Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnnaMaria89 wrote:hej. Waszym okiem co powinnam jeszcze dokupic?
jesli chodzi o torbe:
DLA SIEBIE
3 koszule
szlafrok
kapcie
klapki
recznik
2 biustonosze
skarpetki
podpaski
wkladki laktacyjne
majtki
kosmetyki
DLA DZIECKA
Ciuszki
smoczek
rozek
chusteczki nawil
pampersy
do torby dorzuciła bym tantum rose, laktator, dla dziecka ze 2 pieluszki tetrowe
najlepiej sprawdź co szpital w którym chcesz rodzić wymaga
gosiunia lubi tę wiadomość
-
jeszcze może krem do pupy dla dziecka a dla siebie jeszcze podkład na łóżko (chyba, że w szpitalu będą dawać) i dwa ręczniki bym wzięła, jeden do rąk a drugi kąpielowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:41
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Kotmisia ja go biore i dostalam recepte od gina. Jesli mowa o cyclo 3 fort. Na opakowaniu wlasnie czytam, ze lek wydawany bez przepisu lekarza.
Ciekawe czy mogę też... Puella bierze a też ma rozwarcie. Bo czopki pomagają ale co wizyta w wc to stres. Coś od węwnątrz przydałoby sie na wzmocnienie.
A Tobie Ofelaine na co gin przepisał? -
nick nieaktualnyAgusia a co trenujecie?
Ja już mam wózekZłozyłam
i łóżeczko - złozyłam
poza tym przyszła deska do prasowania i pampresy z agito
Jutro przyjdzie stojaczek pod przewijak do łazienki
No i zaczęłam zakupy higieniczko-duperelowemasakra jeśli chodzi o kasę ;p
Jutro zamówię już resztę.
Kupiłam dzis w biedronce płyny do koloru, białego i płukania, piorę w 40 stopniach jak program w pralce każe. Wszystko po 15 zł a w rossmanie cena ponad 23 zł wiec sie opłaca.katalina, PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ewelinkie wrote:a ten śpiworek jakiej jest grubości?
bo w smyku ktoś dał komentarz: "bardzo ciezko chodzi suwak. spiworek raczej cienki. nie jestem zadowolona z zakupu."
tak na lato/jesień to chyba, ok?Wonderwall, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Aaaaa my już po wizycie i jestem pozytywnie przerażona!
Moje dziecię to dziewczyna na 120%!na moje stwierdzenie, że na tyle to po porodzie tak będzie to lekarz mi odpowiedział, że z jednej strony tak, ale z drugiej to i tak dziewczyna.
A potem mierzył. Młoda od razu go skopała po sondzie... Mierzy główkę "o, duża głowa wyprzedza termin od OM o 5dni"... Mierzy brzuszek "ooo, ale brzuszek! spooora już jest"....... Mierzy udko "hahaha, ale ma długie nogi! wygląda na 33t!"
pytam czy szykować się na szybszy poród a on mi na to "na szybszy poród może nie, ale duże dziecko tak! Nie ma pani cukrzycy? to to może być makro(cośtam), ale w sumie to pani jest wysoka..."
Całą drogę do domu się śmialiśmy z reakcji lekarza, ale też chyba z bezsilności, że będę musiała się z tym zmierzyć SNNo i buziaczka nie pokazała Łobuziara, bo obiema rączkami zakryła! 5min ją szturchał to się na koniec odwróciła tyłkiem i tyle jej widać było
ale nos ma mój i ustka śliczne!
No i waży 1800g.. Nowy wiek ciąży to 31t+2d
Dziękujemy za kciuki :*Karolcia88, PIGULSKA, Ofelaine, KotMisia, Bluberry, nadulek, AGA 30, gosia86, czarna panda, Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Katalina rzeczywiście duża Izunia
najważniejsze że wszystko dobrze
a urodzić urodzimy innego wyjścia nie ma
Nadulek kocyk śliczny taki kolorowy, na pewno ożywi czarny wózekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 19:33
katalina, nadulek lubią tę wiadomość
-
Pigulska gaziki już mam, mam też katarek, ale nie wiem czy się sprawdzić od samego początku więc tak chyba profilaktycznie gruszkę dodałam do koszyka (tańsza niż frida)
i zastanawiam się jeszcze nad osłonkami na sutki. Ale jaki rozmiar?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 19:44
PIGULSKA lubi tę wiadomość