Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofe dziwne. Ja w każdym miesiącu który ma 31 dni dostaje tyle samo, za listopad z racji, że było mniej dni to dostałam troszkę mniej. Teraz w marcu za luty pewnie też tak będzie.
-
Karolcia ja zamówiłam osłonki w rozmiarze S i na oko wyglądają, ok myślę że synek nie będzie miał jak coś problemu z uchwyceniem
Ja odkąd jestem na zwolnieniu dostaje stałą pensję i o dziwo wyższa niż jak pracowałam
Mi szkoda premii którą jeszcze dodatkowo dostawałam w kopercie od szefate parę stówek by się przydało bardzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:00
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje dobrych wieści z wizyt. Katalina super, ze mała Iza rośnie
Czarnapanda śliczna Lilusia, super pozowała.
Wiem, ze cześć z Was jeszcze nie kupuje, ale w sumie my dostaliśmy kasę od teściowej na łóżeczko, materac i poscielke. Wiem, ze poscielke mozna sobie darować, ale pewnie będzie wypytywać itd bo juz jakiś czas temu mówiła, ze oglądała w internecie. Tak wiec kupie jeden zestaw, ale nie wiem jaki rozmiar wziąć czy 90x120 czy 100x135 ?? Może jakies sugestie??czarna panda lubi tę wiadomość
-
katalina wrote:Aaaaa my już po wizycie i jestem pozytywnie przerażona!
Moje dziecię to dziewczyna na 120%!na moje stwierdzenie, że na tyle to po porodzie tak będzie to lekarz mi odpowiedział, że z jednej strony tak, ale z drugiej to i tak dziewczyna.
A potem mierzył. Młoda od razu go skopała po sondzie... Mierzy główkę "o, duża głowa wyprzedza termin od OM o 5dni"... Mierzy brzuszek "ooo, ale brzuszek! spooora już jest"....... Mierzy udko "hahaha, ale ma długie nogi! wygląda na 33t!"
pytam czy szykować się na szybszy poród a on mi na to "na szybszy poród może nie, ale duże dziecko tak! Nie ma pani cukrzycy? to to może być makro(cośtam), ale w sumie to pani jest wysoka..."
Całą drogę do domu się śmialiśmy z reakcji lekarza, ale też chyba z bezsilności, że będę musiała się z tym zmierzyć SNNo i buziaczka nie pokazała Łobuziara, bo obiema rączkami zakryła! 5min ją szturchał to się na koniec odwróciła tyłkiem i tyle jej widać było
ale nos ma mój i ustka śliczne!
No i waży 1800g.. Nowy wiek ciąży to 31t+2d
Dziękujemy za kciuki :*
Katalina...pewnie chodziło o makrosomię płodu :p Mój syn to miał i teraz córa pewnie też. Damy radę! :pkatalina lubi tę wiadomość
-
nadulek wrote:hej dziewczynki przyszedł dziś kocyk- minky jaki zamówiłam na allegro więc wam się pochwalę.
Mam czarny wózek więc tylko datego wzięłam takie kolory bo ogólnie nie lubie jak jest cukierkowo ale przy czarnym wózku chyba będzie oki?
Oooo...Nadulek....zamówiłam taki sam wzór. Jak na żywo wygląda??? -
Puella - tak właśnie powiedział! nie mogłam sobie przypomnieć
Faktycznie, trochę to przerażająco brzmi, ale ogólnie to jestem baaardzo zadowolona jednak
właśnie się dowiedziałam, że koleżanka będzie mieć synka.. w tym roku urodzi się 3 chłopców i tylko jedna nasza dziewczynka.. Trochę mi przykro, że nie będzie miała żeńskiego towarzystwa, bo na razie 5 chłopców będzie i jedna nasza małabędzie miała w czym przebierać
-
Puella wrote:Oooo...Nadulek....zamówiłam taki sam wzór. Jak na żywo wygląda???
Puella lubi tę wiadomość
-
Katalina....a lekarz mówił coś a propos witamin? Ja zastanawiam się, czy nie przestać ich brać, żeby nie "koksować" dziecka. Podobno witaminy tez mogę wpłynąć na większą wagę dziecka. Skoro wyniki sa dobre, to może lepiej już zrobić sobie przerwę. Musze podpytać lekarza. Żelazo na bank musze, ale może resztę odstawię.
-
U mnie na USG zawsze wychodził większy niż wskazywałby na to wiek ciąży, zwłaszcza obwód główki był większy. Po porodzie poza dużą wagą urodzeniową (4428 g, 60 cm) wszystko było w normie. Obecnie makrosomia objawia się tym, że jak na dwulatka jest bardzo wysoki i we wszystkich pomiar znajduje się około 90 centyla. Także nic złego :p
-
Wróciłam od siostry i Was doczytałam. KotMisia lekarze bardzo często dają ciężarnym cyklo3fort. Pytanie tylko jak długo go brać bo w ulotce napisane że przy żylakach odbytu nie dłużej niż 7 dni. Idę spać bo padam , ciało nie chce ze mną współpracować. Żołądek mnie gniecie, nogi jakieś obolałe, jak dwa kloce
-
Zapomniałam Wam pogratulować udanych wizyt
Katalina moja dziewczynka wg usg ważyła 1692 g czyli też sporo. P dr teź mnie pytał jak z moim cukrem a ja oczy w słup wywaliłam.Witaminy też biorę w kratkę. I kto nie spojrzy na zdjęcie z usg mówi mi że będzie pyzia, ale ja też miałam pucie a ważyłam 3200. Trzeba pamiętać ze usg też jest obarczone błędem. Wszystko okaże się po porodzie.
-
Katalina wow kawał babeczki nosisz :*
Nasza Polusia waży 1460 w ciągu 3 tygodni przybrała 540g dr mówił że pewnie urodzi sie około 3600
Poza tym wszystko ma na miejscu nóżki rączki paluszki serduszko wszystko w normie
Ułożona główkowo
Wg pomiarów tydzień starsza niż wg om
Jutro wstawię fotki
A i mamy fotkę pipunikatalina, Karolcia88, Bluberry, Ofelaine, KotMisia, czarna panda, PIGULSKA, Anioł, gosiunia, WesołaMama lubią tę wiadomość