X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash ja się tak czuję od 3,5 roku- mąż twierdzi, że przesadzam. Teściowa z kolei uważa, że jakbym częściej do niej schodziła to lepiej bym się czuła-ale ja nie lubię gadać o dupie maryny i męczy mnie takie ciągnięcie na siłę konwersacji.

może rodzice przeżywają, że siostra wyjechała? może jeszcze chwilę przeczekaj.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to tez masz ciężko. Tez ci nie zazdroszcze.

Najgorsze jest to ze wydawało mi sie ze mam dobre relacje ze swoimi rodzicami, ale widac sa dobre jak zylismy na odległość.

Mój maż jak narazie nic nie mowi na moja mame - ale widze ze wewnetrznie go az trzesie w srodku. W sumie to chyba nie chciałąbym miec takiej tesciowej jak on teraz ma.

Byc moze przezywaja wyjazd siostry, nie twierdze ze nie.
    Ale co my im zrobilismy takiego zeby mama takimi humorami rzucała.
    No moze ja nagrzebałam sobie w papierach bo powiedziałam co mysle, ale mąż nawet się nie odezwał słowem.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia - co do kolczyków w pępku to nie mam pojęcia jak to jest.

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash każdy ma czasem gorszy czas. Czasem jak się taka napięta sytuacja skumuluje to każdy radzi sobie jak umie. Twoja mam kręci nosem i ma humorki- i nie jest ważne czy coś zrobiliście czy nie.
    Może dodatkowo to jest czas kiedy hormony zaczynają szaleć?

Zagryź zęby i jakoś przetrzymacie :)

KotMisia-niestety nie pomogę bo nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:12

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolcia - postaram się to jakoś przetrzymac.
    Ale do siostry mam trochę żal.
    Ze wyjechała i nie potrafiła sprawy załatwic - porozmawiac ze mna - i kiedys to jej powiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:29

klz98u696p33kjce.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Majóweczki ja z pytaniem. Kojarzę, że niektóre z wAs mają kolczyk w pępku. I czy coś się z nimi dzieje? Ja swojego nie noszę od 3 miesięcy, sprawdzam tylko co jakiś czas czy nie zarasta bo po ciązy chce dalej nosic.
    Ale kurcze zrobił mi się rozstęp na tym kawałeczku skóry pomiędzy dziurkami.Czy myślicie że ta skóra może mi pęknąć tak na amen na dwa kawałki? Tylko sie nie śmiejcie :D

Witajcie Dziewczyny!
    Ja mam kolczyk w pępku i zarówno przy pierwszej ciąży jak i teraz - kolczyk wyjęłam gdy tylko dowiedziałam się że zaciążyłam. Przy pierwszej ciąży brzuch sporo urósł (+18kg) ale dziurka na kolczyk powróciła do normalnych kształtów i rozmiarów, nic nie zarosło ani nie pękło. Więc bądź spokojna ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na L4 od połowy stycznia i nadrabiam zaległości szydełkowe.
    Siostra ma termin na marzec więc wydziergałam dla jej córci czapkę, i dwie pary bucików (czapka Róż z szarym oraz tenisówki i amarantowe balerinki z kokardką).
    Koleżanka ma termin na luty więc wydziergałam dla jej synka tenisówki;
    No i dla mojej 4-letniej córci - Myszkę Minnie i Miętową z pomponem ;)

Także nie próżnuję, choć nie zawsze mam wenę ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d3f751d6909.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99ec888bf73d.jpg

Karolcia88, gosia86, paulinqa, KotMisia, slash, beti97, Nana86, PIGULSKA, monilia84, Wonderwall, dorota1987, Agusia246, jagoodka lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie robisz cuda! <3
    w takiej miętowej to sama bym śmigała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:41

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash współczuje sytuacji z mamą... nieciekawie. głupio byc tak traktowanym jak powietrze.

gosia ja teżod kilku dni mam takie podwyższone i dostaje wypieków na twarzy zazwyczaj nie przekraczało mi 115/80 jutro mam wizyte i powiem ze od kilku dni mam wyższe a do tego puchną mi palce u rąk co nigdy mi sie nie zdarzało i mam wrażenie że nogi bo odciskają mi się skarpety...

Wesoła mama zazdroszcze talentu piękne rzeczy;) chetnie bym zamówiła dla mojego syna też takie cudo;) te tenisówki ahhh zakochałam się <3

WesołaMama, slash lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko szkoda że mojej malutkiej zrobię dopiero czapkę na jesień bo na maj to się nie opłaca - zbyt ciepła...
    Ale nadrobię bucikami szydełkowymi ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa WesołaMama śliczności
    Ech ja antytalent szydełkowy niestety

KotMisia w awatarku mam zdjęcie mojego brzucha z wczoraj i widać trochę dziurkę po kolczyku nic mi sie z nią nie dzieje i niech tak zostanie ;)
    Najlepsze jest to że poszłam zrobić dziurkę do dziewczyny która sie uczyła robic kolczyki tzn robila kurs u profesjonalisty i poszlam tam jako tzw modelka kurs miala od 12-14 wiec poszlam na sam koniec jak juz kilka pacjentek miala za sobą
    A i to była moja pierwsza randka z mężem i wagary :)

Slash może jednak warto by było zdobyć się na szczerą rozmowę z mamą?
    To wasze wspólne mieszkanie to na dłuższą metę czy tylko przejściowy etap?

Paulinqa to daj znać co Ci powie na takie ciśnienie
    Ja tez będę obserwować i powiem na wizycie jeśli się będzie utrzymywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:47

WesołaMama, KotMisia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki odezwe się pewnie jutro wieczorem bo wizytę mam o 16 ale wczesniej jade do krk;) spijcie dobrze;)

gosia86 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa kciuki za wizytę
    Ja jutro muszę wstać przed 6 bo na 8 do laboratorium na drinka jadę

slash lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołamama - śliczne te Twoje arcydzieła.

Gosia to na pewno na czas porodu i na czas macierzynskiego czyli jakies półtora roku na pewno. Potem chcemy kupic włąsne mieszkanie - moze nam się uda i się wyprowadzimy znów do Wrocławia ale moze juz na swoje wtedy. A jesli nie kupimy to i tak sie wyprowadzimy bo ja wróce do pracy.

Szczera rozmowa? Hmmm wątpię zeby cos dała jak podjełam rozmowe z mama i tatą to kiedy powiedziałam moim zdaniem prawde w oczy to mama się popłakała a tata powiedział ze wyolbrzymiam i ze kiedys nie zwracałam uwagi na takie rzeczy a teraz się czepiam. A mama ze powinnsmy w zgodzie zyc a nie się sprzeczac. A sama chodzi obrazona i z humrami. I tego nie rozumiem.

Tak Paulnka głupio tak byc traktowanym - ale nie wiem co zrobic i w zasadzie co zrobie to i tak bedzie zle. Wole chyba dac na przeczekanie. Zakmnie sie w pokoju i nie bede za czesto wychodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:10

WesołaMama lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Slash współczuję
    U mnie to mama jest kierownikiem robienia zamętu
    Ale może faktycznie lepiej sprawę przemilczeć
    Ja mialam nadzieję że moje relacje z mamą się polepszą gdy będę w ciąży ale niestety tak nie jest a chyba wręcz odwrotnie zamiast wsparcia psychicznego ciągle dostaję baty

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Paulinqa kciuki za wizytę
    Ja jutro muszę wstać przed 6 bo na 8 do laboratorium na drinka jadę
    Zatem - na zdrówko!

gosia86 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash- ja stosuję taką metodę ;)
    i przez prawie 4 lata tylko raz miałam ostrzejszą wymianę zdań z teściową ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ech Slash współczuję
    U mnie to mama jest kierownikiem robienia zamętu
    Ale może faktycznie lepiej sprawę przemilczeć
    Ja mialam nadzieję że moje relacje z mamą się polepszą gdy będę w ciąży ale niestety tak nie jest a chyba wręcz odwrotnie zamiast wsparcia psychicznego ciągle dostaję baty

To widzę że też mam trochę przeprawę w ciaży z mamą.
    Ja przyznam się ze jestem zaskoczona takim jej zachowaniem.
    Choc zawsze wiedziałam ze ma trudny charakter ale nie myslałam ze to az tak sie z wiekiem nasiliło, albo odzwyczaiłam sie od niej i od mieszkania z rodzicami to tez inna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:24

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Slash- ja stosuję taką metodę ;)
    i przez prawie 4 lata tylko raz miałam ostrzejszą wymianę zdań z teściową ;)

Ja tez zawsze zagryzałam zeby jesli cos było. Nawet jak moja siostra np sprzeczała sie z mama to ja łagodziłam. A teraz jakos nie wytrzymałam i wyszłam na tym niestety zle. Odezwałam się do mojej siostry bo mnie zabolało to co ktos zrobił czyli ona, a ta na skarge do rodzicó jak małe dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:21

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam ze nie oczekuje taryfy ulgowej z uwagi na ze jestem w ciązy ale suma sumarum to własnie mi powinno sie wybaczac ze wzgledu na hormony - a ja obrywam bo to ja powinnam byc ta mądrzejsza i ja powinnam ustapic. No wybaczcie ale chyba to jest cos nie tak.

Jesli ja nabroje to ja przeproszę zawsze i tego nikt nie widzi jakoś. /inni broją nie przepraszaja i jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:26

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ