X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe tule mocno <3

Karolcia podziwiam za to planowanie, ja też jeszcze nie myslałam o tym ale chyba czas zacząć;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga współczuję ale wiesz, że ja się boję o siebie, że kiedyś będę robiła tak samo mimo, że w cale nie chcę i zarzekam się ze taka nie będę. Czasami przychodzą mi myśli, że to wszytko co przeszłam odbije się na mnie w większym stopniu. psycholog POTRZEBNY OD ZARAZ :)

Karolcia ekstra lista. Aż se ją druknę :)

Nejcik lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:11

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak zaczęłam tą listę robić trochę z nudów, a jak zaczęłam wypisywać to końca nie było ;)

i tak myślę, że część rzeczy na spokojnie można będzie można kupować wcześniej bo potem jak się pójdzie do sklepu to zostawimy tam niemały majątek.

Ofe, Paulinqa, czy lista dobra to poczekajmy aż te doświadczone ocenią bo ja to zielona w te klocki póki co.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mojej siostry wszystkie dzieciaki miały cumle i nie było problemu z karmieniem.
    Są np dzieciaki które nie lubią- ale przecież taki smoczek to nie majątek. więc nawet jak kupisz jeden a dziecko nie będzie go chciało to nie będzie żal

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:32

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tak przeciwna smoczkom nie jestem. Ale może powinnam. Jakie sa wady smoczków ?

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:13

Karolcia88, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe nie będziesz taka :) ja mam zupełnie inny dom niż ten w którym się wychowywałam. Nazywam go oazą spokoju. Cieszę się że zapewnię dziecku dom, dużo miłości i spokoju. Nie chcę żeby musiało się martwić że pijany rodzic będzie prowadzić go do szkoły. Jakoś u mnie w rodzinie kobiety nie potrafiły sobie znaleźć dobrego męża a mi chyba się udało. Tylko że mój B. tez jest z takiej rodziny i wie jak to boli. Od 100 lat rodzimy sobie dziewczynki, wszyscy na odmianę losu życzą mi synka. Moja mama też by o mały włos się stoczyła , ale ja zawsze do pewnego czasu jej pilnowałem, wyprostowałam wiele spraw i dziś to ona jest mi ostoją. Cieszę się że w trudnych momentach byłam przy niej chociaż kosztowało mnie to wiele wyrzeczeń , ale dzięki tym doświadczeniom doceniam każdą drobnostkę. Co nas nie zabije to wzmocni , wiem że będę dobrą mamą. Już w przedszkolu wiedziałam że mój dom będzie inny, ale to już chyba siła naszych charakterów. Cieszę się że moje dziecko będzie miało wspaniałego tatę, który już się o niego troszczy :)

czarna panda lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o termometr ja polecam Brauna elektronicznego: http://www.ceneo.pl/279839. Pomiar zajmuje ok 2-3 sekundy, wiec błyskawicznie. Jest rzetelny, wyniki zawsze są powtarzalne. Mi na początku pediatra poradziła mierzenie temp. dziecku w pupie i do tej pory tak robię. Bardzo dobry sprzet za 20 zl, polecam z czystym sumieniem. Mamy też taki termometr do czoła, ale jak mierzyłam dziecku temp. np. 3 razy pod rząd, to za każdym razem była inna wartość i nie wiedziałam, czy podac coś na zbicie temp, czy nie. Jednka te dobre termometry do czoła swoje kosztują, a że u nas Braun niezawodnie działa od kilku lat, to później już nawet nie myślałam żeby kupić lepszy do czoła, bo po prostu szkoda mi pieniędzy.

Jeżeli chodzi o smoczki to my mamusie możemy sobie wybierać, a i tak zadecyduje dziecko :p Mój syn od początku powiedział stanowczo NIE i żadnego smoczka nie chciał, tylko cycuś go zaspokajał i uspokajał :p Jeżeli chodzi o debre smoczki, to na pewno LOVI robi dobre (pod kątem logopedycznym). LOVI ma tez świetne kubki 360 stopni, polecam - dziecko musi aktywnie ssać żeby się napić, nic mu samo nie leci do buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:46

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Aga współczuję ale wiesz, że ja się boję o siebie, że kiedyś będę robiła tak samo mimo, że w cale nie chcę i zarzekam się ze taka nie będę. Czasami przychodzą mi myśli, że to wszytko co przeszłam odbije się na mnie w większym stopniu. psycholog POTRZEBNY OD ZARAZ :)

Karolcia ekstra lista. Aż se ją druknę :)

Ja też się czasem obawiam że odbije mi po jakimś czasie jak babom w mojej rodzinie ale z drugiej strony widze sama po sobie że naprawde jestem inna i mam inne wartości !!
    Życie mnie nie rozpieszczało i nie rozpiezcza ale walczę i staram się jak moge być inna!!
    Mogła bym pić i mieć w dupie wszystko tym bardziej że mnie na to stac żeby kupić sobie butelkę wódki !!Ale po co mi to wolę wsiaść w auto i jechać na basen czy na spacer zamiast się upić i spać całymi dniami !!
    Moim zdaniem to nie życie to wegetacja !!!!!

I mam nadzieje że moje dziecko będzie mialo ciepły kochający dom !!
    I tego się trzymam :)

A to co przezylyśmy przeżywamy mam nadziję że nas tylko wzmocni i utwierdzi w przekonaniu ze mozna żyć inaczej :)

czarna panda, alma lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:11

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka to jak byłam na zajeciach ,,bezpieczny maluch'' to mówili żeby na siłe nie uczyć dziecka smoczka, że nawet nie wskazane kiedy kobieta jeszcze karmi. Ale byłam u mojej koleżanki co ma 5 mies dziecko i ona mówiła że nie wyobraża sobie życia bez smoka;) Nie ma problemów przez to z karmieniem piersią a dzidzie uspokaja bo przyznam dosyc ,,ruchliwe jest'' heh ma nie całe 5 miesiecy a już zaczyna raczkować i ząbkować! Jej raczkowanie jest prze słodkie bo jeszcze tak nie rusza nóżkami i jak gąsieniczka porusza się;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo wizyta i zaczyna mi odwalać aaaaaaaaaa :)

AGA 30, czarna panda, KotMisia, PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti no stress :)

A ja wlasnie wyprobowalam sposob Kotmisi z muzyczka i to dziala !!! Polozylam sie po obiadku wlaczylam muze z tel nad brzuchem i poczulam jak moje dziecko sie rusza. Ono slyszy :) <3<3<3<3.
    Wyprobuje jeszcze raz wieczorem jak bedzie tak samo to znaczy ze nie zwAriowalam
    Kotmisia dziekuje :):)

KotMisia, Matik2012 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jak się denerwuje zakopuje się w środku i ani drgnie. Zjadłabym kawałek piernika z powidłami w polewie czekoladowej mniammm :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:12

PIGULSKA, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co na siebie włożę niedługo bo póki co wchodzę we wszystko, ale niektóre rzeczy są opięte. Właściwie to mam 2 swetry i 1 bluzkę na większy brzuszek i 1 parę spodni ciążowych. Szału nie ma, ale nie będę kupować za dużo bo później będzie leżeć. Kurtkę na wiosnę na pewno będę musiała kupić bo w obecną na 100% się nie zmieszczę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:12

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ