Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny byłam dziś u mojego gina, na jego dyżurze w szpitalu. Z dobrych wieści- jest serduszko Maleństwo ma 4,9 mm, a jego serduszko bije 117 uderzeń na minutę Wg wyliczeń usg to 6 tydzień i 1 dzień. Jestem przeszczęsliwa!
Z gorszych informacji- mam prawie 5 cm torbiel na lewym jajniku, prawdopodobnie poowulacyjną. Lekarz mówi, że do 6cm jest do obserwacji. Wg niego powinna się wchłonąć, ale neistety w gorszej wersji może też pęknąć. I wtedy od razu do szpitala na stół operacyjny.
Wiem, że któraś z dziewczyn też miała torbiel, muszę poszukać we wcześniejszych postach.
Witam nowe majóweczki:)
Eklerka gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:24
gosia86, mama hani, KotMisia lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Eklerka :* wiedziałam że będzie dobrze
Alma super wieści, a ja też mam małą torbiel na prawym jajniki 2,5 cm ale to nic groźnego
Gratuluję wam serduch dziewczyny:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:40
-
Magic wrote:Anooosiak86 witamy!
I dlatego ja idę w 8tc, żeby nie latać co chwila na usg i się denerwować ;P ale to pewnie Twoja pierwsza ciąża?
Tak pierwsza no i mam brać Dupka non stop 2x dziennie
Następną wizytę mam 6.10 jak narazie to tylko od 2 tyg. męczą mnie ciężkie i bolące cycki (jakby miały odpaść na ziemię o_O), lekko podbrzusze się rozciąga i pobolewa i czasem jestem mega senna. Jak narazie to tyle, zobaczymy co będzie późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 06:30
-
Dziewczynki mam do Was pytanie. Wczoraj na wizycie usłyszałam, że z Bąbelkiem wszystko ok, nie mam żadnych plamień, serduszko biło z zawrotną prędkością, a i tak zapisano mi Duphaston w dawce 3x1. I teraz moje pytanie, czy nie ma możliwości zamiany dupka na luteinę? Nie będę ukrywała, że liczy się dla mnie cena, bo jest różnica między kilkoma zł a prawie 40zł za dupka... W gabinecie byłam tak oszołomiona, że zapomniałam o to zapytać, a teraz jak tak przeliczyłam, to złapałam się za głowę... A następna wizyta za 2 tygodnie, w dodatku dostałam 1 opakowanie, a byłam prywatnie, więc nie uśmiecha mi się wywalać kolejnych 80zł żeby posiedzieć 3h pod gabinetem i usłyszeć, że tych leków mi nie zmieni
-
No niestety to już decyzja lekarza ;/ Można przejść z duphastonu na luteinę , ale nie każdy lekarz chce refundowane leki przepisywać. Jak dobrze poszukasz to i za 28 zł dostaniesz duphaston. Lutka wychodzi i tak na "R" dużo taniej. Ja w nocy miałam głupie sny i rano się zastanawiałam czy wieczorem nie bolał mnie brzuch, ale chyba mi się śniło Dzisiaj czuję się tak jak zwykle, czyli spokojnie czekam na 8.10
-
Eklerko a masz w domu luteinę? Ona yez jest na receptę
Można to spokojnie zamienić
Ja mialam brać dwa razy dziennie po 2 tabletki luteiny pod język ale źle mi po niej bylo bi zrobily mi się rany w podniebieniu wiec zmieniłam na dupka 3*1
Czasem nawet gdy nic sie nie dzieje lekarz zaleca bo ma taka praktykę to na pewno nie zaszkodzi a może pomóc
A o tego dupka popytaj w kilku aptekach ja się spotkałam z cenami od 19 zl do 48 -
Niestety przeszukałam wszystkie apteki w mieście i najtaniej znalazłam za 32zł, podczas gdy luteina podjęzykowa kosztuje 9zł, a dopochwowa niecałe 4zł
Gosiu nie mam ani jednego opakowania luteiny, baa ani pół tabletki. I teraz nie wiem co robić, bo ta ginka przyjmuje tylko w poniedziałki, a w aptece nie pójdą na to żeby mi wydać lutkę jeśli na recepcie jest dupek A jedno opakowanie 20 tabletek wystarczy mi na niecały tydzień Głupia nie spojrzałamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 08:12