X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella niestety już nie ma go dawno ;( szukałam w necie ale na allegro jest najwiekszy wybor :)

Inessa kochana dziękujemy za pamięć i my o Tobie również pamiętamy :* życzymy w Nowym Roku samych dobrych chwil, mnóstwa miłości i tego Waszego Cudu bo ja wciąż wierze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:11

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko dzięki za życzenia, Tobie życzę wielu pomyślności w Nowym Roku, aby był bardzo wesoły i łaskawy, a także, żeby zdrowie Ci dopisywało i spełniło się Twoje zwłaszcza te największe marzenie.

Ja do szkoły rodzenia zacznę chodzić w lutym (od 4 prawdopodobnie). Mieści się ona w szpitalu w którym chcę rodzić i jest płatna, ale chcę się dokształcić. Może nie z opieki nad noworodkiem, bo czuję że dam radę, ale głównie jakoś ogarnąć temat samego porodu. U mnie jest to koszt 250zł (150 zł teoria i praktyka - zajęcia z os. towarzyszącą i 100 zł ćwiczenia na sali gimnastycznej, ale jeszcze nie wiem czy na to drugie lekarz mi zezwoli).

czarna panda, czarna panda lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:40

gosia86, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Bylam dzis w kinie z mezem na Hobbicie 3D. Film piekny ale lubie takie filmy ;-) Potem mielismy chwile czasu i pochodzilismy po sklepach. W Smyku cjoc 50% znizki to i tak dalej drogo... Ale bylismy tez Riserved i kupikismy dla 4 letniej corci piekna zimowa, cirpla kurtko - plaszcz. Przecenione z 149zl na 59zl.

Inessa bardzo dziekujemy za pamiec i zyczonka. Dla Ciebie wszystkiego naj... a przede wszystkim spelnienia marzen!!!!

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci dziecka to maz po pierwszej corce takze zapragnal miec druga corke. Jak na poczatku dowiedzial sie ze syn to nie bardzo sie cieszyl ale wytlumaczyl sobie - bedzie przedluzenie rodu (nazwiska). A potem dodal bede mogl kupowac lego technic i sie bede bawil z synem. A potem wyszlo ze jednak corka - wtedy bardzo sie ucieszyl :D Juz nie wspomne jaka corka jest szczesliwa ze jednak sioscycka ;-) No a lego technic dostal na gwiazdke ;-)

gosia86, Nejcik, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:40

WesołaMama, gosia86, Nejcik, Catyyy, Nana86, Nana86 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne wozki jest w czym wybierac. My kupilismy dla pierwszej corki Jedo Fyn kolor bez z brazem. Taki tez zostanie dla drugiej. Sprawdzil sie jestem zadowolona. Mieszkam na 3 pietrze ale w bloku mamy na parterze wozkownie wiec nie ma problemu ;-)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisala ktoras z Was ze w ciazy na 3D nie mozna. A czemu? Oprocz tego ze faktycznie glosno to nie zauwazylam efektow ubovznych. Mysle ze to raczej jak reaguje blednik, a mnie nie bylo zadnych zawtotow glowy ;-) Efekty fajne choc nie bylo az tak jak na krotkich filmach 3D.

• jagoodka Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek oglądaliśmy z mężem Quinny moodd w sklepie firmowym Quinny w poznaniu (komplet 2w1 na czarnym stelażu w promocji grudniowej kosztował 2240zł, na białym stelażu były ok 300zł droższe)
    szczerze byłam zachwycona tym wózkiem po pokazie sprzedawcy, jego składaniem, rozkładaniem (bo sam się rozkłada), prowadzeniem, przekładaniem gondoli, fotelika i spacerówki przodem i tyłem wszystko po "kliknięciu na przycisk" ale... no własnie ale sprzedawca pytał o termin porodu i zaznaczył, że pewnie dłużej jak do października się w gondolę nie zmieścimy, spacerówka również jest mała - znajoma ma półtoraroczną córkę dla której kupuje nowy wózek bo w tym ma ciasno i nóżki podkurczone ;/

zem3i09k4whxuchc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko ja dzisiaj z wózkiem szaleję :) muszę Wam powiedzieć że im droższe tym mi się gorzej prowadziły. Mi od razu do gustu przypadł Tutek Grander 3 w 1. Cena super 1500 zł. Dla mnie dużym plusem jest to że jest lekki i super się prowadzi. Ja jestem niska i nie lubię szarpać się z wózkami. Rączka ze skórki eco, ma moskitierę, torbę, folię od deszczu. Jak znajdę zdjęcie to wrzucę. Powinnam go dostać za ok 3 tyg do domu. Opinie ma różne ale to mi ma się podobać, samochodu nie mamy więc nie mam go w co upychać. Ogólnie pary są zadowolone, zobaczymy czy nam się sprawdzi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7a5c72eaaf0.jpg

Mój wózio :) Nie chciałam ani brązowego, ani szarego. Chociaż na początku taki kolor miałam wybrać. Więc ożywiłam trochę fioletem. Jestem ciekawa jak go złożę jaki będzie. Spacerówkę muszę dokładnie obejrzeć. W sklepie był ok, mam nadzieję że jak dostanę do domu to się nie rozczaruję.

Karolcia88, WesołaMama, Truskaweczka250, gosia86, Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam takie same watpliwości co do Quinny, bo ogólnie wszystko pięknie ładnie ale dziecko musi spac z takimi nożkami zgiętymi w gore, spacerówka jest dość mała dla takich naprawdę maleńkich dzieci. Mamy jeszcze kilka typów ale każdy chce dotknąć ;) zrobie sobie spis po nowym roku i tyle ;)

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti bardzo fajny wózek! :)

siostrę i mnie zawsze wszystkie babcie uczulały,że jak kupimy wózek to mamy nie jeździć pustym wózkiem bo coś tam z dzieckiem będzie. Chyba płaczliwe ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku !!! Gardło spuchnięte, boli i jest chrypa... czasem kaszel że aż klatka piersiowa boli, szczypie i piecze.. byłam u lekarza i dostałam syrop dla dzieci, witaminy i cukierki na gardło do tego piję ochydny sok z cebuli i nic a nic mi nie pomaga, wręcz jest coraz gorzej :'( lerzę cały dzień w cieple i pod kocem z szalikiem na szyi i nadal NIC !

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ponowna wizyta u lekarza?
    Możesz spróbować też zaparzyć herbatę z imbirem, sokiem z cytryny i miodem/sokiem malinowym.
    Gardło możesz spryskać tantum verde (można stosować w ciąży) a działa antybakteryjnie i znieczulająco

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - współczuję... Te domowe sposoby nie są tak szybko skuteczne ale w końcu zadziałają. Nie wiem co tam w gardle masz ale mi pomagało gdy parzyłam herbatę z szałwi i pukałam gardło.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś plany na Sylwestra? Czy w domku z mężusiem i dzidzią w brzuszku ;) ?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti piękny wózek aż wam zazdroszczę zakupu
    My na razie musimy kupić wózek ale dla Pana Taty bo chwilowo jesteśmy bez auta ;(
    Magda może spróbuj gryźć goździki dobrze znieczulają gardło ja sienimi ratowalam w zeszłym roku gdy miałam anginę ropną

My zostajemy w domu będzie nas razem 8 osób ale brat i szwagier będą po pracy wiec jakiegoś szału nie planujemy

Macie jakieś postanowienia noworoczne?
    Ja bym chciała po pierwsze
    - ograniczyć słodycze (i tu może być problem bo nie potrafię przeżyć dnia bez słodkiego a szczególnie wchodzą mi michałki nawet się dzisiaj śmiałam że dziecko powinno mieć na imię Michał lub Michalina)
    - jeść więcej nabiału, owoców i warzyw
    - nauczyć się oszczędzać
    - schudnąć po porodzie do wagi z przed ciąży do końca roku 2015

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:11

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam dojechać do męża (bo będzie grać), ale tamta impreza jest odwołana i będzie grać na jakiejś dyskotece- więc raczej sobie odpuszczę bo będzie mega głośno i na pewno nakopcone od papierochów. Więc się nie piszę, z kolei reszta moich znajomych ma jakieś plany wyjazdowe albo oni idą w gości więc pewnie będę obchodzić nowy rok z psami ;)

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ