X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    śliczne fotki.
    Nieważne czy panna młoda jest w długiej sukni ślubnej czy w krótkiej czy to kościelny czy ślub cywilny. Każda panna młoda w tym dniu jest śliczna.
    I Ty też.
    A że to ślub cywilny - to też ślub.
    Na następny rok będzie biała sukienka. ,)
    Coś bolesne dziś mam ruchy mojego małego. Naciska chyba ma szyjkę i pęcherz i dlatego jakie dziwne uczucie mam.

• GabiK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ewenementem,bo nie mam pepka w ogole :-) Mialam endometrioze,ktora objawiala sie tym,ze w dniu @ bylo krwawienie tam gdzie powinno i z pepka. 2 lata temu mi go usuneli. Zastanawialam sie jak to bedzie w ciazy. Dziwnie sie czulam na poczatku,znajomi pocieszali,ze jak mi go brakuje to moge sobie dorysowac w dowolnym miejscu :-) Teraz nie bardzo chce robic zdjecia brzuszka,bo niestety nie jest tak piekny okraglutki jak Wasze. Ma takie wglebienie w miejscu operacji i nie wyglada to fajnie :-( pomijajac blizny :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:26

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przy pępku bliznę po operacji laparsokopowej usunecia pęcherzyka żółciowego. Gabik Ty się wcale nie przejmuj że nie masz pępka. Będziesz miała dzidzię i to jest najważniejsze, a pępek to drugoplanowa a nawet jeszcze dalej rzecz.

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam do spania Dziewuszki, do jutra :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash tak sie staram myslec,ale musze Wam sie po cichutku przyznac,ze jak pokazuje Wasze brzuszki mojemu mezowi i mowie " o popatrz,tak wyglada brzuszek w 30t'',widze jak on patrzy z zachwytem, to gdzies tam w srodku jest takie uklucie zalu,ze moj nie jest ladny. Ale glowa do gory,oby moj synus urodzil sie zdrowy to w d...ie z ksztaltnym brzuchem, moze byc chocby kwadratowy ;-)

gosia86, Eklerka, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Gabi najważniejsze aby bąbelek urodził się zdrowy a bez pępka da się żyć:*

Kochane któraś kiedys wrzucała linka ze stroną z opisem szpitali ale teraz nie pamiętam nazwy strony czy to było coś w stylu gdzie rodzić czy rodzić po ludzku?
    Jak któraś pamięta to proszę o linka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 23:12

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja jestem zdecydowana na Strzelin na 80% z racji tego,ze moj gin tam pracuje i mam blisko. A szpital w zabkowicach omijam szerokim lukiem.
    ponoc w strzelinie jest remont albo wlasne sie skonczyl i slyszalam raz ze tam brudno.
    ale czy w to wierzyc... ?
    Chyba sie tam przejade w ktorys dzien i sama zobacze jak jest...

Moj pepek jest wklesly, troche mu brakuje do wyjscia..

Duzo dobrych opinii slyszalam o szpitalu w walbrzychu i tam chcialabym rodzic najbardziej. Maja specjalistyczny oddzial noworodkowy. Dobry sprzet. Dwie kolezanki tam rodzily i sa zadowolone. Jedna blizniaki w 30 tygodniu i uratowali ich.
    Ale kurde za daleko mi, boje sie ze nie zdarze dojechac a i potem kawal drogi dla meza. Bo od nas to ok 80 km w jedna strone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 23:26

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja czytalam opinie korzystajac z tej strony www.gdzierodzic.info ale pewnie nie jedna taka strona jest w necie

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam tą stronkę
    Ofeline jak się uda to chcę w tym tygodniu się wybrać do Strzelina
    Jutro zadzwonię i zapytam kiedy i w jakich godzinach można obejrzeć porodówkę
    Przez położna z SR mam mętlik w głowie i nie wiem który szpital wybrać
    Do Strzelina mam około 30 km ana Brochów 10 km no i Brochów znam przynajmniej wiem jak funkcjonuje ip
    No ale w Strzelinie nie ma żadnych dodatkowych opłat a w brochowie trzeba opłacić cegiełkę 200 zl za towarzystwo męża przy porodzie
    Wlabrzych jak dla nas za daleko, zresztą od Was też kawałek drogi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę oglądać porodówkę 27 lutego ;) Ale nie wiem co musiałabym tam zobaczyć żeby zmienić zdanie.
    Pępek mam wystający ewidentnie, oprócz części z blizną po laparoskopii i na pewno nie dodaje urody mojemu brzuchowi :P GabiK założę się, że Twój brzusio jest śliczny , tylko Tobie się wydaje, że nie, wrzucaj fotkę apartamentu żebyśmy mogły Ci wybić z głowy tę rzekomą nieładność ;)
    A prawko wymieniłam razem z dowodem, natomiast paszport został jak był... A zrobiłam to chyba ze dwa miesiące po ślubie.
    Rany jak mnie frustruje, że nie mogę spać!! Uwielbiam moje dziecko i to, że rośnie właśnie we mnie, ale po 2 godzinach przewalania się z boku na bok najchętniej bym ją wyjęła i wcisnęła mężowi do brzucha. Nie mogę się ułożyć, a nawet jak już znajdę jakąś pozycję to zalewa mnie natłok myśli i i tak nie mogę zasnąć, a jak już przysnę, budzę się na plecach! I jeszcze to co mi się śni... Dzisiaj śniło mi się, że biegała za mną taka mała krabomysz! Miała cztery łapki, parę szczypców, takie dziwne wąsy i była turboszybka, a ja piszczałam jak głupek i uciekałam :D

GabiK lubi tę wiadomość

age.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia rozumiem Cię doskonale ja juz od 4 godzin próbuje zasnąć :/ do tego nos zapchany nie ma jak oddychać! Za to udało mi się nagrać jak ten Mój Mały Wiercipięta wypycha mamie pępek :)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia skad Ty bierzesz takie pomysly? Krabomysz?! Prawie popuscilam ze smiechu :-) :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie srodowo i od razu prosze o kciuki bo dzisiaj w koncu my wizytujemy <3 <3 <3 w koncu podgladne moja Krolewne bo juz sie strasznie za nia stesknilam..

Agusia ale sen :D mi sie cos snilo- nie pamietam co, ale strasznie zdenerwowana sie obudzilam.. potem chyba mi sie snil porod ale szczegolow nie pamietam ;)

Milego dnia wszysykim :)

a i jeszcze pytanie do dziewczyn ktore popijaja ten syrop na zaparcia- po jakim czasie on zaczyna dzialac? Wczoraj zazylam i nic poza gazami... :/

gosia86, PIGULSKA, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:56

• nadulek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy majóweczki :-)
    Wczoraj spędziłam 3 godziny z córką w przychodni w luxmedzie wszyscy zasmarkani i w ogóle masakra - popołudniu zadzwonili z laboratorium że młoda ma bardzo dużo leukocytów w moczu i wysokie crp - dziś o 11 jedziemy po antybioty,, a mnie wieczorem dopadł stan zapalny dziąseł więc pół nocy spędziłam na płukankach z kory dębu dziś lepiej ale szału nie ma

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 29 tyg :) ja nie mam prawa jazdy i tak szczerze w ogóle mi go nie brakuje. Nie mam poczucia że muszę mieć auto i prawo jazdy. Jakoś czuję że się do tego nie nadaję. Ja też mam 2 dziurki po laparoskopi ale pod bielizną ich nie widać. Śmiałam się tylko że jeżeli byłoby cc to będę mieć uśmiech z oczkami. Idę zaraz do kościoła zobaczyć jak są dzisiaj msze, trzeba posypać głowę popiołem.

gosiunia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pożale. Od 1,5 tygodnia czekam na PIT z zakładu pracy, wczoraj dzwonie do dziewczyn że nie mam Pita posprawdzały mi i okazało się że jest awizowany w kiosku Ruchu - ubrałam się poszłam - PITA nie było - facet nie wie co się dzieje. Nakrzyczałam na niego i poszłam.
    Chodziłam po różnych kioskach (ironizowałam że pójdę do kościoła odebrać), mój PIT znikł.
    Do tego byłam u internisty i mówię mu że mnie pęcherz boli a on od razu antybiotyk, zasugerowałam lekarzowi że może by mnie na mocz skierował bo w ciąży itp... No popatrzył się na mnie jak bym mu co najmniej Matkę zabiła że chce wyłudzić skierowanie.
    ale dał. i jeszcze na krew

a problemy finansowe jak wszędzie... 13-stkę wstrzymali u mnie do marca, niewiadomo co z 14-stką u Szanownego. Jak wpływa jego wypłata to nie wiem czy mam płakać czy się śmiać za tą pracę co On wykonuje na dole i za tą odpowiedzialność.

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie znalazl sie ten pit? To co teraz, jakis duplikat musza Ci wydac..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia PITA nie ma - zaginą w akcji! Poczekam do końca tygodnia i w poniedziałek poproszę o duplikat.

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga...ja też poproszę o fotki ([email protected])

Uwielbiam zdjęcia z ślubów. Swoich dużo nie mam - bo miałam wyjątkowego pecha. Godzinę po rozpoczęciu wesela miałam bardzo poważny uraz kolana - pękła rzepka, więzadła pozrywane, więc pojechaliśmy na oddział ratunkowy. Swoje wesele oglądałam później na płytce :p Noc poślubną spędziliśmy w szpitalu na ostrym dyżurze :p. Tragikomedia. Póżniej rodzina wyliczała, jakim cudem 9 m-cy póżniej urodził się nasz syn :p Mąż się śmieje, że syn powinien lekarzem zostać :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:41

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ