X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za pierwsza stroną bo łatwiejszy dostęp
    Paulinqa powodzenia na licutacjach :)
    Po ważeniu 3,5 na plus postanowiłam dzisiaj przejrzeć ciuchy w szafie bo ciuchy się wysypują a nie ma co na siebie włożyć
    Pigulska śliczny brzusio :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:51

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marlencia długo Cie nie było dobrze ze się odezwałaś ;) szyjka skraca się pod koniec ciąży a na tym etapie którym jesteśmy to za zbyt krótką moja ginka uważa taką na 2 cm. Ja mam 4,8
    Bardzo fajny wózek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:57

marlencia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella dziekuje za odpowiedź :) uznaliśmy z mężem, że wybierzemy się po usg połówkowym, bo w lutym mojej ginekolog nie będzie i może pod koniec stycznia pójdziemy na 3D :)

marlencia super, że zajrzałaś :) witamy po długie przerwie :) ja mam szyjke w okolicach 4 cm :)

ja uciekam sie ogarnia i idę do znajomej:) jej synek będzie miał zaraz 6 miesięcy :) chyba muszę coś dla niego kupić :)

Powodzenia dziewczyny na wizytach! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 09:59

marlencia, czarna panda lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:10

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    hej dziewczyny nie było bardzo długoooooooo i nadrabiałam was też bardzo długo :) Miałam bratową w szpitalu ponad tydzień i martwiliśmy się o nią jest w 8 m-cu i grozi jej przedwczesny poród, ma anemie i za twardy brzuch. Także jak wróciła ze szpitala wybraliśmy się na mega zakupy wyprawki bo nie mieli nic. Mam już orientację w cenach, firmach i w ogóle. Dzięki tym zakupom upatrzyłam sobie wózek.
    http://allegro.pl/wozek-grander-play-3w1-tutek-safety-mimas-gratis-i4838709361.html
    Odziwo w sklepie jest tańszy niż a allegro 1500 zł za 3w1. Super materiał - len, delikatnie się prowadzi i w ogóle odróżniał się od pozostałych tylko niezbyt tani.

Pisałyście wcześniej o szyjkach. Ja na ostatniej wizycie nie miałam usg tylko ginekologicznie mnie dr zbadała i mówi, że cos krótka szyjka. Sprawdziła dokładnie i okazało sie ze ma 3 cm i mówi, że jednak wporządku z tego co wy piszecie to i po 5, 4 cm macie. Orientujecie się może czy są jakieś widełki na poszczególne tygodnie ciąży czy ta szyjka zmienia swoją długość w poszczególnych etapach ciąży??

u mnie tydzien temu na wizycie było + 5 kg (ale nie martwie sie tym wcale)

Jeżeli chodzi o długość szyjki, to lekarz który mnie prowadził mówił, że do 12 mm nie ma paniki. Także powyżej 2 cm, to nie ma się czego obawiać. Poza tym oprócz długości szyjki ważne są też skurcze, ja oprócz szyjki 9 mm, miałam częste skurcze co spowodowało rozwarcie.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane juz jestem. Gosiu nie mialam czasu wejsc od rana.dzis mam podly humor, problemy rodzinne mnie przytlaczaja i serce boli ze nerwy trace przez wlasnych rodzicow.ale coz nie wybralam ich sobie.
    Jestem przemeczona i marze juz o odpoczynku.

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym juz z checia poszla na usg 3d, musze spytac gina kiedy mi zrobi. Moze juz 15.12,bedzie wtedy 20 tydzien.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:10

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe nie przejmuj się, mam to samo ze swoimi rodzicami, ale już zaczynam wpuszczać jednym a wypuszczać drugim.. druga sprawa, że mam siostrę starszą o 4 lata podchodzącą pod 30stke bez faceta i dzieci i też bez żadnej perspektywy na zmianę, wybrała naukę i karierę a teraz mi potrafi wypomnieć ślub i dziecko... i to jeszcze dzwoni gdzieś na noc po 22 a ja potem spać nie mogę....

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za dobre slowo dziewczyny. Jakos daje rade ale przykro mi. Rozwazam wyprowadzke z domu bo chyba nie mam innego wyjscia. Ja przeszlam juz tyle od dziecka ze ksiazke mozna napisac albo nakrecic program typu Uwaga w tvn. I bylaby niezla sensacja. Ale tak to jest jesli w domu panuje przemoc fizyczna i alkohol. Patrze na to od 6 roku zycia i nie mam juz sily czasami. Oni nie przyjumuja zadnej pomocy, wygodnie jest im tak zyc. A na pozor jestesmy rodzina na poziomie z pieknym domem. Sory ze smece musialam sie wygadac.

atdc8iikup31msj2.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa miała szyjkę 2,6 cm i przez to też leżała w szpitalu i odziwo jej się wydłużyła do 3 cm. Mimo że jeden z lekarzy twierdził , że szyjka nie może się wydłużyć.
    Pytanko do mamusiek, które czekają już na kolejną pociechę. Jaki wybrałyście materac do łóżeczka? bo mieliśmy kupić gryka-kokos, ale pani sklepowa nam odradziła i zaproponowała pianka-kokos hmm....

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ofeleine, cóż, czasem ciężko coś pocieszającego napisać, bo Ty najlepiej znasz sprawę, ale fakt jest taki, że nie ma rodzin idealnych, nie ma ludzi idealnych, w każdej jednej rodzinie są problemy, jedne większe, inne mniejsze, ale zawsze są... I nie da się tego zmienić tak samo, jak nie da się zmienić i naprawić ludzi. Wiem, że jest przykro czasem tak, że aż serce rozrywa i człowiek by się ulotnił na drugi koniec świata, ale teraz najważniejsze jest dziecko, które masz pod sercem. Myśl o nim, że ono "spija" każdy stres i nerwy - nie warto, bo nikogo nie zmienimy, tym bardziej, jeśli ktoś nie chce...

Trzymaj się kochana! Ściskam wirtualnie :*

U nas bezsenna noc od 1:20 do 6:00... Jestem zombie...

alma, czarna panda lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    Moja bratowa miała szyjkę 2,6 cm i przez to też leżała w szpitalu i odziwo jej się wydłużyła do 3 cm. Mimo że jeden z lekarzy twierdził , że szyjka nie może się wydłużyć.
    Pytanko do mamusiek, które czekają już na kolejną pociechę. Jaki wybrałyście materac do łóżeczka? bo mieliśmy kupić gryka-kokos, ale pani sklepowa nam odradziła i zaproponowała pianka-kokos hmm....

Mój Młody śpi właśnie na materacu gryka-kokos, szczerze, to ciężko ocenić, bo dziecko nie narzeka, śpi chętnie, więc chyba jest OK.

A dlaczego odradzała gryka-kokos?

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine współczuję :( trzymaj się dzielnie i postaraj nie chlonac tych negatywnych emocji... wyprowadzka to nie łatwa i nie tania decyzja, ale jeśli chcesz tego wszystkiego zaoszczędzić dziecku, to chyba konieczna. I nie przepraszaj słońce tu możesz się wygadać do woli :)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda spała na materacyku gryka-kokos. Nie narzekała :)
    Nadulek jak mała była jeszcze w głębokim wózku i szłam na spacer z nią to na przejściu dla pieszych babie cos się pomyliło i uderzyła mi w wózek. Akurat byłam ze swoim tatą. tata tak się wściekł na tą babę że została mu klamka od samochodu w ręce. i pizda nawet nie umiała powiedzieć słowa przepraszam.

Magic jeszcze raz przeczytam narzekanie że masz dziewczynkę to cię kopne w dupę! Ciesz się że zdrowa!

03.02.2014
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do materacu to sklepowa stwierdziała, że jak dziecko taki materac usika to nie sposób go wyprać, że bedzie śmierdział i że jest taki jakby delikatnie pofalowany i to nie jest prosta powierzchnia i dlatego dziecku moze byc nie wygodnie i zglupielismy jak ona to powiedziala i wybralismy pianka kokos wlasnie ale nie wiemy nadal czy to byl dobry wybor

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie moge pozwolic mojemu dziecku zyc w takich warunkach. A dla mnie samej to meka i codzienna nerwowka. Najgorzej sie boje ze cos sie stanie pod moja nieobecnosc i bede do konca zycia miala wyrzuty sumienia ze to przeze mnie. Ale czy bede zlym dzieckiem jak pojde na swoje,dla dobra mojego dziecka. Mam wlasna rodzine a zyje zyciem rodzicow i nie potrafie oderwac pepowiny. Przeciez probowalam pomoc ale sie nie da.bardzo sie boje tego.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:31

• Puella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    co do materacu to sklepowa stwierdziała, że jak dziecko taki materac usika to nie sposób go wyprać, że bedzie śmierdział i że jest taki jakby delikatnie pofalowany i to nie jest prosta powierzchnia i dlatego dziecku moze byc nie wygodnie i zglupielismy jak ona to powiedziala i wybralismy pianka kokos wlasnie ale nie wiemy nadal czy to byl dobry wybor

Heheheh...to żaden argument, może te piankowej gorzej jej schodziły :p Dziecko każdy może zasikać. Ja na materac używam ochraniaczy i po dwóch latach użytkowania wygląda jak nówka sztuka. Młody niejednokrotnie zasiusiał, wylał kaszke, wtedy ochraniacz do pralki i po problemie.

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine, teraz najważniejsza jesteś Ty i dziecko, teraz to Wy tworzycie osobną rodzinę. Rodzice są ważni, ale Ty budujesz swoją rodzinę, swój oddzielny świat i nie możesz żyć życiem dorosłych rodziców. Ich życie to ich wybory. Nie można ciągle się zamęczać i nie miej wyrzutów sumienia, bo mogłabyś je mieć gdybyś została i nie daj Boże ucierpiało by na tym dziecko! Dbaj o nie i o siebie!!!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ