X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella niestety już nie ma go dawno ;( szukałam w necie ale na allegro jest najwiekszy wybor :)

Inessa kochana dziękujemy za pamięć i my o Tobie również pamiętamy :* życzymy w Nowym Roku samych dobrych chwil, mnóstwa miłości i tego Waszego Cudu bo ja wciąż wierze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 18:11

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko dzięki za życzenia, Tobie życzę wielu pomyślności w Nowym Roku, aby był bardzo wesoły i łaskawy, a także, żeby zdrowie Ci dopisywało i spełniło się Twoje zwłaszcza te największe marzenie.

Ja do szkoły rodzenia zacznę chodzić w lutym (od 4 prawdopodobnie). Mieści się ona w szpitalu w którym chcę rodzić i jest płatna, ale chcę się dokształcić. Może nie z opieki nad noworodkiem, bo czuję że dam radę, ale głównie jakoś ogarnąć temat samego porodu. U mnie jest to koszt 250zł (150 zł teoria i praktyka - zajęcia z os. towarzyszącą i 100 zł ćwiczenia na sali gimnastycznej, ale jeszcze nie wiem czy na to drugie lekarz mi zezwoli).

czarna panda, czarna panda lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:40

gosia86, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Bylam dzis w kinie z mezem na Hobbicie 3D. Film piekny ale lubie takie filmy ;-) Potem mielismy chwile czasu i pochodzilismy po sklepach. W Smyku cjoc 50% znizki to i tak dalej drogo... Ale bylismy tez Riserved i kupikismy dla 4 letniej corci piekna zimowa, cirpla kurtko - plaszcz. Przecenione z 149zl na 59zl.

Inessa bardzo dziekujemy za pamiec i zyczonka. Dla Ciebie wszystkiego naj... a przede wszystkim spelnienia marzen!!!!

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci dziecka to maz po pierwszej corce takze zapragnal miec druga corke. Jak na poczatku dowiedzial sie ze syn to nie bardzo sie cieszyl ale wytlumaczyl sobie - bedzie przedluzenie rodu (nazwiska). A potem dodal bede mogl kupowac lego technic i sie bede bawil z synem. A potem wyszlo ze jednak corka - wtedy bardzo sie ucieszyl :D Juz nie wspomne jaka corka jest szczesliwa ze jednak sioscycka ;-) No a lego technic dostal na gwiazdke ;-)

gosia86, Nejcik, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:40

WesołaMama, gosia86, Nejcik, Catyyy, Nana86, Nana86 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne wozki jest w czym wybierac. My kupilismy dla pierwszej corki Jedo Fyn kolor bez z brazem. Taki tez zostanie dla drugiej. Sprawdzil sie jestem zadowolona. Mieszkam na 3 pietrze ale w bloku mamy na parterze wozkownie wiec nie ma problemu ;-)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisala ktoras z Was ze w ciazy na 3D nie mozna. A czemu? Oprocz tego ze faktycznie glosno to nie zauwazylam efektow ubovznych. Mysle ze to raczej jak reaguje blednik, a mnie nie bylo zadnych zawtotow glowy ;-) Efekty fajne choc nie bylo az tak jak na krotkich filmach 3D.

• jagoodka Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek oglądaliśmy z mężem Quinny moodd w sklepie firmowym Quinny w poznaniu (komplet 2w1 na czarnym stelażu w promocji grudniowej kosztował 2240zł, na białym stelażu były ok 300zł droższe)
    szczerze byłam zachwycona tym wózkiem po pokazie sprzedawcy, jego składaniem, rozkładaniem (bo sam się rozkłada), prowadzeniem, przekładaniem gondoli, fotelika i spacerówki przodem i tyłem wszystko po "kliknięciu na przycisk" ale... no własnie ale sprzedawca pytał o termin porodu i zaznaczył, że pewnie dłużej jak do października się w gondolę nie zmieścimy, spacerówka również jest mała - znajoma ma półtoraroczną córkę dla której kupuje nowy wózek bo w tym ma ciasno i nóżki podkurczone ;/

zem3i09k4whxuchc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko ja dzisiaj z wózkiem szaleję :) muszę Wam powiedzieć że im droższe tym mi się gorzej prowadziły. Mi od razu do gustu przypadł Tutek Grander 3 w 1. Cena super 1500 zł. Dla mnie dużym plusem jest to że jest lekki i super się prowadzi. Ja jestem niska i nie lubię szarpać się z wózkami. Rączka ze skórki eco, ma moskitierę, torbę, folię od deszczu. Jak znajdę zdjęcie to wrzucę. Powinnam go dostać za ok 3 tyg do domu. Opinie ma różne ale to mi ma się podobać, samochodu nie mamy więc nie mam go w co upychać. Ogólnie pary są zadowolone, zobaczymy czy nam się sprawdzi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7a5c72eaaf0.jpg

Mój wózio :) Nie chciałam ani brązowego, ani szarego. Chociaż na początku taki kolor miałam wybrać. Więc ożywiłam trochę fioletem. Jestem ciekawa jak go złożę jaki będzie. Spacerówkę muszę dokładnie obejrzeć. W sklepie był ok, mam nadzieję że jak dostanę do domu to się nie rozczaruję.

Karolcia88, WesołaMama, Truskaweczka250, gosia86, Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam takie same watpliwości co do Quinny, bo ogólnie wszystko pięknie ładnie ale dziecko musi spac z takimi nożkami zgiętymi w gore, spacerówka jest dość mała dla takich naprawdę maleńkich dzieci. Mamy jeszcze kilka typów ale każdy chce dotknąć ;) zrobie sobie spis po nowym roku i tyle ;)

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti bardzo fajny wózek! :)

siostrę i mnie zawsze wszystkie babcie uczulały,że jak kupimy wózek to mamy nie jeździć pustym wózkiem bo coś tam z dzieckiem będzie. Chyba płaczliwe ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku !!! Gardło spuchnięte, boli i jest chrypa... czasem kaszel że aż klatka piersiowa boli, szczypie i piecze.. byłam u lekarza i dostałam syrop dla dzieci, witaminy i cukierki na gardło do tego piję ochydny sok z cebuli i nic a nic mi nie pomaga, wręcz jest coraz gorzej :'( lerzę cały dzień w cieple i pod kocem z szalikiem na szyi i nadal NIC !

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ponowna wizyta u lekarza?
    Możesz spróbować też zaparzyć herbatę z imbirem, sokiem z cytryny i miodem/sokiem malinowym.
    Gardło możesz spryskać tantum verde (można stosować w ciąży) a działa antybakteryjnie i znieczulająco

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - współczuję... Te domowe sposoby nie są tak szybko skuteczne ale w końcu zadziałają. Nie wiem co tam w gardle masz ale mi pomagało gdy parzyłam herbatę z szałwi i pukałam gardło.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś plany na Sylwestra? Czy w domku z mężusiem i dzidzią w brzuszku ;) ?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti piękny wózek aż wam zazdroszczę zakupu
    My na razie musimy kupić wózek ale dla Pana Taty bo chwilowo jesteśmy bez auta ;(
    Magda może spróbuj gryźć goździki dobrze znieczulają gardło ja sienimi ratowalam w zeszłym roku gdy miałam anginę ropną

My zostajemy w domu będzie nas razem 8 osób ale brat i szwagier będą po pracy wiec jakiegoś szału nie planujemy

Macie jakieś postanowienia noworoczne?
    Ja bym chciała po pierwsze
    - ograniczyć słodycze (i tu może być problem bo nie potrafię przeżyć dnia bez słodkiego a szczególnie wchodzą mi michałki nawet się dzisiaj śmiałam że dziecko powinno mieć na imię Michał lub Michalina)
    - jeść więcej nabiału, owoców i warzyw
    - nauczyć się oszczędzać
    - schudnąć po porodzie do wagi z przed ciąży do końca roku 2015

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:11

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam dojechać do męża (bo będzie grać), ale tamta impreza jest odwołana i będzie grać na jakiejś dyskotece- więc raczej sobie odpuszczę bo będzie mega głośno i na pewno nakopcone od papierochów. Więc się nie piszę, z kolei reszta moich znajomych ma jakieś plany wyjazdowe albo oni idą w gości więc pewnie będę obchodzić nowy rok z psami ;)

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ