Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
Mam pytanie zakupowe - widziałyście gdzieś kurtki zimowe (koniecznie dobrze ocieplone) ciążowe? W weekend wyjęłam swój zimowy płaszcz i nie dopinam się w nim, więc zakupy konieczne. Niestety z tego co widzę w katalogach sieciówek, koszt to ok 300-400 zł (o zgrozo!) -
nick nieaktualny
-
Dzięki Blueberry, widzę, że nie jestem sama. Dziś może się czegoś więcej dowiem to napiszę co wyniknęło. Ale trochę stresu jest, jak pisałam święta tuż tuż...a gdzie ta kasa. Tu by się chciało kupić też coś dla dziecka, żeby rozłożyć wydatki, a będzie trzeba kupić tylko to co najpotrzebniejsze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda_16maj wrote:mam takie dziwne pytanie.... dużo kichacie ? bo ja od kąt jestem w ciąży to codziennie z 30 kichnięć mam ;/ czasem aż brzuch mnie już boli... ale to żadnego kataru ani nic nie mam... po prostu samo kichnięcie
-
3 miesiące czekać na kasę? dla mnie to nie do pomyślenia. My spłacamy kredyt hipoteczny, a rachunki też nie są małe. Też mamy jakieś oszczędności, ale zaraz i to się skończy. Mam nadzieję, że coś się dziś wyjaśni. Z tym, że jadę do ZUS-u w Tychach (mam 15minut jazdy samochodem), a należę pod Rybnik (50minut jazdy). Ale to co chcę załatwić - czyli konto internetowe załatwie w Tychach. To też jest chore jakieś.
-
W pierwszej ciąży ZUS bardzo terminowo zawsze wypłacal mi zasiłek. Na początku raz do nich zadzwoniłam z pytaniem o dzień przelewu srodków na moje konto. Żadnych problemów nie było. Na l4 idę od stycznia, więc mam nadzieję, że teraz będzie podobnie.
-
nick nieaktualny
-
Na pewno napiszę. Za godzinkę sie zbieram. Oby były dobre wieści...a nie, że może w styczniu dostanę. W styczniu chcieliśmy dokończyć remont i zabrać się za pokój dziecka...a tak to jeszcze remont będzie jak się dziecko urodzi? Kto by chciał, żeby maluch siedział w pyle.
-
Ja ta wyplate bede dostawac juz z zusu.. nastraszylyscie mnie..
bo to swieta, my jeszcze jestesmy w trakcie remontu lazienki i w ogole.
Ale z tego co pamietam to jak dawniej bywalam na l4 to nigdy nie bylo problemu z nieterminowym wyplacaniem kasy.. zawsze tetminowo do 10 dnia miesiaca.