Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Puella niestety już nie ma go dawno ;( szukałam w necie ale na allegro jest najwiekszy wybor
Inessa kochana dziękujemy za pamięć i my o Tobie również pamiętamy :* życzymy w Nowym Roku samych dobrych chwil, mnóstwa miłości i tego Waszego Cudu bo ja wciąż wierze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:11
gosiunia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Inessko dzięki za życzenia, Tobie życzę wielu pomyślności w Nowym Roku, aby był bardzo wesoły i łaskawy, a także, żeby zdrowie Ci dopisywało i spełniło się Twoje zwłaszcza te największe marzenie.
Ja do szkoły rodzenia zacznę chodzić w lutym (od 4 prawdopodobnie). Mieści się ona w szpitalu w którym chcę rodzić i jest płatna, ale chcę się dokształcić. Może nie z opieki nad noworodkiem, bo czuję że dam radę, ale głównie jakoś ogarnąć temat samego porodu. U mnie jest to koszt 250zł (150 zł teoria i praktyka - zajęcia z os. towarzyszącą i 100 zł ćwiczenia na sali gimnastycznej, ale jeszcze nie wiem czy na to drugie lekarz mi zezwoli).czarna panda, czarna panda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny. Bylam dzis w kinie z mezem na Hobbicie 3D. Film piekny ale lubie takie filmy
Potem mielismy chwile czasu i pochodzilismy po sklepach. W Smyku cjoc 50% znizki to i tak dalej drogo... Ale bylismy tez Riserved i kupikismy dla 4 letniej corci piekna zimowa, cirpla kurtko - plaszcz. Przecenione z 149zl na 59zl.
Inessa bardzo dziekujemy za pamiec i zyczonka. Dla Ciebie wszystkiego naj... a przede wszystkim spelnienia marzen!!!! -
Co do plci dziecka to maz po pierwszej corce takze zapragnal miec druga corke. Jak na poczatku dowiedzial sie ze syn to nie bardzo sie cieszyl ale wytlumaczyl sobie - bedzie przedluzenie rodu (nazwiska). A potem dodal bede mogl kupowac lego technic i sie bede bawil z synem. A potem wyszlo ze jednak corka - wtedy bardzo sie ucieszyl
Juz nie wspomne jaka corka jest szczesliwa ze jednak sioscycka
No a lego technic dostal na gwiazdke
gosia86, Nejcik, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pisala ktoras z Was ze w ciazy na 3D nie mozna. A czemu? Oprocz tego ze faktycznie glosno to nie zauwazylam efektow ubovznych. Mysle ze to raczej jak reaguje blednik, a mnie nie bylo zadnych zawtotow glowy
Efekty fajne choc nie bylo az tak jak na krotkich filmach 3D.
-
madziorek oglądaliśmy z mężem Quinny moodd w sklepie firmowym Quinny w poznaniu (komplet 2w1 na czarnym stelażu w promocji grudniowej kosztował 2240zł, na białym stelażu były ok 300zł droższe)
szczerze byłam zachwycona tym wózkiem po pokazie sprzedawcy, jego składaniem, rozkładaniem (bo sam się rozkłada), prowadzeniem, przekładaniem gondoli, fotelika i spacerówki przodem i tyłem wszystko po "kliknięciu na przycisk" ale... no własnie ale sprzedawca pytał o termin porodu i zaznaczył, że pewnie dłużej jak do października się w gondolę nie zmieścimy, spacerówka również jest mała - znajoma ma półtoraroczną córkę dla której kupuje nowy wózek bo w tym ma ciasno i nóżki podkurczone ;/ -
A myślałam że tylko ja dzisiaj z wózkiem szaleję
muszę Wam powiedzieć że im droższe tym mi się gorzej prowadziły. Mi od razu do gustu przypadł Tutek Grander 3 w 1. Cena super 1500 zł. Dla mnie dużym plusem jest to że jest lekki i super się prowadzi. Ja jestem niska i nie lubię szarpać się z wózkami. Rączka ze skórki eco, ma moskitierę, torbę, folię od deszczu. Jak znajdę zdjęcie to wrzucę. Powinnam go dostać za ok 3 tyg do domu. Opinie ma różne ale to mi ma się podobać, samochodu nie mamy więc nie mam go w co upychać. Ogólnie pary są zadowolone, zobaczymy czy nam się sprawdzi.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7a5c72eaaf0.jpg
Mój wózioNie chciałam ani brązowego, ani szarego. Chociaż na początku taki kolor miałam wybrać. Więc ożywiłam trochę fioletem. Jestem ciekawa jak go złożę jaki będzie. Spacerówkę muszę dokładnie obejrzeć. W sklepie był ok, mam nadzieję że jak dostanę do domu to się nie rozczaruję.
Karolcia88, WesołaMama, Truskaweczka250, gosia86, Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Właśnie mam takie same watpliwości co do Quinny, bo ogólnie wszystko pięknie ładnie ale dziecko musi spac z takimi nożkami zgiętymi w gore, spacerówka jest dość mała dla takich naprawdę maleńkich dzieci. Mamy jeszcze kilka typów ale każdy chce dotknąć
zrobie sobie spis po nowym roku i tyle
-
Dziewczyny ratunku !!! Gardło spuchnięte, boli i jest chrypa... czasem kaszel że aż klatka piersiowa boli, szczypie i piecze.. byłam u lekarza i dostałam syrop dla dzieci, witaminy i cukierki na gardło do tego piję ochydny sok z cebuli i nic a nic mi nie pomaga, wręcz jest coraz gorzej :'( lerzę cały dzień w cieple i pod kocem z szalikiem na szyi i nadal NIC !
-
może ponowna wizyta u lekarza?
Możesz spróbować też zaparzyć herbatę z imbirem, sokiem z cytryny i miodem/sokiem malinowym.
Gardło możesz spryskać tantum verde (można stosować w ciąży) a działa antybakteryjnie i znieczulającogosiunia lubi tę wiadomość
-
Beti piękny wózek aż wam zazdroszczę zakupu
My na razie musimy kupić wózek ale dla Pana Taty bo chwilowo jesteśmy bez auta ;(
Magda może spróbuj gryźć goździki dobrze znieczulają gardło ja sienimi ratowalam w zeszłym roku gdy miałam anginę ropną
My zostajemy w domu będzie nas razem 8 osób ale brat i szwagier będą po pracy wiec jakiegoś szału nie planujemy
Macie jakieś postanowienia noworoczne?
Ja bym chciała po pierwsze
- ograniczyć słodycze (i tu może być problem bo nie potrafię przeżyć dnia bez słodkiego a szczególnie wchodzą mi michałki nawet się dzisiaj śmiałam że dziecko powinno mieć na imię Michał lub Michalina)
- jeść więcej nabiału, owoców i warzyw
- nauczyć się oszczędzać
- schudnąć po porodzie do wagi z przed ciąży do końca roku 2015Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:11
WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość
-
a ja miałam dojechać do męża (bo będzie grać), ale tamta impreza jest odwołana i będzie grać na jakiejś dyskotece- więc raczej sobie odpuszczę bo będzie mega głośno i na pewno nakopcone od papierochów. Więc się nie piszę, z kolei reszta moich znajomych ma jakieś plany wyjazdowe albo oni idą w gości więc pewnie będę obchodzić nowy rok z psami
WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość