Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj to Nejcik prace bardziej zaawansowane bo u nas tylko komody. Zapodaj jakieś fotki
Zastanawiam się tez nad zasłonkami, a przed nami jeszcze zakupy szafy i łóżeczka. A z zygzakami mieliśmy trochę problemów i długo to trwało, ale najważniejsze ze jest efekt
-
Madziorek - śliczny efekt
Co do kocyka - ja zamowiłam mięta i szare chmurki, czekam na przesyłkę a zamówiłam w ubiegłym tygodniu cos długo. Ja zamowiłam dla córeczki - nie chce się obkładac we wszystko różowe dlatego wiele rzeczy kupuje w innyc kolorach, np posciel mam szaro białą z lamowką czerwoną. Kilka ciuszków nie powiem bo są różowe - nie da się inaczejmadziorek lubi tę wiadomość
-
Z tego co kojarzę to butelki NUK są na rynku już ponad 20 lat bo pamiętam że mój siostrzeniec miał butle z nuka
Położna na SR zachęcała do kupna butelek szklanych a jeśli plastikowe to zwrócić uwagę żeby miały atest. No i ostatnio znajoma polecała dr'brawns
Bluberry bardzo fajnie przerobiłaś listę, może gdyby Ci sie jeszcze chciało kiedyś dorzucić imionka maluchów byłoby ekstra (oczywiście po pierwsze jeśli będziesz miała ochotę a po drugie jeśli reszta dziewczyn nie ma nic przeciwko:*)
Madziorek pokoik wyszedł ekstra aż Wam zazdroszczę tych remontów. My mamy do skończenia antresolę ale wątpię żeby mąż się za to zabrał przed porodem. Najwyżej będę musiała przekoczować czas remontu u mamy lub u teściów ale wolę u mamy bo to zaledwie 200 metrów od domu
Dorota nic się nie martw ciesz się że Jaś aktywny, ja już bym wolała żeby Pola była aktywna cały czas niż to czekanie aż się ruszy
Spisałam sobie mniej więcej co potrzebuję kupić i chyba będę tak na raty po trochę zawsze to mniejszy ból przy płaceniu;)slash lubi tę wiadomość
-
madziorek wrote:Slash a od jakiego sprzedawcy? Ja raczej ubranek samych niebieskich nie mam, ale ściany w odcieniu niebiesko-szarym i nie chciałabym wszystkiego na niebiesko
Kocyk i podusię od bobasstyl.madziorek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na kiwetniowkach zaczynają rodzić i mnie to przeraża bo ja kompletnie nie gotowa jestem
Wiem że takie porody to przypadki losowe ale jednak jakaś lampka się zapala
Byle dotrwać do maja
Slash ja też jakos zabrać się za to nie mogłamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 22:04
-
gosia86 wrote:Dziewczyny na kiwetniowkach zaczynają rodzić i mnie to przeraża bo ja kompletnie nie gotowa jestem
Wiem że takie porody to przypadki losowe ale jednak jakaś lampka się zapala
Byle dotrwać do maja
Slash ja też jakos zabrać się za to nie mogłam
Tak szybko???!!!!
Nie ja tez nie jestem gotowa.
Jejciu muszę sobie obiecac ze do 10 marca się z wszystkim uporam. -
Witamy się wieczorowo:)
Marlencia, ja zakupiłam zestaw startowy z Aventu. Taki o:
Jeśli chodzi o materace to długo zastanawiałam się, jaki zakupić. Wybór padł na materac lateksowy firmy Vitmat.
W Internecie krążą o nim bardzo pozytywne opinie. Tutaj link http://www.opineo.pl/opinie-4799866-vitmat-baby-materac-lateksowy-antyalergiczny-120x60-3253.html
Osobiście nie słyszałam dobrych opinii o materacach gryka-kokos. Materace ponoć pleśnieją.
Zakupiłam również prześcieradła nieprzemakalne Matex. Nie trzeba kupować żadnych podkładów pod prześcieradło. Dodam linka, może kogoś zainteresuje. http://allegro.pl/nieprzemakalne-przescieradlo-z-gumka-120-60-matex-i5023101432.html
U mnie już wyprawka prawie na finiszu. Został fotelik z adapterami, lampka nocna, termometr elektroniczny.
A jak Wasze wyprawki? Macie już wszystko?
-
Chyba zakupię to przescieradło - myślę ze się takie przyda.
A ten zestaw z aventu u ktorego sprzedawcy kupowałas - poproszę o link.
Hmmm u mnie kiepsko - niby ciuszki są i jakies tam pierdołki. łózeczko, posciel tez jest.
Wózka, fotelika, wanienki, termometr, aspirator, i wiele innych rzeczy nie mam jeszcze
Zrobię listę i zaczne odznaczac.
Macie taką listę - może będzie mi łatwiej wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 22:16
-
Pochwalę się Wam jeszcze wózkiem dla Tobiasza. Kupiliśmy Mutsy 4Rider Team Brown używany z wszystkimi dodatkami (oprócz fotelika Maxi Cosi i adapterów). Kosztował 900zł, cena nowego ze wszystkim ok. 3600zł. Wózek wygląda jak nowy, żadnych zarysowań, przetarć. Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni.
Wózek prezentuje się tak:
madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Slash, może moja lista Ci troszkę pomoże.
WYPRAWKA DLA DZIECKA
WYPOSAŻENIE POKOJU DZIECIĘCEGO I WÓZEK
Łóżeczko
Przewijak (sztywny nakładany na łóżeczko)
Materac lateksowy 120x60
Prześcieradło nieprzemakalne na gumkę 2 sztuki
Podkłady do przewijania
Wózek: gondola i spacerówka + folia przeciwdeszczowa, parasolka, ewentualnie śpiworek
Fotelik samochodowy
Adapter do wpinania fotelika w stelaż wózka
Lampka nocna
Rożek
Cienki kocyk 2 sztuki
Wanienka Karibu (wanienka składana)
Okrycie kąpielowe z kapturkiem 2 sztuki
Karuzela nad łóżeczko
Leżaczek - bujaczek - łóżeczko 3w1 (Tiny Love)
Mata edukacyjna (Fisher Price)
Walizka do szpitala
KOSMETYKI I INNE AKCESORIA DO HIGIENY
Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała (HiPP Babysanft)
Oliwka dla niemowląt (HiPP Babysanft)
Płyn do kąpieli (HiPP Babysanft)
Mustela Bebe, szampon w piance dla dzieci
Krem na odparzenia (Linomag)
Sterylne gaziki
Waciki bawełniane
Patyczki do uszu z ogranicznikiem (do czyszczenia noska)
Sól fizjologiczna do przemywania oczu
Chusteczki nawilżane Toujours (Lidl)
Preparat do pępuszka (Octanisept lub spirytus rozcieńczony do 70%)
Sól morska do nosa (Disnemar)
Aspirator do nosa Canpol
Nożyczki do obcinania paznokci z zaokrąglonymi końcówkami
Miękka szczoteczka do włosków (z naturalnego włosia) + grzebyk (Chicco)
Termometr elektroniczny
POZOSTAŁE
Proszek lub płyn do prania ubranek dziecięcych
Pieluszki Pampers
Pieluchy tetrowe 15 sztuk
Pieluchy flanelowe 5 sztuk
Podkłady poporodowe
Koszula do karmienia
Majtki siateczkowe jednorazowe
Biustonosz do karmienia
Wkładki laktacyjne
Osłonki na brodawki (karmienie z nakładkami)
Krem na brodawki Medela, PureLan
PÓŹNIEJ
Antyalergiczna kołderka (90x120- idealnie do łóżeczka niemowlęcego o wymiarach 120x60)
Poduszka (40x60-idealnie do łóżeczka niemowlęcego o wymiarach 120x60)
Komplet pościeli
Ochraniacz na łóżeczko (po 3 miesiącu)
KotMisia, madziorek, czarna panda, Wonderwall, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Rozpisałam się trochę
Ale muszę jeszcze Wam napisać o szamponie Mustela Bebe. Został mi on polecony przez koleżankę, która stosowała go od urodzenia u swojego maluszka i ciemieniuchy nie było. Także dzielę się z Wami tą wiadomością i polecam dalej. Kosztuje ok. 40 zł w aptece, na allegro taniej i jest bardzo wydajny.
Tutaj link z opiniami: http://www.bangla.pl/opinie/p1205/mustela-bebe-szampon-w-piance -
Dziękuję maribel - jutro przeczytam sobie jeszcze raz twoją listę.
Kazda wskazówka jest mi pomocna.
To chyba ten szampon tez zakupie. Kolezanka Twoja stosowała go od pierwszych dni kąpieli?
Jutro poczytam.
Ide się połozyc bo cos mnie dzis plecki strasznie bolą.
Kolorowych snów Wam życze.