Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja siemie tez lubie
jadlam bardzo dlugo na moje biedne slabe wlosy
i chyba znow to zrobie
ja tez chce kocyk kupic. Podobaja mi sie te dwustronne
z poduszka
ja kupie chyba taki 120x90
o ile takie sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:11
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Nadmiar wit c wydalany jest z moczem więc maluchowi nic nie powinno się stać. Jedną taką tabl musującą można spokojnie wypić. Kurcze u mnie cały czas nade mną jakiś brzdąc non stop biega. Jak tak będzie po urodzeniu Małej to ja się tam przejdę bo normalnie jakby stado koni biegało mi nad głową a wątpię żeby dziecko przy tym spało. Ja rozumiem źe dziecko chce pobiegać , jest aktywne no ale nie cały dzień. Mi jak byłam mała babcia zwracała uwagę żebym była ciszej bo echo do sąsiadów się niesie i biegałam na dworze. No ale cóż takie bloki. Rodzice też chyba na wszystko pozwalają, a jak trzaska drzwiami. Jakby klamki nie było.
katalina lubi tę wiadomość
-
Beti rodzce teraz rzadziej z dziecmi wychodza na dwor po prostu na spacer lub plac zabaw. Ja jak bylam mala to nawet w zime ze mna xhodzili zeby sie wyszalec. Ja to samo bede robic. Ale tez jest tak ze jak dziecko jest w domu to rodzic nie zorganozuje zadnej zabawy czy zajecia i dziexcko lata po scianachLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziecko jak dziecko, ale ja mam problem z psem sąsiadów z góry
Ciągle szczeka, mógłby tak cały dzień, ja mam problem żeby zasnąć, a co dopiero takie malutkie dziecko. ..Czasami w blokach zapominają, że jest trochę mniej swobody i trzeba brać pod uwagę sąsiadów...
Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie. Ja czasami czuje taki dyskomfort jak np dwoje dzieci nie umie sie zachowac. Siedzialam raz u znajomej i byli jej dwaj siostrzency i powiem Wam ze weszli mi na glowe i kopali mnie w plecy. Jak zaczelam warczec na nich a wtesy bylam juz w ciazy to myslalam ze ich rozniose... no totalny brak wychowaniaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Czytałam chyba wczoraj że dziecko przyzywczaja sie do niektórych dźwięków Np odkurzacz czy szczekanie psa jeśli slyszy je w trakcie ciąży to po porodzie zna te dźwięki i się ich nie boi
No ale o spaniu nic nie było napisane
Nadal mam te 37' myślicie że powinnam wziąć apap?
Kuzynki syn jak miał 5 lat to pchal sie na kolana a potem sprzedawał liścia mały diabełekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:49
-
nick nieaktualnyi weź tu spokojnie na to patrz, a są tacy rodzice co jeszcze z pretensją bo uwagę się zwraca ich dzieciom, we mnie to aż wtedy się gotuje
Gosia a czujesz gorączkę? może poczekaj albo wypij mleko z czosnkiem a jak temp wzrośnie to dopiero apapgosiunia lubi tę wiadomość
-
Magic masz rację, niektóre dzieci są nie wychowane. Byliśmy na sylwestrze u znajomych męża i normalnie mam dosyć do końca życia ich syna. Bił swojego ojca, mojego męża, siedział przy stole, bekał, pierdział, cieszył się z tego, a oni nie mają na niego żadnego wpływu, a ma 5 lat. Później wejdzie im na głowę.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
5 lat to sporo, dziecko juz rozumie.
Jest taki etap przejsciowy chyba jak dziecko ma jakies 1.5roku to wtedytez wlasnie chodzini szczypie albo bije. Ale to mozna wyeliminowac jak sie poswieca dziecko uwage.. no, ale to tylko spostrzezenia, wnioski-przy dzieciakach mojej siostry -
Dokladnie. Ja nie pozwole by moja corka byla uciazliwa.
Gosia ja raz mialam temp 37,5* i wypilam na noc.do lozka mleczko, czosnek i miod i sie wyleczylam
Karolcia ja tezwiec Cie rozumiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:58
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Mi lekarz powiedział żeby nie brać tabletek na zbicie gorączki, chyba że jest ekstramalna to na ip i tam podadzą coś.. Do 38st kazał robić letnie okłady, sprawdza się lepiej niż leki, sprawdziłam na "obłożnie" chorym mężu
do tego cytrynka i mleko z miodem i czosnkiem jak radzi Blu
Mnie dwa miesiące temu 7letni syn kuzyna męża uderzył w brzuch z całej siły bo smyrałam go po włosach. Później się zaczął kajać i płakał kilka godzin, ale co narobił bigosu to narobił.. ja się w ogóle denerwuje jak dzieci są nie wychowane, bo rozumiem pewne zachowania, ale wszystko ma swoje granice i to rodzice są od tego by je wyznaczać..