X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła ja też miałam przerwę 5 lat, ale dokupiłam sobie godziny u instruktora żeby pojeździć po mieści, jak wracałam po 23 z pracy to jak wyjechaliśmy za Kraków to mąż też mi dawał prowadzić i tak pomału się oswoiłam.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Ja juz mam płaski z tendencją do wychodzenia na wierzch ;)
    To ja czasem tez mam takie wrazenie jakby chwilami chciał się wypchnąć :)

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie wiem czy bym w ogóle zdała na prawko...same testy to jakaś porażka :/ jak dobrze że to już mam za sobą w tym roku będzie 10 lat fiu fiu

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tez poproszę zdjęcia.
    Ja od 6 lat prawka nie wymieniłam i podobnie jak Karolcia mam 2 nazwiska może by przeszło :P a ważne mam do przyszłego roku to wtedy wymienię :) ogólnie to jeżdzę bardzo mało.
    Lecę spać, dobranoc :)

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska masz rację są plusy takiej wymiany, ale mysle że za pieniądze taka osoba i tak kupi prawko i to jest najgorsze a później dochodzi do wypadków.

ja też myślę że na wstępie teorię bym oblewała bo to co porobili to jest kosmos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 21:45

• czarna panda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama mam identyczny pępuszek, nie wyszedł mi jeszcze i też mam takie dziwne cos po dziurce od kolczyka. Nie mam rozstepu jeszcze w tym miejscu i mam nadzieje ze nie bede miała.
    Ja też jezdze na starym prawku jakos tak wyszło, wymienie jak wprowadzimy się do swojego domu i zmienie adres zameldowania;)
    Eklerka ale masz dużego bobasa:) Mam nadzieje ze krwawienia sie nie powtorza;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa tez ciuszki w Niemczech koleżanka kupowała w sklepie Aldi, ale mówi ze nie zawsze są, trzeba obserwowac ulotki.Swoją drogą może w Polsce tez te ciuszki są. We Wrocławiu wiem ze Aldi jest, niestety tu u mnie takich sklepów nie ma :(
    PAulinqa przegladaj ulotki w necie i będziesz informowac meża :)

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz trzeba robic badania przy wymianie prawka?

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    To ja czasem tez mam takie wrazenie jakby chwilami chciał się wypchnąć :)
    Mi synek powoli go wypycha dziwne uczucie...choć dziś jest spokojny bo nie rozpychał się za mocno i juz mi tego brakuje ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie to skoro państwo wymaga wymiany dokumentu to powinno to być bezpłatnie- tak samo jak to jest teraz z dowodem osobistym. Ja sama z siebie na pewno nie będę znowu płacić.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Pigulska masz rację są plusy takiej wymiany, ale mysle że za pieniądze taka osoba i tak kupi prawko i to jest najgorsze a później dochodzi do wypadków.

ja też myślę że na wstępie teorię bym oblewała bo to co porobili to jest kosmos
    No niestety w takim kraju żyjemy ze to się prędko nie zmieni. A poza tym kultura jazdy polaków pozostawia wiele do życzenia...

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ale miałam czytania i czytania
    Już mi lepiej na serduszku :* dzięki Wam
    Najpierw zrobilam pyszny obiadek tutaj link oczywiście urozmaiciłam po swojemu a przepis był tylko jako zarys
    http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2011/07/kurczak-w-sosie-sojowym.html
    Potem była u mnie koleżanka myślałam że po długiej przerwie nie będziemy miały o czym rozmawiać a nam zabrakło czasu bo musiałam wychodzić do szkoły rodzenia
    Jeśli chodzi o SR to jestem głupsza niż przed zajęciami położna zrobiła nam oranie mózgu na temat szpitalu i nie wiem gdzie będę rodzić i postanowiliśmy jechać z mężem do szpitala w Strzelinie (Ofeline byłaś może bierzesz go w ogóle pod uwagę??)
    Poza tym porodu boję się jeszcze bardziej niż wcześniej, nie wiem jak z oddychaniem czy dam radę ale mąż był też na zajęciach i wiem że będzie dla mnie wsparciem

Aga ja poproszę fotki uwielbiam zdjęcia ślubne ludzie są na nich tacy szczęśliwi:*

Dzisiejszy cytat ze szkoły rodzenia (ale nie pamiętam w całości i jak dokladnie to leciało wiec taki ogólny przekaz)
    "wraz z narodzinami dziecka mąż i żona rodzą się jako rodzice"

Aaa i dzwonili do mężusia od poniedziałku chyba pójdzie do pracy :) zawsze to parę dni i kilka groszy wpadnie więc proszę o kciuki kochane :*

Dziewczyny jak przetrwanie formalności z pozwoleniem na budowę to potem jest już z górki:)
    Przepraszam że nie odniosłam się do wszystkich poruszanych tematów ale trudno spamiętać jak się czyta kilka stron na raz

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    jak dla mnie to skoro państwo wymaga wymiany dokumentu to powinno to być bezpłatnie- tak samo jak to jest teraz z dowodem osobistym. Ja sama z siebie na pewno nie będę znowu płacić.
    Popieram no ale cóż przy "korycie" zasiedli najmadrzejsi i płacić trzeba :/

Ja też zmykam do wyra bo ten katar mnie wymęczył
    Kolorowych!

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawko mam na nowe nazwisko ale nie zmieniałam adresu w sumie to miejscowość ta sama tylko ulica i numer domu inne

Mój pępek pomału szykuje się do wyskoku :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    No niestety w takim kraju żyjemy ze to się prędko nie zmieni. A poza tym kultura jazdy polaków pozostawia wiele do życzenia...

No to fakt że nasi niektórzy koledzy zza kierownicy to nie powinni mieć prawka wogóle!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda na drogach jeździ bardzo dużo cwaniaczków co to wszystkie rozumy pozjadali. Władza nas juz przyzwyczaiła że w Polce za wszystko trzeba zapłacić.

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawko wydaja teraz na 15 lat przynajmniej my tak mamy z mezem. A zdawalismy tez w czasie gdy bylx na czas nieokreslony.
    Slash dzieki powiem mezowi;))

A ja tez mam plaski pepek jeszcze;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne fotki.
    Nieważne czy panna młoda jest w długiej sukni ślubnej czy w krótkiej czy to kościelny czy ślub cywilny. Każda panna młoda w tym dniu jest śliczna.
    I Ty też.
    A że to ślub cywilny - to też ślub.

nick nieaktualny, madziorek lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest fajne w ciąży, że mi w ogóle włosy nie wypadają. Ale podobno po porodzie - się zaczyna, te które powinny wypaść i tak wypadną czyli te zalegęł i te bieżące i wtedy będzie szok.
    Może zaczne w marcu jakies wcierki z pokrzywy stosowac do skóry głowy.
    Ale czy to coś da?

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash nic nie da, hormony zrobią swoje.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ