X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina to dobrze, że widziałaś maleństwo :) na pewno bedzie piękne serduszko :)

witam nową mamusię :) przenudnych 9ciu miesięcy ;)

ja Was opuszczam na jakiś czas...jeśli w ogóle będzie Was to interesowało. Prawdopodobnie pokaże się dopiero po wizycie...

Buziaki...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic będziemy na Ciebie cierpliwie czekać :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic czekamy :)

a ja jednak idę na wizytę w czwartek. Bo napisałam smsa do lekarza czy mogę podejść po samą receptę na dupka bo by mi brakło do poniedziału to mi napisał, żebym przyszła na 19 to od razu zrobimy usg..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Fajnie się tak Was czyta, to człowiekowi lżej, że nie tylko mnie różne myśli nachodzą :) U mnie bardzo spokojnie, delikatne mdłości, czasem coś zaboli, biust pełny jak u Pameli w Słonecznym Patrolu. A tak to czekamy na wizytę u gin, która już w czwartek. Idę z Mamusią swoją, bo liczę na serduszko :) a wiem, że będę się stresować więc wolę nie prowadzić auta :)
    A tak w ogóle to śmiesznie bo jak gdzieś jadę i zapinam pasy to mówię do brzuszka, że teraz mamusia musi zapiąć pasy, żebyśmy byli bezpieczni :D
    Ogólnie sporo do niego gadam, wiadomo, że nie tak na głos ale ja wiem, że on mnie słyszy :D

Śmiesznie, że tam już mieszka mały człowiek, który za kilka miesięcy będzie całym moim światem! :D

Całuje Was dziewczynki gorąco, cieszmy się piękną pogodą. Bo jak przyjdą jesienne szarugi to potem się na wiosnę z domów wyłonimy jak te ciężarówki :D

Buziaczki :*

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Hej dziewczynki. Fajnie się tak Was czyta, to człowiekowi lżej, że nie tylko mnie różne myśli nachodzą :) U mnie bardzo spokojnie, delikatne mdłości, czasem coś zaboli, biust pełny jak u Pameli w Słonecznym Patrolu. A tak to czekamy na wizytę u gin, która już w czwartek. Idę z Mamusią swoją, bo liczę na serduszko :) a wiem, że będę się stresować więc wolę nie prowadzić auta :)
    A tak w ogóle to śmiesznie bo jak gdzieś jadę i zapinam pasy to mówię do brzuszka, że teraz mamusia musi zapiąć pasy, żebyśmy byli bezpieczni :D
    Ogólnie sporo do niego gadam, wiadomo, że nie tak na głos ale ja wiem, że on mnie słyszy :D

Śmiesznie, że tam już mieszka mały człowiek, który za kilka miesięcy będzie całym moim światem! :D

Całuje Was dziewczynki gorąco, cieszmy się piękną pogodą. Bo jak przyjdą jesienne szarugi to potem się na wiosnę z domów wyłonimy jak te ciężarówki :D

Buziaczki :*

Mnie najbardziej cieszy fakt, że na okres letni będziemy z wózeczkami poginać :D taka piękna pogoda :) w sam raz na spacery i wygodne ciuszki, sukienki i sandałki :) hot mama :D

gosia86, mama hani lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, już od kilku dni po prostu chcialam miec pewnosc że wszystko bedzie dobrze i malenstwo się rozwija jak powinno. Na to serduszko już poczekam te dwa tyg bo już jest a i widzialam że cos jakby pulsuje, ale lekarz powiedzial wczoraj że nie bedzie tego jeszcze interpretowac. Jestem zadowolona i spokojna, za kilka miesiecy bede już tulic Malucha do serca.

Magic dziekuje Ci bardzo za namiar do lekarza, naprawdę dobrze się u niego wczoraj czulam :)

Ja również nie bede się teraz często pojawiac. Nudnych ciaz Wam zycze ;)

• marlencia Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja jestem po pierwszej wizycie i żadnych dobrych wieści. Dopadły mnie wczoraj straszne boleści brzucha i pojawiło sie plamienie na USG okazało się, że się odkleja kosmówka. Dostałam oczywiście L4 i luteine dowcipną i podjęzykową i nakaz leżenia murem. Mogłam wybrać szpital, ale pani doktor powiedziaa, że w szpitalu nic więcej mi nie dadza aaaa i dodała że w anglii czegoś takiego nie leczą.
    Więc leże murem w domu za 2 tyg. następna wizyta. Na USG wyszło 6 tyg 2 dni (czyli troche mniej niż wyliczyło ovu) i o serduszku jeszcze nie mogła się wypowiedzieć.
    Dziewczyny czy któraś z was przechodziła przez coś takiego? :(

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Marlencia,
    mi też się odkleja kosmówka.Tydzień temu wyszło to na usg. Przez cały tydzień leżałam, oprócz Wc oczywiście, robiłam sobie herbatę, śniadania, a w reszcie rzeczy Mąż mi pomagał. Wczoraj poszłam na jeszcze jedno usg do innego lekarza, chciałam się dowiedzieć czy choć trochę się krwiak zmniejszył. Wczoraj mi powiedział, że wygląda na to, że krwiak się reabsorbuje i wg niego po 3-4tyg powinien zniknąć, ale do tego czasu mam na siebie BARDZO uważać. Nie muszę leżeć, dużo odpoczywać i cierpliwie czekać. Bądźmy dobrej myśli! :)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja pisałam o torbieli krwotocznej na jajniku. Miałam w 6 tyg (5+1) 60mm torbiel. Lekarz powiedział żeby w razie mocnego bólu brać nospę lub paracetamol a jak nie przejdzie to do szpitala. Na ostatnim usg zapomnieliśmy jej podejrzeć więc nie wiem czy się wchłonęło czy nie :/ ale nie boli więc pewnie się troszkę wchłonęła :)

Marlencia wiesz dużo osób ma problem z odklejającą się kosmówką...pamiętam że na grudniówkach dziewczyny leżały murem bo plamiły i lekarz kazał się nie wysilać i jest wszystko ok :) Odpoczywaj kochana, chodź tylko na siusiu i tyle :P

Ja dzisiaj z samopoczuciem na bakier. Strasznie męczą mnie mdłości... wszystko mi śmierdzi :/ dodatkowo dziś mocniej niż ostatnio boli mnie brzucg i oczywiście szaleję ze strachu.... a i u mnie już widać troszkę brzuszka :P Na razie malutki pod pępkiem nisko ale jest... twardy i okrąglutki :)

• alma Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia , ach to Ty! To mamy mniej więcej takiej samej wielkości torbiel :/ Mi lekarz mówił, że one w większości przypadków się wchłaniają... I mam taką nadzieję, że przy następnej wizycie będzie już dużo mniejsza. Mnie do tej pory ona też nie bolała, ale po wczorajszym usg pobolewają mnie jajniki, może to od badania, choć lekarz był bardzo delikatny. Na mdłości polecam imbir albo... colę. Nie wiem czemu, ale jak w sobotę ledwo żyłam od mdłości i wymiotów, to pomogła mi właśnie cola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:28

relg3e5e54dwhg22.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia współczuję Ci leż odpoczywaj i nie stresuj się chociaż to trudne

Ewelcia aaaa już brzusio :* super

A ja miałam koszmarny sen że u mnie na wiosce wisiały klepsydry jakiegoś chłopca miał na imię jan urodzony 2014 masakra
    Co za pierdoły się śnią
    Mnie odrzuca od zapachu gotowanego mięsa byłam u mamy i gotowała wuwar na zupę i musiałam wyjść bo mnie cofnęło

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka a powiedz mi czy u ciebie lekarz słyszał już serudszko? i jaka masz dawke progesteronu? bo ja z tych nerwow zapomnialam dopytac , a na rozpisce mam zapisane 3x2 luteina podjezykowa i 2x2 dowcipna i nie wiem czy to nie za duza dawka, a dzis nie zauwazylam jeszcze plamienia

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia ja brałam w poprzedniej ciąży luteine dopocheowo 2*2 i duphaston 3*1 myślę że masz dobrą dawkę
    Teraz miałam brać luteine pod jezyk 2*2 lub duphaston 3*1

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja przełożyłam wizytę u lekarza z 30.09 na ten czwartek! po wczorajszym dniu miałam już dość poszłam spać już o 21.30 a rano trzeba wstać bo mała do przedszkola a na popołudnie znowu do pracy!!!boję się że cos może się stać przez taki duży wysiłek fizyczny widzę sama po sobie że szybciej się meczę i zaraz oblewają mnie poty

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:41

gosia86, mama hani, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wiesz mnie po usg też mam wrażenie bardziej bolały ale to chyba świadomość że jest tam coś czego być nie powinno :P Jak zapytałam gina dlaczego jest ta torbiel to powiedział że w ciąży bardzo często tak jest a później skwitował że skoro taka duża torbiel to musiała być porządna owulacja :P - no i była - bliźniacza :P

Rika zazdroszczę - ja jeszcze muszę poczekać 2tyg i 2 dni do kolejnej wizyty... jej jak ten czas będzie się ciągnął :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 12:48

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym tygodniu dopadły Was pierwsze mdłości ? :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości? W szóstym... jakoś :)
    Ja słyszałam, że ciąża działa dwojako, albo się tworzą i rosną torbiele, albo znikają. U mnie poprzednio wszystkie zmalały do <1cm. Na krwotoczną dobrze brać rutynę, powinna się szybciej wchłonąć, mój gin mówił, że rutyna jest w ciąży bezpieczna.
    Muszę się umówić na kolejną wizytę, bo wcześniej przerabiali grafik i nie miałam jak :P

3i4920mm0jlmd1e9.png

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - ale jak ktos nie mial torbieli to nie musza sie stworzyc co nie?? moze glupie pytanie ale zadam je:)
    pierwsza wizyta u mnie ok ale czekam na nastepna czy nadal ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 13:34

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, absolutnie :) Wtedy działa punkt 2, a że nie ma się co zmniejszać po prostu się nie tworzą :*

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ