Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Ciotki!
Nie wiem czy tesknilyscie ale wróciliśmygrubsze
Dziś nie będę mogła napisać wszystkiego także jutro uracze Was opisem swiateczno-zareczynowo-tesciowo-noworocznymbędą zdjęcia
calujemy! :*
alma, Catyyy, katalina, maribel, nadulek, gosia86, MiM, czarna panda, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas dziś bardzo leniwie:) Nic nam się nie chce, obijamy się ile można:)
Aniołku, śliczny brzusio:)
Gosiu, na bolące gardło polecam płukanie szałwią lub imbirem (do szklanki bardzo ciepłej wody wsypać 2 łyżeczki sproszkowanego imbiru).
Co do wagi. Ja już mam 10kg na plusie. Przed ciążą ważyłam 54kg. Słodkiego w ogóle nie jem. Jem bardzo zdrowo. Od lat walczę z nietolerancjami pokarmowymi. Wielu produktów nie mogę jeść, np. mięsa, nabiału, jajek, czekolady itp. Nadal wchodzę w ubrania sprzed ciąży, czyli 36. Spodnie tylko zmieniłam na ciążowe o rozmiarze 38, żeby nie uwierały maluszka. Nie mam pojęcia gdzie idą mi te kilogramy, bo brzuszka też nie mam dużego a synek waży 450g (wg wczorajszej wizyty). Taka chyba moja uroda. Więc nie przejmuję się wagą. Najważniejsze to czuć się dobrze w swoim ciele:)
alma, nadulek, gosia86, Anioł, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc majoweczki
Jak samopoczucie?moja Lilka wczoraj tak dawala czadu tak sie rozciagala ze caly brzuch mi falowal
nie moglam powstrzymac lez
ja ja chcialabym zobaczy juz ja tu z nami
Widze ze temat wagi powraca ja z wizyty mam na plusie okolo 8 kg ale mam wielki brzuch jakbym pilke od koszykowki polknelai przestaje sie martwic wiem ze zrobie wszystko by wrocic do formy po ciazy
zaczynam cwiczyc znow
i tez napompuje sobie pilke
U nas w nocy spalo troche sniegu ale juz znow prawie nic nie maa ja tak lubie zime
maribel, katalina lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Witamy się dzisiaj i my bardzo leniwie. Prawie cały czas dzisiaj śpię a pogoda u nas cudna. Słonko ładnie świeci, B. pojechał do kolegów a ja zostałam sama z mamą. Pewnie będę się dzisiaj opierdzielać do końca dnia. Jutro wizyta u gina. Ostatnio byliśmy 5 tyg temu. Ja mam 4 kg na plusie a jem wszystko. Słodkie ostatnio pochłaniam w dużych ilościach. Mam wyrzuty sumienia że jem nie koniecznie zdrowo. No ale cóż spełniam swoje zachcianki.
maribel, Catyyy, Magic lubią tę wiadomość
-
Hej mam takie pytanko, czy wszystkie robiłyście badanie na HIV??? Ja chodzę na NFZ i lekarz powiedział, że to badanie nie jest obowiązkowe i jest wyłącznie badaniem dla mojego spokoju. Stwierdziłam, że skoro tak to nie będę robić tego badania bo robiłam grupę krwi, wszystkie inne wyniki z badań mam książkowe to nie ma sensu wydawać pieniędzy.... Gdyby było coś nie tak w wynikach na pewno by mnie zmusili.
Teraz ostatnio czytam, jakie dokumenty potrzebne do szpitala i większość podaje, że wyniki tego badania na HIV też są potrzebne, to już zgłupiałam. Jeśli ich nie będę miała to mnie nie przyjmą??? Na 100% pewna jestem, że jestem zdrowa -
Bluberry wrote:ile masz? mi na wynikach normę podają do 10 a mam ponad 20
moja gin co chwile mi karze robić morfologie ale poprawy nie ma ;/ -
Ja też robiłam badanie na HIV.
Moja morfologia też się pogorszyła. Spadł mi hematokryt. Na razie niewiele poza normę, ale coś się jednak zaczyna dziać. Wiem, że to raczej normalne w ciąży i że dają żelazo, ale bardzo boję się zaparć po żelazie, bo dodatkowo cierpię na chorobę, którą zaparcia nasilają.
A czy któraś z Was jest może wegetarianką, weganką lub niejedzącą mięsa, bo nie lubi? Jeśli tak, to macie jakieś zmiany w morfologi? -
nick nieaktualny
-
U mnie w tej ciązy znowu anemia, hemoglobina ok 8. Łykam żelazo i mam nadzieję, ze się poprawi.
Kurcze....dzisiaj dzień wolny, małż w domu i zamiast to wykorzystać, to naszło mnie na szycie :p
Upatrzylam sobie jakiś czas temu na Allegro ochraniacz na łóżko z poduszek:
Kupłam zestaw materiałów za 19 zł:
I szyję swoje poduchy :pgosia86, Karolcia88, WesołaMama, slash, Bluberry, PIGULSKA lubią tę wiadomość