X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, czy to Graco Symbio? Bardzo podoba mi się ten model wózka. Podoba mi się też Mutsy Evo.

zyexxj.jpg

I kolory jak najbardziej neutralne, żeby pasowały i dla chłopca i dla dziewczynki.

Podawałam Wam już linka do rankingu wózków. Podam jeszcze raz, może komuś się przyda:)
    http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/?gclid=CL2-3afazrYCFcNQ3godpgEAog

Magic, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda, to smutne co napisałaś. Mam nadzieję, że Twój mąż przegryzie tą wiadomość i będzie się cieszył razem z Tobą. U mnie na początku miała być na 50% dziewczynka. Mąż się bardzo cieszył. Potem okazało się, że na 100% chłopak będzie. Mąż się również ucieszył. To ważne mieć wsparcie w naszych partnerach. Podejrzewam, że chodzi tu o te męskie stereotypy, drzewo, dom i syn. Będzie dobrze, pozwól mu oswoić się z tą myślą.

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna no mój też się nie chwalił, ale szczerze to nigdy do końca nie wiadomo :) błąd ludzi zawsze jest możliwy. Ale czasami zdarza się mu powiedziała "jak moje dziewczyny się dziś mają?:)" przetrawi to i będzie się cieszył :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Tez byśmy chcieli ten wozek ale strasznie drogi jest. Nadal sie zastanawiamy ;)
    Ja tez poproszę o książkę [email protected]
    Dziekuje ;)

Kochana znajomi kupowali Joolz a drudzy Bugaboo w komisie w rewelacyjnym stanie za bardzo dobra cenę tyle ze mieli zestaw bez fotelika ale to i tak niezła okazja była jesli chodzi o kwotę! Prawie 2000zl taniej wiec połowa cent a woza juz w nim trzeciego swojego bobasa i sprawdza sie super!! Polecam komisy internetowe! ;-)

Magic lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja patrzyłam właśnie i się zastanawiam :) nawet nie komis, ale na aukcji odkupić :)

Ja uciekam kochane :)

DO JUTRA! :*

Jak bym się miała juz nie pojawić to życze udanego Sylwestra :*

czarna panda, maribel lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój też w komisie kupiłam, stan praktycznie idealny. Także też namawiam.

Magic....Ty jesteś z moich okolic - w Piastowie przy stacji PKP swego czasu był komis dziecięcy z bardzo fajną ofertą (sporo rzeczy tam kupiłam dla synka). Musze teraz podjechać i zobaczyć, czy jeszcze funkcjonuje i co mają.

Nejcik, Magic lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię tylko do brzuszka czasami córeczko , on tak nie mówi, on mówi bezpłciowo,,dzidzius''U niego są same chłopy w rodzinie może dlatego...nie wiem. Na świętach powiedział mi do ucha widząc niegrzeczne dziecko kuzynki (chłopaka)- nasza córeczka będzie inna,napewno bardzo grzeczna:) Wtedy mi się miło zrobiło. Oswoi się z tą myślą o córce, to był taki szok bo był przekonany że bedzie miał syna.
    Wyszedł na siłownie kiedyś mówiąc -że musi teraz pakować bo bedzie musiał bronić nie tylko swojej żony ale i córci;)Obydwoje coraz bardziej zauważamy małe dziewczynki, widzę że on też. Także mój mąż potrzebuje czasu-testosteronik taki z niego:P

maribel, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Widze ze mowa jest o wozkach, ja jak juz wczesniej wspominalam gust mam taki jak Magic i nr 1 poki co jest Camarelo Carmela w jasnych kolorach. A jesli bedzie inny to na pewno w podobnym stylu.

Magic moj mezus mowi ze sie cieszy tez z corki i nie wazne jaka plec byle by zdrowe dziecko bylo. Ale jak jedziemy gdzies i ktos pyta co bedzie to z duma i pewnoscia odpowiadal kazdemu,ze syn Michal.
    Dlatego wiem,ze jak kazdy facet marzy o synku ale corke tez bedzie kochal i bedzie jego oczkiem w glowie.
    Po drugie dr nie byl pewny wiec wszystko moze sie wydarzyc. :)

Ofe córka dla Tatusia to skarb :) WIem bo pierwszą mam córkę :) Tatuś rozpieszcza do granic możliwości a potem mam problem ;) Majsterkuję z nią, naprawia samochód, czyści akwarium, chodzi z nią na ryby :) Każdą zabawkę MUSI naprawić Tatuś :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0549e31f86e9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 16:12

czarna panda, Ofelaine, Catyyy lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Kochana znajomi kupowali Joolz a drudzy Bugaboo w komisie w rewelacyjnym stanie za bardzo dobra cenę tyle ze mieli zestaw bez fotelika ale to i tak niezła okazja była jesli chodzi o kwotę! Prawie 2000zl taniej wiec połowa cent a woza juz w nim trzeciego swojego bobasa i sprawdza sie super!! Polecam komisy internetowe! ;-)
    Nio patrzyłam na aukcjach ale te Quinny białe jeszcze nie sa do kupienia na rynku wtórnym

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Karolcia, czy to Graco Symbio? Bardzo podoba mi się ten model wózka.

tak, graco symbio :) ależ masz oko ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie jest to co napisałaś i dodałaś MiM;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 16:47

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Czesć;)
    Dziewczyny jestem w szoku jak Wy się orientujecie w różnych firmach z wózkami ja jestem totalnie zielona w tym...
    Magic bardzo ładne wybrałaś własnie takie ,,uniwersalne'' na chłopaka i dziewczynke. Podobają mi się Granaty bardzo takie jak Karola dodała zdjęcie.
    Ja dzisiaj byłam się pytać o szkołę rodzenia w szpitalu w ktorym rodzę.
    Dowiedziałam się że ja bym ruszyła z grupą marcową-8 spotkań koszt 290 zł. Jestem ciekawa czy Wy idziecie na szkołe rodzenia? Czy to jest taka przy szpitalu w ktorym planujecie rodzić? Jaki koszt? Kiedy zaczynaja się? Ja idę bo chciałabym coś więcej wiedzieć na temat opieki nad maluszkiem. A na bezpłatna się nie załapię zresztą nawet nie wiem czy u mnie taka jest.

Ja się zapisałam do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcę rodzić. Zaczynamy zajęcia 2 lutego. Szkoła jest darmowa pod warunkiem, że złoży się deklarację do położnej z tego szpitala (jeśli nie, to koszt 110 zł). Też idę właśnie z myślą o tym, żeby nauczyć się czegoś o opiece nad noworodkiem, bo w tych sprawach jestem kompletnie zielona.

czarna panda lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_panda bo uważam że nie jest ważne jaka płeć nam sie urodzi, ważne żeby było zdrowe. I żeby sie urodziło. Ja też miałam wątpliwości co do syna ale bardziej w kwestii pielęgnacji siusiaka i wychowania. Ale już mi przeszło bo co ma być to będzie - a czuje że córka będzie mbardziej "męska" od niego ;)

Szanowny ma to gdzieś jaka płeć ważne (po naszych przejsciach) żeby dziecko urodziło się całe i zdrowe. Trudno teraz będzie z dwoma majsterkował :)

03.02.2014
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek są! np na olx jest ogłoszenie takiego wózka razem z fotelikiem cały zestaw za 1500 zł do negocjacji ale wchodzi w grę tylko odbiór osobisty a to w Poznaniu wiec my z wawy mamy daleko i sie nie opłaca. One sie nazywają quinny moodd

Magic mi sie podoba ten 3 tutek ma super kolory!

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ze do momentu aż każda z nas nie będzie trzymała swojego skarba w ramionach to będzie miała gdzieś tam w głębi serducha "zawód" ja tez marzyłam o dziewczynce, naprawdę bylam ogromnie zawiedziona, nawet wczoraj jak szlam na usg to myślałam a może zmieni sie w dziewczynkę;) ale myśle sobie ze jak tylko maluch sie urodzi to juz nawet o tym nie pomyśle, bo moje dzieciątko będzie najcudowniejsze na świecie

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście dzisiaj aż trudno nadrobić
    Mojemu M też podobają sie wózki quinny ale mi chyba niekoniecznie noicena tez robi swoje
    Moje dziecko znów mało akytne dzisiaj dopiero teraz dało o sobie znać jak się położyłam i zjadłam budyń czekoladowy
    Mąż mnie dzisiaj rozwalił pytaniem ile pampersów dziennie się zużywa"dwa"?

Ja szkołę rodzenia mam u siebie w poz zaczyna sie w lutym trzeba miec zgodę id lekarza prowadzącego do wykonywania ćwiczeń bo są tez takie zajęcia na sali gimnastycznej z piłką

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana86 wrote:
    Madziorek są! np na olx jest ogłoszenie takiego wózka razem z fotelikiem cały zestaw za 1500 zł do negocjacji ale wchodzi w grę tylko odbiór osobisty a to w Poznaniu wiec my z wawy mamy daleko i sie nie opłaca. One sie nazywają quinny moodd

Magic mi sie podoba ten 3 tutek ma super kolory!

A widzisz nie patrzyłam na olx tylko Allegro a tam głownie nowe. Jeszcze sie wstrzymuje z wózkiem, bo moze odkupie spacerówkę od kuzynki jesli zdecydują sie sprzedawać ;)

201505111762.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana dziękuję za książki, zaczęłam czytać, dość ciekawe są.

Czarnapanda ja idę na szkołę rodzenia od lutego, u nas w szpitalu od grudnia jest darmowa, 8 spotkań.

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane śle buziaki i moja pamiec oraz życzenia Radosnego Nowego Roku 2015 :) <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a379bc79d782.jpg

Magic, dorota1987, gosia86, czarna panda, Bluberry, Monika1357, Catyyy, gosiunia, PIGULSKA, alma lubią tę wiadomość

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ