X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wzięłam nospe i magnez drugi raz. Zobaczę co będzie. Bo nie chodzi o bol tylko o brak wiedzy :( A uwierzcie nie jestem panikara ;) nigdy w życiu nie bylam na ip czy w szpitalu.

Magic lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle jestem pod wrażeniem gdy się budzę lub dotykam brzucha i ewidentnie widać jakąś wystającą część ciała mojej kruszynki jest to dla mnie niesamowite
    Kotmisia poleż sobie trochę i może przejdzie

KotMisia, czarna panda, Magic, katalina lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja uparcie nic nie chce pokazać :( ogólnie taka delikatna jest dziewczynka

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie przejmuj się, moja tez nic nie wypina póki co, bynajmniej jeszcze nie zauważyłam i też jest delikatna..

Karolcia88 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie też się doczekacie takich wystających części ciała u mnie to zdarzyło się dopiero ze trzy razy i też jakos nie mogłam sobie tego wyobrazić jak przyjaciel nam opowiadał jak coś takiego wygląda;)

Magic, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Nadulek trzymam kciuki za biopsje i pozytywne wyniki :)

Ja fotela do karmienia nie posiadam i nie będę kupować. Mamy dwa takie więc na pewno zdają egzamin ;) jakby co to jeszcze będę się wspomagać poduszką do karmienia :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eba6ba341074.jpg

Pigulska mam też takie 2 fotele i są super. Dziewczyny polecam bo mega wygodne i lekkie.
    Magic szalejesz z zakupami dla Lilki:)
    Kotmisia ja też mam coraz częściej skurcze ...dzisiaj jak byłam na miescie to tak dziwnie mnie cos bolało, ze az musiałam stanąć chwile w miejscu, potem usiasc. Strasznie dziwne to było i pierwszy raz mi się zdarzyło. Idziecie gdzieś na walentynki? Ja zarezerwowałam stolik dzisiaj w restauracji i wybrałam menu, tak dawno nigdzie nie wychodzilismy...a mój mąż pewnie nawet zapomniał o walentynkach przez remont także bedzie zaskoczony;)
    Karolcia88 moja Lila też jest bardzo nieśmiała, kopie ale delikatnie, pare razy zdarzyło się mocniej. Tylko raz kopneła mojego meza bo jak przykładam jego reke to przestaje i siedzi cichutko:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 16:42

PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Powiedz mi jeszcze na ile wstawiasz do piekarnika? ile stopni i na jaki czas?
    Jak robię taka cienka to 20 minut jest idealnie :) a piekarnik kurde nie wiem ile to stopni bo ja mam skale 1-8 na piekarniku, to tak 6 daje

Magic lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:07

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gra więc będę sama w sobotę :( ale już przywykłam bo przeważnie jak są takie imprezy to gra a ja szukam sobie innego zajęcia..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. Ja tłumacze sobie że panikowac będę jak będzie bolał krzyż albo będzie krew. Chociaż do tej pory nie mialam sluzu, czy uplawow a dziś ciut mokro :( Póki co leże i pije melise :)

Magic lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:07

KotMisia lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam taki dziwne bóle jelit jakby coos chciało mi je rozerwać, nie jest to przyjemne ale rowniez nie panikuje, pewnie tak ma byc...

atdc8iikup31msj2.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. Ja tłumacze sobie że panikowac będę jak będzie bolał krzyż albo będzie krew. Chociaż do tej pory nie mialam sluzu, czy uplawow a dziś ciut mokro :( Póki co leże i pije melise :)

A to zle Kotmisia jak jest mokro? tzn jesli jest wiecej śluzu czy czegos sama nie wiem co to jest. Upław, śluz-cos takiego. Ja ostatnio mam bardzo często nawet codziennie mogłabym powiedzieć. Ale to chyba nic groznego? Tyle że trzeba miec wkładki przy sobie.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda szaleję, bo wiem, że teraz tylko mogę sobie na to pozwolić :) A upławy to normlane w dalszych tygodniach ciąży. ja mam albo gęsty kremowy, rzadki kremowy lub wodnito-kremowy :) gin mnie badała i mówiła, że to normalne upłąwy towarzyszące ciąży. Gorzej jak swędzi lub piecze to już interwencja musi być.

gosia moja wypina namiętnie pupę ;P dlatego wiedziała, że nie zmieniła pozycji z główkowej na posladkową, bo dupcię ma na wysokości pępka ;)

o i znowu wypina ;) budzi się i przeciaga, Czuję po lewej stronie nad pepkiem dupcie i rączki przy prawej pachwinie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:03

KotMisia, gosia86, czarna panda, GabiK, madziorek, katalina, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda to dobrze. Im dalej tym sluzu więcej. Tylko u mnie głupio bo pierwszy raz mokro a boli brzuch ;) No i chyba mam skurcze Bh. Brzuch napina mi się od pepka w dol, tak na 20 sekund i powoli puszcza.

Magic lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i wykrywałam sobie tą cukrzycę :(

Odebrałam wyniki glukozy:
    - na czczo: 81
    - po 2 h: 162

Czyli czeka mnie dieta cukrzycowa :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dopiero wieczornie się witam bo cały dzień coś robiłam. Zamówiłam dzisiaj łóżeczko dla Małej, zrobiłam zakupy, poprasowałam kolejne pranie ciuszków. No i mam zdjęcia ciążowe wywołane ! Jutro się pochwałę jak usiądę do kompa. No Nojaniewiem super figura :) KotMisia u mnie też jakoś dziwnie, jak siadam to całe krocze drętwieje i czuje jak Mała wystawia chyba pupę, brzucho twardnieje.

czarna panda, Magic, KotMisia, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 to czekamy na fociaszki:) Ja też chciałabym sobie zrobić sesje ciążową ale nie wiem w kiedy najlepiej - może końcem marca bo będę miała większy brzuszek. Chciałabym mieć tak z 5 zdjęć na pamiątkę;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti ja tez czasami tak mam, że mi drętwieje :D to jest odlot! strasznie dziwne uczucie :) czekamy na zdjęcia :)) ja już powinnam zrobić, to potem to już wielgachny będzie :D choć ja sobie robię co tydzień i na koniec zrobię sobie kolaż z 9ciu miesięcy ;)
    KotMisia to są te skurcze :)
    monilia to faktycznie nie dobrze.... a czemu masz tyllko dwa pobrania? tak miałaś zlecone?

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti pochwal się zdjeciami;) i łóżeczkiem;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ