor powiedziała że chłopak ale kazała się nie nastawiać bo może za kilka tygodni okazac się dziewczynką :)Moze w poniedziałek się dowiem na wizycie zależy od sprzętu jaki mój gin ma a jak nie to dopiero 29 grudnia na połówkowym się dowiemy co nosze pod serduszkiem ale jedno wiem napewno że to moje kochane maleństwo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:12

PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

• kika79 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Kika moja mama też zrobiła taką niespodzinkę wszystkim na na stare lata hi hi :)
    Ja miałam 18 lat a moja siostra 21 prawie jak mama zaszła w ciażę :)
    No ale żeby było weselej po paru miesiącach okazało się ze i siostra jest w ciaży i wujek z siostrzenicą są z tego samego roku :) :)

Życie lubi płatac figle,wcale nie powiedziane że mój wnuk lub wnusia urodzi się w tym samym roku co moje maleństwo:) wiem jednak że córa chce szkołe skończyć teraz 3 technikum i na studia iść ale nigdy nic nie wiadomo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika79 wrote:
    Życie lubi płatac figle,wcale nie powiedziane że mój wnuk lub wnusia urodzi się w tym samym roku co moje maleństwo:) wiem jednak że córa chce szkołe skończyć teraz 3 technikum i na studia iść ale nigdy nic nie wiadomo:)

No za jednym zamachem młoda babcia i młoda mamusia hi hi hi :)

No a teraz mój brat ma 16 lat prawie i nie wyobrażam sobie życia bez niego :) No chyba to jedyna osoba z rodziny z którą utrzymuję dobry kontakt !!
    To zawsze będzie mój maleńki a wielki już braciszek :)

kika79, madziorek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane <3 :)
    ciesze sie z samych radosnych wiadomosci u Was :)
    my wrociliśmy od rodziców szczesliwi ale bardzo zmeczeni duzo sie działo :) ale rodzice chyba najbardziej szczesliwi - chciałabym dożyc tyle lat co oni w małżenstwie i takiej miłosci jak oni :D

a ja dzisiaj nie spie od wczesnego rana bo mam dzisiaj długo wyczekiwana wizyte i strasznie sie boje :( w ostatniej ciazy usłyszałam te straszne słowa ... a dzisiaj chcialabym usłyszec radosne i mam wielką nadzieję na to ale strach po 4 poronieniach jest !!! WIzyta na godzine 15.45 ale w innej miejscowosci!!
    co do wieku to juz kilka razy pisałam :) ja tutaj najstarsza jestem wiec wole sie wypowiadac bo czuje sie jak staruszka :P przy Was młodych,zgrabnych z pieknymi brzuszkami :D :D :D
    a moja mama miałam 36 lat jak urodziła najmłodszego brata też była niespodzianak bo ja miałam 15 lat a brat 14 :) i strasznie sie buntowałam na poczatku ale potem byłam i jestem szczesliwa,ze mam jeszcze jednego brata :D

Pamietam o Was kochane i mam nadzieje,ze dzisiejsze Wasze wizyty bedą bardzo szczesliwe !!!! buziaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:22

kika79, PIGULSKA, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko kciukam za dobre wieści :)
    Nie denerwuj się :) (jak to łatwo powiedzieć a sama przed każdą wizytą drżę jak osika )

Czekam na wieści kochana !!

• Magic Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane mi powinno być wszystko jedno, ale wiem, co ZMAJSTROWALIŚMY więc czekam cierpliwie :) ja mam 26 lat i ten rok starań był dla nas chyba najgorszym okresem w życiu :) przeżyliśmy to i jesteśmy silniejsi :)

Ofe ja juz nie wiem jak i co mam liczyć :) uważam, że dziecko przyjdzie na świat kiedy będzie chciało i wiecie co?? Mam nieodparte wrażenie, że urodzi się w kwietniu...nie wiem czemu :)

inessa to czekamy na cudowne wieści :) i wiem, że jest wszystko dobrze kochana :) nie stresuj się!

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mam to samo ;P

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja też nie wiem jak liczyć ale przyjmuje termin wg OM. :)

Inessko będzie dobrze ja to czuję, masz objawy więc dzidziuś na pewno rośnie :)

Aga ja też się trzęsę jak galareta przed wizytą a w głębi ducha mówię do siebie: wszystko będzie dobrze, wszystko będzie dobrze, itd....

AGA 30 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa będzie dobrze uwierz w to!! Trzymam kciuki

Magic lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłamy pozytywne wibracje :)

kika79 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia pokaźny już Twój brzuszek, taka śliczna piłeczka ;)

Kika właśnie najważniejsze aby dzieciątko zdrowe było, ale trzymam kciuki za chłopczyka :)

Inessko trzymamy mocno kciuki będzie dobrze :) i czekamy na dobre wieści!

Magic ja też od początku mam odczucie, że zmajstrowaliśmy dziewczynkę... zobaczymy czy mnie intuicja nie myli :P

kika79, Magic lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Magic czuje, ze moje Malenstwo pprzyjdzie na swiat w kwietniu.

A teraz historia z laboratorium. Przychodzę i chyba z 10 osób w kolejce :( gdybybyly 2-3 to bym sobie poczekala, ale 10 to spokojnie 1,5 h czekania. A oczywiście ja głód od rana wilczy :)
    No to brzuch do przodu i pytam kto pierwszy. Baba, ze ona ale mnie nie puści bo się spieszy do pracy. No ja ok. Pytam kto drugi i się odzywa dziewczyna kolo 30 ze ona też cczeka na glodnego. Na co ja jej, ze w ciazy to trochę inaczej. A ona do mnie z tekstem ze przecież zaraz tu nie urodze. Mój się ze mnie śmiał bo jej zaczęłam za ten tekst dogadywac. Że tak właśnie robi się znieczulica, ze najmniej zrozumienia mają te co niedawno same to przechodzily. I ze mnie rodzice inaczej wychowali :)
    Puściła mnie młoda dziewczyna. Mówiła ze ma jeszcze chwilę czasu do szkoły. Na dowidzenia zyczylam jej samych 5 :)
    A ta małpa co weszla przede mna to sie cofnęła bo jej po pobraniu tak krew leciała :)
    W głębi duszy się cieszylam ze los jest sprawuedliwy :)
    Przepraszam za błędy ale pisze na telefonie :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA a ja na chłopca :) od samego początku jak wiem o ciąży to myslę jak o chłopcu :)

KotMisia niestety nie ma zrozumienia. Ja ostatnio wiedziałam dziewczynę przyszła na glukozę i tez chciałam ja przepuścić to powiedziała, że jest mało osób, jest gdzie siedzieć więc poczeka swoje :)

PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska pokaż swój jestem ciekawa czy mój jest dużo większy czy może nie koniecznie. Na pewno jest na tyle widoczny że ludzie zauważają....

ja mam przeczucie że będziemy mieć chłopców choć chciałabym tak jak już pisałam wcześniej dziewczynki:P

Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ