X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    śliczne fotki.
    Nieważne czy panna młoda jest w długiej sukni ślubnej czy w krótkiej czy to kościelny czy ślub cywilny. Każda panna młoda w tym dniu jest śliczna.
    I Ty też.
    A że to ślub cywilny - to też ślub.
    Na następny rok będzie biała sukienka. ,)
    Coś bolesne dziś mam ruchy mojego małego. Naciska chyba ma szyjkę i pęcherz i dlatego jakie dziwne uczucie mam.

• GabiK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ewenementem,bo nie mam pepka w ogole :-) Mialam endometrioze,ktora objawiala sie tym,ze w dniu @ bylo krwawienie tam gdzie powinno i z pepka. 2 lata temu mi go usuneli. Zastanawialam sie jak to bedzie w ciazy. Dziwnie sie czulam na poczatku,znajomi pocieszali,ze jak mi go brakuje to moge sobie dorysowac w dowolnym miejscu :-) Teraz nie bardzo chce robic zdjecia brzuszka,bo niestety nie jest tak piekny okraglutki jak Wasze. Ma takie wglebienie w miejscu operacji i nie wyglada to fajnie :-( pomijajac blizny :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:26

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przy pępku bliznę po operacji laparsokopowej usunecia pęcherzyka żółciowego. Gabik Ty się wcale nie przejmuj że nie masz pępka. Będziesz miała dzidzię i to jest najważniejsze, a pępek to drugoplanowa a nawet jeszcze dalej rzecz.

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam do spania Dziewuszki, do jutra :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash tak sie staram myslec,ale musze Wam sie po cichutku przyznac,ze jak pokazuje Wasze brzuszki mojemu mezowi i mowie " o popatrz,tak wyglada brzuszek w 30t'',widze jak on patrzy z zachwytem, to gdzies tam w srodku jest takie uklucie zalu,ze moj nie jest ladny. Ale glowa do gory,oby moj synus urodzil sie zdrowy to w d...ie z ksztaltnym brzuchem, moze byc chocby kwadratowy ;-)

gosia86, Eklerka, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Gabi najważniejsze aby bąbelek urodził się zdrowy a bez pępka da się żyć:*

Kochane któraś kiedys wrzucała linka ze stroną z opisem szpitali ale teraz nie pamiętam nazwy strony czy to było coś w stylu gdzie rodzić czy rodzić po ludzku?
    Jak któraś pamięta to proszę o linka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 23:12

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja jestem zdecydowana na Strzelin na 80% z racji tego,ze moj gin tam pracuje i mam blisko. A szpital w zabkowicach omijam szerokim lukiem.
    ponoc w strzelinie jest remont albo wlasne sie skonczyl i slyszalam raz ze tam brudno.
    ale czy w to wierzyc... ?
    Chyba sie tam przejade w ktorys dzien i sama zobacze jak jest...

Moj pepek jest wklesly, troche mu brakuje do wyjscia..

Duzo dobrych opinii slyszalam o szpitalu w walbrzychu i tam chcialabym rodzic najbardziej. Maja specjalistyczny oddzial noworodkowy. Dobry sprzet. Dwie kolezanki tam rodzily i sa zadowolone. Jedna blizniaki w 30 tygodniu i uratowali ich.
    Ale kurde za daleko mi, boje sie ze nie zdarze dojechac a i potem kawal drogi dla meza. Bo od nas to ok 80 km w jedna strone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 23:26

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja czytalam opinie korzystajac z tej strony www.gdzierodzic.info ale pewnie nie jedna taka strona jest w necie

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam tą stronkę
    Ofeline jak się uda to chcę w tym tygodniu się wybrać do Strzelina
    Jutro zadzwonię i zapytam kiedy i w jakich godzinach można obejrzeć porodówkę
    Przez położna z SR mam mętlik w głowie i nie wiem który szpital wybrać
    Do Strzelina mam około 30 km ana Brochów 10 km no i Brochów znam przynajmniej wiem jak funkcjonuje ip
    No ale w Strzelinie nie ma żadnych dodatkowych opłat a w brochowie trzeba opłacić cegiełkę 200 zl za towarzystwo męża przy porodzie
    Wlabrzych jak dla nas za daleko, zresztą od Was też kawałek drogi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę oglądać porodówkę 27 lutego ;) Ale nie wiem co musiałabym tam zobaczyć żeby zmienić zdanie.
    Pępek mam wystający ewidentnie, oprócz części z blizną po laparoskopii i na pewno nie dodaje urody mojemu brzuchowi :P GabiK założę się, że Twój brzusio jest śliczny , tylko Tobie się wydaje, że nie, wrzucaj fotkę apartamentu żebyśmy mogły Ci wybić z głowy tę rzekomą nieładność ;)
    A prawko wymieniłam razem z dowodem, natomiast paszport został jak był... A zrobiłam to chyba ze dwa miesiące po ślubie.
    Rany jak mnie frustruje, że nie mogę spać!! Uwielbiam moje dziecko i to, że rośnie właśnie we mnie, ale po 2 godzinach przewalania się z boku na bok najchętniej bym ją wyjęła i wcisnęła mężowi do brzucha. Nie mogę się ułożyć, a nawet jak już znajdę jakąś pozycję to zalewa mnie natłok myśli i i tak nie mogę zasnąć, a jak już przysnę, budzę się na plecach! I jeszcze to co mi się śni... Dzisiaj śniło mi się, że biegała za mną taka mała krabomysz! Miała cztery łapki, parę szczypców, takie dziwne wąsy i była turboszybka, a ja piszczałam jak głupek i uciekałam :D

GabiK lubi tę wiadomość

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia rozumiem Cię doskonale ja juz od 4 godzin próbuje zasnąć :/ do tego nos zapchany nie ma jak oddychać! Za to udało mi się nagrać jak ten Mój Mały Wiercipięta wypycha mamie pępek :)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia skad Ty bierzesz takie pomysly? Krabomysz?! Prawie popuscilam ze smiechu :-) :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie srodowo i od razu prosze o kciuki bo dzisiaj w koncu my wizytujemy <3 <3 <3 w koncu podgladne moja Krolewne bo juz sie strasznie za nia stesknilam..

Agusia ale sen :D mi sie cos snilo- nie pamietam co, ale strasznie zdenerwowana sie obudzilam.. potem chyba mi sie snil porod ale szczegolow nie pamietam ;)

Milego dnia wszysykim :)

a i jeszcze pytanie do dziewczyn ktore popijaja ten syrop na zaparcia- po jakim czasie on zaczyna dzialac? Wczoraj zazylam i nic poza gazami... :/

gosia86, PIGULSKA, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:56

• nadulek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy majóweczki :-)
    Wczoraj spędziłam 3 godziny z córką w przychodni w luxmedzie wszyscy zasmarkani i w ogóle masakra - popołudniu zadzwonili z laboratorium że młoda ma bardzo dużo leukocytów w moczu i wysokie crp - dziś o 11 jedziemy po antybioty,, a mnie wieczorem dopadł stan zapalny dziąseł więc pół nocy spędziłam na płukankach z kory dębu dziś lepiej ale szału nie ma

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 29 tyg :) ja nie mam prawa jazdy i tak szczerze w ogóle mi go nie brakuje. Nie mam poczucia że muszę mieć auto i prawo jazdy. Jakoś czuję że się do tego nie nadaję. Ja też mam 2 dziurki po laparoskopi ale pod bielizną ich nie widać. Śmiałam się tylko że jeżeli byłoby cc to będę mieć uśmiech z oczkami. Idę zaraz do kościoła zobaczyć jak są dzisiaj msze, trzeba posypać głowę popiołem.

gosiunia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pożale. Od 1,5 tygodnia czekam na PIT z zakładu pracy, wczoraj dzwonie do dziewczyn że nie mam Pita posprawdzały mi i okazało się że jest awizowany w kiosku Ruchu - ubrałam się poszłam - PITA nie było - facet nie wie co się dzieje. Nakrzyczałam na niego i poszłam.
    Chodziłam po różnych kioskach (ironizowałam że pójdę do kościoła odebrać), mój PIT znikł.
    Do tego byłam u internisty i mówię mu że mnie pęcherz boli a on od razu antybiotyk, zasugerowałam lekarzowi że może by mnie na mocz skierował bo w ciąży itp... No popatrzył się na mnie jak bym mu co najmniej Matkę zabiła że chce wyłudzić skierowanie.
    ale dał. i jeszcze na krew

a problemy finansowe jak wszędzie... 13-stkę wstrzymali u mnie do marca, niewiadomo co z 14-stką u Szanownego. Jak wpływa jego wypłata to nie wiem czy mam płakać czy się śmiać za tą pracę co On wykonuje na dole i za tą odpowiedzialność.

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie znalazl sie ten pit? To co teraz, jakis duplikat musza Ci wydac..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia PITA nie ma - zaginą w akcji! Poczekam do końca tygodnia i w poniedziałek poproszę o duplikat.

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga...ja też poproszę o fotki ([email protected])

Uwielbiam zdjęcia z ślubów. Swoich dużo nie mam - bo miałam wyjątkowego pecha. Godzinę po rozpoczęciu wesela miałam bardzo poważny uraz kolana - pękła rzepka, więzadła pozrywane, więc pojechaliśmy na oddział ratunkowy. Swoje wesele oglądałam później na płytce :p Noc poślubną spędziliśmy w szpitalu na ostrym dyżurze :p. Tragikomedia. Póżniej rodzina wyliczała, jakim cudem 9 m-cy póżniej urodził się nasz syn :p Mąż się śmieje, że syn powinien lekarzem zostać :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:41

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ