Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem za pierwsza stroną bo łatwiejszy dostęp
Paulinqa powodzenia na licutacjach
Po ważeniu 3,5 na plus postanowiłam dzisiaj przejrzeć ciuchy w szafie bo ciuchy się wysypują a nie ma co na siebie włożyć
Pigulska śliczny brzusio :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:51
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Hej Marlencia długo Cie nie było dobrze ze się odezwałaś
szyjka skraca się pod koniec ciąży a na tym etapie którym jesteśmy to za zbyt krótką moja ginka uważa taką na 2 cm. Ja mam 4,8
Bardzo fajny wózekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:57
marlencia lubi tę wiadomość
-
Puella dziekuje za odpowiedź
uznaliśmy z mężem, że wybierzemy się po usg połówkowym, bo w lutym mojej ginekolog nie będzie i może pod koniec stycznia pójdziemy na 3D
marlencia super, że zajrzałaświtamy po długie przerwie
ja mam szyjke w okolicach 4 cm
ja uciekam sie ogarnia i idę do znajomej:) jej synek będzie miał zaraz 6 miesięcychyba muszę coś dla niego kupić
Powodzenia dziewczyny na wizytach! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:59
marlencia, czarna panda lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
marlencia wrote:hej dziewczyny nie było bardzo długoooooooo i nadrabiałam was też bardzo długo
Miałam bratową w szpitalu ponad tydzień i martwiliśmy się o nią jest w 8 m-cu i grozi jej przedwczesny poród, ma anemie i za twardy brzuch. Także jak wróciła ze szpitala wybraliśmy się na mega zakupy wyprawki bo nie mieli nic. Mam już orientację w cenach, firmach i w ogóle. Dzięki tym zakupom upatrzyłam sobie wózek.
http://allegro.pl/wozek-grander-play-3w1-tutek-safety-mimas-gratis-i4838709361.html
Odziwo w sklepie jest tańszy niż a allegro 1500 zł za 3w1. Super materiał - len, delikatnie się prowadzi i w ogóle odróżniał się od pozostałych tylko niezbyt tani.
Pisałyście wcześniej o szyjkach. Ja na ostatniej wizycie nie miałam usg tylko ginekologicznie mnie dr zbadała i mówi, że cos krótka szyjka. Sprawdziła dokładnie i okazało sie ze ma 3 cm i mówi, że jednak wporządku z tego co wy piszecie to i po 5, 4 cm macie. Orientujecie się może czy są jakieś widełki na poszczególne tygodnie ciąży czy ta szyjka zmienia swoją długość w poszczególnych etapach ciąży??
u mnie tydzien temu na wizycie było + 5 kg (ale nie martwie sie tym wcale)
Jeżeli chodzi o długość szyjki, to lekarz który mnie prowadził mówił, że do 12 mm nie ma paniki. Także powyżej 2 cm, to nie ma się czego obawiać. Poza tym oprócz długości szyjki ważne są też skurcze, ja oprócz szyjki 9 mm, miałam częste skurcze co spowodowało rozwarcie. -
Hej kochane juz jestem. Gosiu nie mialam czasu wejsc od rana.dzis mam podly humor, problemy rodzinne mnie przytlaczaja i serce boli ze nerwy trace przez wlasnych rodzicow.ale coz nie wybralam ich sobie.
Jestem przemeczona i marze juz o odpoczynku.
-
Ofe nie przejmuj się, mam to samo ze swoimi rodzicami, ale już zaczynam wpuszczać jednym a wypuszczać drugim.. druga sprawa, że mam siostrę starszą o 4 lata podchodzącą pod 30stke bez faceta i dzieci i też bez żadnej perspektywy na zmianę, wybrała naukę i karierę a teraz mi potrafi wypomnieć ślub i dziecko... i to jeszcze dzwoni gdzieś na noc po 22 a ja potem spać nie mogę....
-
Dzieki za dobre slowo dziewczyny. Jakos daje rade ale przykro mi. Rozwazam wyprowadzke z domu bo chyba nie mam innego wyjscia. Ja przeszlam juz tyle od dziecka ze ksiazke mozna napisac albo nakrecic program typu Uwaga w tvn. I bylaby niezla sensacja. Ale tak to jest jesli w domu panuje przemoc fizyczna i alkohol. Patrze na to od 6 roku zycia i nie mam juz sily czasami. Oni nie przyjumuja zadnej pomocy, wygodnie jest im tak zyc. A na pozor jestesmy rodzina na poziomie z pieknym domem. Sory ze smece musialam sie wygadac.
-
Moja bratowa miała szyjkę 2,6 cm i przez to też leżała w szpitalu i odziwo jej się wydłużyła do 3 cm. Mimo że jeden z lekarzy twierdził , że szyjka nie może się wydłużyć.
Pytanko do mamusiek, które czekają już na kolejną pociechę. Jaki wybrałyście materac do łóżeczka? bo mieliśmy kupić gryka-kokos, ale pani sklepowa nam odradziła i zaproponowała pianka-kokos hmm.... -
Witajcie,
Ofeleine, cóż, czasem ciężko coś pocieszającego napisać, bo Ty najlepiej znasz sprawę, ale fakt jest taki, że nie ma rodzin idealnych, nie ma ludzi idealnych, w każdej jednej rodzinie są problemy, jedne większe, inne mniejsze, ale zawsze są... I nie da się tego zmienić tak samo, jak nie da się zmienić i naprawić ludzi. Wiem, że jest przykro czasem tak, że aż serce rozrywa i człowiek by się ulotnił na drugi koniec świata, ale teraz najważniejsze jest dziecko, które masz pod sercem. Myśl o nim, że ono "spija" każdy stres i nerwy - nie warto, bo nikogo nie zmienimy, tym bardziej, jeśli ktoś nie chce...
Trzymaj się kochana! Ściskam wirtualnie :*
U nas bezsenna noc od 1:20 do 6:00... Jestem zombie...alma, czarna panda lubią tę wiadomość
-
marlencia wrote:Moja bratowa miała szyjkę 2,6 cm i przez to też leżała w szpitalu i odziwo jej się wydłużyła do 3 cm. Mimo że jeden z lekarzy twierdził , że szyjka nie może się wydłużyć.
Pytanko do mamusiek, które czekają już na kolejną pociechę. Jaki wybrałyście materac do łóżeczka? bo mieliśmy kupić gryka-kokos, ale pani sklepowa nam odradziła i zaproponowała pianka-kokos hmm....
Mój Młody śpi właśnie na materacu gryka-kokos, szczerze, to ciężko ocenić, bo dziecko nie narzeka, śpi chętnie, więc chyba jest OK.
A dlaczego odradzała gryka-kokos? -
Ofelaine współczuję
trzymaj się dzielnie i postaraj nie chlonac tych negatywnych emocji... wyprowadzka to nie łatwa i nie tania decyzja, ale jeśli chcesz tego wszystkiego zaoszczędzić dziecku, to chyba konieczna. I nie przepraszaj słońce tu możesz się wygadać do woli
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Młoda spała na materacyku gryka-kokos. Nie narzekała
Nadulek jak mała była jeszcze w głębokim wózku i szłam na spacer z nią to na przejściu dla pieszych babie cos się pomyliło i uderzyła mi w wózek. Akurat byłam ze swoim tatą. tata tak się wściekł na tą babę że została mu klamka od samochodu w ręce. i pizda nawet nie umiała powiedzieć słowa przepraszam.
Magic jeszcze raz przeczytam narzekanie że masz dziewczynkę to cię kopne w dupę! Ciesz się że zdrowa!
03.02.2014 -
co do materacu to sklepowa stwierdziała, że jak dziecko taki materac usika to nie sposób go wyprać, że bedzie śmierdział i że jest taki jakby delikatnie pofalowany i to nie jest prosta powierzchnia i dlatego dziecku moze byc nie wygodnie i zglupielismy jak ona to powiedziala i wybralismy pianka kokos wlasnie ale nie wiemy nadal czy to byl dobry wybor
-
No nie moge pozwolic mojemu dziecku zyc w takich warunkach. A dla mnie samej to meka i codzienna nerwowka. Najgorzej sie boje ze cos sie stanie pod moja nieobecnosc i bede do konca zycia miala wyrzuty sumienia ze to przeze mnie. Ale czy bede zlym dzieckiem jak pojde na swoje,dla dobra mojego dziecka. Mam wlasna rodzine a zyje zyciem rodzicow i nie potrafie oderwac pepowiny. Przeciez probowalam pomoc ale sie nie da.bardzo sie boje tego.
-
nick nieaktualny
-
marlencia wrote:co do materacu to sklepowa stwierdziała, że jak dziecko taki materac usika to nie sposób go wyprać, że bedzie śmierdział i że jest taki jakby delikatnie pofalowany i to nie jest prosta powierzchnia i dlatego dziecku moze byc nie wygodnie i zglupielismy jak ona to powiedziala i wybralismy pianka kokos wlasnie ale nie wiemy nadal czy to byl dobry wybor
Heheheh...to żaden argument, może te piankowej gorzej jej schodziły :p Dziecko każdy może zasikać. Ja na materac używam ochraniaczy i po dwóch latach użytkowania wygląda jak nówka sztuka. Młody niejednokrotnie zasiusiał, wylał kaszke, wtedy ochraniacz do pralki i po problemie. -
Ofelaine, teraz najważniejsza jesteś Ty i dziecko, teraz to Wy tworzycie osobną rodzinę. Rodzice są ważni, ale Ty budujesz swoją rodzinę, swój oddzielny świat i nie możesz żyć życiem dorosłych rodziców. Ich życie to ich wybory. Nie można ciągle się zamęczać i nie miej wyrzutów sumienia, bo mogłabyś je mieć gdybyś została i nie daj Boże ucierpiało by na tym dziecko! Dbaj o nie i o siebie!!!